Mám problémy s budúcou svokrou. Čo vy na to?
Ahojte. Som tu nová a chcela by som, aby ste mi povedali svoj názor. Mám 27 rokov, priateľ 33. Bývame spolu, sami. Čakáme vo februári bábätko. Môj priateľ je najlepší človek, akého som kedy stretla. Môj problém je ale budúca svokra. Teda - povedzte mi váš názor, či som ja čudná alebo je čudná skôr ona.
- priateľ pochádza z 3 bratov, je najstarší, keď začal chodiť na VŠ, rodičia sa rozviedli, v ťažkých podmienkach doštudoval
- bolo treba byť matke oporou, takže v tomto veku prevzal za rodinu zodpovednosť, chodil po súdoch, vybavoval, riešil, bolo vyplatiť otca z domu - na to si zobral pôžičku
- skončil VŠ a kvôli rodine a aj vtedajšej priateľke neodišiel nikam za prácou, ale ostal v rodnom meste, bývať s matkou a bratmi
- za ten čas bolo treba stále čosi opravovať na rodinnom dome, vymeniť plastové okná, prerobiť terasu, obnoviť interiér - podľa mňa ak na to nemala, tak to v rámci možností mala nechať tak, ale svokra nie, ona musí vyzerať na úrovni, nie ako nejaká chudera, tak sa všetko robilo a na všetko prispieval vo veľkej časti pomocou a financiami môj priateľ
- jeden brat odišiel do Čiech - príde domov tak max. 2x do roka, čiže len na návštevu, nepomôže nič - za ten krátky čas sda ani nedá a na Vianoce asi nebude doma "makať" a odnesie si pol auta zaváranín a podobne
- druhý brat má malý obchodík a žije si svoj život - práca, futbal, kamaráti, krčma a tak. Že by ho napadlo pomôcť matke, tak to nie
- môj priateľ bol odjakživa vedený k tomu, že jej pomáha, nerobí mu problém všetko zariadiť, pomôcť, upratať, umyť okná a podobne.
- podľa mňa si svokra na to zvykla a vôbec jej nedošlo, že už asi sa má zariadiť bez neho a trošku zapojiť do chodu domácnosti druhého syna
- totiž - zavolá nám - príďte v sobotu, ok, dojdeme, urobí kávu, priateľ pokosí trávu. Pohodička, akurát na to, že jeho brat si kľudne spí - o druhej popoludní. On bol v práci, no a? Priateľ chodí tiež do práce!
- pokazila sa jej nejaká vodárnička, nehreje či čo. Ok, priateľa s tým otravuje, on zariaďuje, zisťuje, keď to majú prísť opraviť, samozrejme že tam musí byť, a brat je na futbale. Okrem toho mi spomenul, že minule za to zaplatiť 20 eur. Ja kukám, akože všetky moje peniaze a úspory idú nám, tak nechápem, prečo by on mal platiť stále niečo do ich domu, keď tam nebýva a keď čakáme dieťa, musíme platiť nájom a ja nechodím do práce, som na rizikovom, takže peniaze budeme potrebovať. Jej to nie je trápne a moja mama, keď niečo kúpim do ich domu, tak mi to zaplatí, ešte aj 2 eurá, aj keď nechcem, ale peniaze sa nám zídu.
- v piatok ideme do Čiech na svadbu jeho bratovi. No akože kúpili sme mu dar - telku, šli sme napoly s druhým bratom, vyšlo nás to na 300 eur, čo je podľa mňa dosť. Okrem toho im dal priateľ aj brat po 100 eur, lebo oni vraj teraz sa musia uskromniť a šetriť na svadbu. No a? Ešte som nevidela, aby ti svadbu spolufinancoval brat. Takže dokopy 400eur, plus oblečenie a ešte nejaká drobnosť...
- svokra už mesiac chaosí, kúpila si dvojo šiat, k tomu doplnky, aby bola na úrovni, že tam nemôžeme prísť ako chudáci. Len jedny tie jej šaty s doplnkami ju vyšli na 200 Eur.
