Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?
Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.
@zuzitko74 ja viem že sa bavíme o miliardách ľudí, to je na tom to najsmutnejšie, že také množstvo ľudí má vymytý mozog a nevie triezvo uvažovať. A áno, odhadujem, že asi 90 % z nich sú zlobou prehnité existencie, ktoré si nezaslúžia dýchať vzduch s nami ostatnými.
@0silvia0 neviem, oprav ma ak sa mýlim, ja som písala niekde, že idem realizovať hon na kresťanov? Ja viem, že život je o inom, kresťanov neriešim, kým mi neskrížia cestu a kým niekde nepočujem alebo nečítam ich primitívne názory na čokoľvek. Samozrejme je pár kresťanov, ktorí sú uvedomelí a normálni, hoci je to ťažko uveriť, ale väčšina má fakt nulový pojem o živote a svete. Žijú si len v tej svojej bubline a druhým ľuďom strpčujú život vo viere, že im bude aj tak odpustené, takže to nevadí. Jedna spoveď a je z nich zase čistá dušička... 🙄
@indiankaindi toto si včera napísala o 12,34 - citujem: "Ak by sa to reálne dalo, aj by som ho zorganizovala, ale nie na čarodejnice, ale na kresťanov emoticon"
@indiankaindi Nevedela som, že dýchať vzduch si treba zaslúžiť. A kto sú to tí ostatní? Myslím, že je dosť nezdravé deliť svet na nejakú skupinu a tých ostatných. To už tu zopárkrát bolo a nikdy to nedopadlo dobre.
Myslíš si, že aj tvoji kresťanskí predkovia boli zlobou prehnité existencie?
Vieš koľkokrát si tu možno lajkla názor, ktorý sa ti páčil a jeho autorom bola kresťanka a múdrosť, ktorú vyjadroval , pochádzala z Biblie? Alebo si myslíš, že je to absolútne nemožné?
Nemáš náhodou v civilnom živote iniciálky O.P.? Pani s takýmito iniciálkami má blog na sme a má veľmi podobné názory aj spôsob vyjadrovania.
@zuzitko74 nie, nemám iniciálky O. P. a nemám ani blog, ale hoď link, rada nájdem spriaznenú dušu 🙂 Je mi jasné, že som občas lajkla aj niečo, čo napísal kresťan, hoci z biblie to asi nebolo, nelajkujem sprostosti a pochybujem, že by v biblii bolo aj niečo rozumné vzhľadom na to kto ju písal - banda zhulených otrhancov, ktorí nevedomky pojedli nejaký durman a mali vidiny. Aha a k tomu deleniu sveta, ja ho nedelím, on sa delí sám... až takú moc mi do rúk nevkladaj 😅
@indiankaindi Sorry, je mi to fakt trápne, ale ja neviem dávať linky. Nevadí, vygoogli si Olinku Pietruchovú a spriaznenú dušu máš istú. 🙂
Ty si Bibliu asi nečítala, však? Takže to, čo o nej tvrdíš sú v podstate iba predsudky, nemáš ju empiricky preskúmanú.
@indiankaindi musela som sa zasmiat...zeby uz vtedy bola mariska? A to Ty ako vies? Bola si tam? 😉
Aha, a dajme tomu nezabijes, to je nerozumne? Nepokradnes, to tiez? Tak uz viem, preco tento svete speje tam, kam speje.
nepisem na teba, kedze ta osobne nepoznam, ale vacsinu ludi s takymi nazormi ake mas ty, co poznam.... lutujem, lebo maju zivot na hovno... prave vdaka takemuto pristupu k zivotu, k ludom, k hodnotam... a aby nemuseli čeliť pričinam svojho konania... radsej urazaju tych, ktori ziju inak, su spokojni, stastni, vyrovnani,...
@zuzitko74 čítala som bibliu, inak by som si nedovolila tvrdiť, že je to kravina.... a dík, pohľadám to 😉
@adri266 nebola som tam, ale tie hluposti svedčia o tom, že to musel byť nejaký durman, ktorého účinky nepoznali. ani o zemiakoch dlho nevedeli, ako ich konzumovať a takto podľa mňa prišli aj na účinky rôznych húb a psychotropných korení....
@mima4 robila som výskum, v rámci svojej diplomovky, o strachu zo smrti a o spokojnosti a zmysle života a porovnávala som ateistov a kresťanov. Hádaj čo mi vyšlo. Podotýkam, že respondentov bolo viac ako 300 (čo je celkom slušný pomer) a výskum bol po metodologickej stránke úplne v poriadku. Kresťania z toho vyšli hrozne zle, čomu rozumiem. Zatiaľ čo ateista sa opiera iba sám o seba v ťažkej životnej situácii a vie sa s ňou vyrovnať sám (ako inak by sa s ňou vyrovnával, všakže?) tak kresťan sa opiera o vieru ako o barličky, všetko zlé, čo sa mu deje, hádže na plecia imaginárnej figurke a spolieha sa na jej záchranu. Preto kresťania žijú v nespokojnosti, preto 85% delikventov v radoch mládeži tvoria kresťania, z toho myslím 15 % takí, ktorí sú úplne zarytí, denne v kostole aj s rodičmi. Toto je obraz kresťanov. Tieto čísla nie sú môj odhad, bolo to v nejakom rozsiahlom výskume, kde riešili štatistiky z takmer celého SR, ale neviem presne zdroj. Tie čísla mi však stačili. Takže reči o nespokojnosti ľudí a ich napádaní tých, čo sú spokojní, je trošku mimo. Pôvodne som ti chcela napísať, že som v tvojom ponímaní zrejme výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo, pretože svoj život považujem aj napriek mnohým fakt ťažkým chvíľam a etapám za mimoriadne šťastný a spokojný, ale spomenula som si na tieto detaily, ktoré jasne ukazujú, že kresťania by sa sami radšej zlikvidovali, keby si uvedomili, ako na hovno žijú 😖
@indiankaindi
nechcem hodnotit tvoj prieskum, nevidim do neho, ale podla coho si vedela ze dana osoba je krestan, ked ty sama nie si krestanka? Neber to v zlom, ale to, ci clovek je krestan vie posudit jedine dalsi krestan, tam ide o duchovnu stranku, ktoru ateista nevie a nie je schopny rozlisit, vidiet, chapat,... je to svet, do ktoreho ateista nevstupuje a iba clovek, ktory je krestan ma tu moznost z casti posudzovat, ci ten druhy clovek je alebo nie je krestan.
