icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

mima4
10. máj 2014

@kveta je to tak

konecnefree
10. máj 2014

@lujza123 uplne s tebou suhlasim !

A co sa tyka biblie tej ktoru my mame k dispozicii, je to len vycuc povodnych textov, upraveny a schvaleny cirkvou ked pochopili ze skrze krestanstvo mozu ovladat masy.

drmouse
10. máj 2014

@kristoff Ahoj, prečítala som si veľmi pozorne tvoj príbeh a oceňujem na tom, že si vôbec dokázal niečo také napísať. Aj keď sme v 21. storočí, tvárime sa ako krajina demokracie, ale ver mi, že Slovensko a väčšina ľudí v ňom sú veľkí konzervatívci a homosexualitu nemusia. Každý sa tvári, že je to OK, ale len dovtedy, kým sa ho to osobne nedotýka. Myslím, že si ešte mladý a nemáš toľko skúseností, aby si sa vo svojom vnútri vedel zorientovať. Neodsudzujem ťa, nebudem ani moralizovať, ale mám silné podozrenie, že tebe aj v budúcnosti bude viac chutiť sex s chlapom ako so ženou. Myslím, že si to ani neuvedomuješ, ale sexuálne hry s chlapom sú pre teba nekonečne vzrušujúce a nepredpokladám, že sa toho vzdáš teraz alebo v budúcnosti. To všetko naozaj ukáže až čas. Jedno ti chcem poradiť a v dobrom. Ak si nájdeš chlapa a budeš s ním žiť ako pár, nič sa nedeje. Každému ako chutí, ale bolo by veľmi neférové, neseriózne a chrapúnske, keby si si našiel dievča, chodil by si s ňou, miloval by si sa s ňou, uzavrel s ňou v budúcnosti manželstvo a splodil by si s ňou dieťa a popri tom, by si chodil na chat a písal by si si s mužmi a stretával by si sa s nimi a stále praktizoval sexuálne hry s mužmi. Ženu by to veľmi ranilo, vzťah by sa ti rozpadol a neviem, či by to pochopilo tvoje dieťa... V prvom rade si uvedom, čo chceš pretože ako si napísal, venoval si sa škole... ale jedno si uvedom, keď si mal fyzické potreby, čo ťa viedlo k tomu, aby si to riešil s chlapom? Ak je fyzická potreba a som 100% heterák, tak ani po prečítaní xyz štúdií ma nenapadne vyskúšať sex s rovnakým pohlavím, ale budem si hľadať opačné pohlavie. Nie je to z tvojej strany len alibizmus? Aj ženská dokáže fajku a honku. Takže prepáč, nechcem ťa uraziť, ale nemáš pocit, že niečo s tebou nie je v poriadku? Aj keď máme veľmi múdre, tolerantné a šikovné ženy, neviem, ktorá po tvojom priznaní neujde a dá ti ešte šancu. Je veľa mužov, ktorí si užívali s chlapmi, vbehli do vzťahu so ženou, všetko im klapalo, ale popritom potajomky vyhľadávali mužskú spoločnosť a pokračovali vo svojich chúťkach. Bohužiaľ, keď muži ochutnajú viackrát praktiky ako ty, je to pre nich mimoriadne vzrušujúce a nevedia s tým prestať. Ich obľúbená veta je, NO A ČO KEĎ MÁM NA TO CHUŤ. Ja osobne ti môžem poradiť jednu vec. Nájdi si ženu, ktorá je dosť povoľná, veď to nie je hanba a zaži s ňou sex. Sám uvidíš, či je to pre teba to pravé orechové a či v náruči ženy nájdeš väčšie vzrušenie ako v náruči chlapa.

miskap2111
10. máj 2014

Veľmi som rozmýšľala, či prispieť do tejto diskusie, ale nedá sa mi to jednoducho odignorovať. Samotnému adresátovi však odpovedať nebudem- myslím, že tu má veľa relevantných rád, ako napríklad od @drmouse. To, čo ma ale najviac mrzí, ako sa takéto typy otázok, či žiadostí o radu, dokážu zvrhnúť v absurdity. Ja naozaj nechápem, prečo sa tu všetky diskusie o homosexualite, končia pri pedofílií a v totálnom odsúdení človeka, ktorý má túto orientáciu. Žijeme naozaj v 21. storočí. Homosexualita bola vyňatá z MKCH 10 ešte v v roku 1992! A to, že sa naozaj preukázalo, že genetika sa na jej príčine podieľa len čiatočne (odporúčam naštudovať klinické štúdie o chromozóme Xq28) a aj to len v súvislosti s mužskou homosexualitou, tak to neznamená, že je to choroba, či už "deviácia"! Naozaj a veľmi odporúčam pohľadať si relevantné klinické štúdie o homosexualite. A oháňať sa cirkvami a Bohom.. Naozaj je mi z tohto ťažko. Naozaj som rada, že žijem v 21. storočí a našťastie má človek prístup k informáciám.

