Mám problémy s budúcou svokrou. Čo vy na to?
Ahojte. Som tu nová a chcela by som, aby ste mi povedali svoj názor. Mám 27 rokov, priateľ 33. Bývame spolu, sami. Čakáme vo februári bábätko. Môj priateľ je najlepší človek, akého som kedy stretla. Môj problém je ale budúca svokra. Teda - povedzte mi váš názor, či som ja čudná alebo je čudná skôr ona.
- priateľ pochádza z 3 bratov, je najstarší, keď začal chodiť na VŠ, rodičia sa rozviedli, v ťažkých podmienkach doštudoval
- bolo treba byť matke oporou, takže v tomto veku prevzal za rodinu zodpovednosť, chodil po súdoch, vybavoval, riešil, bolo vyplatiť otca z domu - na to si zobral pôžičku
- skončil VŠ a kvôli rodine a aj vtedajšej priateľke neodišiel nikam za prácou, ale ostal v rodnom meste, bývať s matkou a bratmi
- za ten čas bolo treba stále čosi opravovať na rodinnom dome, vymeniť plastové okná, prerobiť terasu, obnoviť interiér - podľa mňa ak na to nemala, tak to v rámci možností mala nechať tak, ale svokra nie, ona musí vyzerať na úrovni, nie ako nejaká chudera, tak sa všetko robilo a na všetko prispieval vo veľkej časti pomocou a financiami môj priateľ
- jeden brat odišiel do Čiech - príde domov tak max. 2x do roka, čiže len na návštevu, nepomôže nič - za ten krátky čas sda ani nedá a na Vianoce asi nebude doma "makať" a odnesie si pol auta zaváranín a podobne
- druhý brat má malý obchodík a žije si svoj život - práca, futbal, kamaráti, krčma a tak. Že by ho napadlo pomôcť matke, tak to nie
- môj priateľ bol odjakživa vedený k tomu, že jej pomáha, nerobí mu problém všetko zariadiť, pomôcť, upratať, umyť okná a podobne.
- podľa mňa si svokra na to zvykla a vôbec jej nedošlo, že už asi sa má zariadiť bez neho a trošku zapojiť do chodu domácnosti druhého syna
- totiž - zavolá nám - príďte v sobotu, ok, dojdeme, urobí kávu, priateľ pokosí trávu. Pohodička, akurát na to, že jeho brat si kľudne spí - o druhej popoludní. On bol v práci, no a? Priateľ chodí tiež do práce!
- pokazila sa jej nejaká vodárnička, nehreje či čo. Ok, priateľa s tým otravuje, on zariaďuje, zisťuje, keď to majú prísť opraviť, samozrejme že tam musí byť, a brat je na futbale. Okrem toho mi spomenul, že minule za to zaplatiť 20 eur. Ja kukám, akože všetky moje peniaze a úspory idú nám, tak nechápem, prečo by on mal platiť stále niečo do ich domu, keď tam nebýva a keď čakáme dieťa, musíme platiť nájom a ja nechodím do práce, som na rizikovom, takže peniaze budeme potrebovať. Jej to nie je trápne a moja mama, keď niečo kúpim do ich domu, tak mi to zaplatí, ešte aj 2 eurá, aj keď nechcem, ale peniaze sa nám zídu.
- v piatok ideme do Čiech na svadbu jeho bratovi. No akože kúpili sme mu dar - telku, šli sme napoly s druhým bratom, vyšlo nás to na 300 eur, čo je podľa mňa dosť. Okrem toho im dal priateľ aj brat po 100 eur, lebo oni vraj teraz sa musia uskromniť a šetriť na svadbu. No a? Ešte som nevidela, aby ti svadbu spolufinancoval brat. Takže dokopy 400eur, plus oblečenie a ešte nejaká drobnosť...
- svokra už mesiac chaosí, kúpila si dvojo šiat, k tomu doplnky, aby bola na úrovni, že tam nemôžeme prísť ako chudáci. Len jedny tie jej šaty s doplnkami ju vyšli na 200 Eur.
- okrem toho chaosí aj mňa, to je zlá kravata, lacná košeľa, zlé šaty, s účesom mi treba niečo robiť a vraj mi pozerala už aj parochňu. No ak vyzerám tak blbo, že tam s mojími jemnými vlasmi nemôžem ísť, tak prosím, ja sa netlačím. Dotklo s ama to.
