Mám sa zbaviť hračiek, alebo ich ešte ponechať?

1. okt 2023

Máme veľmi veľa hračiek 7 ročného druháka. Chystáme sa mu prerábať izbu, (nová podlaha, maľovanie, nábytok). Neviem či mu mám ešte ponechať hračky. Máme doslova obrovské množstvo vecí, stále ich triedim a s čím sa dlhšie nehrá, to posúvam ďalej deťom, zvykneme darovať do domova. No stále máme veľa toho, čoho sa nechce vzdať ale zároveň sa nehrá s hračkami vôbec. Keď dostane hračku, zaujíma ho 1 deň, niekdy ani deň, ale len pár minút. Máme napríkad Paw patrol, po čom veľmi túžil, kúpili sme mu celú súpravu s veľkou vežou, nákladnými autami a všetkými malými autami s postavičkami aj lietadlami……, zaujimalo ho to 4 dni. Stojí mu to v izbe už 3 roky, nehrá sa, ale nedovolí mi to dať preč. Taktiež máme kopec dráh s Mcqueenom a vela iného. Tiež garáž plnú vecí, motorka , elektro-jeep, kolobežky, bicykle, šliapacie autá, do snehu tisíc vecí. Mám sa toho pozbavovať bez jeho súhlasu, alebo mu to nechať aj naďalej stáť a prášiť sa v izbe? Mne by tie veci ani nevadili, ale upratovanie je doslova otras, všade hračky. Keď chcem všetko upratať je to des. A ďalšia vec, plyšové hračky 🙈 periem ich často, lebo je alergik, aleee mame ich tiež neúrekom, samé veľké medvede a postavičky z rozprávok, nedá ich preč ani za svet, pritom sa nehraje, iba sa na nich rád váľa. Kedy ste odložili hračky svojich detí? A kedy ste im ich úplne prestali kupovať? Hrajú sa ešte nejaké 7 ročné deti vôbec s hračkami?

pribinak
1. okt 2023

Bez jeho súhlasu nie. On sám nech si vytriedi vo chce dať preč - darovať či predať.
Ani tebe by sa nepáčilo, keby ti niekto vytriediť tvoje veci a dal preč

Treba sa s ním rozumne dohovoriť, napr tie plyšové aj vysvetlit že mu zdravotné škodia
Dohodnúť sa že predať všetky detsky bike odrazadla a kúpiť jeden poriadny bike

pralinka25
1. okt 2023

kamoska to robila tak ze si maly mohol tie hracky ist sam predat na burzu a potom za tie peniaze kupit nieco ine co chcel. alebo si tie peniaze mohol nechat a setrit si na nieco ine.

gabika99
1. okt 2023

Dcéra má 12,5 roka. Hraciek sme sa zbavovali postupne a kupovali už len občas. Tiež mala také, s ktorými sa nehrala a dat prec ich nechcela. Raz za 2 mesiace sme triedili, niečo darovali, niečo odložili a niečo mala v izbe. 7 rokov je ešte maličký. Úplne sa prestala hrať asi tak medzi 10 11 rokom. A ešte stále má v izbe plysakov a fidget hračky a samozrejme spoločenské hry.

kandelabra
1. okt 2023

Ked ti to tak velmi vadi, daj mu limit - napr. Plysakov si necha 20, on si rozhodne ktorych. Pri triedeni ho motivuj rozmyslat, s cim sa kedy naposledy hral, ci sa s tym este bude hrat. Pri kupe takisto - chces nieco nove, ok ale musis tomu spravit miesto a vytriedit nieco, s cim sa uz nehras. Ale veci by som nevyhadzovala bez jeho vedomia. Ak sa ale ozaj nebude dat inak, tak zober vrece, nahadz donho co uz nepouziva a odloz. Ak sa bude pytat na konkretnu vec, tak ano mame to tu odlozene. Na co sa ani len nespyta, za istu dobu (napr 3 mesiace?) to dat prec.

majka99999
1. okt 2023

Moji (11 a 9) sa este obcas hraju, ale to su autobusy, auticka, dopravne znaky a semafory. Take, ze Lego, puzzle a autodraha uz ciastocne isli prec, aj milion auricok. Prebrali sme vacsinu, tazko sa im s tym lucilo, ale niektore veci som vyhodila aj na tajnasa, ale to boli take veci, co sa na ne roky nepozreli (hracky z McDonalds a tak).