mima4
10. máj 2014

@miskap2111 ja si myslim, ze nikto tu Miska neodsudzuje tychto ludi. Je ine odsudit urcite spravanie a ine cloveka. Snaha o to, aby ten druhy akceptoval urcite spravanie v mojom zivote, inak, ma sudi, je pre mna urcita manipulacia. Bud ides somnou alebo proti mne!

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 ja naozaj nechápem o aké "správanie" u homosexuálov ide, za ktoré by sa mali odsúdiť, či posudzovať.. Ak hovoríme všeobecne, samozrejme,a nezačneme poukazovať na také správanie, ktoré by sme odsúdili aj u heterosexuálov. A nakoniec, ak tu hovoríme o "individualnom" odsúdení, či súdení nejakého správania, či vyjadrení vlastného názoru, tak našťastie, toto možu daní jedinci, ktorou jedinou "chybou" je, že majú radi rovnaké pohlavie, jednoducho odignorovať ..

mima4
10. máj 2014

@miskap2111 spravanie: praktizovanie tejto poruchy, to znamena ze chlap zije s chlapom, ale sa zije so zenou. To ze tuto poruchu ma, ho nikto nesudi, kazdy clovek musi s niecim bojovat, ale to neznamena, ze treba "povzbudzovat" cloveka v takom spravani. Nemozes cloveka zmenit, ale mozes mu povedat svoj nazor, svoj pohlad na danu vec. Nejde o odsudenie cloveka, ale jasny nesuhlas s tym, co praktizuje.

vejula
10. máj 2014

@mima4 ale tvoj pohlad na vec vychádza čisto z tvojho naboženstva. KEby v Biblii neboli tie inkriminované state, zrejme proti tomu nebojuješ. Je to teda tvoje presvedčenie ovplynené náboženstvom v ktoré veríš.
Si predstav, že príde za tebou napriklad moslim a začne ti hovoriť aké je skazené, ked počas menštruacie vstupuješ do chrámu. Aká si vtedy špinava, nečistá.... Alebo, že aká si skazená ked ješ bravčové maso, že je to velmi hriešne a Boh ťa za to zatratí... Zrejme si najskôr poklepkaš po čele, pousmeješ sa a pomyslíš si svoje... Toto je ten istý princíp.

mima4
10. máj 2014

@vejula
plne by som respektovala jeho pohlad...a neprvokovala v jeho komunite/krajine...
Ja rozumiem, ze pre teba biblicke argumenty su nepostacujuce, a nechcem ta ani presviedcat aby si ich prijala, akceptovala, ale tiez to neberem tak, ze sudis mna, proste nesuhlasis s mojim postojom v niecom...tak ako ja nesuhlasim s tym, ze homosexualne spravanie je OK a je prirodzene, ale netvrdim, ze homosexual je cvok, aspon ja kazdeho cloveka vnimam ako jedinecneho, ale kazdy z nas ma v sebe aj tu temnu stranku svojho "ja" a je na kazdom z nas, ci to riesime, alebo vobec, ci si uvedomujeme, ze to nie je OK.

Ja som len autorovi temy radila, aby si tieto veci vysporiadal, pokial naozaj tuzi po plnohodnotnej rodine so zenou, detmi... aby kym to nebude mat v sebe doriesene, nevstupoval do niecoho takeho zavazneho ako je zakladanie si vlastnej rodiny....