- ja by som sa tiež vedela lepšie zladiť, keby mi nebolo ľúto vyhodiť toľké prachy čo ona na dve hodiny obradu - a vodárničku a podobné veci si dá zaplatiť od môjho priateľa. Podľa mňa je to na hlavu, nie? Nedôjde jej, že tie peniaze potrebujeme? Priateľ zarába 750 Eur, 250 platíme nájom, 200 je splátka pôžičky na dom - tie peniaze sme mohli mať my. Nevyčítam mu to, ale ona by si to mala uvedomiť, že ho zatiahla do dlžôb, ok, ako syn jej mal pomôcť, ale už hádam stačío, nie? Aspoň čo sa týka peňazí. Bratia si žijú svoj život a my budeme mať asi manželstvo v trojici.
- nehovorím,ž e sa nezaujíma, opýta sa ma, ako sa cítim, je milá, ale aj dosť egoistická podľa mňa, čo na to poviete vy?
- a ešte včera ma dorazilo, že priateľ tam vraj v piatok ráno, keď máme ísť do Čiech pôjde, aby jej pomohol, lebo to bude chaos. Že zbaliť a tak. Veď zbaliť treba len ju a brata, to sú dvaja, ako aj my. A priateľ na to, že brat jej s ničím nepomôže, že on bude spať. Tak on bude spať a praiteľ vstane o piatej ráno, aby jej pomohol? A to mu bolo celý týždeň zle. a potom má pred sebou 10 hodín šoférovania.
- a s tými peniazmi chcem povedať, že ja mám nejaké úspory a keby som ich nemala, tak ťažko by sme zariadili byt. Priateľ platí nájom, ja stravu a všetko ostatné, ale nechcem, aby financoval aj ju. Okrem toho ja mám 2 kabelky, 3 topánok, ona má 5 kabeliek, 8 topánok, nie najlacnejších a podobne. Čiže ona sa neobmedzuje a to ma štve. Ona bude chodiť ako z katalógu a ja sa budem musieť vo všetkom uskromniť na jej úkor? Už len tých 200 eur pôžičky je veľká položka a ekby nebolo tej, tak ma to nerozčuľuje, keby jej dal 20 eur na vodárničku.
- aj minulý rok bola na dovolenke v chorvátstku a priateľ jej prispel 100 EUR, brat, 100 eur a priateľ enbol nikde. Mne by to ako matke nedalo, keď vie, že syn s peniazmi nevychádza...
@lalia2 Presla som si diskusiu.....ako-tak....
A musim povedat, ze mna by najviac zo vsetkeho nahneval ten "CAS", ktory on venuje matke pri jej pomoci.....
Peniaze sa daju zarobit, ale cas sa neda vratit......cas bezi.... 😒
Tym chcem povedat, ze si neviem predstavit, ako tvoj buduci manzel zareaguje, ked pride na svet vase dietatko a bude potrebovat neustalu opateru a "vsetok vas cas".
Namiesto toho, aby ti manzel cez vikend pomohol s vasim dietatom, tak bude pomahat mame.... ☹
Tvoj manzel je dobrak, urcite svedomity clovek, ale on sa vsak este nezobudil do reality, ktora vas caka. Jeho mama "MUSI" ist bokom....
Treba si vyhradit na nu cas a treba to zredukovat....A peniaze- to je dalsia tema, ktora sa bude u vas riesit, kym mama nezomrie. Ak to priatelovi netrkne ani po narodeni vaseho dietata, tak vas caka vela brebdenych noci a konverzacii typu: " Ako dalej...?" 😔
@frisbee ale chlapi sú takí , a iní nebudú , oni to berú ako uzavrete kapitoly , zavretie krabice a uloženie do archívu. Ty si myslíš ž e môj manžel si bude niečo pamätať keď sa budeme o rok o tomto bavit ak zostaneme spolu ?
