Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?
Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.
@adeala tak homosexuál a pedofil je riadny rozdiel
homosexuáli sa stretajú/žijú spolu a sexujú dobrovoľne a väčšinou sú to dospelí ľudia, slobodne sa rozhodnú pre partnera, prináša im to uspokojenie, radosť...nie je to násilie
pedofil - to je zneužitie dieťaťa dospelým, silnejším, ktorý si uspokojuje svoje sexuálne túžby násilím a je to TRESTNÝ ČIN
@adeala - Ja jsem se v zivote nikdy nesetkal s nikym, kdo mi rekl, ze homosexualita je spojena s pedofilii. To je docela dobry tema... Vis, gayove delaji sve rozhodnuti dobrovolne a plnopravne. Kazdopadne jakakoliv manipulace s detmi je v mem pripade absolutne vyloucena. Nikdy bych deti do toho nezatahoval. Slo mi spis o tom poznani sebe sama, coz prichazi v tom pubertalnim veku. A jak pises... Je to na panvickou po ksichtu, protoze to se nedela. Gayove delaji rozhodnuti dobrovolne, kdyz jsou dospeli. Deti z toho nemaji rozum a mely by byt chraneny. Britanie ma treba gay sex povoleny od 18 let, coz si myslim, ze je spravne.
@mima4 - Vis, ja jsem se drzel stranou, ale jeden chlapec spachal sebevrazdu jen kvuli tomu, ze to bylo v rozporu s cirkvi. Knez mu rekl, ze to je spatne a stalo se tohle.
@martin_schulz
problem nie je v tom, ze niekto takemu cloveku povie, ze homosexualne spravanie je zle, problem je v primani daneho cloveka. Neraz tito ludia su vysmievani, sikanovani, znevazovani, odmietani - to su problemy, ktore sposobuju take strasne veci ako samovrazdy, nie to, ze niekto ti povie, ze take spravanie nie je OK.
@mima4 ja chápem a myslím, že @vejula písala o tom, že aj človek sa rodí s rôznymi "chybami" v zmysle neúplný telesne ( bez ruky, nohy, hluchý,...) a takisto sa môže narodiť neúplný "duševne", resp. s poruchou v časti mozgu zodpovednou napr. za sex. orientáciu a tým pádom sa narodí už nejak sexuálne orientovaný
tak, ako sa narodí bez ruky ( je ich menej ako tých s rukami,...) a môže žiť plnohodnotne, narodí sa ako homosexuál ( tiež v menšine) a môže žiť plnohodnotne 😉
@mima4 no to je pravda, ale každý má inak nastavené hranice citového prežívania
zatiaľ, čo jednému informácia o tom, že jeho orientácia je špatná, nerozhádže život, iný to nevie spracovať a radšej si to zavesí 😒
pokiaľ sa neubližuje nevinným a bezbranným, tak ja fakt nechápem, komu kto dáva právo vyjadrovať sa o sex. orientácii, či je dobrá alebo špatná 😒
možno tam na druhom svete budeme veľmi prekvapení, ako to Boh myslel a čo je "správne"
vychádzajme z toho, že Boh má s každým jedným človekom svoj plán
a my tu nie sme od toho, aby sme ho vždy pochopili
mnohé nechápeme, ale možno raz pochopíme až pri Ňom 😉
@mima4 hmm, tak to, ako sa o sebe vyjadrujú pedofili, nepochopím 😒
to je už riadna "choroba" uspokojovať sa s deťmi, lebo to je jednoznačne trestný čin, nemorálny, násilný,....a taktiež dieťa nie je ešte psychicky ani fyzicky zrelé na sex
takže neviem, o čo sa v svojich vyjadreniach o sebe opierajú
choré
@macamac ale su urcite veci, ktore Boh jasne zjavil vo svojom slove a jednou z nich je aj homosexualne spravanie (nie homosexualitu v cloveku). vyssie som dala odkaz na stranku babtistickej mladeze, kde je to podrobnejsie vysvetlene. Pre krestana je Biblia dolezita a snazi sa nou riadit
@martin_schulz ak si prečítaš nejaké diskusie ľudí, ktorí sú proti homosexuálom, tak sa tam strašne často rieši pedofília a homosexualita akoby to bolo niečo si podobné. Akoby to, že homosexuáli môžu žiť slobodne a dobrovoľne vo vzťahu znamená, že sa to "povolí" aj pedofilom (a ak aj by, tak za to snáď nemôžu homosexuáli, ale tí blbci, čo to schválili).
Inak ja som váš veľký podporovateľ - verím, že aj u nás raz budete môcť žiť normálny, slušný život bez osočovania a s deťmi. Z môjho pohľadu je úplne jedno, či dieťa vychovávajú dvaja slušní, normálni a rozumní ľudia rovnakého alebo rozdielneho pohlavia, hlavne, nech je o to dieťa adekvátne postarané.