cmulinko
10. máj 2014

@kristoff troska sa tu usmievam nad prispevkami,kde ti urcuju diagnozu.zatial to mas zadarmo len s mizernou odbornostou. 😅 tu ani tak nejde o to ci si zalozit rodinu,ale skor tu ide,ze kto vlastne som a coho sa mam v zivote drzat.som homosexual,bisexual,hererosexual panic s bohatou homosexualnou skusenostou...kde este stale som sa nedopracovala k tomu,ze '' kto z koho '' lebo to tiez nie je celkom jedno z akeho uhlu mas tie skusenosti ak sa jedna o homosexualitu.nie vzdy ide o takzvanu dohodu...ja dnes tebe a ty zajtra mne.to tak nefunguje.nie je homosexual ako homosexual.poznam homosexuala ktory by si v zivote ani sparadko nevopchal do analneho otvoru,lebo je proste dominantny typ homosexuala a poznam aj takeho ktory nebude mat problem zo zapchou v neskorsom veku.najst seba sameho je dost dolezite a mysliet na zalozenie rodiny pred tym nez vobec viem co som je troska tak pred-uletene.takze najskor zacni riesit vlastnu identitu a potom sa posuvaj dalej.nie je to lahka cesta,ale da sa zvladnut a ak mas podporu v rodine tak je to uz viac nez vyhra.nie kazdy ma to stastie,ze je svojou rodinou akceptovani nech uz ma akukolvek odchylku od '' normalu ''.ja nechcem analizovat..nemam na to papiere,ale mne zatial z toho co si napisal heterosexual nevychadza.troska znies ako moj brat,ked mal 17 rokov a tiez sa hladal.

vejula
10. máj 2014

@cmulinko nemyslím, že určujeme diagnozu. Len chcel počuť názor a každý ma z jeho príbehu iný dojem, tak sa vyjadruje. Asi všetci sme poradili odbornu pomoc, kedže vieme, že my tu na to nemáme papiere.

@mima4 jasne, len som ti chcela priblížiť akú váhu má pre človeka inej viery, resp. neveriaceho, ked svoje tvrdenia opieraš o slová z biblie. PRe nich je Biblia asi to, čo pre teba Korán.

mima4
10. máj 2014

@vejula ja to ako plne berem 😉 ale (opat iba moj nazor) potom nech sa ludia necuduju, ze ich zivot je taky aky je...a ze ho neraz nevedia zit... aj to je dosledok ignorovania Bozieho slova.

vejula
10. máj 2014

@mima4 vidiš ja si zas myslím, že ludia by sa viac mali započuvať do hlbky svojej duše, ktorá im povie viac ako akakolvek kniha... To je zas môj nazor 😉

zuzitko74
10. máj 2014

@vejula Nič ťa neoklame viac než tvoje vlastné srdce.

mima4
10. máj 2014

@vejula
len pre krestana Biblia nie je akakolvek kniha 😉 a musim suhlasit @zuzitko74 - srdce cloveka je zradne

vejula
10. máj 2014

@zuzitko74
@mima4 nič ťa neoklame viac ako tento svet.... Pokial sa človek nenecha zviesť klamstvom našho materialneho sveta (čo je sakra ťažké) a skutočne počuva vnutro.... tak aj počuje...
A ak verite, že Boh je v nás, potom nerozumiem tomu výroku. Či kde inde chcete hladať Boha... Skutočne v knihe? Myslite, že tam ho najdete? J_A si to veru nemyslím.

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 homosexualita sa "praktizuje", či nepraktizuje", tak ako sa "praktizuje", či "nepraktizuje" heterosexualita. Je to proste stav. Homosexualita nie je žiadna "porucha", ani diagnóza. Samozrejme, nikto ti tvoj osobný názor nemôže zobrať, ale v tvojom prípade ide o to, že ty sa na daný stav pozeráš z pohľadu tvojho náboženstva, nie z pohľadu medicínskeho, spoločenského, či dokonca ani bazálne ľudského - jednoducho, či je to správanie v zmysle "dobra". Konať dobro je to, čo by malo byť tým základným kritériom na posúdenie správania. A tak sa ja napríklad pozerám na druhých.

mima4
10. máj 2014

@vejula
Boh vstupuje do ludskeho zivota, do jeho srdca, ale to neznamena, ze clovek je Boh. Teoria, ze v sebe nachadzam "boha" upevnujem v cloveku predstavu, ze on sam vlastne je tym "bohom", ale krestansky Boh nie je ziadna energia, ani nic podobneho.. Biblia taktiez nie je iba kniha, je to zive slovo a ano, aj tam nachadzam Boha - to hovorim zo svojej skusenosti. Je rozdiel medzi slovom, ktore je zive a ktore prenika do zivota cloveka a medzi knihou chapanou z ludskeho hladiska.
To ze ludske vnutro, ludske srdce je klamlive to sa aj prakticky prejavuje v zivotoch ludi, je to pekne aj tu vidiet na modrom koniku, mnohe zeny sa nim riadia, a potom aj tak vyzera ten ich zivot. Ja netvrdim, ze nejdem do hlbim svojho srdca, ale snazim sa pytat Boha, co On na to..a co hovori o tom Jeho Slovo. Proste uz nie ja, ... moje ja... ale dobrovolne a slobodne sa rozhodujem s Nim.