@halienka absolutne s tebou suhlasím , to vnutro ja budem mat dotrhané niekoľko rokov a neviem čisa cez to niekedy aj prenesim , u mna to bol hlavne prvý manžel tam som mohla sa aj na halvu postavit každý môj monolog končil jeho slovami :
A čo ty stále niečo proti mojej mame máš ? A to prvá svokra bola beštia na pohľadanie a viem o tom že aj teraz dáva vela zaberat exmanželovej druhej manželke.
@digysa no tak zas nie je to tak, že by tam chodil robiť neviem čo. A bezo mňa tiež nie. Len viem, aká je, že aj ak ona niečo spraví, tak mu to musí zreferovať a ako ju potom z toho bolí chrbát. A on má hneď výčitky. Ale nie je to, že ja by som potrebovala pomôcť a on ide k nej, tak to nie. Ideme tam raz za týždeň a vždy spolu. Len ma štve aj tak, že jeho brat spí a ona hovorí, že musela kosiť trávnik ☹ 😠
No a dnes prišiel z práce, že ma dala mama pozdraviť. Hovorím, či s ňou bol. Že nie, ale že mi ona odkazuje,aby som sa nehnevala, že mi už dlho nezavolala, ale teraz jej prišla faktúra za telefón 40 eur. No ja som rada, že mi nevolala, ale hneď ma zas trklo, že načo mu vešia na nos, koľko mala faktúru. To čo jej má zaplatiť on alebo ja? Pritom určite vyvolávala švagrovi do čiech.
@lalia2 nemyslela by som si o tom nic, aj ja sa obcas svojmu ocinovi postazujem, ze co ma co stalo a podobne a vooooobec neocakavam, ze by to mal zacvakat a ani on si nemysli, ze mu to hovorim preto, ze chcem aby mi na to prispel. Proste, blizki ludia sa bavia aj o takychto veciach. Ina vec je keby priatel nabehol a ucet zaplatil.... A ozaj uz sa to odvtedy niekam posunulo s platenim a neplatenim u vas? Myslim, ci uz prestal davat stravne listky a prispievat na jej reziu?
@lalia2 môj skromný názor...Som staršia ako tvoja svokra....Ale mala by si si sadnúť s tvojím priateľom, svokrou a samozrejme aj ty. Pekne po poriadku jej vysvetliť,že už vás bude viac a budete potrebovať aj tie peniaze, čo dávate na pôžičku. Ked nepochopí, jej chyba,ale načase aby už prestala skákať tak ako skáče.
Pre mna je nemysliteľné a nepredstaviteľné aby mi deti platili niečo,čo chcem a nie je to životne dôležité/napr. more s "frajerom"/ Je iné,keby bola chorá a nemala by na lieky.Tak isto paráda a pod.
Na pôžičku by mal prispievať každy syn alebo v najhoršom prípade by svokra mohla prispievať trebárs 100E aby sa znížila suma pre 3 bratov.Tento tvoj problém je v prvom rade problém 3 synov a neschopnej matky. Ja byť v tvojej koži asi ma roztrhne. Matka musí byť ........,ked si nechá platiť za jej dom a syn býva v podnájme.
Apropo-nechajte všetky účty o už zaplatenej pôžičke,pri dedení budú tí dvaja ako straky...Bohužiaľ,taký je život.
Daj si to ty za úkol nenápadne.
...a trochu obveselenia..
@cecil36
@staronova
ale jasné, že aj ja poviem mojej mame, čo koľko stojí alebo aj mne povie moja mama alebo sestra, brat, to je jedno, čo ich koľko stálo. Lenže toto je ten prípad, že ona to doteraz vždy takto povedala a skoro vždy jej na to prispel. Tak preto si o tom myslím svoje, že to nie je len taký rozhovor, alebo účelový. Veď pre nič iné mu nevolala, nič iné mu nepovedala.