- okrem toho chaosí aj mňa, to je zlá kravata, lacná košeľa, zlé šaty, s účesom mi treba niečo robiť a vraj mi pozerala už aj parochňu. No ak vyzerám tak blbo, že tam s mojími jemnými vlasmi nemôžem ísť, tak prosím, ja sa netlačím. Dotklo s ama to.
- ja by som sa tiež vedela lepšie zladiť, keby mi nebolo ľúto vyhodiť toľké prachy čo ona na dve hodiny obradu - a vodárničku a podobné veci si dá zaplatiť od môjho priateľa. Podľa mňa je to na hlavu, nie? Nedôjde jej, že tie peniaze potrebujeme? Priateľ zarába 750 Eur, 250 platíme nájom, 200 je splátka pôžičky na dom - tie peniaze sme mohli mať my. Nevyčítam mu to, ale ona by si to mala uvedomiť, že ho zatiahla do dlžôb, ok, ako syn jej mal pomôcť, ale už hádam stačío, nie? Aspoň čo sa týka peňazí. Bratia si žijú svoj život a my budeme mať asi manželstvo v trojici.
- nehovorím,ž e sa nezaujíma, opýta sa ma, ako sa cítim, je milá, ale aj dosť egoistická podľa mňa, čo na to poviete vy?
- a ešte včera ma dorazilo, že priateľ tam vraj v piatok ráno, keď máme ísť do Čiech pôjde, aby jej pomohol, lebo to bude chaos. Že zbaliť a tak. Veď zbaliť treba len ju a brata, to sú dvaja, ako aj my. A priateľ na to, že brat jej s ničím nepomôže, že on bude spať. Tak on bude spať a praiteľ vstane o piatej ráno, aby jej pomohol? A to mu bolo celý týždeň zle. a potom má pred sebou 10 hodín šoférovania.
- a s tými peniazmi chcem povedať, že ja mám nejaké úspory a keby som ich nemala, tak ťažko by sme zariadili byt. Priateľ platí nájom, ja stravu a všetko ostatné, ale nechcem, aby financoval aj ju. Okrem toho ja mám 2 kabelky, 3 topánok, ona má 5 kabeliek, 8 topánok, nie najlacnejších a podobne. Čiže ona sa neobmedzuje a to ma štve. Ona bude chodiť ako z katalógu a ja sa budem musieť vo všetkom uskromniť na jej úkor? Už len tých 200 eur pôžičky je veľká položka a ekby nebolo tej, tak ma to nerozčuľuje, keby jej dal 20 eur na vodárničku.
- aj minulý rok bola na dovolenke v chorvátstku a priateľ jej prispel 100 EUR, brat, 100 eur a priateľ enbol nikde. Mne by to ako matke nedalo, keď vie, že syn s peniazmi nevychádza...
@lalia2 prispejem aj ja trosku. Najskor k tvojim nasetrenym korunkam - je jasne, ze je fajn, ze mozes kupovat do bytu, ALE tvoj priatel mozno aj preto dava bezstarostne mame peniaze, lebo vie, ze ty mas... mna naucila moja mamca jednu velku pravdu: nikdy nehovor chlapovi, ze mas peniaze a ze od neho nepotrebujes, lebo nikdy ich potom mat nebudes... co urobis ked sa minu uspory?? potom budes musiet od draheho popytat a on co urobi ? Takze normalne ked budes nieco potrebovat pridi za nim a povedz ze potrebujes, nech da... vypytaj aj stravenky , ved jest musite predsa... A osobne by som zasla za svokrou a slusne sa s nou porozpravala - predlozila by som jej zoznam vydavkou za mesiac (bez tvojich uspor samozrejme) a normalne jej povedala, ze ste jej hocikedy k dispozicii na pomoc, ale proste peniaze jej davat nebudete (zvlast kedze ich nepotrebuje, dost ze platite jej uver na okna)
