icon

Mám sa rozviesť?

30. júl 2025

Ahojte baby, stala sa taka vec ,ze manzel sa zadlzil a zistila som ze dom je založený v nebankovke a dlzoby mal aj inde ... neplatil co mal a u nas zacali zvonit vymahaci ... nevedala som o nicom ...citim sa ohrozena z jeho správania a sklamana ako to mohol spraviť...mame deti ...cely čas riešim penaize otacam kazde euro aj trikrat a nakoniec zisitm ze on neplatí ani to co ma ... rozviedli by ste sa ? Ja uz k nemu po tomto citim len hnev a bojim sa co ma caka dalej

Strana
z3
autor
30. júl 2025
@rozculena

@anonym_autor rozvedú vás okamžite.
Zajtra bež na poštu aj s návrhom.

@rozculena už komunikujem s právnickou ale bojim sa ze na prvom pojednávaní nás nerozvedu ked sú tam aj deti ...

ahhola
30. júl 2025
@anonym_autor

@rozculena už komunikujem s právnickou ale bojim sa ze na prvom pojednávaní nás nerozvedu ked sú tam aj deti ...

@anonym_autor uz je jedno, ci ta rozvedu v auguste, alebo v decembri... Pravnicka nech ti zisti rozsah skod a zastavila dalsie... 🚀

autor
30. júl 2025
@ahhola

@anonym_autor uz je jedno, ci ta rozvedu v auguste, alebo v decembri... Pravnicka nech ti zisti rozsah skod a zastavila dalsie... 🚀

@ahhola lenze kde to zisim ked vsetko taji a nechce riesit so mnou nic vraj on si to riesi sam ...vsetci na mna pozeraju ako rychlo sa chcem rozviesť ale co mam robit bojim sa ze ma stiahne ako Titanic dolu ...

anonym_f5dd85
30. júl 2025
@anonym_autor

@ahhola lenze kde to zisim ked vsetko taji a nechce riesit so mnou nic vraj on si to riesi sam ...vsetci na mna pozeraju ako rychlo sa chcem rozviesť ale co mam robit bojim sa ze ma stiahne ako Titanic dolu ...

@anonym_autor kto všetci na teba pozerajú keď to tajíš tak, že nechceš ani súd. Každý pričetný človek si myslí o tebe jedine to, že bleskový rozvod je jediné riešenie čo pottebuješ ty s deťmi aby ste nezošaleli. Ty budeš tá, čo nebude mať deťom čo do úsť, lebo budeš nielen živiť deti sama, ešte aj splácať veľké sumy do konca života. Kde budú tí, ktorí dnes na teba vraj pozerajú že sa hneď rozvádzaš? Pýtaj nech ti podpíšu že budú platiť jeho dlhy za vás doživotne a uvidíš ako otočia.

subartic
30. júl 2025
@anonym_6ebacd

@subartic po tom čo spravil tebe a detom by som ho nikdy nechcela vidieť.Ty pracuješ a on sa zabával a ohrozil rodinu.Tragedia sa stala aj tebe a neznicila si rodinu.Si žena s veľkým Ž iba ty vieš prečo si ho vzala na milosť, ale, keď si o tom písala ruku do ohňa by som dala za to, že ho späť nezoberies a ten chlap by ti mal byť do smrti vďačný.

@anonym_6ebacd tak pracoval aj on a zarábal veľmi veľmi slušné peniaze. Len akosi netiekli tam kam mali . Keď to u nás prasklo a prišlo mi len tak súdna obsielka že rozhodnutím mi zakladajú dom v BSM a aj ostatný majetok , bolo to pre mňa veľmi náročné. Musím ale povedať že ku koncu keď sa mi sypalo všetko pod rukami ma klamal dokonale . Aj mizli peniaze z účtu a nevedel mi vysvetliť na čo ich potreboval . Keď to prasklo , doslovne sa zosypal a stále vravel dokolečka že on nechcel , že nechcel že chcel zarobiť pre nás . Z práce ho vyrazili , lebo nejaká dobrá duša im povedala čo sa stalo , pričom v robote bolo všetko OK, len robil s peniazmi . Z počiatku liečenie nechcel že on to zvládne, nezvládol , vyhodila som ho . Až potom nastúpil na liečenie a dnes jednoducho šlape ako hodinky . Dostal odo mňa druhú a poslednú šancu , viac ich nemá .

subartic
30. júl 2025
@anonym_f5dd85

@anonym_autor kto všetci na teba pozerajú keď to tajíš tak, že nechceš ani súd. Každý pričetný človek si myslí o tebe jedine to, že bleskový rozvod je jediné riešenie čo pottebuješ ty s deťmi aby ste nezošaleli. Ty budeš tá, čo nebude mať deťom čo do úsť, lebo budeš nielen živiť deti sama, ešte aj splácať veľké sumy do konca života. Kde budú tí, ktorí dnes na teba vraj pozerajú že sa hneď rozvádzaš? Pýtaj nech ti podpíšu že budú platiť jeho dlhy za vás doživotne a uvidíš ako otočia.

