icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

mima4
9. máj 2014

@zuzanockamt neexistuje overitelny a preukazatelny dôkaz, ze homosexualita je vrodena 🙂

mima4
9. máj 2014

@martin_schulz cital si, kedy Boh schvaluje rozvod?

zuzanockamt
9. máj 2014

@mima4 over si to u sexuologov 🙂

mima4
9. máj 2014

@zuzanockamt
celibat moze byt v poriadku, pokial je dobrovolny a nie nuteny, napr. viem aj o o jednom fararovi, ktory si ho dobrovolne vybral, kedze v ich rodine je urcita geneticka vada a rozhodol sa, ze nechce ju sirit dalej.

A to je ten rozdiel, ci sa rozhodujeme dobrovolne alebo nutene ... pokial dobrovolne a vieme prečo, nemá to ziadny drama dosah na nase zivoty.

zuzanockamt
9. máj 2014

@mima4 ale cirkev knazom na vyber nedava, celibat im nanutila ... a nie kvoli viere v Boha, ale kvoli majetkom 😝

mima4
9. máj 2014

@zuzanockamt kazdy sexuolog ti povie svoju verziu...
Ja som myslela overitelny dokaz. Nestretnes lekara, ktory ti povie, ze fajcenie prospieva zdraviu, proste je to jasne lekarsky podlozene, ze fajcenie ublizuje zdraviu....

Nikde nemas o tom dokaz, ako ti x odbornikov vyvrati jednu verziu, tak ti x vyvrati inu verziu, cize s urcitostou tvrdit, ze je to vrodene, to ja osobne nesuhlasim.

mima4
9. máj 2014

@zuzanockamt nepoznam presne pozadie katolickej cirkvi... u nas farari maju rodiny, deti,..

martin_schulz
9. máj 2014

@mima4 - Podle mych vedomosti to Buh neschvaluje. Ale pouc me prosim 🙂 Mozna se dopracujeme ke stejnymu konci jako s homosexualitou.
Jinak jak jsi psala.... homosexualitu zatracoval jen apostol Pavel a ne Jezis 🙂
@zuzanockamt

zuzanockamt
9. máj 2014

@mima4 kazdy ti vsak povie, ze sa to nelieci a vyliecit neda

mima4
9. máj 2014

@martin_schulz

ked chces to najst, otvor si evanjelia, kde to Jezis jasne pise - nebudem vsetko za teba hladat 😉

homosexualita pekne vysvetlena aj z biblickeho pohladu http://kosice.baptist.sk/mladez/component/conte... - je to dlhsie, ale odporucam precitat si @vejula

mima4
9. máj 2014

@zuzanockamt
vsetko sa da a su aj pozitivne priklady ludi, pricom upozornujem, ze nejde o ludi ktori to potlacaju a trapia sa...

martin_schulz
9. máj 2014

@mima4 - Ver mi, ze se jsem se s tim narodil. Kdyz mi byli 4 roky moje matka s jeji kamardkou si rikaly, ze ze me bude buzna, protoze jsem si hraval s nejlepsi kamoskou s barbinama. Proste clovek to nedokaze nijak ovlivnit. Ja jsem zil v hetero svete prevazne a porad jsem si myslel, ze hetero vztah je to, co musim mit, ale pak jsem tim jen ublizil te holce.... Myslis, ze to je v poradku? Ublizovat?
@zuzanockamt

martin_schulz
9. máj 2014

@mima4 @zuzanockamt - Navic si myslim, ze pokud by se ukazalo, ze homosexualita je prirozena, tak spousta deti v puberte prestane pachat sebevrazdy, protoze lide jako ty, mima, jim rikaji jak je to spatne. Je to zverstvo.... V podstate tim "vrazdite" mlade lidi

vejula
9. máj 2014

@mima4 Ano je to dosť podstatné. LEbo ak veriš v evoluciu, veríš vo vývoj, potom nemôžeš poprieť, že naš biologický základ sa odvíja od toho zvieratkovskeho. To v čom sme iný je, že si uvedomujeme samých seba, že dokažeme mať nad sebou kontrolu, že ovladame kde a ako svoje základné životné potreby vykoname.... Atd. PREto sme eliminovali prejavy správania, ktoré sme vyhodnotili ako nevhodné a správame sa podla určitých morálnych zásad, ktroé sme prijali za svoje. Ale tak ako sa aj zvieratká rodia s defektami, rodia sa s defektami aj ludia (bez nohy, nevidiaci atd) Rovnako ako sa rodia zvieratka s určitou sexualnou preferenciou rodíme sa tak aj my. Jediný rozdiel je ten, že zvieratko nepozná žiadem etický kodex, či pravidlá správania a hranice "normalnosti"... PREto robi ako je to pre neho prirodzené, zatial čo mi ludia nad svojim správaním premýšlame a riadime ho aj na zaklade toho, čo považujeme za správne, prípadne čo je pre nas vyhodnejšie. Človek kresťansky založený vníma homosexcualitu za niečo zlé, kedže to vyplýva z kresťanskej nauky a nečísté a má možnosť v prípade, že je takto orientovaný to proste potlačať, príadne sio zamestnať hlavu niečim iným a dufať, že ho to raz neprepadne. Ale človek, ktorý nieje kresťan, nemá dôvod vyhodnocovať homosexualne správanie za neprijatelné.
To o čom píšeš ty, tie prípady akože získanej homosexuality - to nieje homosexualita. Tu ide len o homosexualne správanie, ktoré vzniklo na základe bud traumy alebo na zaklade vplyvu ineho patologickeho faktora. Tak isto zrejme ani u zakladatela nejde o homosexualitu, len o homosexualne správanie, ktoré má pôvod v jeho detstve. Ale ver mi, že su aj normálni, klasickí homosexuali, ktorí takí su a je to zakotvnene v ich biologickej podstate... Tak ako aj u zvieratiek....