Ja tiez chodim k nasim pomahat, aj upratat, aj cokolvek , vybavim, pomozem, a mm mi nikdy nic nepovedal, tak ako nepoviem ja jemu ked sme u svokrovcom... su to rodicia a milujeme ich, ale proste peniaze pokial nie je hmotna nudza tak sa nedavaju 😉
@wieruss a určite by som jej nesplacala dom.ved živi takto aj brata čo v nom zadarmo byva.tie peniaze nikto už neuvidi.a ked pojde za svokrou,tak to proti nej otoči a povie jej druhovi že ona na nu utoči.ja som to urobila.a bola som največšia svina na svete a mesiac sa somnou nebavil.a to sme boli manželia.a hned to boli jeho peniaze lebo on ich zarobil.čo som zarobila ja sa akosi neratalo!typicky synačik pod mamičkinymi ochrannymi kridlami.len ona bude vždy to chuda ktore potrebuje pomoc a ochranu.moja svokra sa vždy nasilu rozplakala v kuchyni aby ukazala ako strašne jej ubližujem.len čo som tam prišla hned bolo po plači. 🤐
monka9999 : ono to nie je o tom ze by neakceptoval spolocnu domacnost, pokial by ju neakceptoval tak neplati najom a stravu,,,mama je mama dovtedy pokial mu do zivota nevstupy manzelka,,muzi su viazany na matky ale po vstupeni do stavu manzelskeho sa viazu na zeny,,ked uz nic ine tak je potom aspon vyrovnany pomer,,,zatial je ona pre nho aj pre jeho rodinu len priatelka,,,ja hovorim len svoj nazor mozno niekto nebude suhlasit,,ale som matka,,a myslim ze v comkolvek keby mi prisla synova priatelka nieco vycitat, alebo hovorit tak jej poviem zlata moja nikto ta tu nedrzi ked sa ti nepaci tak chod,,ale keby mi to prisla hovorit synova manzelka tak to je uz ine,,,boze dufam ze ziadny problem so mnou nevesty riesit nebudu musiet,,ale aj tak,,proste je to o inom,,ja neviem nie som niejaky zastanca alebo odporca volnych vztahov,,kazdy nech si zije ako sa mu paci,,ale myslim si ze v takom vztahu su velmi znevyhodnene zeny,,,ci uz co sa tyka financii,,alebo ako tu bolo povedane ze ostane s holym zadkom v pripade rozchodu,,a este aj s dietatom,,,a tiez taketo rodinne problemi,,hovori sa tomu rodinne pretoze patria do rodiny,,ona je v nej zatial len na pol nohy,,,tiez co sa tyka napriklad jej partnera,,ked stretne niejaku inu zenu,,pokial ma len priatelku su tam menssie zabrany ako ked ma manzelku,,je to podvedome,,tiez napriklad narodi sa im dieta,,tak tvoje dieta bude mat priezvisko a ty budes mat ine,,ked s nim povedzme budes chciet vycestovat sama budes mat viac vybavovaciek...neviem ja by som sa nechcela volat inak ako moje deti.....ale ako hovorim je to len moj nazor
@monka9999 nikdy nevies, ked pride slusne, mozno to svokra vezme dobre a ja by som povedala, ze by mala prist pekne "skrusene a nestastne" , ze ju to ako mrzi, ale ze takato je situacia... a ked to otoci proti nej tak bude aspon vediet sa zariadit do buducna.. ako ja si toto neviem predstavit, lebo my sme si so svokrou jasne urcili na zaciatku pravidla a teda mam asi to stastie, ze mm stoji pri mne - uz neraz na mamku zhukol, ked nieco strojila proti mne 😅
baby ja nechcem byt pesimistka ale podla mna to slusne nepojde ... keby to bola slusna moralna osoba tak si to davno uvedomi .... no nie...
