icon

Mám sa rozviesť?

sisavero
1. dec 2016

Ahojte kedze uz neviem ako dalej a nemam sa komu zverit tak som sa prisla vyrozpravat sem.Som vydata tri roky zo zaciatku vsetko super ale po svadbe to vsetko zacalo.Moj muz sa zmenil na nepoznanie,vsetko mi zakazuje nic nemozem uz som z toho zufala.Chodim do prace a nasetrila som si nejake peniaze na kvalitnu kozmetiku kupila som si ju a samozrejme som mu o tom nepovedala.No on ju ale samozrejme nasiel a zacalo sa peklo vyhraza sa mi rozvodom vyhadzuje ma z domu.Mame dvojrocneho syna samozrejme vyhrazky tipu zabudny na neho atd.Nadava mi do neandrtalcov ze sa neviem spravat ze som tucna ze on potrebuje vedla seba zenu ktora ho reprezentuje ked niekam spolu ideme nesmiem sa odviazat lebo uz je peklo.Nesmiem si nic kupit bez toho aby mi to neosuhlasil.Dnes sme napriklad boli s malzm vonku santili sme v snehu tak na nas vyletel nech sa nevalame po travniku lebo sa trava zlomi no je tot normalne?Ja uz neviem ako dalej mohla by som ist k rodicom ale vrazila som dost penazí do nasho domu a nechcem mu to len tak vsetko nechat.

voskovka
1. dec 2016

@alexandraalexandrova aj pre mna to bolo tazke 3x som ziadala o rozvod a vzdy koli detom a byvaniu a tak ze s nim mali vsetko,som to vzdy vzdala ale na ten posledny dotiahla do.konca.....

sissy27
1. dec 2016

@myskahryzka je to jednoduchšie ako si tu drvivá väčšina žien myslí. Základom je neposrať sa a nefňukať ako to nejde. Vlastná skúsenosť.

evittam
1. dec 2016

@sissy27 Súhlasím a súhlasím s @timea7. A napíšem len jedno - ja nerozumiem tomu ako sa môže jedna normálna žena ( a nielen jedna - viem, je ich omnoho viac) nechať ponižovať, osočovať a nebodaj biť od debila, ktorý ju akože miluje-miloval a dokonca s ním má dieťa - alebo viac detí....Proste raz by mi niečo také muž spravil - skončil....

timea7
1. dec 2016

@alexandraalexandrova práve preto to treba ukončiť čím skôr, kým nezačne obviňovať sama seba, že za jeho správanie môže. Toto by mali učiť v školách - ako rozpoznať manipulátora, znaky, že sa niekto stáva na niečom závislým, spolužitie ženy a muža, hospodárenie v rodine a nie tlačiť mladým ľuďom do hláv more encyklopedických informácií, ktoré po písomke aj tak zabudnú a ak ich budú potrebovať, tak si ich nájdu.

mrkvicka060
1. dec 2016

@timea7 ach no presne toto si myslim aj ja, ked citam tieto temy... Az ma naozaj prekvapuje ako pramalo hrdosti maju slovenske zeny. Je to uplny des, a este s nim vydrzat 3 roky? A este si urobit mimino... presne preto sa niektori ti chlapi spravaju tak ako sa spravaju. Lebo zena im to dovoli. Lreten vidi, ze jej ublizuje a nevie sa branit a aj tak zostane, tak co by si nekopol? My mame tiez dieta, ale nemuselo by to ist ani do polovice takehoto extremu v nasom vztahu a pakovala by som sa bud ja, alebo on... Nenechaj so sebou zametat, taky kreten sa v tom aj tak len vyziva. To mu urobis tu radost? @sisavero a co sa tyka dietata, kym nie si psychicky chora, alkoholicka, drogovo zavisla, alebo bezdomovkyna total bez penazi, tak na dieta moze zabudnut akurat tak on..

evittam
1. dec 2016

@timea7 Asi tak. No jediný raz by mi môj chlap povedal, že som neadrtálec, tučná a začal by sa mi niečím vyhrážať- no by sa "posral v lufte fešáčik".....a dlho by pozeral do prázdna, že čo sa deje......Ženy, ktorých sa to týka - začnite si konečne vážiť samé seba a veriť si a vykašlite sa na podobné individuá......

