Ahojte kedze uz neviem ako dalej a nemam sa komu zverit tak som sa prisla vyrozpravat sem.Som vydata tri roky zo zaciatku vsetko super ale po svadbe to vsetko zacalo.Moj muz sa zmenil na nepoznanie,vsetko mi zakazuje nic nemozem uz som z toho zufala.Chodim do prace a nasetrila som si nejake peniaze na kvalitnu kozmetiku kupila som si ju a samozrejme som mu o tom nepovedala.No on ju ale samozrejme nasiel a zacalo sa peklo vyhraza sa mi rozvodom vyhadzuje ma z domu.Mame dvojrocneho syna samozrejme vyhrazky tipu zabudny na neho atd.Nadava mi do neandrtalcov ze sa neviem spravat ze som tucna ze on potrebuje vedla seba zenu ktora ho reprezentuje ked niekam spolu ideme nesmiem sa odviazat lebo uz je peklo.Nesmiem si nic kupit bez toho aby mi to neosuhlasil.Dnes sme napriklad boli s malzm vonku santili sme v snehu tak na nas vyletel nech sa nevalame po travniku lebo sa trava zlomi no je tot normalne?Ja uz neviem ako dalej mohla by som ist k rodicom ale vrazila som dost penazí do nasho domu a nechcem mu to len tak vsetko nechat.
@sisavero velmi ti drzim palce. Bez neho ti bude 100percent lepsie. A jeho vyhrazky si neber k srdcu. Este sa mu mozes vysmiat. To su len take posledne zufale tahy, lebo uz nevie, cim by ta dostal, tak pojde cez dieta... nedaj sa 🙂 drzim palce aby si mala aj ty krasne Vianoce plne lasky a pohody so syncekom, pripadne dalsou rodinou 🙂
Fuu tazko sa to cita. Ja by som volila rozvod na tvojej strane aj vdaka maminam ktore tu mali podobne zivoty ako ty. Muz si ta nevazi, uraza ta! Toto nie je laska :(
uz nevladzem pocuvat tie urazky a nadavky
Precitala som si tvoj hlavný príspevok a jediná rada je rozved sa a to čím skôr. Ak sa muž k tebe takto správa neváži si ťa a nemá ťa rád 😞 on hľadá len dôvody ako na teba vyletieť. Zažila som podobné peklo bez jeho povolenia som nemohla ani na net ak tak bolo bolo peklo, synom sa mi tiež vyhrazal, lepšie oslovenie ako ku. Na mňa nemal bolo to neskutočné peklo ... a ak sa ti vyhráža dieťaťom ver tomu, že na súde akurát prehra slovenske súdnictvo je nastavené tak, že dieťa má byť s matkou ... drzim palce
@m_i_s_k_a preboha, ja sa divim, ze take individua existuju vobec na tomto zaprdenom svete, co su schopne takto sa spravat k blizkej osobe... je mi z toho zle ☹
@mrkvicka060 bohužiaľ existujú najhoršie je, že ženu tak zdeptaju, že má obavy spraviť prvý krok a ukončiť to trápenie, sebavedomie ide preč a ženu svojim správaním snažia izolovať aby ju mali vo svojej moci ... ak sa také niečo začne nikdy sa chlap nezmení len sa to bude stupňovať ... ja som zažila 18mesiacov takéhoto pekla a sú to najhoršie spomienky
@mrkvicka060 čo k blízkej, k najbližšej v podstate k najmilovanejšej
Rozved sa ! Čim dalej budeš s nim tým dalej budeš utlačana a nikdy sa nerozvedieš! A po rokoch ked deti budu velke si povieš že si si pokazila život. Neboj sa o majetok na to su sudy ak maš kam ist pobal sa chod. Deti nedaju len tak manželovi jedine ak ma na teba niečo teda myslim alkohol..
Citala som tvoju staru temu, zakazovat si urobit v rure zapecene rohliky na veceru??? to co je za idiota?
Neboj sa iba sa rozhodni urobit ten prvy krok, nebudem ti vraviet, ze to bude lahke, nebude, s takym cvokom si uzijes aj ty aj sudkyna, ale ty to das lebo si silna koly dietatu ktore mas.
Drzim ti palce!!!
Vies normalne je ze ti manzel povie prosim ta urob aj mne dva rohliky, alebo vies co sed ja urobim aj sebe aj tebe zlatko.
a ku kozmetike - wau som na teba hrdy ze dokazes takto usetrit a urobit si radost, aj ked mame rozpocet natesno.
