icon

Mám si nechať dieťa, keď mi bol partner neverný?

miska221
22. aug 2015

Neviem, čo mám robiť, mesiac pred svadbou som sa dozvedela, že ma priateľ podvádza. Sme spolu 9 rokov, raz sme už tento problém riešili, vtedy som mu odpustila, zdalo sa, že sa zmenil k lepšiemu, 3 roky to bolo ok, ale potom prišlo pár mesiacov stereotypu a hneď si našiel inú. Keď sme sa dozvedeli, že som tehotná, všetci sme sa tešili, začali plánovať svadbu, (ja som o nevere nevedela, on s tým skončil a tešil sa na dieťa, aj na svadbu), ale ohrdnutá milenka sa mi ozvala... Priateľ tvrdí, že sa o nás postará a dá nám všetko, ale dokázal, aký dokáže byť chrapúň, klamal mi do očí, viem, že by ho to bavilo chvíľu, potom by sa na nás aj tak vykašľal. Nemám síl sa potom s takým chrapúňom ťahať ohľadom výživného, starostlivosti atď. Rodičov mám na opačnom konci republiky, 10 rokov s nimi nežijem, na priateľa som bola veľmi naviazaná, bola som stále len s ním, takže priateľov tu nemám.
Neviem, čo mám robiť, nemám odvahu na to, aby som bola slobodná matka, bola by som na všetko sama, bez peňazí a zavretá doma s dieťaťom...Necítim sa na to... ale nie som si istá ani potratom, hoci potom by som mohla žiť nový život a mať šancu, že si nájdem normálneho chlapa a založím si poriadnu rodinu...
Čo mám robiť?

robin30
23. aug 2015

@miska221 moj nazor nakopat ho do guli a ist na potrat najblizsich 18mozno viac rokov by ti nicil zivot s alimentami starostlivostou a vsetci vieme ako funguje system na sk slobodna matka moze aj hladom zdochnut

babazpb
23. aug 2015

@miz on a jeho potreby sa dostavaju na druhů kolaj ? Je jasné že odisiel, tiez je urcite šťastný, a dufam že nasiel ženu u ktorej bude vždy na 1.mieste

jurinkova
23. aug 2015

To dietatko nemoze zato ze si bola s hlupakom. Uz ked ta prvykrat podviedol mala si odist. Vtedy si mu odpustila a nenosila si pod srdcom dieta a teraz by si ho opustila?

blairgossip
23. aug 2015

Urcite chod na potrat. Mam znamu ktora tak neurobila a teraz jej "priatel" na nu sere, zabava sa s inymi zenami tvari sa ze ich nepozna. Tvari sa ze nema decko zaraba ovela viac ako ona a neposiela vyzivne. a ona sama s deckom ktore je hyperaktivne a nema otca vo svojom zivote.. Ak by som bola na tvojom mieste urcite by som na potrat sla, a zacala novy zivot.

1fka
23. aug 2015

nemusíš isť hneď na potrat..daj babo na adopciu keď ho tak veľmi nechceš...

esterienka
23. aug 2015

To babo moze za to,ze ti bol neverny? Preto ho chces zabit? Nehnevaj sa,ale budes si to cely zivot vycitat. A mozno prave to dieta ta urobi stastnym len co ho porodis a budes drzat v naruci.. vykasli sa na alimenty,odstahuj sa k rodicom a zacni zit novy zivot s krasnym babatkom,pokladom,ktory a stvoril Boh a on vie preco to urobil.. ma tu pre nieco byt. Len on nam dava a berie zivot.. porozmyslaj,pomodli sa,nech sa ti ukaze ta spravna cesta,ktoru by si nemusela nikdy lutovat.. drzim palce v spravnej volbe.

blairgossip
23. aug 2015

Aj tak sa musis sama rozhodnut, tuna na internerovom fore nenajdes odpoved, potom budes znasat nasledky a hovorit "ale zeny z modrykonik.sk mi povedali..." zeny z modrykonik sa nebudu starat o tvoje dieta bez otca, nebudu ti posielat peniaze a taktiez po potrate ti nebudu neakou psychickou podporou osobnou. Musis vediet sama co chces, tuna to nenajdes...