timea7
1. dec 2016

@voskovka si silná žena, že si to dokázala, želám tebe aj tvojim deťom pevné zdravie. A veľa šťastia. Prosím ťa, môžeš nám tu napísať, prečo si neodišla skôr? Nám, ktoré sme to nezažili, je to ťažké pochopiť. Možno práve preto sme to nezažili, lebo by sme to žiadnemu mužovi nedovolili. Bola v tom finančná závislosť? Dúfala si, že sa zmení? Pocit zlyhania, ak odídeš? Alebo z každého rožka troška?

mrkvicka060
1. dec 2016

@timea7 ako rozpoznat manipulatora? Podla mna staci mat stipku sebavedomia a rozmyslat hlavou... ak si puťka bez hrdosti, tak sa to mozes ucit aj 10 rokov a aj tak nepoznas, co ti ide oci vyklat... nemam slov na niektore naozaj

timea7
1. dec 2016

@mrkvicka060 no vieš, ak žena žije v normálnej rodine, tak nepotrebuje, aby jej niekto vlieval do hlavy rozumy, má zdravé sebavedomie, je jej úplne jasné, čo by tolerovala a čo už určite nie. Lenže ak vyrastá v rodine, kde je otec, ešte aj dedo manipulátorom a všetky ženy v domácnosti môžu tak akurát držať hubu a krok, jej sebavedomie je roky ubíjané, ona možno aj cíti, že by to malo byť inak, ale nie je tu nik, kto by jej to potvrdil. Samozrejme, že sú aj výnimky, ktoré si povedať nedajú, ale s tým nič nenarobíš. Je veľa žien, ktoré sem síce anonymne napíšu, možno im pomôže už len to, že sa o svoje trápenie podelia s inými, ale nemajú dosť síl, aby to zmenili. Sú to práve ženy s nízkym sebavedomím, vychovávané systémom - len aby dobre bolo, aby bol muž spokojný, nič von nevynášať, nech vyzeráte navonok ako šťastná rodina.....to nie sú ženy, ktoré problém rozoberú na kávičke po hodine zumby, alebo na dámskej jazde na chate, tie sa takýchto akcií totiž nezúčastňujú. Nemajú často ani kamarátky, manipulátor sa snaží svoju obeť odizolovať aj od rodiny. Možno by to aj tak niektorým aj tak nepomohlo, ale ak by rozhovory so spolužiakmi, učiteľkou, psychologičkou pomohli ročne aspoň pár ženám, mali zmysel. Oproti kravinám, ktoré sme sa učili. Veď povedz, koľkokrát v živote ti bol na niečo slovný alebo vetný rozbor? ☹ Neznášala som to, možno mi preto zišiel na um, ale príkladov by každá z nás mohla uviesť viac.

timea7
1. dec 2016

@mrkvicka060 ja som už stará korčuľa, ale občas otváram oči aj ústa nad názorom žien, ktoré by mi mohli byť dcérami, napríklad - muž ti ženskú robotu nebude robiť. Zobrať si do domácnosti pomocnicu je hanbou. Myslela som, že sa po svadbe zmení, že sa narodením dieťaťa zmení - toto ma dostáva do vývrtky.

evittam
1. dec 2016

@timea7 No presne tak - to si pekne zhrnula.......😉 A poznám typy čo nezostanú len pri jednom dieťati - v štýle veď ak ho nezmenila svadba, jedno dieťa tak ho určite zmení ďalšie - a toto som fakt zažila ako mi povedala jedna kočka kedysi do očí - no síce na zaplakanie ale musela som sa zasmiať jej naivite....

timea7
1. dec 2016

@evittam no mne to povedala bývalá kolegyňa - že chce zmeniť svojho manžela. A to má vysokú školu a doktorát....je pravdou, že on nie je zďaleka taký magor, ale divila som sa jej naivite. Tiež ju veľmi poznačilo rodinné prostredie.

stardust
1. dec 2016

zeny manipulatorov a psychopatov su hlavne obetami a nepokladam za spravne ich oznacovat ako putky, ktore nevedia pohnut rozumom.