Hej, posunulo sa to, stravenky mám ja, aj nejaké peniaze, ostatné sú na účte, z tých treba zaplatiť nájom. Takže zatiaľ som ako tak spokojná, len keby nevyplakávala. Lebo podľa mňa je to účelové, aj na tú dovolenku keď šla, tak im vravela, že to dosť stojí a jej priateľ si hradí len svoju časť, tak jej prispeli. Ja neviem, či im to povedala len raz alebo sa viackrát sťažovala, ale dali jej peniaze
@lalia2 ona vyplakávať ešte bude a dlho, na to sa radšej priprav 😉 . To vieš, že sa nespamätá zo dňa na deň, stále bude používať rovnakú taktiku a možno bude dokonca stupňovať nátlak. Ale treba vydržať v stanovených pravidlách a nepovoliť, lebo by nad vami vyhrala a vedela by, že keď vás týmto spôsobom zlomila raz, tak zlomí kedykoľvek. Len vydržať 😉 držím palce 🙂
@halienka asi nekonali.su to chlapy 😀 ja možem povedat že my sme sa po asi6rokoch utrpenia odstahovali od svokry a jedinu vyhodu ktoru to ma,je že tu staru harpiu nemam stale na očiach.ale mužovi to aj tam nepomohlo.stale mu vyvolava!on pride z roboty parkuje u nej auto lebo tam ma garaž.a nie aby išiel domou za mnou a za synom ktoreho v ten den ešte ani nevidel...on zostane sediet ešte aspon 1hodinu u mamičky a počuvat tie jej reči.a už mu to vysvetlujem 2roky čo byvame sami,aby išiel domov.lebo to si hned stihne narozkazovat,čo by pottrebovala porobit,ma doma muža.dedo bude chodit po dvore s metlu a s cigasretu v hube a moj mu bude okopavat zahradu.keby to robili spolu,dobre pomohol mu.ale nie že jeden robi a druhy fajči.je zdravi.a to sa potom postavi za chrbat a povie že on to takto nechcel mat.koli tomu som tam prestala robit ake kolvek prace na zahrade.priklad.4hodiny som vykopavala jahody a presadzala som tam štepy.a to mam problemy s chrbticou.mam to od lekara zakazane.prišiel dedo z roboty a že šak ja to potom prekopem.skoro ma šlak trafil.a potom niekomu pomož.a svokra je taka ista.ona ležala cely den v zahrade hore bruchom na deke a ked prišiel moj muž z roboty,tak sas mu stažovala že ona musela okopavat a ja som figu robila.maly mal vtedy2roky.rada by som videla ako si pri okopavani opali brucho a tvar 😀 a to sme mali taketo žabomyšie vojmy každy den!!až sa to vyhrotilo a ja som si zbalila veci a išla byvat k mame.
@monka9999 no vidím, že sú na tom niektoré aj horšie ako ja. Tvoj muž nemá súrodencov? No ja keby som mala bývať s ňou, tak ma porazí. akože zas toto u nás tak nefunguje, občas jej zavolá priateľ, tak raz za dva-tri dni. No a občas ona, keď má za niečo vysokú faktúru 😖 Ale zas chvalabohu to nie je tak, že on tam ide po práci makať alebo že volajú spolu denno-denne hodinu. Je to len pár minútový telefonát. Toto si asi ešte ona vie uvedomiť. Ale keď býval praiteľ doma, tak on robil všetko a brat si spal. A stalo sa to niekoľkokrát aj keď sme tam prišli spolu. Akože nehovorím, u mojich rodičov robíme aj ťažšie veci - sadiť, okopávať zemiaky, hrabať seno, píliť drevo a pod. Aj s tým už bol pomôcť, ale to sme robili všetci. Nestalo by sa, že môj brat alebo sestra by ležal a ostatzní by robili. Ide o ten princíp. Jeho bratovi to trápne nie je, matka sa s ním bojí asi nejako "pohnúť" a vie, že keď to povie môjmu, tak on jej radšej pomôže. To ja by som sa doma pre toto určite hádala. Ale môj priateľ si už zvykol na to, povedal mi, že čo bude robiť nervy, že s ním aj tak nepohne a že aj tak je nezodpovedný, že to čo máý, neurobí dobre, tak priateľ to radšej bez frflania urobí sám a má pokoj. Nerozčuľuje sa nad tým. No ja áno.
len to s tými peniazmi ma rozčuľuje, to stálo toľko, to toľko, treba jej to, pokazilo sa to. Ale to, čo minie každý mesiac na svoje handry a nie lacné, tak to nespomenie. Ok, v normálnej rodine bežný rozhovor, aj s našimi také veci občas preberám. Ale doteraz to priateľ financoval s ňou a zrazu sa jej ten dom zdá pre dvoch veľký? No to určite, akoby priateľ tam neviem koľko miesta zaberal. Figu, so všetkým jej pomáhal, všetko vo veľkej miere financoval, tak sa jej žilo. Som zvedavá, čo bude ďalej.