elusive
23. aug 2015

Spíš si pre a proti.
Ostať s chlapom, ktorý ťa síce dva krát podviedol ( nevera tu bola aj bude, no je rozdiel byť s niekým s tým, že áno, šmyklo sa mu, poučil sa a už to nikdy neurobí, ako byť s niekým vedome, že áno, šmyklo sa mu a šmykne sa mu vždy, keď náš vzťah príde do stereotypu) a vychovávať vaše dieťa dúfajúc, že sa nevera nezopakuje alebo od neho odísť trebárs k rodičom, do podnájmu (ak si pracujúca) a začať nový život či už s dieťaťom ako slobodná matka alebo bez...
Je to tvoje rozhodnutie. Niektoré potrat neľutujú a sú rady, že ho podstúpili a niektoré sa zožierajú a majú do budúcna problémy s otehotnením...
Je to na tebe.. Tu ti ani jedna z nás poriadne nepomôže.

gabyvt
23. aug 2015

@miska221 poriadne si to premysli ,ak to urobíš budeš to ľutovať celý život. Deti sú boží dar, niečo posvätné, moje tretie bolo neplánované ani sama neviem, ako som k nemu prišla a nikdy som neoľutovala, že je na svete. Teraz, keď začína rozprávať a slovo mama počujem tisíckrát za deň, je to neopísateľný pocit.

miz
23. aug 2015

@babazpb ak by bol stastny tak by urcite nevyzeral ako alkoholicka a gamblerska troska a neobtazoval by ma na kazdom kroku svojim chorym spravam?
Ale s tvojim nazorom suhlasdim a dufam, ze si co najskor najde zenu a mna prestane otravovat. Ale to by mu musel najskor jeho otecko dovolit. Co sa zrejme nestane...
Btw tak ako sa moje potreby museli dostat na druhu kolaj, tak sa museli aj jeho.

adell77
23. aug 2015

si pekne sebecka ked chces radsej zabit dieta aby sa ti zilo lahsie sa zamysli nad sebou co si vypustila z ust .... sak ty sa zbadas toto sa ti raz vrati ....

mimina00
23. aug 2015

@miska221 nie je to tazke rozhodnutie,je jednoduche,je to tvoje dieta.nemoze za to a ver ze je tazko najst dobreho chlapa v dnesnej dobe.boli ste spolu 9rokov,myslela si ze ho poznas a vidis.....zaciatky budu tazke s dietatom ale ked vyrastie uvidis ze nebudes lutovat,budes plakat nad tym ze si vobec rozmyslala ho dat prec...stoji za to,nemas nikoho priatelov,ale to dieta ti to vynahradi!

pink_lady
23. aug 2015

@miska221 ani ja som si nikdy nemyslela, ze take nieco sa mi mkze stat, a stalo sa...a poviem ti zo skusenisti, aj o slobodne matky sa chlapi zujimaju 🙂 tiez som bolav tvojom veku ked sa mi narodilo babo, teraz mam 34 a nevymenila by som..skor si ineho chlapa po 30tke najdes s dietatom ako stara dievka

zajkka
23. aug 2015

@miska221 nechaj si dietatko,neskôr budeš určite trpko lutovat....

adela232
23. aug 2015

Prečo jej to poniektoré vyčítate že čo rozťahovala nohy a že má dospieť. Myslím že je u dosť stará na to aby mala dieťa a aj dosť dlho bola s partnerom na to aby mali dieťa a to že mu chcela opäť veriť a že túžila po rodine je tiež normálne a prirodzené akurát nemôhla tušiť že sa z neho vykľuje také hovado. Jedinú chybu čo si spravila je to že si mu odpustila a naivne si verila že sa zmení. Nie ak je raz taký tak sa nezmení. Mala si od neho odýsť skôr a vtedy začať odznova ... teraz je už neskoro ak si tehotná každopádne si dieťatko určite nechaj lebo budeš s tým žiť do konca života a nikdy nebudeš šťastná aj keď si najdeš niekoho noveho a lepšieho. Zvládneš to zvládli to iné a máš šancu aj na nový vzťah aj s dieťaťom. Držím palce a sústre´d sa na bábo požiadaj o pomoc rodičov a vráť sa k nim oni ti určite pomôžu zabojuj o ich pomoc a priazen ved sú to tvoji rodicia nech sú akýkolvek potrebujes ich! Hore hlavu!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kkikii
23. aug 2015