mrkvicka060
1. dec 2016

@stardust asi to vyznelo horsie ako to bolo myslene, za co sa ospravedlnujem. Ale stojim si za tym, ze neverim, ze tie signaly manipulator nevysiela od zaciatku... a ak sa len nejaka nehrnie do svadby po pol roku, lebo ved sladke recicky a mojkacky a zalubene pohlady pred kamaratmi... negativa si radsej nevsimajme, ved nikto nie je dokonaly... proste nedokazem uverit tomu, ako daleko su ochotne niektore zeny tolerovat, kym im zacne konecne blikat kontrolka. Bud je to umyselne potlacovane, alebo uz aku nizku mienku musi mat zena o sebe, aby sa nevedela zhodnotit, svoje negativne aj dobre stranky. To bude mat asi tie korene vo vychove, ako tu uz bolo spomenute... clovek je zvlastne slaby tvor.. a myslim, ze musis byt maximalne sama sebou neista osoba, nevies co chces a co vlastne od zivota cakas, iba vtedy ta vie nejaky magor az takto dostat do kolien... aspon ja si ti tak predstavujem. Ale mozno sa uplne mylim, sudim mozno len podla seba a par pripadov z okolia...nechcem nikoho urazit

voskovka
2. dec 2016

@stardust zdielam tvoj nazor....niekedy z toho zacarovaneho kruhu proste nejak sa neda ist von....Mne este teraz napr financne obcas ex da vediet ze bez jeho vyzivneho som v riti....Ale uz mam pomoc takze keby mi ho neposlal tak v riti je on lebo... Zeny preco sa divite ze tolko zien to nedokaze ani po rokoch....no lebo sa to neda napr aj financne....z rodicaku asi tazku...cosi odlozit...ja som nikdy napr od muza nedostala ze na tu mas vyplatu poplat co treba,rozloz peniaze na cely mesiac...do niesol mi zalohu 30-50e tyzdenne a mam na haku....nehovoriac o tom ze prosim ta treba nam zaplatit skolku,ci elektrinu ci toto....cely moj rodicak siel na inkaso bytu proste som bola "švorc"....znie to zvlastne ale napriek vsetkemu som ho velmi lubila...a robila vsetko preto aby to fungovalo....az slova ako ty nikdy nezavolas policajtov,ty nikdy sa nikam nedostanes,ty si chudera,nic si nedokazala,nic nerobis len sa valas,vsade bordel....jasne a doma to vsetko urobil samo a sato....A gol bol ked sa stavil ked s nami nechcel nikam chodit tak som sa nasrala zbalila sakem pakem a sama sla na slepo s detmi do chorvatska....v robote sa stavoval ze v ba sa otocim....a jeho ponizovanie mne dodavalo silu a odvahu vsetko zmenit....nejak sa to nakopilo a ako som pisala po tej operacii som povedala a dost....schudla som,dala som si po detoch zoperovat prsia,zacala sa skraslovat a tak....chlapci chodia do skoly,malu som dala kmotre a to uz bolo ze mam frajera...ze toto tamto....a ja som nikoho nemala po tom. vsetkom s nim som bola na chlapov nasrata rad radom....no a tento rok som stihla vsetko....rozvod,prestahovat sa (to bolo najtazsie lebo nas byt som milovala,dala tam urobit nabytky okna,tapety krasne proste pomaly zveladovala sama bo on tam nechcel nic robit mu bolo vsetko jedno bolo dolezite sa odputat od toho bytu) a najst si oporu a verit niekomu ze toto sa uz nezopakuje....Viem co vo vztahu nechcem a co chcem a to si uz budem presadzovat... nepaci sa tomu dotycnemu prosim chod do rici...chlapov je dost a preto vela uvazujem dopredu...🙂 mne pomohla velmi segra na zaciatok ci slovne ci povzbudenim a ona mi uz davno tvrdila ze nech utekam....nikdy som nikoho v tomto nepocuvala....u nas bol podobny scenar no mamina nabrala odvahu takmer az po 24r....Mozno preto som ja robila vsetko preto az nie som na tom podobne a pred vsetkym zavierala oci....lebo som videla ako sa udavaju,sudia,nonstop u policie a tak....