@halienka aj včera s tou faktúrou za telefón, som ostala ticho, lebo mi to zas pokazilo náladu. Nechcela som mu nič hovoriť, ale sa ma vypytoval, čo mi je, tak som mu povedala, že či ona neočakáva, že jej to zaplatí on (alebo ja, keďže vraj mi predtým občas zavolala, hej, ale to bolo mesiac predtým, nie teraz), že ona si má faktúru ustriehnuť sama a že on nemá mať preto výčitky, lebo my tiež máme výdavky a ešte len budeme mať. A som mu narovinu povedala, že si myslím, že mu to hovorila s tým úmyslom. Myslíš, že som urobila dobre? Alebo som mala byť radšej ticho?
Jeho ani nenapadlo jej to zaplatiť, vraj je to jej problém a vidí, aj keď bol ešte doma, ako zbytočne vyvoláva.
@halienka prišiel prosit aby som sa vratila.ale to sa tiež starej nepačilo.povedala mi to jej suseda,lebo ju počula ako sa zo svokrom koli tomu hada na zahrade.moj syn je ich jedine vnuča!!a ona mojmu mužovi hovorila že načo si ma vobec bral.že ved ona mu operie aj ožehli.no nech mu aj "dá"ked je taka nenahraditelna.ja som sa vratila k mužovi až ked mi doniesol potvrdeny papier s obecneho uradu že dostaneme byt.aj tak to ešte dlho trvalo kym to cele postavili.a bolo to čim dalej tym horšie.keby sme sa neodstahovala tak by sme sa asi pozabijali.už ku koncu som ju sotila do linky čo som tie jej stažnosti proti mne nemohla počuvat.strašne.ako v talianskej rodine.svokor povedal že ma mal rano skopat zo schodov ked som išla do roboty!to je drzost.čo?za to že som si dovolila zaviest vlastne decko do školky.stale nam otrepavala o hlavu učet za plyn.tak som za nou vletela do kuchyne a som jej povedala,nech si to laskavo zaplati sama.my sme sa stahovali v septembri.tak som jej povedala,že to čo si ona zaplati za to sa ona bude v zime ohrievat.že nam to už može byt tak akurat jedno,kedže plyn na zimu si budem musiet platit na bytovke.už ma vytačala.a to keby si vedela všetko čo tam bolo na dennom poriadku,tak sa budeš čudovat že som z nich neskončila na psychiatrii.umyla som riad ona sa postavila a to umyte ,umyla znova.že ona to potrebuje mat čiste.no čisty blazon.a stale sa stažovala aj stažuje že ja sa s nou nebavim.len aby mohla mužovi ukazat aka som len zla.v sobotu tam mam ist na60.stara bude mat.si predstav že jej mam podat ruku.ved ju ani nezdravim!!!!aj tam porodim.ona ich od mala aj zo sestrou vychovavala v tom duchu,že ona vie všetko najlepšie a že ju musia do konca života posluchat!!ked sme tam byvali tak mi stara povedala že pokial budeme byvat pod jej strechou,tak ju bude moj muž posluchat.ako keby mal5a nie36rokov.brutal.ona sem tiež nechodi.bola tu asi3krat za tie 2roky čo sme tu.aj to sme sa koli nej len posekali.ale možem povedat že je to o 50percent lepšie ked sme sami.no povec.muž sa jej bal povedat že som tehotna.aj pri prvom aj teraz.dozvedela sa to tyžden pred svadbou.aj to som to musela povedat ja. 😅 a pri druhom?ked som bola v 4mesiaci tak jej to povedal moj maly.lebo zasa sa prestaravala čo cely den robim.a muž povedal že som si išla lahnut.musela mat daky sprosty komentar,ked už 7ročne decko sa ma mudelo zastat.maly jej povedal,že mi je zle lebo budeme mat babetko.ved jej muselo aj zabehnut.som v 7mesiaci a ani raz sa nespytala ako sa mam a vie že som doma na rizikovom.a ked jej povedali že budeme mat zasa chlapca,že"a to nechcela dievča?ved chlapec jej v kuchyni nepomože."uznaj.je normalna?ako keby som si mohla povedat,že teraz budem mat dievča.už som nevedela čo mam na to povedat.ked sme sa prestahovali,naši mi dali do noveho peniaze.ona nič.alen sa vypytovala čo mi naši dali.