simona20201309
1. okt 2023

A keby si tie veci podávala do krabíc niekam do pivnice? Časom možno zabudne že ich má. Alebo keby si mu dala na výber, aby si nechal len toľko veci koľko sa zmesti do nejakého boxu.
Ja viem ze sa ťažko lúči s obľúbenými hračkami ale na druhej strane sama neznášam keď sa kopia nepotrebné veci.

autor
1. okt 2023

Ja tiež odpratávam nenápadne veci, kocky, auta, odrážadlá,… Má len také tie drahšie veci už, hry ako lovec odchov a Sonic, pretekárske drahý, lego. Ja keby na tajňáša netriedim hračky, tak by sme mali ešte aj hrkálky a trojkolku.
@pralinka25 To by nešlo. Nedá nič dobrovoľne, bábätko sme mali na návšteve, dala som im baby hračky, čo sme ešte mali doma. On ich vytiahol z pod kočíka a poschovával, aby mu jeho veci nezobrali preč. 🙈 ja neviem, prečo nedá nič nikomu. Ja som typ, čo sa rozdá a on ani za nič sa nepodelí. Neviem čo robím zle. Aj malé tričko, čo videl ako sme dali menšiemu dieťaťu oplakal 😕. Ja sa všetkého zbavujem tak, že o tom nevie, inak by bola scénka a plač. Ale stojí nám to tu úplne zbytočne. Nehrá sa.

autor
1. okt 2023

@simona20201309 máme také krabice. Chodí si ich prepočítavať čas od času, či sú tam všetky. Keď si všimne, že niečo neni. Plač, ale veľa veci som už dala preč a potom bolo zle, keď si všimol. Ale on si spomenie aj na niečo, čo dostal pred 4 rokmi, no neodkladám každú blbosť, to sa nedá. Dúfam z neho nebude nejaký chronický zberač všetkého.

lubka261
1. okt 2023

nas ma 6r a tiez postupne musime triedit, my toho az tak vela nekupujeme, ale babky dedkovia, tety atd. vianoce meniny narodeniny ci len tak, a dom sa nenafukuje... takze vzdy raz za cas mu poviem ze treba vytriedit co sa uz nehra, ze ideme spravit radost detom co nemaju, ze on ma vela,niektore deti nic. hram mu trosku na city a ucim ho ake by to bolo nemat nic. musi sa to naucit. prv to tiez islo s placom, ale musi pochopit co je to podelit sa. a pochopil. teraz ked ideme triedit, sam vyberie, hlavne take s ktorymi ozaj viem ze sa dlho nehral a pritom krasne hracky no nebavili ho, tak ich posuva dalej. obcas darujeme, obcas chodime na blsaky a sam si predava, za usetrene peniazky si moze nieco kupit, alebo si setri na vysnivane velke lego 🙂 treba deti ucit, hoci je s tym plac, no nemoze mat vsetko pretoze pustil slzu....

simona20201309
1. okt 2023

A keby ste zaviedli pravidlo, že nová vec sa kúpi až keď sa rozlúči s jednou starou?

syslik81
1. okt 2023

my sme to mali tak ze stare sa zanielsi na charitu a za to mohla mat jednu novu ... vysvetlila som jej ze su deti co nemaju a chcu ale zial ich rodicia si to nemozu dovolit takze sme nieco ako jeziskovi skriatkovia .. malej sa to pacilo ... ak sa aj napriek tomu nechce vzdat nekupovala by som mu uz ziadne nove ... ved ma dost tak nech sa hra

jaskolka
1. okt 2023

Sestra keď triedila hračky dceram, tak spolu s nimi a samé rozhodli, co ešte chcú a co už nie. Nechali si dáke plysaky, Barbie bábiky, domček a podobne, niektoré sa nevedeli rozhodnut, tak ich sestra dala do krabice a tú odložili do pivnice. A to, čo už fakt nechceli, tak dala na charitu.
A také veci ako trojkolky, odrážadlo, malé kolobežky, co už z nich vyrástli, to samozrejme šlo preč, ved načo bude napríklad 7 ročnému odrážadlo pre 4 ročného?