voskovka
2. dec 2016

@timea7 inak mne aj viera v boha a celkovo krestanstvo ked som chodila na spovede farar vzdy tvrdil ze ludia v nasom zivote su pre nas poslani aby nas milovali a ucili...A vzdy hocktory farar ma nabadal k tomu nech nerozbijam rodinu,nech mu to odpustim vsetko a koli detom nech spolu vychadzame.....aj toto bol jeden z dovodov preco som neodisla skor lebo mi boli tlacene do.hlavy vzorce ze pre rodinu vsetko utrpenie ma dovod a musim vydrzat bude lepsie.Este stale verim v boha ale uz po svojom....Nemozem prijimat sviatosti,koli rozvodu tak nechodim ani do kostola ale modlim sa za deti za vsetko....A teraz starsi syn pojde na 1.sv prijimanie chcem aby mali vsetko co mne dali moji rodicia...a rozhodnutie do viery necham na nich....nenutim nikoho do nicoho.

timea7
2. dec 2016

@voskovka no farári a cirkev celkovo spôsobili, že množstvo ľudí, nie len žien, ale aj mužov a detí, prežilo smutný, ťažký život ☹. Už ako dieťa som cítila, že to je zle, nie som za rozvod za každú cenu, stále to tu píšem na MK, stále kvákam, aby sa nevytratila úcta medzi manželmi, aj keď tam už nie je láska, úcta nech tam zostáva, ale to musia chcieť dvaja. Jeden nezmôže nič. Tie ekonomické dôvody samozrejme chápem, preto som ich aj spomenula, to je na Slovensku hrozné....ale prečo potom s ním tri deti? S jedným sa odchádza oveľa ľahšie. Inak píšeš nesmierne rozumne, si inteligentná žena a veľmi ti fandím do ďalšieho života, želám ti, aby sa uberal už len tým smerom, akým chceš ty.

emilia25
2. dec 2016

Ja poznam jeden par.uz ked boli sami mali co robit aby vysli s tym co zarobili.pri prvom babatku celu vybavu dostala malemu nic nekupila jedine co kupili bol kocik ani na postielku nebolo.do 3 mesiacoch prislo 2 uz postielku dostali mali vlastne pre babo vsetko ale zili len z materskej takze uz ako 3mesacne mu davala kravske mlieko lebo na um nebolo.neskor prislo 3 a potom 4.muz zacal podnikat ale ako si zabudol na platenie odvodov 6rokov.za tie roky su to palky a dnes je zamestnany krasnu vyplatu a domov nosi len zivotne minimum.popri tom tam hentam napozicane.ja na jednej strane tu zenu obdivujem ze naozaj sa dokaze o deti prikladne starat aj ked si musi pozicat a kazdy mesiac rovnaky scenar.no na druhej strane som to nechapala.ja chodila po obchodoch nakupovala vecicky tesila sa z nich.dokonca plienky pre deti sme im kupili.ja by som sa nedokazala takto kukat na moje 4 deti a nemat im dat co do ust topanky na zimu.asi by som sa zblaznila tak zit.

katarinapekna
2. dec 2016

@voskovka bez rypania... Pol roka po rozvode so psychopatom s 3 deťmi a ups hned ďalší ehm...chlap...??? Máš málo problemov alebo si len dvihas sebavedomie? Pre mna nepochopitelne to čo píšes a že mas ešte energiu na blbosti....

voskovka
2. dec 2016

@katarinapekna no a co mam byt sama?ked som bola sama kazdy riesil a nahanal a dohadzoval mi niekoho a teraz je klud nikto sa nestara a je pokoj.a o tom ci ja niekoho mam ci nie je hadam len a len moj problem ci rozvedeni ludia si uz nikoho nesmu podla teba najst?

katarinapekna
2. dec 2016

@voskovka veď maj, je to tvoja vec, čisto statisticky....nepoznám chlapa,ktorý by reálne a celkom vážne,nezištne stál o zenu s 3 deťmi,ktoré by ešte aj (perspektívne) musel živit....mimoch. Ty sa cítiš s 3 deťmi sama????? Uff,no naložila si si...

voskovka
2. dec 2016

@timea7 no deti nemozu za to ako to cele dopadne...Proste su tu a riesit preco nie jedno dieta a neodisla som ale tri to je uz bezpredmetne.Oni su jediny dovod ci dar ktory za celych 9rokov som dostala z coho mam radost...