ja mam takeho chlapa ktory to dokazal odputat sa od rodicov ktori ho velmi podobne zneuzivali... a myslite ze sa na ich spravani nieco zmenilo... nic absolutne nic.. akurat zacali cicat dalsie dieta v poradi ... dalsieho syna ktory si musel vziat velku hypoteku aby sa oni mohli spolu s najmladsim prestahovat blizsie k BA a mali kde byvat / predtym mali krasny dom ... ale pravda na strtednom slovensku ale ten predali... a zaver je taky ze moj svagor plati hypoteku za ich byvanie aj najmladsiemu bratovi prispieva im na opravy a energie a sam nemoze byvat so svojou priatelkou a s ich spolocnym dietatom / ta zije u rodicov/ a trva to roky takze nezmenia sa ...
ale da sa to ja som tiez tak bola s mojim muzom a dala som mu ultimatum bud to utne a prestane im platit leasing na nove auto /oni museli mat kazde 3-4 roky nove/ pritom ich prijmy boli 3 krat vyssie ako tie nase alebo s nim koncim.. nie je predsa normalne aby som ja rozmyslala ci si mozem dovolit ist k zubarovi a on im plati leasing a bolo to viac ako 200 EUR ... tych par stotisic co do nich investoval takto nikdy nevidel spat ... ale co uz kaslat na ne... hlavne ze sa odputal...
ja by som v tomto bola striktna... prosto ano ty davas mame tolko a tolko ok ale na domacnosti stravu a na dieta prispievas min. polovicou a bodka... predkladat ucty nenavarit ak neni z coho atd atd.. a aj za cenu ultimata cim dlhsie to takto pojde tym vo vacsom minuse budes ... a nielen ty ale aj vase dieta...
a k domu tak bud sa prepise cast na priatela alebo koniec nech prispieva ten brat co tam zije ....
a riesila by som to pred svadbou ...
a neda mi k tym peniazom co mas uspory povedz ze si ich dala vasim lebo potrebovali a bodka...
tiez ma napadlo ze ja by som to riesila urcite pred svadbou,,a urcite vylucne s partnerom,,nie so svokrou,,ale musis vziat aj do uvahy co ak sa rozhodne pre matku,,teda nepristupy na riesenie,,aby si sa vedela zariadit aj v takom pripade,,teda vybrat si to mencsie zlo,, 🙂
@wieruss no a preto viem čo to je.ja mam tu druhu svokru.može ist za nou aj po kolenach.urobi zo seba obet.a ona bude ta zla.ešte jej povie nech sa nestara,že neni ani jeho žena.ja som to mala domastale aj mam a sme manželia!nie druh a družka.svokra ju zje zaživa.on je tak naučeny.mala by priškripnut jeho.s nou neurobi nič,lebo jej to vyhovuje.to maš to iste ako 2pary topanok.jedny su ti dobre a tie druhe ta tlačia.čo mysliš,ktore si obuješ?ja si myslim že toto dobre nedopadne.ked sa nerozidu teraz tak bude ticho trpiet a pojde neskor.ale neverim tomu že svokra ustupi.ved jej to takto vyhovuje.ma ho ako sluhu zadarmo.ved to mam doma. 🙄
@maznacik007 maš uplnu pravdu!!!!akurat že to prispievanie rodičom by som mu zarazila uplne.nie že on da čast na nu a dieta a ostatne mamičke.čo zostane odložit.vždy sa zide mat niečo bokom.pokazi sa pračka havarka a podobne.nikdy nevieš kedy bude treba naraz viac penazi a potom čo.určite si nepojde pytat za mamičkou.splacat matke dom a ešte si zobrat požičku na jej okna a terasu?kde to žije?!my splacame auto a je naše.a možem povedat že mi je až zle ked vidim o kolko to preplatim.a to je naše!to mohol s tymi peniatmi prikladat.aspon by sa zohrial.takto ma z nich figu. 🤐
@hameeda stravu plati ona.a čo zostane prakticky ide mamičke na uvery.ja som tiež neni zastanca volnych vstahov.ale nezmeni sa moc ani po svadbe.postoj svokry sa nezmeni.bude si vedoma možno toho že je ženaty,ale to je všetko.pokial plati on to čo od neho mamička chce,tak ju bude tolerovat.ale ak sa vzoprie,uvidi ten rachot.mam to doma.a možem povedat že mam tvrdu povahu a nemienila som si nechat srat na hlavu od začiatku a to sa jej nepačilo.mali sme spoločnu domacnost,platili sme samozrejme skoro všetku stravu,polku šekov,ale to nebranilo mojej švagrinej, aby prišla každu nedelu aj z mužom na večeru.a vermi nevinechala ani jednu.ešte si nabalila domov.a ked som jej to slušne vysvetlila že mi tu stravu platime skoro celu a nie svokra,tak mi povedala:no a čo.ved je toho navareneho dost.a išla sa najest.to su taky ludia.nakoniec som bola ja ta zla,čo som si to dovolila otvorit si hubu!!a bolo mi povedane-toto je moj dom,moja kuchyna a ty si tu nič.tak si to dobre zapametaj.to mi povedala svokra.a boli sme manželia a mala som tam trvaly pobyt!!!!už sme sa odstahovali.chlap je ako medzi mly 😢 nskymi kolami.jedno je žena a druhe mama.