že ona nam už dala dost.tak akurat nervov.malemu nedala tiež nič,no som zvedava čo mi da ked budeme mat druhe.naši mi dali na kočar.ona sa ani neopytala či niečo potrebujem.nech si necha.taky ludia sa nezmenia.švagrina postavila dom bez požičky a svokra im stale strka peniaze.obydvaja robia a su bezdetny.a tiež ked stavali,prišla švagrina s prospektom,aby im svokra vybrala okna a dvere na ich novy dom!!!skoro som to neprežila.aj som jej povedala.nech si vyberie s mužom.načo sa pyta jej.ved ona tam byvat nebude.už mi to kolko krat pripada,ako keby si to robili sami.oni ju stavaju do pozicie,aka je len doležita a potrebna.keby sa jej nepytali na každu kravinu,tiež by sa nič nestalo 😎
@lalia2 ma 1 vydatu sestru.byva vo vedlajšej dedine.tiež byvala u svokrovcov,ale radšej si postavili dom.nemaju deti.moj je jediny vnuk.ešte som nevidela aby tam ona prišla niečo pomoct,alebo sa opytala či nepotrebuje niečo kupit.ked byvaš na dedine povetšinou sa robia take večšie nakupy.chodi do teska aj ona .ale svokra radšej povie mojmu mužovi.ved nam chodi auto na vodu.švagrina byva2km od nej.a to sa tam každu nedelu pride posadit a neodide,pokial jej svokra neda kompletnu večeru!aj koli tomu sme sa dost hadali ked som tam byvala.mne by to bolo trapne.všetko je drahe,doma mam uvarene,aby som u niekoho čakala kym mi da večeru a nabali mi domou kolače.sila. 😎
@halienka hej, aj ja mám pocit, že všetko pochopil a uvedomuje si to, vie, že to čo hovorím, je prirodzené a správne, len sa bojím, že ona stále bude hrať na city a on sa bude pre to zožierať. Aj keď si myslím, že keď sme sa dohodli, tak už jej fakt žiadne peniaze a hlavne bez môjho súhlasu nedá, čo som rada. No ona by si mala uvedomiť, že už jej nič dávať nemôže a mala by prestať ho vkuse informovať, čo ju koľko stálo, lebo jeho to ničí, je mu ľúto, že jej nemôže tak pomôcť. Akože podľa neho keby zarábal viac, tak by to problém nebol, vieš, tak on má potom preto výčitky, že to mohol dosiahnuť v práci ďalej, mať viac peňazí.... No neviem, či chápeš, veď aj pre mňa samú sú jeho výčitky nepochopiteľné.
No dúfam, že keď jej nebude dávať tie peniaze a stravenky, tak pochopí, že jej je zbytočné pred ním nariekať.
@monka9999 ach bože, ja by som z toho, čo si si prežila ty, asi zošalela. Tak to je tiež tak, že mužova sestra nemusí nič a je dobrá. No ja neviem, ten kto to neprežil nepochopí. Ja tiež na tú oslavu môjho otca, tak jej frajer má auto a furt sa na ňom vyváža, sto razy k nej a k nemu za deň, jej druhý syn má firemné k dispozícii, keď už nič, mohol ho požičať môjmu, aby ju odviezol. A nemusela by sa cesta merať dvakdrát, no uznaj, môj brat kvôli jej dovozu a odvozu precestoval 120 km a ju ani netrklo, aby aspoň slovkom naznačila, že trochu prispeje. Veď aj nám ide auto na vodu. No ona sa hneď na začiatku opýtala môjho, či zabezpečil odvoz. Akože by si zabezpečila ona? No hovorím, ona si myslí, že odvoz zabezpečil a asi aj zaplatil. Veď načo má syna, však? On zariadi všetko.
a švagriná z čiech mi hovorí, že maminka (akože svokra) je velmi dobrá, že keď mi bude ťažko, tak sa mám prísť za ňou porozprávať, že ona si s ňou veľmi dobre rozumie. No som si pomyslela, aj ja by som si rozumela, keby som ju videla max. 2 krát do roka, nie každý týždeň.