Ale diskusia je najma o tom aby kocka odisla a viac sa neobzerala za minulostou a zila dalej....ze sa to da...Neurobi to sice kazda,nie hned,nie sama ale potrebuje "nakopnut" ....Ale o tom moc nechcela pisat co bolo u nas....kazdopadne teraz viem ze rozvod bol riesenim a dobrym....

marne10
2. dec 2016

Ja myslim ze to vystihuje jedna veta:Mas iba jeden zivot a premrhat ho z takym idiotom?
Tiez som rozvedena a rozVadzala som sa ked mali dvojicky 3 roky.vsetko sa da zvladnut.teraz mam manzela ktoreho by som za nic na svete nedala.

voskovka
2. dec 2016

@katarinapekna ano citim....deti su hnacim motorom...cez ten den to ubehne....ale vecer ked vsetci spia,mi chyba spolocnost...Nie som ziadna mniska aby som sedela a kukala do kniziek...televizor a internet mi nic nedava a vobec nemam dovod ti vysvetlovat svoje dovody no ked nam to bude klapat potom sa ti po rokoch ozvem ze ti neslo do hlavy ze "normalni chlapi nevymreli".....pekny den a nemusis sa k tomu uz nejak vyjadrovat nekazme si den .

obsadenemeno
2. dec 2016

@sisavero len si povedz ci sa zmenil k lepsiemu za ten rok.... pred rokom si pisala, ze je zle.... tak zmenilo sa nieco k lepsiemu? Ci to ide dole vodou?
Odpoved ti ukaze, ze ci sa rozviest, alebo nie.

voskovka
2. dec 2016

@katarinapekna a este jedna vec.... mnoho zien sa zacina jednoduchsie novy zivot nakolko uz novych partnerov maju pred rozvodom.... toto skor je trosku take ale kazdy robi ako vie....A po dalsie poznam mnoho pripadov kde kocka mala 2malinke deti,nasla si priatela maju dcerku 3r spolu a teraz na ceste dalsie babo cize 4deti dokopy a chodim k nim a to ako sa lubia a vazi si ju je uplne nieco ine....Ti spravni chlapi existuju a nie je to.len o tom ze by napr mne mal priatel zivit moje deti....na to dostaval od ex vyzivne aby som to nejak pokryla...A to ze mi s nimi pomaha je len a len bonus z jeho strany....Ak muz miluje zenu musi respektovat aj jej zavazky....ja som ho nenutila byt somnou ved je kopa zien slobodnych bezdetnych...kazdy mame na vyber....😉

emilia25
2. dec 2016

@voskovka pametam si ako si sa moc tesila na princeznu.kiez by kazda zena ci tyrana fyzicky psychycky ci financne si uvedomila ze zit sa da aj inak bez tyrana a radsej vychovavat deti sama ako aby sa deti divali na to ako sa rodicia vadia ci nebodaj biju.mas moj obdiv ze si svoj zivot zobrala do svojich ruk.prajem ti aby si uz bola len stastna a deticky princeznicka mala stastnu mamicku.

voskovka
2. dec 2016

@emilia25 velmi som sa tesila a ako kazda matka ma tie svoje deti najkrajsie aj najuzasnejsie mam aj ja...tie svoje.A koli nim aj cez mrtvoly...stastna zena ktora ma po boku milujuceho a zodpovedneho muza kazdej jednej takeho zelam.nie kazda takuto dobru volbu doma ma.aby uz viac netrpeli zeny ani deti.... ja som tu uz svoje povedala dufam ze to mozno nieco autorke temy dalo a rozhodne sa spravne.ale pochopim ju ak sa tu o rok ozve zase ze sa nic nezmenilo lebo podobne som naberala odvahu aj ja....vzdy musi byt daky hranicny bod ci udalost co rozhybe cloveka...niekedy prijemna inokedy velmi zla....

Zeny zelam krasne sviatky plne pokoja a hadam do buduceho roka co najmenej zlych veci a podobnych tem....

rebellefleur
2. dec 2016

Neváľať sa po tráve,lebo sa zlomí? Nadáva ti do neandertálcov? Takéhoto "frajera" by som tak do p..e poslala, že by ani zareagovať nestihol..sorry za vulgarizmus, ale normálne mám nervy po prečítaní tvojho príspevku 🙈🙈
Utekaj preč, najlepšie hneď, už včera bolo neskoro ..

emilia25
2. dec 2016

@voskovka krasne si to napisala.veru keby kazda zena mala zodpovedneho muza ale aj muzi zeny tak slovo rozvod by sme nepoznali a ani detske domovy by neboli take preplnene malinkymi detmi.