@adeala tak ale to diskutujú nejakí riadni obmedzenci, ktorí si spájajú dve tak rozdielne veci, ako je homosexualita a pedofília
neviem si predstaviť, ako by v reále mohli žiť dvaja vo vzťahu aj sexuálnom "malé dieťa a dospelý človek"
veď to už by sme tu mohli rovno zabaliť
nereálne, predsa to malé dieťa má aj rodičov
to by mu akože aký rodič dovolil? 😕
@kristoff nečítala som celú diskusiu... iba tvoj príspevok a niektoré na konci, ktoré s tvojou otázkou nemajú nič spoločné.... ako napíšem ti môj názor... nemyslím si, že by si mal byť gay... proste si myslím, že lepšie si to vyriešil ako mnoho chlapov, ktorý s prepáčením sa uspokojujú sami... proste keď nájdeš to pravé dievča, v čom ti držím prsty... podľa mna, mal by si jej to tak postupne povedať... radsej ako sa tváriť že nič... ak bude stáť ozaj za to, tak to pochopí... hlavne nič nenúť.. tá pravá sa objaví, len to chce čas... ;)
tak držím prsty...
@mima4 😕 som nepochopila
aké loby?
akože sa začne pomaly ľuďom dávať do podvedomia / povedomia, že život neplnoletých / malých detí s dospelým človekom aj so sexom, je vlastne v pohode?
tak takéto loby by neprešlo 😀
jedine tak u národa, ktorý by do posledného človeka na niečom šlapal 😝
zas vymyslená téma??
@adeala - Chapu obavy rodice deti, ze maji strach.... Ale tohle se muze stat i v hetero svete. Mala holka, starsi kluk. Nevim, nikdy jsem se s tim nesetkal a neznam zadneho gaye, kterej by prahnul po mladym klukovi. Existuji borci, co maji radi mladsi kluky, ale ti uz davno muzou. Fakt nevim.... Ja mam radeji normalni borce 🙂
@macamac no..bola by si prekvapkana čo "usilovnou" pracou sa da dosiahnut 😀
A čo tak politicka strana Strana bratskej lásky, slobody a rôznorodosti, známa pod holandskou skratkou PVND
- to bola legalna politicka strana v holandsku zastavajuca pedofiu (verejne)
Ludsku mysel mozes velmi dobre manipulovat, staci jej roky/desatrocia hovorit opakovanu loz a ta sa stava v jej ociach pravdou. Podobne ako formulka "homosexualita je vrodena", ktora je doposial nedokazana, a hlavne neoveritelna a co nie je overitelne, je len subjektivne konstatovanie.
@martin_schulz ja osobne si teda myslím, že je to rovnaké medzi oboma orientáciami - pedofil môže byť ktokoľvek, ale rozhodne si nemyslím, že ak je niekto pedofil, tak je ním kvôli tomu, že by bol homosexuálom alebo niečo podobné. Rovnako si nemyslím, že ak sa schváli pedofília ako orientácia, budú za to zodpovední homosexuáli (jedine tí, ktorí to budú podporovať). Jednoducho povedané, myslím si, že ste normálni ľudia ako všetci ostatní s rovnakou možnosťou na správe/nesprávne rozhodnutia, psychické choroby a pod. a nie je to spôsobené orientáciou.
Naozaj nechápem,prečo???
Ked si gay ostan si nim a čo už...ale nechci podmienky aké má normálna rodina....Tému založil Krištof,ale tiež ho nechápem čo tým chcel povedať ...naoko chce rodinu-ženu a spať s chlapmi je mi na grc...proste diagnoza...nič iné...mne už to príde,že od rozkoše nevedia ani čo chcú....a vobec čo vlastne sú...
@kristoff Ahoj, vies co ma zaraza? Pisal si, ze na strednej skole si sa nezblizil so ziadnym dievcatom, pretoze si nemal cas, ale na druhej strane si si nasiel muzov na ulety, na to si cas mal. Nechces lahke dievca, nepritahuje ta, ale ulety bez zavazkov s muzmi ti nevadia. Pises, ze s muzmi sa ti to pacilo, ze je to fajn, s babou sice nevies, ake to je, ale sa bojis, ze si to v buducnosti znovu zopakujes. Si prinajmensom bisexual, ale mozes byt aj homosexual, len sa ti proste paci klasicky model rodiny, si snilek, chces viest pokojny zivot s plnohodnotnou rodinou a v podvedomi vies, ze k tomu potrebujes zenu, ale tvoja sexualna orientacia hovori nieco ine. Podla mna s tym bojujes. Babu urcite vyskusaj, aj viac, ale ak si najdes vazny vztah, urcite to pred nou nezataj, nech vie, do coho ide. Vela stastia 😉
@mima4
@adeala
tak baby ale to už aký sprostý by musel byť národ, ktorému by sa dalo vsugerovať, že rodičia majú svoje deti "prepustiť" na život v partnerstve pedofilom? 😕
predsa to sa nedá porovnávať s homosexualitou, kde ide o dvoch dospelých jedincov (alebo skorodospelých), ktorí takto žijú na základe svojho rozhodnutia a slobodnej vôle
o akej slobodnej vôli a vyzretosti sa dá hovoriť v prípade dieťaťa?
kks, to by musel byť národ ozaj veľmi ale veľmi chorých ľudí 😖
Len komentar k pedofilii. Cisty pedofil /teda bez kombinacie napriklad s psychopatiou alebo sadizmom/ nasilie voci dietatu pri sexe nepouziva, lebo sa mu to hnusi. To, co vidame v telke, ten utok na dieta alebo dlhodobe zneuzivania deti v rodinach, nerobia cisti pedofily, ale napriklad sexualne frustrovani normalni heterosexualy, ktori si nenasli dospelu partnerku. Uplne vazne.

@mima4 a veriš v tu evoluciu, či nie... či to je tajomstvo?