mima4
9. máj 2014

@martin_schulz
teraz uz sa snazis somnou manipulovat!! Nikto nikoho nenuti do pachania samovrazdy. To ze je homosexual opovrhovany, vysmievany, znevazovany nie je to, co pisem ja, to je uz o charaktere konkretneho cloveka, ktory sa sprava ako chnup, a pokial si necital opakujem: je rozdiel medzi prijimanim osob a prijimanim konkretneho spravania osob. To, ze ja neakceptujem urcite spravanie, neznamena ze si toho cloveka nevazim.

gabriela255
9. máj 2014

@mima4 "neexistuje overitelny a preukazatelny dôkaz, ze homosexualita je vrodena" ale hlavne, že je overitelné a preukazatelné, že boh existuje...

adeala
9. máj 2014

@martin_schulz môžem sa niečo spýtať? Veľmi často vidím spojovať homosexualitu s pedofíliou, čo je podľa mňa absolútne šialené, ale ľudia si to nedajú vysvetliť. Ako na také reči reaguješ? Mne keby niekto povedal, že som homosexuál = pedofil, tak by som ho asi majzla panvičkou po hlave.

mima4
9. máj 2014

@vejula ja som uz pisala vyssie, ze vrodena homosexualita nie je doteraz dokazana. Ja netvrdim, ze moj pohlad na vec maju ludia tu prijimat, kazdy ma slobodnu volu, ale ja nemam dovod svoj postoj ani skryvat. To ze nieco akceptuje, zacne akceptovat spolocnost je len o tej konkretnej spolocnosti, ale toho sa ja nedrzim, kedze som dost slobodny clovek a nedavam sa ovplyvnovat spolocnostou. Podla mna homosexualita nie je OK, ani po sexualnej stranke ludia nemozu normalne fungovat, lebo proste nezapadaju do seba, nehovoriac, ze nemozu mat potomstvo... proste vsetko tu je proti prirode...
Na slovensku myslim homosexualy ani nemozu darovat krv, dôvod? asi okolo 65 % prvodarcov homosexalov v anglicku ma HIV pri prvom testovani... AIDS je tiez predovsetkym choroba homosexualov.

mima4
9. máj 2014

@adeala
pokial viem, zdruzuju sa aj pedofili a snazia sa argumentvoat, ze pedofilia nie je uchylka ale orientacia a ze pedofil neznamena automaticky nasilnik (vsak znasiluju deti prave heterosexualy)... takze?

mima4
9. máj 2014

@gabriela255 v mojom zivote urcite 🙂
Ale vsak ja tu nikomu nevnucujem, aby veril, ze Boh existuje 😉

adeala
9. máj 2014

@mima4 ale čo to má spoločné s homosexuálmi?

vejula
9. máj 2014

@mima4 podla najnovších študii je homosexualita zapríčinena konfliktnými reakciami hormonálneho a imunitného systému matky a jej plodu počas vnutromaternicového vyvoja v období vývinu mozgu...

mima4
9. máj 2014

@adeala pretoze oznacenie pedofil je pre teba urazajuci, kym v sucasnosti uz vznikaju zdruzenia, ktore chcu tieto "predsudky" zamiest pod koberec...

mima4
9. máj 2014

@vejula su to len hypotezy v style "mozno"... nie preukazatelne dokazy...ktore su pravdaze nevyvratitelne. Z ludskej logiky uz vyplyva, ze rodinu si nemozu zalozit dvaja toho isteho pohlavia.

vejula
9. máj 2014

@mima4 a su dokazané rozdiely v mozgu homosexuala a heterosexuala, ženy i muža....

vejula
9. máj 2014

@mima4 ty maš aky dôkaz že homosexyalita je len ziskana??? Lebo poznaš jedno dievča? Ozaj veríš v tu evoluciu? Či ludia na zem prileteli z neba padákmi, ked vyhynuli dinosaury? 😉 (to neber ako uražku prosiiim)

macamac
9. máj 2014

@mima4
Nikde nemas o tom dokaz, ako ti x odbornikov vyvrati jednu verziu, tak ti x vyvrati inu verziu, cize s urcitostou tvrdit, ze je to vrodene, to ja osobne nesuhlasim.
Dnes o 19:56 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

ja tvoju vetu použijem a zmením tam jedno slovo 😉

Nikde nemas o tom dokaz, ako ti x odbornikov vyvrati jednu verziu, tak ti x vyvrati inu verziu, cize s urcitostou tvrdit, ze je to získané počas života, to ja osobne nesuhlasim.

adeala
9. máj 2014

@mima4 ok, ale čo to má s homosexuálmi? 😅 ja stále vidím len to, že sa pedofili združujú a chcú nejaké práva, s čím ja nesúhlasím.. homosexuáli to hromadne podporujú alebo čo?

mima4
9. máj 2014

@vejula
@macamac

ja vas tu kočky nechcem presviedčať, proste dokazy nie su, myslim dokazy, ktore su overitelne a ktore hovoria jasne, ze homosexualita je vrodena ako napr. downow syndrom a podobne defekty.
Pre mna je to nieco neprirodzene, pretoze muz ide k zene, zena k muzovi... vsetko ostatne je len defekt vyplyvajuci z niecoho zo zivota danej osoby... ale pravdaze vy to nemusite brat do uvahy 🙂 je to len moj nazor

@vejula

mima4
9. máj 2014

@adeala
ze nesuhlasis s jednou orientaciou, s inou ano... takze to chceeeee 😀 😀 😀 len masaz hlavy 😎 ...vela penazi, dobru loby politiku 😉