A tiež sa svokre ani tá ich svadba nepáčila a ako ju vraj mrzelo, že tam nemohla do toho nič povedať. Jej hovorím, že hlavne, že boli oni spokojní, že to je ich deň a podľa mňa im vyšiel tak, ako si to predstavovali a že boli spokojní. A svokra, že podľa nej bola spokojná T.... (akože švagriná). Čiže jej syn nie, podľa nej. No ako to už vie? Podľa mňa boli spokojní všetci, okrem nej, lebo tam bola nakoniec aj odutá, ani neviem prečo. No to už vidím, ako by sa tu starala do našej svadby. No to určite.
Veď aj u švagrinej, v kuchyni mali obraz, takú polonahú ženu. Akože fajn, možno sa to do kuchyne nehodí, ale to je ich vec, aký obraz si tam zavesia. A fakt bol veľmi pekný. A svokra hneď sa zahľadela na obraz a hovorí, že pekný, ale podľa nej by sa hodil viac do spálne, či tam nemajú miesto preň. Som sa len usmiala, však ona vie všetko najlepšie 🙂 🙂 🙂 no neviem, či by si tak rozumeli, keby sa videli častejšie 😉 ale už píšem somariny, ešte mi z nej preskočí, musím prestať 😵
@lalia2 trochu som si precitala tvoj pribeh, chcem ti povedat, ze ak Tvoj mily splaca pozicku na vyplatenie otcovej ciastky domu, mozes si byt ista, ze ak sa nieco stane materi, minimalne ten podiel, ktory vyplatil on, bude jeho. Len je dolezite, aby bolo dokazatelne, ze to plati on a za akym ucelom.
Inac, myslim si, ze "mamicku" neprevychovas, musis si na nu zvyknut, nuz je aka je, len daj milemu vediet, ze Ty si z toho zufala, ked vidis ako sa ona rozhadzuje na debiliny, ma tri prijmy a este vyzaduje aby ste ju podporovali, no a ty mas jeden prijem a z toho budes musiet kupovat plienky, kozmetiku pre babo, oblecenie z ktoreho babo bude rychlo vyrastat a milion veci (aj tak si myslim, ze by si si mala trosku uskrtit cast Tvojho prijmu na vlastne tajne konto - aby si mala nieco len tak pre seba, lebo ked sa zena spamatava z porodu, treba jej vela vzpruhy a drobnych radosti len tak pre seba). Vela stastia zelam.
@lalia2 od toho su synovia.aby sa postarali.aspon mamy si to myslia.dufam že ja taka sprosta nebudem.nam nechcela dovolit po svadbe aby sme spolu spali v jednej izbe.ja som tam prišla a chcela som prehodit postel z izby do mužovej a uložit to tak aby sme mali manželsku.a že načo ved možme každy spat v druhej.bola som v nemom užase.vtedey som aspon zo svokrom vychadzala dobre,tak som ho počkala z roboty,zavolala švagrinwj aby sa stavila.mam elektrotechnicku školu.takže dake meranie a kreslenie planu s mierami mi nerobilo problem.pobehala som s metrom izbu,a oni mi to pomohli uložit.stara nam len mudrovala za zadkom až ju svokor vyhodil z izby.už vtedy chcela všetko riadit.moj muž prišiel domov s prace s pobednej a izba bola uložena.mna nechala tehotnu umyvat okna ked sa maloval dom a ona so švagrinou pila kavu v kuchyni.keby som tak s tej stoličky zletela.vtedy jej tiež svokor dobre vynadal.a samozrejme nemohla preglgnut že sa ma zastaval.pred našou svadbou ešte žila mužova babka.mala poražku alebo čo,tak svokra dala vypoved v praci aby sa o nu starala.boli 4surodenci a tí3boli všetci na dochodku.ale ona si da vypoved.samozrejme babka asi za 2mesiace umrela a svokra nemala narok na nič.volali ju naspet do roboty/robila v značkovej obuvy,takže nie že by sa narobila/a ona že ja robit nebudem,mna ma kto živit.to patrilo na mojho muža.to už bola asi rok doma.ja som bola na materskej a ona si dovolila povedat že my ju mame živit.že šak čo ona zje..ako keby sa nič ine nepotrebovalo.voda,elektrina,plyn a dcerenku financovat kedže stavala...
tak včera sa švagriná naštvala , pobalila a odišla. Ako mi povedala dožralo ju to že nemala za čo kupiť malému topánky na zimu.
