Mám ročné dieťa a partner ma týra. Poraďte kam ísť?
Partner nepracuje, bije ma, zamyka ma doma, atd. Rozmyslam nad nejakym zdruzenim v BA, kam by som sa mohla s rocnym dietatom prestahovat. Len vobec netusim kde take zdruzenie je (skusim este pozriet na nete). Budem rada ak mi poradite ako postupovat a ako rychlo sa da do takeho zdruzenia prestahovat? co k tomu treba? zijem len z rod.pridavku. dakujem za kazdu radu 😔
Ano byt je moj a byvam u neho dala som mu na prerabku len to bolo pred 3 rokmi z hruba zadlzil ma poriadne a on chodi vysmiaty .
Vieš čo nehnevaj sa buď odpovedaj na konkrétne otázky alebo to nechajme tak. Najprv sa v tomu musím vyznať a potom Ti môžem poradiť.
Ešte raz byt je Tvoj? to je jedno či je na ňom hypo!!! Býva tam jeho ex? Ty bývaš v jeho byte? DO jeho bytu si vrazila svojich 15000 €? A teraz nemáš kam ísť?
Ano byt je moj byva tam jeho ex s detmi a ja byvam u neho v dome a vrazila som tam svoje peniaze.A teraz nemam kam ist
@dm06 A ako ze nie delozovat z bytu tvojho a nastahovat sa tam . Ty sa ho bojis ? neam niekoho kto by snim spravil poriadok ? aj z jeho EX?
@dm06 v kazdom pripade ak to chces riesit tak to ries a razne
po prveak ta udrel, k lekarovi nech mas zaznam o uraze a nahlasit to ako URAZ - napadnutie u lekara. popr. rovno na policiu sak si tehotna!!!
po druhe, byt je pisany na teba ak mas v najme podnajomnika mas zmluvu podpisanu tebou ci nim?? ak sebou mas tam vypovednu lehotu? aka je zmluva vypovedz ju vyhod ju z bytu ak je neopravnena hned teraz. mozes poziadat o vypojenie vody, elektriny, plynu (kurenie v lete nema zmysel) ak to chces riesit naozaj napis do elektrarni, vodarni, plynarni a ries to - hned odide
po tretie dories si co s autom lizingovku
stale pises to iste dokolecka a nic
bež na prislušnu socialku k vam odbor kurateli detí,bude sa všetko hýbať lepšie ono s centrami pomoci to nieje take ružove ako vyzerá v podstate tam možeš byť od 6-12 mesiacov,bez príjmu nie musíš dopredu zaplatiť za ubytovanie inak ta nevezmú mi sme takto k sebe vzali kamosku s malou pretože nemala 119€ na ubytovanie bez toho ju nevzali tak by bol an aulici 3 dni kým jej dosiel rodičák treba si to overit priamo v krízovom centre,najomne za celý mesiac sa tam pohybuje od 120-160€
@dm06 ak ti urobil dlžobu na byte pred 3 rokmy davaj bacha ak mas byt na hypo velice rychlo može pre dlžoby ostat v dražbe a nnebudes mať nic ak budu dlžoby na najme spolocenstvo vlastníkov ta prehlasuje a si v prdeli chod do banky ak máš hypo vysvetli situaciu že chceš byť predať banka bude spolupracovať a pomože ti lebo v jej zaujme je aby bola hypo vyplatená,pomožu ti byt predať kupiš si niečo menšie,v tvojom zaume by som po narodeni neuvadzala otca dietata do rodneho listu pretože jedna si bude narokovat a ty mu dieťa budes musieť davať cez neho ti ublíži najviac za druhe ak bude mať dieta v rodnom liste otca a ty budeš chcieť socialnu pomoc vsade sa bude musieť uvadzať rozhodnutie sudu o alimentoch ci ich platit bude alebo nei povazuje sa to zo zakona za tvoj príjem a možeš tak prešvihnuť limit a dávky ti nepriznaju..ak ti ubliži treba to riešiť hned na policii nech mas dokazy.
@zuzulka333 ja sa ho bojim a som na neho sama mne to tam pride ako keby sa ho kazdy bal preto je takh frajer ze sa do mna navaza
@dm06 Vyhoď ex z bytu, postupne poplať ak tam nechala dlhy na energiách a nasťahuj sa tam s deťmi ty a daj do prenájmu jednu izbu dvom luďom. Neviem z akého mesta si, ale nejakých pár 100€ by to dalo.