zuzitko74
10. máj 2014

@vejula Ak si pozrieš históriu ľudstva, tak zistíš, kam všade zaviedlo srdce človeka. Ano, okrídlená veta humanizmu znie - merítkom všetkého je človek, ale morálny zákon je nad človekom. Boh nie je vo vnútri každého človeka, niektorí ľudia ho vo svojom srdci nechcú a Boh nie je násilný, aby tam vstupoval proti ich vôli.
Späť k téme - ja osobne si tiež myslím, že Krištof má na výber, ale z jeho komentárov mám pocit, že on už sa rozhodol. Akurát by chcel dve veci, ktoré sa navzájom vylučujú. Tak ako niektoré žienky chcú žrať a nepribrať. Jednoducho, jednej svojej túžby sa bude musieť vzdať.

mima4
10. máj 2014

@miskap2111
podla mna je to porucha, tak ako ked dospely clovek citi sexualnu pritazlivost k dietatu, tak aj chlap k chlapovi - jediny rozdiel v tomto je to, ze u "chlap-chlap" sa to toleruje, nakoľko obycajne vstupuju do tohto "vztahu" dvaja dospeli ludia toho isteho pohlavia, kym napr. u pedofila... tam ludia vidia nedobrovolnost a urcitu zvrhlost. Cize u x tychto poruch ide o to iste - NEPRIRODZENOST (ani sex normalny nemozu mat gayovia - a ist do konecnika - zakoncenia hrubeho creva...no...radsej no comment), len je odlisny postoj spolocnosti k tymto porucham.

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 opäť si pri pedofílií. Homosexualita nie je pedofília. Rovnako ako homosexuáli, možu byt pedofili aj heterosexuáli. A to, že podľa teba je to inak alebo nejak, je naozaj nesmerodatné. Našťastie, že tu máme odborný klinický výskum a medicínu.. A keď už ide o análny sex, tak asi vieš, že to nie je vobec málo bežné aj u heterosexuálov.

zuzanockamt
10. máj 2014

preco vlastne do tejto problematiky stale tahate Boha?

mima4
10. máj 2014

@miskap2111 ja som nedala rovna sa medzi tie dve veci, ale je tiez obdobna porucha, ako ine sexualne poruchy u cloveka, len pristup, resp. tolerancia spolocnosti je v tom ina, je to spolocnostou akceptovatelne, ale podstata je rovnaka v tom, ze to ide proti prirodzenosti. Muz je stvoreny pre zenu a zena pre muza, fyzicky k sebe pasuju, mentalne k sebe pasuju... su schopni mat dieta - co je zaklad pre rast spolocnosti, kym dvaja toho isteho pohlavia uz nie su schopni mat dieta lebo biologicky je to nezmysel...

Ziadny odborny klinicky vyskum nepotvrdil jednoznacnost vrodenej homosexuality, su to len neoveritelne hypotezy.

cecil36
10. máj 2014

@mima4 a kde maju svoju krajinu homosexuali a lesbicky, aby mohli slobodne dychat a zit? Aby na nich ludia nepozerali ako na uchylakov? A ja stale nechapem co v tomto pribehu hlada pedofilia.... A este otazocka, poprosim aka je homosexualita sexualna porucha? iba konkretne prosim cisielko mi staci.

mima4
10. máj 2014

@cecil36
pedofia je taktiez porucha, len ina, preto som ju spomenula, avsak pedofil nerovna sa homosexual (nemusi sa rovnat) a spomenula som ju len preto, ze tieto veci patria do jedneho spektra sexualnych poruch, len pohlad spolocnosti je na to odlisny - v tom je rozdiel.

Mas pocit, ze homosexuali nemozu slobodne dychat a zit?

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 ak sa podrobne pozrieš na to, čo som písala v prvom príspevku, tak nikde som netrvdila, že homosexualita je vrodená. Naštuduj si naozaj podrobne všetky klinické štúdie o homosexualite. To, že genetika (či prenatálny vývoj) tu zohráva len čiastkovú úlohu, neznamená, že homosexualita je choroba. Opäť to zdôrazním, homosexualita, ako choroba, či úchylka, či patológia, bola vyňatá z MKCH 10 v roku 1992 a to je fakt, ktorý je nespochybniteľný. To, že muži vo záväzku s mužom (alebo aj ženy so ženou) sa nemôžu normálne reprodukovat´ neznamená že sú horší, či lepší ako heterosexuáli. Žiadna klinická ani sociologická štúdia nepreukázala, že spolužitie 2 mužov či ľudí rovnakého pohlavia je patologické, sposobujúce nežiadúce stavy, či choroby, či nežiadúco vplýva na nich samotných či druhých či už z hľadiska psychologického, či zdravotného. Ak má byť merítkom "dobra", či "zla" to, ako dvaja sexuálne žijú (keď im to obom tak vyhovuje) a či sa "reprodukujú", tak to je potom choré merítko.