Takto sa rozprava normalny milujuci manzel so zenou.
@natalka13 boze nieco take som nikdy nezazila ziadna pochvala nic ziadne objatie mam ta rad nic aj som zabudla ze nieco take vobe existuje.a som hrda na seba ze som si dokazala nasetrit na tu kozmetiku nech ho aj urve idiota.Prisla som na to ze je to sebec ktory mysli len na seba
nedopraje mi nic a pritom ja sa snazim ako taka krava.
@sisavero to nebude kozmetika, jeho vytocila tvoja schopnost zabezpecit si veci samostatne.
moj nazor je, ze to je jadro celého problemu.
vytocilo ho, ze zistil, ze stratil kontrolu nad tebou.
(este druha vec - zeby bol taky lakomec, ktorého skrie kazde euro vydane a neuschovane v pancuske. inak sa jeho prehnane chovanie neda vysvetlit.)
da sa pochopit, ze sa prvotne nastval, ak bola draha.
ibaze uz mu malo davno prejst hlavou, ze si na nu neminula len tak z fleku z rodinného rozpoctu na mesiac a teraz vam chybaju peniaze. ty si si setrila postupne.
takze sa vlastne nic nestalo.
on ale robi okolo toho vietor, akoby si minula posledne peniaze na cigarety a dieta nechala hladovat.
co je dalsia vec, co zaraza - ty si ju uz od zaciatku kupovala tak, aby si ju pred nim utajila. uz vopred si vedela, ze musis. ze nemozes za nim prist a pochvalit sa mu, aku si si urobila radost z nasetrenych penazi. vedela si, ze bude zle.
vopred vies, ze musis mat pred nim tajomstva aj v takýchto vsednych veciach, aby si sa vyhla problémom.
takze tu by som zabudla na "prevychovu" a ine snahy vydrzat a udrzat manzelstvo a rodinu a odisla.
ak zena uz vopred citi strach z prichodu domov, lebo je v neistote, aka nalada a preco zas bude doma. (Alebo rovnako citi strach z navratu muza domov. naopak v jeho nepritomnosti je pokojnejsia.)
ak vie, ze musi tajit pred muzom aj drobnosti, lebo by ju potrestal (citovo, financne, alebo fyzicky).
ak sa stretava s priatelkami (s rodinou, ...) len narychlo a tajne, aby doma nebolo zle, ze sa vopred nespytala. ak ma pocit, ze ak to chce oficiálnou cetou, tak sa ho musis spytat a on musi suhlasit. a ak nedosiahne jeho suhlas, tak vie, ze ju zas len "potresta" za neuposluchnutie. alebo sa radsej stretnutia preto vzda.
ak ma pocit, ze on bude spokojny, len ked ona vopred bude konzultovat s nim svoje veci, inak jej to da pocitit.
ak ma pocit, ze on priam hlada zadrapky, aby mohol vycitat.
ak ma pocit, ze kedykolvek ma on zlu naladu, tak si najde cokolvek, aj nepodstatny detail, a to nafukne ako vazny problem a ventiluje si cez to svoju nespokojnost.
ak sa ju muz snazi "trestat" citovym vydieranim (ze ju oddeli od dietata, ze opusti rodinu, ze nebude prispievat na rodinu financne, ... - lubovolne podla toho, co vidi, ze ju zastrasuje viac.).
alebo naopak ak jej predklada vypocet veci, co kedy pre nu urobil a ziada, aby mu ich opatovala splnenim jeho poziadaviek, aj ked su nerozumne.
ak tu istu vec, co pre nu v minulosti vykonal, opakovane pouziva na vynucovanie si splnenia novych a novych svojich poziadaviek.
ak rovnako na toto pouziva rovnaky prehresok, ktorého sa zena v minulosti dopustila a ziada, aby ho stale znova a znova na ospravedlnenie kompenzovala dalsimi a dalsimi vecami, co on po nej pozaduje.
...
- tak tu nie je o com premyslat. treba odist.
Uz si malabyt davno prec.
@katarinapekna ja takých mužov, ktorí si zobrali ženu s tromi deťmi mám v blízkom okolí dvoch. Možno aj viac, ale týchto poznám veľmi dobre. Aj v jednom aj v druhom prípade majú s tou ženou ešte štvrté dieťa, jeden pár je spolu vyše dvadsať rokov, druhý asi 15 - podľa veku ich syna. Existujú aj normálni muži, aj keď tu na MK sa píše v drvivej väčšine o tých problémových.