janulik2008
1. okt 2023

My sme mali obrovskú zbierku veci na Baby Annabell, mala sa s tým prestala hrať minulý rok keď mala 7. Dlhšie sme sa jej pýtali že či to neposunieme ďalej keď sa nehrá tak nie. Až minulý rok nám hovorí že nech predáme ale bábiky nech odložíme (tie máme ešte aj po mne a sestre 😁) takže sme to posunuli.
Momentálne Monchicici domček aj s postavičkami lebo nehrala sa s tým ani nepamätáme kedy, aj sa opýta niekedy že prečo tak povieme že sa nehrá s tým. Inak ako píše @lubka261 učíme ju aj že nie každé dieťa môže mať tak aj príde a povie že dáme detičkám ktoré nemôžu mať toľko?

Inak s plyšákmi ťa chápem 😁😁😁 to je smrť my sme toľkých posunuli už že konec 🫣🫣🫣 trz našli na Disney shope obrovského plyšáka 🫣🫣🫣 tak že chce od Ježiška 🤣🤣🤣

kulumulu123
1. okt 2023

Moje dieta ma 9r a sme na tom iplne rovnako. Poslala som deti k nasim ma prazdniny a vytriedila boxy s hrackami a to ze radikalne lebo uz to bolo ozaj neunosne... Hadaj co sa stalo??? Za takmer 2mesiace si nikto ani len nevsimol ue im nieco chyba... A to ked sa chcem zbavit niecoho maleho pokazeneho a pod zrazu je kvoli tomu neuveritelny plac levo vsetko je ich najlepsie najoblubenejsie najkrajsie oroste naj naj naj nemozeme to dat prec lebo ke to na pamiatku... Ja minimalista som total na prasky. Keby si mali deti same triedit tak mame este cumliky a hrkalky oblecenie od marodenia a asi by som uz mala postavene minimalne dalsie 2 velkometrazne domy aby som to mala vsetko kde skladovat....

janulik2008
1. okt 2023

Inak hraje sa malá stále, momentálne s Barbie a Gravitraxom a furt dačo vyrába 🤣🤣🤣

amelie2017
1. okt 2023

@kulumulu123 dcera bola takto na prazdninach, vytriedila som hracky, hlavne tie hluposti, co podostava kade tade z narodeninovych oslav, alebo reklamne miniplysaky,..no a ci som ju nezabudla vyhodit? Boze to bol vystup, ze som jej to chcela vyhodit, zrazu bolo vsetko najoblubenejdsie..preslo niekolko tyzdnov a ani si nevsimla, ze som to do tej krabice zas nahadzala a vyhodila 😀🤦‍♀️

ketrint
2. okt 2023

Pevne nervy prajem 🙏
Asi skúšať dokola vysvetlovat… mojej napr pomohlo, keď sme šli na detský bazarik. Rozprestrela si deku a za veľmi symbolické ceny si tam deti predávali svoje hračky a knihy. Tam reálne videla, ako to niekomu spravi radosť, a ze za tie peniažky si sama potom kúpi zase niečo iné, čo chce a potrebuje, teda ten kolobeh veci…
Na druhy bazarik si už vytriedila o hodne viac veci ako ten prvý 😉

ketrint
2. okt 2023

Proste mojej strašne pomáha, že sa tie veci NEVYHODIA. Že to putuje niekomu inemu… niečo daruje menšiemu bratrancovi, niečo si predala na bazariku, niečo sme boli zaniest chorým detickam, alebo kuchynku do detského centra, kde sa s tým vyhra hromada deti…

lenkakravcova
2. okt 2023

Nemôže to byť preto, že si chce nechať hračky a malé oblečenie pre mladšieho súrodenca? (Či netúži po súrodencovi, ale vy nie, a on sa to snaží dať aj takto najavo?)

xawa26
2. okt 2023

Skus mu navrhnut ze predate a z penazi kupite co chce alebo mu zaplatite nejaky zazitok napr jazdecku skolu na koni ci formule ci lyziarsky a pod. Proste nieco co ho baví ked ho hračky nebavi a uz nerobte to že co chce kupit proste len to čo naozqj viete že bude ho baviť je školak tak mozno knihy alebo daco ine

lulupulu
2. okt 2023

Ja osobne by som potajomky kým bude v škole po fotila a predala. Keď sa bude pýtať no neviem kde si ich dal.. Ja sa ti s hračkami nehrám, keď bude plakať za starými hračkami ze nevie kde sú kúpite 1 novú, ale nie hračku za hračku ale hračku za napr 5 hraciek. Neverím ze zase plače tak ze si ide oči vyplakat týždeň za tým.