mima4
10. máj 2014

@miskap2111 ja som zas nikde nepisala, ze ludia ako jedinci su horsi ci lepsi, ale narazam vo vsetkom prave na patologicke spravanie homosexualov, ktori funguju v takychto vztahocho. A áno, praktizovanie tychto veci ma aj negativny vplyv na samotnych homosexualov, nielen ich psychicky, ale aj samotneho zdravia, AIDS je choroba v prvom rade homosexualov, preto napr. na slovensku nemozu tito ludia darovat ani krv, su vysoko rizikovi. Akceptovanie homosexuality ma vplyv aj na samotny stat, narod..vezmi si len taku rimsku risu, pred jej padom bolo typicke, ze homosexualita sa naplno tolerovala...

A ze bola vyskrtnua ako choroba, neznamena, ze je to nieco, co je v poriadku. Spolocnost si urcuje svoje moralne hranice tak ako jej vyhovuje, kedze nema jasne mantinely, vid napr. moznost vykonat interupciuv USA az do vykonania porodu..dokonca aj pocas porodu je moznost nejako pomoct tomu - ABSOLUTNE LEGALNE!!! A predsa v nasej kulture na slovensku sme z toho sokovani!! cize to ci spolocnost schvaly alebo nie, je nerelevantne...

mima4
10. máj 2014

@miskap2111
@vejula

"Jeffrey Satinover opisuje vo svojej knihe proces, ktorým bola v roku 1973 homosexualita vyradená zo zoznamu porúch Americkou psychologickou asociáciou (APA). Kým v roku 1963 bol oficiálny postoj APA, že homosexualita je napriek jej rastu porucha, o 10 rokov neskôr prišla zmena napriek tomu, že v tejto 10 ročnej perióde neboli publikované žiadne významné výsledky z oblasti výskumu homosexuality. Podľa viacerých kníh, ktoré sa snažili zachytiť diskusie o homosexualite v Americkej psychologickej asociácii, všetky opisujú proces, v ktorom sa od asociácie oddelila významná frakcia homosexuálov, pričom medzi dvoma vzniknutými krídlami boli značné spory a veľké napätia. V roku 1973 bol napokon návrh vyradenia homosexuality zo zoznamu porúch prijatý, dá sa povedať bez odbornej diskusie. Rozhodnutie bolo ústupkom jednej strany za účelom umožnenia ďalšieho chodu asociácie. Odborný časopis Lekárske Aspekty Ľudskej Sexuality (Medical Aspects od Human Sexuality) uverejnil štatistiku, podľa ktorej 69% členov asociácie nesúhlasilo s týmto opatrením a dodnes považujú homosexualitu za poruchu[2].

zdroj: http://samuelmasarik.blog.sme.sk/c/170899/Homos...

mima4
10. máj 2014

@miskap2111
@vejula

z dalsieho zdroja http://www.zdravie.sk/obsah/44301/na-slovensku-...

"Dodal, že viac ako 65 percent pacientov sa nakazilo homosexuálnym stykom"...

miskap2111
10. máj 2014

@mima4 narážaš na "patologické správanie homosexuálov"... Aj heterosexuáli sa správajú patologický a šíria AIDS. A dokonca nemusia byť ani promiskuitní. Tu ide o sexuálnu výchovu v zmysle používania ochrany pri sexe, nie o to, akým spôsobom títo jedinci sexujú. Ale keď už ide o ochranu pri sexe , asi by sme zase narazili na náboženské bariéry, že? Problematiku interpucií v USA naštudovanú nemám a nemám ani čas si začať zisťovať informácie, takže v tomto s tebou polemizovať nebudem. Ale ak sa vrátime naspäť k homosexualite, je ako choroba vyňatá z MKCH 10 - čo znamená, že to všeobecne platí na celom svete. To, že niektoré náboženstvá toto netolerujú , je z hľadiska exaktného a vedeckého úplne nepodstatné. Keby so bola u svedkov Jehovovych, tak by si nemohla dostať ani transfúziu, lebo by ti to náboženstvo nedovolilo. A verím tomu, že by si tiež tak zapálene argumetovala, aké je to nesprávne.