@sisavero hlavne chod hned v pondelok podat navrh na zverenie dietata a vyzivne do rozvodu manzelstva. Necakaj s tym, keby mu nahodou preplo, nemoze Ti zobrat dieta, ked ho mas zverene do starostlivosti. Rozvod moze byt aj za pol roka a dovtedy to treba mat zabezpecne aj financne aj styk s dietatom.
@katarinapekna prepáč ale ty di sudca aby si súdila ...tak jej chlap ma kurvy počas manželstva a ona po rozvode nema právo na nový život ...či uz s chlapom alebo bez chlapa ...ži a nechaj žiť
@sisavero kopni ho do zadku a vyser sa ma neho taký chlap nestojí za nič prajem Ti aby si stretla takého úžasného akého mam ja doma ...chlapa ktorý sa nas miluje a dáva nám všetko čo môže ...stal a stojí pri mne ťažkých chvíľach ...ked ja sa vzdávam alebo podávam on je prvý čo ma dvíha a podáva pomocnú ruku ..sme radi ze ho mam a dokonca s istotov možem povedať ,ze aj keby sa naše cesty rozišli on vzdy bude blízko ked budem potrebovať pomoc ...
@sisavero neutekas, odchadzas k mame na navstevu.
pokial tam mas kde s dietatom byt, je jedno, kde sa dieta bude liecit.
nie je povinne, aby bolo doma.
tam to socialka riesit nebude. kludne mu to povedz.
jedine, zeby si ho vzala chore do zlych bytovych podmienok (nevykurene, bez sociálnych zariadeni, bez vlastnej postele, bez hygieny).
a este jedna vec. ak naozaj odides a on zmeni retoriku na sluby, neopovaz sa zmysliet si, ze: hura, podarilo sa mi ho zmenit, idem domov, uz bude vsetko fajn.
cim viackrát od takéhoto cloveka odides a prides spat, tym si viac zarabas na velky pruser.
jednak tvoje chovanie uz nikto nebude brat vazne, hysterka a nespokojna primadona budes ty. stratis doveryhodnost.
jednak zabudni, ze on kazdy raz dojde s prosbami a slubmi. po par útekoch uz pride s tym, ze ti vo dverách rozbije usta, lebo uz zas vymyslas a mas sa ihned spakovat a mazat domov. a este si to doma "vypijes".
@sisavero ak ro nevies zvladnut sama (rozchod) tak vyhladaj dobreho psychologa, aby ti pomohol nabrat sebavedomie. Cim dlhsie cakas, tym viac ublizujes sebe aj dietatu a raz si tvoje dieta moze najst takehoto isteho magora, lebo ved asi je to normalne ked aj mama tak zila a zvladla to (nezvladla, ale dieta to nevidi). Nestan sa dobrovolne dusevnou troskou a ries svoj zivot zodpovedne. Ak treba, vyhladaj pomoc.
@timea7 suhlasim, mala by sa robit osveta vsade...ja sa ale obavam ze tuto zakladatelka temy uz je za tou hranicou...ked totoriesi rok a stale je snim, uz asi je v tej faze sebaobvinovania davno, aj ked to sem nepisala...ale to nie je to najhorsie. Najhorsie je ked zena uveri tomu ze naozaj je bez muza neschopna, ked pride aj o posledny kusok sebaucty a sebadovery...vtedy uz neodide, lebo veri ze naozaj jej sud zoberie dieta, lebo veri za naozaj je nula a nebude schopna uzivit rodinu, lebo veri ze ju uz naozaj nikdy nikto nebude milovat, ze za to nestoji, ze za nic nestoji. a to je konecna, tam pomoze uz len clovek, ktory pride, zabali jej kufre, chyti ju za ruku a odvedie si ju prec, donuti ju ist na terapiu a pozbierat sa...ale sama to uz neda...maloktora to bez pomoci dokaze...
@voskovka gratulujem...tiez mi trvalo dlho odist, ale nic lepsie som urobit nemohla...a to som nemala ani zdaleka take peklo ako sa tu pise...
Dakujem baby za prispevky uz som rozhodnuta ze sa rozvediem dnes rano to bolo este horsie urazky nadavky vyhrazanie no proste des bojim sa ako to cele zvladnem ale snad.Nikdy by som neverila ze koli kozmetike budem mat doma take peklo