@halienka maš uplnu pravdu.ale svokre to asi nepomože stažovat sa ake je to všetko drahe.skor čakam že jej na to povie,no veru maš pravdu. 🙂 ale riešila by som to hned a radikalne.ešte by som si dokonca poza jeho chrbat každy mesiac aspon20eur odložila.nie pre svoju potrebu na minanie,ale aby mala daku rezervu. 😀 normalne som zvedava ako to virieši.ja toto riešim s mužom už8rokov a vyriešila som figu. 😅
@monka9999 no ja som myslela, skúsiť to najskôr riešiť podobrotky, ale jasné, sú aj také typy svokier, z ktorými to nejde ani po zlotky, to mi je jasné. Ako ja si myslím, že to celé stojí na tom mužovi, jedine on má šancu s tým niečo urobiť, ak on naďalej bude poslušne plniť všetky "hlesnutia a túžby" svojej mamky, tak sa nevesta aj zblázniť môže 😖 On si musí uvedomiť, že je to blbosť a zastaviť to...Svokra bude samozrejme robiť všetko možné aj nemožné aby sa tak nestalo, lebo šak kto ide rád do horšieho, že áno, tak podľa jej nátury to môže byť od nátlaku na syna až po rozvracanie jeho manželstva hocičo 😖
Ahojte.
No už sme doma zo svadby. Konečne. Tak večer mi budúca švagriná hovorí, že ju príde domov česať kaderníčka. Ja som sa opýtala, či by nemohla mňa, ak bude mať čas. Ona, že hej, ak bude stíhať, nie je problém. Ok. Potom prišla za mnou svokra, aká je rada, že ma kaderníčka učeše a že ak nie, tak ona "mi s tým niečo pomôže urobiť". Mám fakt jemné riedke vlasy a bola som rada, že tam príde kaderníčka, ale za 27 rokov som si už svoje vlasy všimla, mám aj ochorenie štítnej žľazy, aj dedičné preddispozície, ale uráža ma, že to rieši. Nabudúce jej to už asi poviem. Potom zas, že by som sa mala viac namaľovať. Dala som si jemnú linku, špirátlu, make-up, bolo to prirodzené a ja sa tak cítim fajn. A ona stále, že sa mám namaľovať viac, že "musím byť pekná", že si mám dať tiene na oči, že mi ich požičia, že si mám zvýťazniť lícne kosti a kontúrkou mi nasilu zvýraznila pery. Na margo môjho výzoru musím povedať, že nie som určite najkrajšia, ale na ulici sa za mnou otočia normálne chlapi a určite ich viem zaujať. Akože nechcem sa chváliť, ale fakt to nie je so mnou až také zlé...
No a že mi pozerala príčesok a parochňu, ale ten príčesok stál 20 eur a neodvážila sa ho kúpiť bezo mňa. No chvala bohu, lebo by som si ho ani nedala, som jej milo povedala, že teraz mi bude treba peniaze na iné veci, keďže čakám bábo a že dať 20 eur na príčesok na 2 hodiny sa mi zdá veľa. No jej sa nezdalo veľa kúpiť si sťahovacie nohavičky za 20 eur. A aj tak som nevidela rozdiel, navyše nie je ani nejaká tučná a na 58 rokov určite nevyzerá, tipovala by som jej o 10 menej.