lenka.25
2. okt 2023

Moja ma 9 rokov , hracky triedime spoločne , ale aj tak ma plnú izbu hlavne plysakov . Tiež som je chcel prerobiť izbu , dať jej 140 cm širokú posteľ , ale momentálne to nie je reálne 🫣 . Kašlem na to , veď deťmi sú iba raz . Jedného dňa aj sama bude chcieť zmeniť izbu a vtedy príde moja chvíľa 😂

xawa26
2. okt 2023

@lenka.25 presne 🙂

blackcat8885
2. okt 2023

Hračky triedim a davam preč bez detí 10r av5r lebo dobrovoľne a bez plaču sa ničoho nevzdaju. Ale ani si nevšimnú potom že im niečo chýba lebo stále ich majú veľa a s malo čím sa hrajú. Zbytočne bordel. Plysaky neuznavam mladší ma asi 5plysakov ostatné skončilo v koši

elbejo
2. okt 2023

Veľa hračiek išlo na poval a keď na ne zabudla tak som sa ich zbavila. Tie, ktoré som vedela, že sú srdcová záležitosť, sú stále na povale a keď sa pýta, poviem jej, že sú na povale. Čoskoro bude mať 6 a sestra má rok tak tie veci beriem z povaly a dávam mladšej a veruze na kopu hračiek zabudla, ale plysakov tých si pamätá stále :D no a potom pred narodeninami a vianocami triedime a robíme miesto nove hračky. Poviem, že staré dám na poval. A keď zabudne a už sú pre nás nepotrebné tak idú preč :D takže je v pohode lebo hračky sú len o poschodie vyššie, aj keď možno už nie sú 🙂 horšie je to a oblečením. Aj keď sa jej niečo nepáči a nenosí to, tak to nechce posunúť ďalej :D

erickatt
2. okt 2023

Vies co? Nechaj mu ich. Ale kazdu sobotu, kazdu pekne handru a vsetko utriet od prachu, kazdeee jedno auticko, autodrahu. Zlozit z policky, potom ulozit nazad. Rad sa toho ,,zbavi"

lenkalienka321
2. okt 2023

My dávame nepoužívané hračky do pivnice/ kancelárie ( kde máme extra skriňu). Odtiaľ putujú na charitu. A tiež máme dohodu aj s príbuznými, že nových hračiek sa kupuje minimum, lebo predtým to dopadlo presne tak ako vravíš, 4 dní a záujem padol. Deti v škole si inak zvyknú hračky aj vymieňať/ požičiavať. To isté robíme aj s príbuznými ( naše deti majú 4 bratrancov a 3 sesternice) takže vyhrajú sa dosť pri návštevách.

lulu0123
2. okt 2023

My mame 3 deti a hraciek privela.Mame 2, 5 a 8 rocnu.Teraz pred mesiacom som robila velke upratovanie hraciek a normalne som im vysvetlila,ze toho maju privela,nehraju sa s nimi a su deticky,ktore nemaju tolko hraciek.Tak sme spolu vytriedili a dali 3 obrovske tasky na charitu.Bola som sama prekvapena.Uplne v pohode sa vzdalo hraciek s ktorymi sa vazne nehraju.

gazgaz
2. okt 2023

Môj syn bude má 10 a práve mu tiež prerábame izbu na takú študentskejšiu...nechala som mu iba lego,sevu,spoločenské hry,nejaké zbrane a plyšákov...ostatné putovalo do pivnice,lebo sa toho nechce vzdať...takže to sú asi také povahy.Ja počkám ešte tak 2-3 roky na tú pivnicu sa vrhnem 🙂...asi by som tie veci nejako posúvala do zabudnutia...a potom ich poslala o dom ďalej 🙂

ouwecka
2. okt 2023

Zatial schovaj do krabic ked si nevsimne tak potom..inak mate maleho mamonara,juj,uz ho ucte inak