@miska221 je to tvoje dietatko tak si ho nechaj .. si si nim 9rokov vydrzala si dost a mozno sa nieco po tom zmeni 🙂 prajem ti vela stastia ale nad potratom ani nerozmyslaj.. a vsetci ti tu budu pisat aby si ho poslala do riti ale nespravis to lebo to spravi minimum zien ... takze tak

miska195
23. aug 2015

To babätko si urcite nechaj ono za nic nemoze 😅

katulikle
23. aug 2015

Ano ako pise kkikii spravi to minimum zien ze poslu muza po nevere do riti,lebo ad 1,zabezpeci ti prijem ked ty budes poberat len matersku alebo rodicovsky a ad 2,s malym ti musi niekto pomoct..my sme si presli niecim podobnym,ja som ho chcela poslat k certu okamzite ale potom si vravim nevud blba,vyuzi ho do spiku kosti,ty sa postaras o 3 deti sama??aj si myslim ze by som to zvladla a financne by nam prispieval na domacnost aj deti sle preco by sa on mal mat dobre a my trpiet??hovbeles..ako sa do hory vola,tak sa z hory ozyva,toho sa drz..ja som sa povzniesla,neodpustila ale dokazem s tym zit,ked sa podujal na to ze chce s nami ostat tak nech dokaze aky je chlap a nie len rozpravky natarat cudzej zene...bud silna a svoje dietatko si nedaj lebo to ta bude mrziet ak kvoli debilovi zatratis dieta..

bonaqa2013
23. aug 2015

ako s dieťaťom to je dosť diskutabilné, ale od toho vola určite preč.

petkovadanuska23
23. aug 2015

@blairgossip Ty si dobre mimo...Keby ta muz podviedol uz ked s nim mas dieta tiez by si to dieta tabila?Pre mna je to to iste...Je to uz dieta.Bije mu srdiecko,rastie gyvija sa...Take ako si ty a pidobne by som dala potrhat ako to babatko...

blairgossip
23. aug 2015

@petkovadanuska23 preco ma tu oznacujes a osocujes za moj nazor? Zalozila tu diskusiu a pytala sa na radu. Ja sim jej poradila co by som spravila ja. Ty jej napis co by si spravila ty. Je to diskusia kde sa radi PRE NU a nie navzajom osocovanie nazorov, nechapem co sa navazás ze by si ma dala potrhat, kazdy ma neaky nazor ja ta neosocujem naspat za to ze ty sby ai si ho nechala v takej situacii. Nie kazdy ma rovnaky nazor ako ty tak ich za to neosocuj. Beries to neak agresivne a osobne pritom je to internetove forum.

matuskova003
23. aug 2015

Najprv reagujem na toto zhromaždenie najmudrejších sudičiek ...
bože ženy, vy čítate po sebe ? rozťahovanie nôh a podobné. Povedali by ste to takto aj osobne žene, ktorá sa zúfalo chcela podeliť o svoje pocity a náročnú situáciu ? ja myslím, že keby ste radšej vypustili niečo osožnejšie , niečo čo by jej pomohlo ako buducej matke prijat tuto situaciu a nechať si to babatko, ale vy len na jedno kopyto, sudit sudit sudit ...

@miska221 Ja viem presne ako sa citiš, povedzme ze som bola v tvojej situacii , to babo som si nakoniec nechala, aj ked som bola mladsia ako ty . to tehotenstvo ale nedopadlo dobre :/

ja Ti poviem iba jednu vec. NIKTO NA SVETE mi nedal tolko lasky ako moje deti. Ta ich vona, dotyky, pohlady do ocí , usmevy .
Ja si nedovolim za žiadnu cenu Ťa poúčať a súdiť, niesom v tvojej koži- aj ked trochu si viem predstavit ako pocity tebou lomcujú, ale ver mi , že priroda to tak zariadila, že ty ako mama zvladnes VSETKO 🙂 a to aj napriek tomu neverníkovi. Dieťa Ti dá tolko lásky a radosti v živote o akej nemáš ani predstavy a o akej som ako bezdetna nemala ani ja 🙂 nepochybujem, že si najdes raz aj partnera, ktorý vas bude milovat oboch .