Najlepšie na tom bolo, že sa na svadbe 2X odula a ani neviem prečo, aj cestou naspäť bola odutá a ani sa s nami nebavila. Teda so mnou ešte akože trochu hej, ale s priateľom ašvagrom vôbec. Tak robí také ceremónie a nakoniec sa nevie správať, každý si musel všimnúť, že je odutá. A ani svadba sa jej moc nepozdávala, mohlo to byť krajšie, hento, toto, no hneď som si pomyslela, ako by riešila našu svadbu.
Takže dnes som s priateľom hodila debatu, že ako si predstavujem spoločné hospodárenie s peniazmi, že by sme mali dať každý mesiac všetky naše peniaze dokopy, poplatiť účty, zvyšok rozrátať a niečo odložiť. A že už nechcem, aby dával peniaze a stravné lístky matke, lebo ak jej peniaze chýbajú, tak sa musí naučiť lepšie hospodáriť a že nie je normálne, aby jej dal čo i len stravenky za 70 eur každý mesiac, keď to môžme mi odložiť. So všetkým súhlasil, zas nie je blbý, ale som videla, že mu jej je ľúto. No mne už vôbec, keď som videla, koľko peňazí zbytočne vyhodila a určite to boli aj jeho prachy. Aj som mu to povedala, že minule zaplatil nejakú vodárničku za 20 eur a ona si kúpi sťahovacie gate za 20 eur. To som si mohla dačo kúpiť ja, on, do bytu niečo alebo odložiť. Len na svoje vlasy minula na svadbu min. 60 eur, bola sa dať 2x farbiť, lebo 1x nebola vôbec spokojná. No to je skvelé, ja som mala celé oblečenie za 60 eur a to som tam bola oblečená jedna z najlepších. No samozrejme, že svokra bola najkrajšia, aj keď odutá. Priateľ sa rozčuľoval, že v 50 veciach jej môže človek ustúpiť a nakoniec jej aj tak niečo sadne na nos. Tak mu hovorím, že aspoň vidí, že nabudúce nemusíme v tých 50 veciach ustupovať, keď sa jej nakoniec aj tak niečo nebude páčiť...
Jáj a ešte som zabudla povedať, že tie české peniaze nakoniec ani nepýtala, lebo kázala zmeniť aj švagrovi a akože tam ona nakoniec nič neplatila. Tak neviem, či to bol taký ťah. Asi. Švagor platil aj naftu a diaľničnú známku, tak som môjmu povedala, že nech sa ho opýta, čo sme dlžní. Neznášam dlžoby a keď mi niekto niečo platí, čo by nemal. A tak by to podľa mňa malo byť.
@katarinaaugust Ja mam dojem, ze ked sa dedi majetok a jedno z deti tam investovalo a ma od toho doklady, tak dostane vacsi diel o tu sumu, ktoru investovalo. Ak su tu pravnicky, mozete potvrdit
No ale k tomu domu, priateľ do rodičovského domu určite nepôjde a ani ten brat z čiech. A ten druhý neviem, či bude mať niekedy toľko peňazí, aby nás vyplatiť. V takejto veci treba na druhých asi trochu potlačiť a priateľ nie je taký typ. Som mu povedala, že či braz z čiech tiež matke posiela každý mesiac peniaze. On, že tak čo mu má človek na to povedať, on je preč. Hovorím, aj ty si preč, nevyčítam ti, čo si si nemohol ušetriť doteraz kvôli rodine ani to, čo všetko si doteraz financoval, ale ty už máš novú rodinu. Horovím, že už aj tú VŠ jej dávno splatil, peniazmi a aj časom.
