Mám sa rozviesť, alebo zostať kvôli deťom?
V skratke zhrniem nasu situacia doma. Prve dieta sme mali na vysokej skole, omylom, druhe planovane po skole. Manzel bol moja prva vazna “laska”. Nas vztah bol vzdy komplikovany, aj pred detmi, obaja mame tazke povahy. Nejako sa to zastabilizovalo a uz sa tak nehadame ako kedysi. Manzel je velmi dobry otec, nechodi po krcmach a podobne, je naozaj rodinny typ a ma ma rad. Patri medzi takych tych ludi, ktori neobsedia. Ja tiez nie som nijaky domased, ale musim povedat, ze po 9 rokoch co sme spolu, ma doslova “uhnal”. Myslim, ze vedieme dost narocny zivot - zijeme 400km od rodiny, sami v meste, obaja mame velmi narocnu pracu (ja jazdim 1x za 5-6 tyzdnov do Nemecka na 3 dni), mame male deti (skolkarov), deti maju vela kruzkov, ja sama som rada aktivna a rada cestujem. Ale manzel je uplny extrem. Nedokaze si sadnut a prenasa to na nas. Napriklad teraz cez Vianoce sme boli na poznavacej dovolenke a v nie peknom pocasi (4 stupne a dazd vacsinou) sme chodili 10-15km denne s nasim ledva 3 rocnym dietatom. Na prvy sviatok vianocny vrtal cele odpoludnie nejake veci doma a nemohli sme si ani pozriet rozpravku lebo sme nic nepoculi. Ani na minutu si nesadol. Stale sa niekam nahana - z prace, do prace, ked ja sedim a “nic nerobim”, vidiet ze nie je spokojny. Vnutorne ma tento jeho zivotny styl znervozuje.
Neberie ohlady na mna ani na deti - napriklad ked sme sa stahovali na jar tak napriek tomu ze som s tym nesuhlasila, vypovedal nam najom skor ako sme dorekunstrovali novy domov a potom nas 2 mesiace vlacil po hoteloch, lebo nechcel platit dalsi najom a rekonstrukcia sa tiahla (nie je to o peniazoch, na docasny najom by sme mali). Alebo naplanuje roadtrip a sme 12 hodin v aute aj ked deti uz zvracaju.
Dalej je to taky ten typ, co travi rad cas len s nami. Napriklad v lete sme odniesli deti k babicke a boli spolu 6 hodin v aute a ked sme dosli domov a chcela som si citat, tak bol urazeny, ze sa mu nevenujem. Moc nechodi nikam s kamaratmi. Kamarat mu ponukal, ze si moze ist s nim urobit kapitansky preukaz a on nechce, lebo to znamena ist do Chorvatska na 8 dni (aj ked ten preukaz chce). A nechce velmi, aby som chodila ja von. Napriklad ked idem s kolegami z prace raz za cas (90% casu po tom co deti vyzdvihnem zo skolky/kruzkov, az vecer) a poviem ze pridem do 22:30 (chce vediet kedy presne pridem), uz 22:31 stoji vo dverach a caka ma. Je sost majetnicky, niekolkokrat som zistila ze ma sleduje. Ked sa vratim odniekadial, vzdy mu musim porozpravat co kto povedal a pridem si jak na vysluchu (kde som bola, co som robila).
Je na mna mily a mame sa dobre - postara sa o nas. Ale pridem si jak zatvorena na zamku, o ktory sa zaroven musim starat. Samozrejme vsetka operativa okolo deti vysi na mne. Ked som pracovne v nemecku, potom sa musim dvojnasobne starat o deti. Vzdy im navarim, nachystam veci, zaukolujem opatrovatelku, co nam pomaha 2x do tyzdna previzt deti na kruzky (napriklad ze pride a treti den im navari). Ked je on prec, tak sa samozrejme nestara vobec o nic, aj ked je tyzden mimo. Citim ze toho na mne vysi naozaj vela a zaroven mi kazdu chvilu povie, ze mame veci platit napoly (co sa neda, pretoze zarobi viac), ked sa mi nepaci ze doma nepomaha.