. držím Ti palce, rozhodni sa správne !

tinki
23. aug 2015

@miska221 Si len nešťastná, preto hľadáš riešenie,...myslím si, že si dospelá, že si rozumná..len si sa na neho naviazala..a teraz nevieš kadiaľ ísť...nedaj sa..zo začiatku sa všetko zdá ťažké, ale krok za krokom sa to dá zvládnuť a potom keď sa obzrieš späť, zistíš koľko už toho za sebou máš..
Sú takéto typy mužov..takí, ktorí sú na rodinu..a takí, ktorí nedokážu byť verní aj keby chceli..jednoducho to nevedia..Ty si narazila na ten druhý typ..a aj keď ťa určite ľúbi..lenže podvádzať ťa bude vždy..A ty máš teraz na výber, buď sa osamostatníš, alebo naučíš s tým žiť..Je mnoho takýchto párov, kde muž máva milenky, ale ženatý je len s jednou a ona je jeho životná partnerka - oficiálna a akceptuje mu to..Je to na tebe ako sa rozhodneš.. A čo sa týka dieťatka, sadni si a rozhodni sa v kľude.., ale neviem prečo by si mala ísť na potrat..veď to malinké sa na svet nepýtalo.., určite by ťa to doživotne mrzelo..myslím si, že si dobrá duša..takže by si mala určite výčitky..A rady typu..choď na potrat, lebo ho sama neuživíš..sú blbosť..Veď sa pozri okolo, viac ako polovica párov je rozvedených..a ženy bežne ostávavajú s deťmi samé..a nie je v konečnom dôsledku jedno..či je to po svadbe, či pred svadbou..? A máš záujem nájsť si normálneho chlapa...už len to dieťa bude niečo ako filter na normálneho človeka..takže všetko je na tebe...hlavu hore..všetko sa vyrieši..viem čo hovorím..!! 😉 🙂

jabadaba
23. aug 2015

@petkovadanuska23 myslim, ze hrotis diskusiu zbytocne ad absurdum a si trosku hystericka, nie? Ty radsej nikoho netrhaj.

mamulka211
23. aug 2015

@petkovadanuska23 ty si tiez choro gyvinuta :D

sardinka333
23. aug 2015

@miska221 čo sa stalo, stalo sa...
Treba sa na tu situáciu pozrieť realne - všetky ti tu pišu len ,,nechaj si dieťa,, a punktum, ale žiadna ti ho krmiť a chovať nepride...s chlapom ratať nemožeš, kym vymožeš financie tak zdochneš od hladu na materskej. Sama z toho neprežiješ, najom, jedlo, veci pre dieťa...(kebyže byvaš sama).
Ja by som sa vratila k rodičom a poprosila ich o pomoc, napr. s bývaním či tam nemožeš byť v jednej cimre aj s dieťaťom a časom samozrejme isť do prace nakolko sa bude dať...to už ty vieš či je to realne. A samozrejme ,,ošklbať,, toho bulla aj o posledne trenky....
Druhá možnosť je potrat...ale 11t je už vazne ,,masaker,,aj ked nesudim žiadnu ženu kedže ja ,,to,, dieťa vychovavať nebudem a živiť takže mám pravo poradiť ale nie ,,sa rozdrapovať,,. Samozrejme potrat ma svoje riziká, fyzicky už možeš ostať neplodná a psychika je svina budeš na to myslieť ako by vyzeralo, či by to bolo dievča alebo chlapec, ako by to bolo..ak si ,,slabšia,, povaha tak je to na ,,cajlu,,.
Rozhodnutie je na tebe a ovplyvní celý tvoj nasledujuci život nech sa rozhodneš ako kolvek. Držím ti palce!

regina22
23. aug 2015

na ubytovni na jahodovo-čučoriedkovej farme pracujú bulhari a mali tam takú spoločnú "ku...". Ono to bolo mladé dievča od šesťnástich rokov sa takto spúšťala. nakoniec zostala s jedným tehotná, rodičia ju vyhodili z domu a šéf farmy jej vybavil ubytko aj s oteckom - prepitným bulharským sráčom na robotníckej ubytovni. On ešte aj ked bola v pôrodnici ju podvádzal s nejakou miestnou ku... a tak si gazdovali na ubytovni až donedávna ked ich šéfova žena vyhodila z ubytka a jeho aj z roboty, lebo robil len prúser-jazda bez vodičáku a podobne. A tak pekne odišli žiť do Bulharska. Ona úplne blbá, špinavá... , škoda reči. Decko je fakt celý tata.
Ono keby jej dal 300 € tak má dievča po problémoch a on nemá dieťa a pani manželku o ktoré nemá záujem. Prerušenie sa dá spraviť do konca 12tt.
Nesúdim ťa, je mi to jedno, nie je to moje dieťa, ja mám tri deti a som schopná sa o nej aj s mužom postarať. Mali sme prvé po 8 rokoch manželstva a všetky sú plánované.

jabadaba
23. aug 2015

@regina22 ehm...toto je k akej teme?

regina22
23. aug 2015

@jabadaba k tetjo
o decko sa musí človek vedieť postarať