@maminuska no tak to je sila. Ináč ja keď si predstavím vianoce, tak mám dosť. Minulý rok švagor doniesol svokre, akože svojej matke nejaký kvalitný vysávač, druhý ani neviem, čo jej kúpil. Ale tiež nie najlacnejšie. Ja som jej dala pyžamo a už ani neviem, ešte niečo určite. No ale švagriná - tá z čiech - jej chce kúpiť umývačku riadu. No super, keď si predstavím, že okolo vianoc už budeme musieť mať pokúpené čo to pre bábo, aby sme to nenechávali na poslednú chvíľu, treba nám kúpiť stromček a ozdoby, lebo ten sme minulý rok nemali - boli sme každý u svojich rodičov, tak už teraz mám dosť. Okrem toho ja mám sestru a dvoch bratov, my si nekupujeme nejaké drahé darčeky, fakt len nejaká maličkosť, ale priateľova rodina očividne nie. Tak ja jej mám kúpiť kozmetiku alebo len niečo také a oni umývačku riadu? No oni ako som už spomínala majú neporovnateľne väčší príjem, ako my. Už nech je radšej po Vianociach. Aj keď mala svokra narodeniny, tak jej švagrovia kúpili hodinky za 150 eur, akože neviem načo, keď má dvojo a okrem toho ani nevidela na číselník, no ale staré jej schovali, tak musí nosiť tieto. To je tiež dobré. Hlavne, že bol darček drahý, ako sa patrí. My sme jej kúpili panvicu a župan, tiež nás to vyšlo na 50 eur, ale to som zarábala aj ja. No teraz sa už bude musieť uspokojiť asi s nejakou kozmetikou, no to budem vyzerať ako lakomá. No ale hádam nekúpim jej drahý darček a moje dieťa nebude mať základné veci 😒
keď bohužiaľ na to nemáme...
A ešte sa mne sťažovala, že tie hodinky sa jej nepáčia, nevidí na ne a načo jej ich kupovali. No tak to už je ich problém, že tam viazne komunikácia. A poriadne. No ale už by som sa asi aspoň tvárila, že mám radosť, ale aj oni videli, že sa jej nepáčia, lebo bola očividne odutá. No ktovie, čo zas švagrinej vravela na môj darček.
@lalia2 neber to vzlom, ale v prvom rade by si mala prestať porovnávať.
Aj ohladne vianoc, že oni daju drahe a vy na to nemáte. Načo nad týmto premýšlaš a zbytočne sa stresuješ? Jednoducho si sadni s priatelom a dohodnite sa na primeranej cene a darčeku. Veď dary sa dávajú preto že chcem a nie preto, že musím, a hlavne vôbec nejde o jeho cenu ale o to, aby mal obdarovaný radosť.
No a keď sa im nebude páčiť tak nech si trhnú, druhý-krát by nedostali nič!
A celkovo... prvé čo by bolo dobré je, aby sa tvoj priatel odpútal od matky. To že u nej býva druhý syn a neprispieva je len jej problém. Má si to zariadiť inak. A druhý syn, že je úplne inde - tak ten asi vedel prečo sa odsťahoval

@halienka ...hm,to je pravda.Ja mám práve opačný problém,mm bol spravodlivý a vždy zasiahol,keď bolo treba,celé tie roky sme nechápali,prečo nám to tá jeho matka robí,ona nedala pokoj...on si to odniesol tým,že sa za ňu hanbil a pritom ju mal rád a cítil potrebu sa o ňu postarať,ja zase stresom a zdravotnými problémami,ale stále sme držali spolu.
Mňa mrzí to,že chlapi rýchlo zabúdajú,teraz,keď je už mŕtva,on už nechce počuť o ničom..alebo takto....keď na to príde reč,nechápe,že ja z toho mám traumu doteraz.