Pocitujem, ze ho mam rada, ale nemilujem ho. Pocitujem; ze som o dost viac v klude, ked je prec a ja som s detmi sama. Poslednu dobu sa mi zacal priecit sex s nim (predtym to nebol problem). Proste som vecer tak unavena, ze ked 22:30-23:00 lahnem do postele, chcem ist spat. Najradsej by som sa rozviedla lebo ma frustruje zivot s nim a znervoznuje ma jeho povaha, ale pride mi, ze vlastne nemam dovod a moja rodina by to nepodporila. Ale som vo vztahu velmi nestastna dlhodobo a viac a viac si uvedomujem, aka som viac v pohode, ked je prec aspon pracovne. Neviem co mam robit. Zostat a byt nestastna, kvoli detom? Alebo sa rozviest ked pocitujem, ze s nim nechcem byt? Samozrejme deti mi v tom hraju velku rolu, som na nich viazana velmi a ten mladsi je este dost malicky, ale pridem si naozaj nestastna
@joesvk to sa moc neda lebo my tu mame zapisy v marci a do inej skoly mi ho nevezmu.
Sebastredný manipulátor.Robi iba to, čo jemu vyhovuje a ty sa podriaďujes.Taku nehrali, aby som deti vláčila hore dole po hoteloch, prala na Slovensku, až musí prísť otec a dohovoriť mu.
Ty nemáš svoj priestor, oddych a správne si napísala ustve ta aj deti.Ma nulovú empatiu.
Tiež mi pripadá, že akoby mal maniu.Nemusis sa rozvádzať, ale nemáš žiadne hranice tiež pracuješ atď...nie si na ňom závislá nemusíš sa zúčastňovať všetkých jeho vymyslov, výletov atď...máš to s ním veľmi ťažké a nechcela by som takto žiť.
Tebe sa nikdy nestalo ze si sa zdržala, niekoho stretla, zakecala.. To každý pohyb mu musíš hlásiť, od komunikovať vysvetliť?
A on ti precese telefón hľadá co?
To je tak ponižujúce, ved si dospelá.. Svojpravna, on. Nie je tvoj otec..
Aká bola manipulatívna matka, takého máš muža.
Toto je mi zle aj citat, rozvod samozrejme, aby ma takto manzel prevlacal kade take po hoteloch,, 🤮🤮🤮 on bude mat podla mna nejaku poruchu, narcis.. sebec.. nic krajsie sa na neho neda napisat. Toto by bolo vela aj na kona, nepride mi on ako psychicky v poriadku, nema ziadnu empatiu voci tebe, detom, tiez mam niekedy narocneho muza co by chcel na dovolenke vsetko stihnúť, skusili sme raz s rocnym synom, dostal upal unavovy po 3 dnoch odvtedy mame ponaucenie, ziadne nahananie, zivot o tom nie je ale manzel chvalabohu nie je takyto ako tvoj.
@peterprvy no tak som bola mlada a obcas na party namiesto alkoholu sa snupol kokain, neverila by si ako je to bezne.. je to 12-10 rokov dozadu.
toto spanie po hoteloch by ma trapilo najmenej a nútenie do túry , i ked by sa mi to nepačilo
ale vysluchy, kontrola mobilu, zakaz chodit sama vonku a hned z roboty domov, vyhražky a zastrašovanie - toto je človek, čo vie ublížiť, keď sa odhodlaš k odchodu a možno budeme čitať o tebe v novinach..ale dal by Boh, aby som sa mýlila
čitala som veĺa krimi...myslim, že ho trochu podceňuješ v tom, čo sa v ňom nachádza..môže ta cez deti vydierat, už boli pripady, že chlap sa zabil aj s dieťaťom - no, dúfam, že sa veĺmi mýlim...ale ked ma nejaku psychicku poruchu, tak duplom by som bola opatrná
Snupat kokain je bezne? Wtf
@0kristina0 no tak možno by si si tú diskusiu ozaj mala najskôr prečítať 😜 nečítala si diskusiu ale názor už máš hneď 😀 a aj tak si sem len prišla vyrývať, tak čo...