No a ozaj, tak tú telku sme platili my so švagrom napoly, kúpil ju priateľ a brat mu potom dal polovicu. A svokra mi v čechách hovorí, že ona im dá peniaze, že už prispela aj na televízor, aj predtým im dala a ešte im dá peniažky, ale že chce vidieť, čo si za to kúpia. Mne padla sánka. Včera sa priateľa pýtam, že či aj ona dávala na ten tv, vraj nie, že on to zaplatil a potom mu dal brat svoju čiastku. Takže ešte aj klame, ma mrzí, že som na to hneď nezareagovala, že komu dala tie peniaze. No dúfam, že nie bratovi. Ale to sa mi nezdá. Fakt ona klame, už som ju viackrát pristihla. Nebudúce už budem reagova hneď, nebude si tu robiť ešte aj zo mňa blbca...
Prepáčte, že skáčem z témy na tému, ale fakt sa nemám s kým o tom porozprávať... Dúfam, že to spoločné horpodárenie nám bude fungovať a jej už začnem pomaly oponovať, keď sa mi niečo nebude páčiť...
@lalia2 a prečo dával tvoj priateľ mame stravenky? 😕 to som nepochopila... ona je nezamestnaná?
tak akože ju ruky nepália to vziať, ked čakáte dieťa a máte vlastnú domácnosť? či za to varila pre druhého syna? akože sorry, ale aj tvoj priateľ je trošku divný.... len si ho dobre ukočíruj už od začiatku a dupni si riadne, aby si videla, ako reaguje, lebo ked budeš ticho trpiet, zvykne si na to a neskôr neustúpi určite..
@veronique_1 ale priateľ si žiadne doklady neodkladá, on to robí práveže nezištne. A keď sme už o tom debatovali, tak teraz aj predtým povedal, že keby zarábal 2000 eur, tak môže pomáhať aj matke a nás by sa to nedotklo, ale že nie je toho schopný... Chápete, ešte má výčitk
@lalia2 velmi ti rozumiem, v nasej rodine je tiez jedna zena, co ma troch synov a prave toho najstarsieho citovo manipuluje a musi sa jej vio vsetkom prisposobovat, prostredny na nu kasle a najmladsi s nou vyuziva najstrasieho. A vzdy ten najstarsi povie, ale to je moja mama
@lalia2 moj byvaly priatel mal matku, ktora ho so sestrou vyuzivala a on sa nevedel odputat, tak som sa s nim preto rozisla a to vyuzivanie bolo slabsie ako u vas Keby si necakala dieta, tak ti poradim rozchod Nuz musis len bojovat a vymyslat po malych krocikov ako ho od nej vzdialit Napr zaci Ty velmi pomahat vasim Davaj im aj peniaze akoze, tie ti mozu odkladat na neskorsie, mozno mu to pritom dojde, ze robi to iste
@lalia2 A aki su jeho bratia? Oni vedia, kolko do nej vrazil, myslis, ze mu nebudu chciet nechat aspon viac z dedicstva? To mozu urobit aj dobrovolne. Ved vidia, co pre nu vsetko urobil
No dobrovoľne to určite neurobia. Nie je nezamestnaná, má dôchodok a ešte pracuje, príjem má cca 500 eur. Len na ňu, my to máme čoskoro traja dokopy. Určite jej dáva niečo aj druhý syn, plus priateľ, takže má príjem až až- a priateľ ju ľutuje, že keby ju nepodoporoval on, resp. on s bratom, tak by ťažko z toho vyžila. No nie, keď vyhadzuje na hlúposti cudzie pebniaze.
@lalia2 Niektori ludia, najma matky si myslia, ze maju deti na to, aby sa o ne starali, urobia si z nich priam otrokov a to citovym vydieranim a casto je to jedno dieta s ktorym tak manipuluju a ostatni surodenci sa len prizeraju a mataka si mysli, ze ma na to pravo vsak som ho vychovala a o tych ostatnych, ze su nevdacni, ked aj oni tak neposluchaju Ja mam nastastie velmi dobrych rodicov

Prepáčte, že nereagujem tak rýchlo, nemala som čas. Cestujeme už zajtra ráno, takže tu budem asi až v nedeľu alebo ponddelok. Ďakujem zatiaľ za rady.