@anonym_f5dd85 nebude splácať žiadne jeho dlhy do konca jeho života , lebo sú to jeho dlhy, aj keď boli manželia . Toto mnoho ľudí nechápe . Ale tieto jeho dlhy môžu byť uspokojené z majetku , ktorý je v BSM . To znamená ak s ním zostane v manželstve , budú siahať aj na jeho mzdu. Ak nie , tak momentom nadobudnutia právoplatnosti rozvodu , zaniká BSM a do troch rokov má prísť k jeho vyporiadaniu .

anonym_f5dd85
30. júl 2025
@subartic

@anonym_f5dd85 nebude splácať žiadne jeho dlhy do konca jeho života , lebo sú to jeho dlhy, aj keď boli manželia . Toto mnoho ľudí nechápe . Ale tieto jeho dlhy môžu byť uspokojené z majetku , ktorý je v BSM . To znamená ak s ním zostane v manželstve , budú siahať aj na jeho mzdu. Ak nie , tak momentom nadobudnutia právoplatnosti rozvodu , zaniká BSM a do troch rokov má prísť k jeho vyporiadaniu .

@subartic prečo si ty potom chodila po súdoch a míňala na právnikov?
Píšeš mnoho ľudí to nechápe. Prečo je toľko žien, ktoré musia platiť dlhy po exovi do konca života? Aj na MK som čítala výpovede množstva žien.

subartic
30. júl 2025
@anonym_f5dd85

Píšeš mnoho ľudí to nechápe. Prečo je toľko žien, ktoré musia platiť dlhy po exovi do konca života? Aj na MK som čítala výpovede množstva žien.

@anonym_f5dd85 pretože som bojovala o majetok ktorý bol v BSM a na ktorý mi siahli. Dlhy boli výlučne manželove, ja som o nich nevedela a ani som k nim nepristúpila , resp. nedala k nim súhlas, preto po rozvode mi nikto nebude siahať na môj príjem a nebudem nič splácať. Prečo splácali , ja neviem ,možno preto že sa nebránili a nechali exekútora nech si robí čo chce. Prikladám link.
https://vyporiadanie.sk/dlh-jedneho-z-manzelov

subartic
30. júl 2025
@anonym_f5dd85

@anonym_f5dd85 no a tu je to vysvetlené úplne lopatisticky.

https://uzitocna.pravda.sk/ako-vybavit/clanok/6...

ghoul_
1. aug 2025

@anonym_autor zober deti a odíď ak je dom tvoj tak ho vyhoď a rozved sa

autor
1. aug 2025
@ghoul_

@anonym_autor zober deti a odíď ak je dom tvoj tak ho vyhoď a rozved sa

@ghoul_ dom nie je moj a nemám kam teraz jedine za dva mesiace mozem odísť na byt

anonym_68728a
1. aug 2025

Inak asi trochu mimo témy, ale preco je tu tolko vydatých žien co maju nic? Stale dom je na muža, auto a všetok majetok na manzela a ženám ostane na konci mesiaca 20€ lebo vsetko platia z rodicaku. Neviem si to vysvetliť ako to prebieha ci si nájdu muža co uz vlastní dom pred manželstvom alebo po svadbe kúpia ale sa vsetko napíše na neho alebo ako sa žena dostane do takej situácie a preco je tu pomaly kazdy druhý príspevok o tom ze žena je nezabezpecena a nema kam ist?

anonym_d7feeb
1. aug 2025
@anonym_68728a

Inak asi trochu mimo témy, ale preco je tu tolko vydatých žien co maju nic? Stale dom je na muža, auto a všetok majetok na manzela a ženám ostane na konci mesiaca 20€ lebo vsetko platia z rodicaku. Neviem si to vysvetliť ako to prebieha ci si nájdu muža co uz vlastní dom pred manželstvom alebo po svadbe kúpia ale sa vsetko napíše na neho alebo ako sa žena dostane do takej situácie a preco je tu pomaly kazdy druhý príspevok o tom ze žena je nezabezpecena a nema kam ist?

@anonym_68728a podla mna ich nie je az tolko, len nebudu zakladat diskusiu, ze rozvadzam sa mam kam ist, som financne zabezpecena a vsetko mam naplanovane ... ale ano posobi to na mk tak potom, ze je tu kopec takych zien co su uplne zavisle na muzovi

anonym_f5dd85
1. aug 2025
@anonym_68728a

@anonym_68728a zostáva žena, alebo muž na rodičovskej dovolenke? Kto vtedy zarába? Aké je prerozdelenie finačných zdrojov vo svete medzi pohlaviami? Je diskriminovaná po návrate z RD na pracovnom trhu žena či muž?Kto zostava doma na OČR pri deťoch a prichádza o plat ? Komu tikajú biologické hodiny skôr - žene či mužovi?

viera012345
23. aug 2025

@anonym_autor Pri takejto finančnej "ne-discipline,, manžel ohrozuje Vás i deti.Ano,je to dôvod na rozvod, lebo vás stiahne so sebou

mircalla
23. aug 2025
@anonym_autor

@ahhola tiez si myslim ze v tom budú automaty alebo stávkovanie .... nechápem ako nedokazal paltit bezne vydavky...

@anonym_autor Ked je gamber vas rozvedu rychlo

Strana
z3