@peterprvy všimla som si dávno, za mňa super keby napísala dobrého dodávateľa 😂 aj ja by som si dala 😁 lebo na diskotékach je to väčšinou iba oškrabaná omietka v sáčiku 🤦🙈
Všade sú zápisy do škôl v marci-apríli, ale reálne sa aj v septembri dá škola poriešiť .Je bežné, že deti sa zapíšu, ale nakoniec z rôznych dôvodov pôjdu inde.
Skus si vytvoriť najskor nejaku zachrannu siet ludi, otec kamarati, niekto na koho sa mozes obratit a potom urcite odchod od neho, lebo toto nebude dobre.. on ta vari ako zabu v hrnci a pomaly prikuruje, preto chces odist, lebo si si to uvedomila, ze takto uz nechces zit, ked sa mu nepodvolis bude len horsie. Inak sa ti aj čudujem ze si ešte nevyhorela z toho vsetkeho, praca, dve deti, neviem ci toto je realne zvladnutelne a aj stahovanie, turistika a vylety, asi by ma uz odniesli nohami napred. A ja hlavne neznasam, ked deti su preunavene, na to strasne davam pozor a neznesiem, ked manzel tieto veci podceni, ked aj cely den budeme na gauci tak nevadi, lepsie ako sa tralalaakat kade tade do umoru. To nie je pre deti dobre.
@zuzanka.zuzu napisat si nazor je vyryvanie? Zapamataj si, ze vzdy je vina na oboch stranach.
K téme: neschvaľujem správanie autorkinho manžela
Striedavku? A kto by sa mu odeti staral? Nkdy to nerobil, ani caj im neuvari.
Je to majetnicky mamlas co ta nuti zit jeho zivot.
Je uplne normalne ist s kamoskami na kavu na nakup na vylet ci dovolenku. A nie nemusis ist s detmi na turu ak nechcete.
2t USA s malymi detmi a naco? Dovolenky sa detom prisposobuju ako postupne rastu.
Manipuluje ťa.
@peterprvy tak ja som neskúšala nič, ale podľa toho nesudim ľudí.
Autorka už si sa s ním o tom rozprávala či sa mu to zdá v poriadku?aj deti nemusia mať také svižne tempo toľko krúžkov máš toho dosť práca, malé deti, cestovať a stále sa tempo zvyšuje.Pojdu do školy zase bude iný režim.ved si môže výlet spraviť s kamarátmi.Ja by som takého energického chlapa aspoň o 30% brala u nás som ten neposed doma ja, ale u tvojho mi nesedí viac veci ako chce mať všetko pod kontrolou atď...platenie...hlavne si oddýchni u rodičov ved sa nemusíš rozvádzať možno stačí si viac chrániť svoj čas, aktivity ty sa zmeniť a čas ukaze čo spravis
@zuzanka.zuzu tak toto tu nahlas nepíš, však ta tu ukrizuju 😂
Autorka. Ja ti rozumiem a veľmi dobre. Áno urobila si chybu na začiatku vzťahu tak ako xy iných žien vrátane mňa, teraz sa z toho dá ťažko vycúvať. Kebyže mám tvoje peniaze tak dvíham kotvy a keď sa objaví nový muž, veľmi dobre by som si zvážila všetky pre a proti.
@0kristina0 načo mas potrebu sa vyjadrovať keď si lenivá si vôbec prečítať diskusiu? Bizar
@namornicka mas pravdu vekom sa jeho spravanie bude zhorsovat, aj moj ex bol vekom horsi a horsi, aj som sa nad tym zamyslela, ze uz ma asi laska presla, preto je zvladam tazsie jeho vykyvy...potom prisiel vtedy 9rocny syn a hovori mi, otec je kazdym dnom len horsi. No to odstartovalo mne nieco, ze by bolo na case rozviest.