A hlavne s rozbitým frňákom si už mala byť u lekára a so správou ruke a dať trestné oznámenie za ublíženie na zdraví. Nepochopím toto nikdy - žena rob niečo, mi to za teba nevyriešime.
@dm06 kazda zmluva je vypovedatelna, vypytaj si ju, precitaj co je tam napisane a skus sa zariadit podla nej, spytaj sa v tej pravnej poradni ak by aj nebola vypovedna lehota v pripade vypovede ako to urcuje zakon. podla mna nemoze byt napisana az tak jednostranne a tiez ak nie je spisana pred notarom ci je napadnutelna.... to ti vsetko poradia v tej pravnej poradni tu na mk. a ked budes vsetko vediet potom chod a vyhod ju odtial a ak by na teba nieco chceli tak vopred budes pripravena co a ako. len musis vediet co je v zmluve a ak je on ako podnajomnik tak on si tam 3tju osobu nemoze dat byvat moze tam len on byvat bacha nato uz len to je porusenie zmluvy najomnej medzi tebou ako majitelkou a nim ako najomcom 😉 a vobe podpisovala si ju ze suhlasis??
hlavne ako stale pisem konaj
@dm06 Ako môže cudzia osoba prenajať tvoj byt? Bývajú tam neoprávnene s neplatnou zmluvou. Proste exke napíš doporučený list nech sa do mesiaca odsťahuje lebo neoprávnene používa tvoj byt. Vypni vodu, elektrinu, plyn... Ty si majitel na LV a s ňou si neuzavrela žiadnu zmluvu. Kludne aj za asistenciou polície a nejakej firmy na odomykanie dverí daj nasilu otvoriť zámok Zamávaj LVčkom a ona nemá čím zamávať, maximálne si s tou rádobyzmluvou môže vytapetovať, alebo vytrieť riť. Nenechaj si už srať na hlavu a postav sa za seba a za svoje deti 😉
Ak im máš nájsť náhr. bývanie, tak nech ide namiesto teba k bývalému.
edit: takže si zmluvu podpísala? No fasa dievča... no aj tak pod nátlakom, nie u notára hej?
Pozdravujem vsetky nestastne mamicky...Pracujem v zariadeni,kde poskytujeme docasne ubytovanie hlavne pre tyrane matky s detmi.V pripade potreby,zaujmu ma kontaktujte.
@dm06 tuto situaciu cez MK zial nevyriesis... podla toho, co pises, je z mojho pohladu potrebne, aby si co najskor kontaktovala pravnika - ak splnas podmienky (vid link nizsie), mas narok na bezplatnu pravnu pomoc v Centre pravnej pomoci - maju kancelarie po celej republike a poskytuju komplexne pravne sluzby zdarma osobam, ktore splnaju stanovene podmienky. Skus sa mrknut na ich web stranke, ktoru kancelariu mas najblizsie, pripadne si tam zavolaj a dohodni si termin... hlavne konaj cim skor, aby uz nebolo neskoro... a hlavne, ak mas akekolvek dokumenty tykajuce sa Tvojho problemu (ci uz kupna zmluva na byt, lizingova zmluva, uverova zmluva, atd.), vsetko si vezmi so sebou... drzim palce... hlavne to nenechaj len tak plynut, to by mohlo dopadnut ovela horsie, ako to aktualne je...
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/otazky-a-odp...

@natalym ja som si ten byt kupila z casti na hypoteku ale stym ze tam nebudem byvat ale ze hl dam do prenajmu on sa prave v tedy rozvadzal ja som robila u neho cize som nemala kedy ist prebrat byt tak sa ponukol ze to urobi on ale kto mohol vtedy tusit ze aka je svina a co chce urobit to mi ani vo sne nenapadlo 15 000eur som dala na prerabanie jeho nehnutelnosti aby sme mohli byvat samozrejme hlupana som vyberala peniaze z bankomatu ze to bude lepsie ale teraz uz viem naco mu to vsetko bolo dobre teraz som podla neho socka a on milionar.Ani vk sne ma nenapadlo ze ma dokaze niekedy udriet a uz vobec nie ked som tehotna ze budem mat rozbity noc.Proste je to vypocitava svina.Uz ho nechcem ani vydiet
@kacena4
@kacena4 ja neviem ci sa to da ked je spolocne kurenie