Rozviedli sme sa ked mal syn asi 13rokov.
Inac, musela som sa uplne odizolovat aj od svojej matky, roky sme sa nebavili, nepohadali sme sa nic, len sme sa nebavili.
Moja matka prepila cele moje detstvo, potom bola roky cista, a ked sa u nas zacal rysovat rozvod, znova zacala pit a ked som sa jej spytala, ze preco tak kvoli mne, lebo sa rozvadzam.
Proste som s tym bola tak, ze musi si riesit svoj zivot, svoje dieta pracu, byvanie...a riesit matku alkohlicku...dakujem toto si uz neprosim a jednoducho som ju nehladala, nevolala.
Po rozvode som zacala stavat dom, (vtedy som este chcela, aby ma uznala,) doniesla som ju na stavbu, vystupila z auta, ukazala som jej vtedy este hrubu stabu. Prva jej veta a kde je garaz? Hovorim jej, ze garaz nie je, je to len statie na auta, tu na boku.
Jej odpoved: a aky je to dom bez garaze? (Ale ten jej ton, ako keby to bola nejaka chatrc).
Podotykam moja mama byva v garzonke! A 2x rozvedena!
Pred rokom sme sa zacali bavit, ale len mininalne.
Autorka odstrihni si matku, len ta taha dole, ked to bude potrebne.
Skuste poradnu s manzelom, potom sa rozvadzajte, aspon mozes povedat, ze ste skusili vsetko.
@kyruska jj, je to bezohladny magor. po turach nech chodi s kamosmi a doma berie ohlad na deti...
Udivuje ma stále že namiesto toho aby ste si to povedala aj iné ženy doma s manželom/ manželkou a dôkladne si všetko vykomunikovali doma radšej všetko vycapíte na internete a pýtate sa cudzích ľudí, ktorí nežijú Vaše životy čo máte robiť ....
@nikola5803 asi pretoze clovek potrebuje obcas poradit, nie je to ze to s manzelom nekomunikujem vobec a nebavime sa 🙂 ale obcas clovek proste potrebuje pocut nazor nezainteresovaneho cloveka
A čo si si z toho čo sme napísali odniesla?
Si prístupná nejakej zmene?on sa nezmení musíš sa ty
@luccija hele ja si to musim premysliet, objednala som sa k psychologicke, co sa specializuje na tieto problemy. Asi to nevyriesim zo dna na den, ale teraz som manzelovi povedala ze s nim nejdem so psami do lesa lebo sa mi nechce (cele doobedie sme boli s detmi v galerii a v kaviarni - ale to som chcela ja, tak som deti ulozila a chcem si chvilku spocnut, lebo o 15 uz vyrazame zase prec). 😀 snazim sa si napisat na papier, co v zivote chcem.. ja si ale obavam, ze je jedno, jak moc ja budem hovorit nie, on nezmeni gro svojej povahy ze je majetnicky a hyperaktivny a proste neviem ci s tym chcem existovat…
Kde ste šli o 15tej? Chcelo sa ti tam ísť?
@janinah na vystavu mojej babicky (je maliarka) a k otcovi na navstevu. Vecer chcel niekam este ist ze ked nemame deti ale odmietla som (deti oslati s otcom a my mavame kazde pondelky vecer opatrovatelku takze spolu sami budemepozajtra), lebo galeria s kaviarnou, druha vystava s prechadzkou po Bratislave a navsteva u otca do 19:00 bola na mna uz aj tak pozehnane a chcela som ist domov, dat si saunu a lahnut si.. ako nijak to nekomentoval, nedala som mu na vyber, ale je tu nahypovany a “otravuje” ma s nejakymi projektami na byte a nemozem si citat. On sa proste nevie zastavit 🤷🏻♀️

Mne on príde ako žiarlivý majetnícky typ. Od takého by som ja utekala preč. Stojí Ti fakt zato byť s takým chlapom a byť nešťastná ?