Dalsia vec, čo je zle na to opierať sa u krestana o Boha? Skus mi to ty definovat. Kedze nie si krestanka, nevies to posudit tak ako ten clovek, co to praktizuje, tak ako nevieme my obe posudit ako veci vnima/citi slepec, lebo nie sme v jeho kozi. Ja ako krestanka ti mozem povedat, ze som rada, ze mam sa o koho opriet a nie som na zivot sama a mam za sebou "silneho partnera" 😉 a viem, ze aj keby neviem aka tazka zivotna situacia prisla (vojna, choroba,...smrt blizkeho), tak "nekracam" v tom sama, ale mam istotu, ze Boh je somnou. Vobec to nepovazujem za nejaky "minus", prave naopak, povazujem to za mega vyhodu oproti ateistom. Ja som si vyskum sice nerobila, ale z vlastneho pozorovania vidim, ze nie je lahke sa vysporiadavat s vecami v zivote, preto dnesna najcastejsia "choroba" u ludi je prave depresia. A z vlasntych zivotnych skusenosti ti mozem povedat, ze zivot krestana je zivot naplnenejsi, aj ked moze byt podstatne tazsi. A to ti opat hovorim ako clovek, co ateistom bol, kym ty si krestankou nebola, preto to tazko posudis.
"85% delikventov v radoch mládeži tvoria kresťania" z kade mas tuto informaciu?
Vies, podla mna ty nerozumies slovu "krestan" preto tieto veci pises... Krestan je clovek, ktory nasleduje Krista, ma diametralne odlisne hodnoty ako taky delikvent...
Ja ako krestanka ti mozem s kludom povedat, ze moj zivot nie je na hovno, moj zivot je dar, som spokojna a za svoje najlepsie rozhodnutie zivota povazujem prave rozhodnutie sa pre Boha.
@mima4 vo výskume som neposudzovala ja, kto je kresťan a kto ním nie je, označovali sa tak samotní respondenti samotní. Aj tak neexistuje kritérium, podľa ktorého by sa dalo určiť, kto je a kto nie je kresťan. Napríklad kto podľa teba je kresťan? Kto sa tak cíti? Kto sa za neho považuje? Musí na to chodiť do kostola? Alebo stačí, že si povie, že som kresťan a hotovo? Podľa mňa, tak ako hovoríš ty, kresťanom je ten, kto nasleduje krista, kto verí v boha, kto chodí, alebo aj nechodí do kostola, ale riadi sa písmom. Vyznáva kresťanské "hodnoty". Bohužiaľ, ja poznám mnoho takýchto kresťanov. Bibliu poznajú takmer naspamäť, nevynechajú príležitosť ísť do kostola aj 3x za deň (obrazne) a sú zlí, zlí a potom ešte aj zlí. Je ich veľa. A veľa je aj takých, čo nie sú priamo zlí navonok, ale sú plní nenávisti, závisti, sú neprajní a ak sa podarí, tak skôr uškodia, ako pomôžu. Takúto mám ja skúsenosť s kresťanmi. A ich teória, že ja nepácham nič zlé, čo by mi boh pri spovedi neodpustil.... toto mi stačí.
A čo si hovorila o tom opieraní sa o boha, ono samo o sebe to zlé nie je a mne to môže byť jedno. Ja som bola veriaca, cítila som to tak, ako píšeš, ale skutočne šťastnejší život vediem od doby, kedy som sa oslobodila od tohto celého. Veriaci človek totiž spolieha na to, že ak prežíva ťažkú životnú situáciu, niekto stojí pri ňom, avšak práve pre toto spoliehanie sa nie na seba, ale na niekoho iného spôsobuje, že sú možno menej sebavedomí a preto druhým škodia - z nedostatku vlastného sebavedomia ubližujú iným. a tiež v prípade, že riešia nejaký vnútorný konflikt, alebo ďalšiu zložitú situáciu, síce sa stále opierajú o boha, ale vieš ako to je, keď niekto častejšie zažíva niečo zlé a ťažké, začne sa pýtať prečo, začne obviňovať tých, čo za ním stoja a odrazu v tom celom zostáva sám.
Aj ten pocit, že neriadim svoj život sama, tento kresťanom chýba. Ak má niekto za teba zodpovednosť, láka ťa to robiť veci, ktoré by si inak nerobila... je toho veľa. Ja ťa nechcem presviedčať, že je zlé veriť v boha, ale ja to považujem za hendikep a ľudí, ktorí sa považujú za kresťanov vnímam ako menejcenných a zlých. Je to silne ovplyvnené mojou skúsenosťou a aj tým, čo som pozisťovala.
Napríklad som čítala aj výskum, ktorý robili u mladých ľudí do 30 rokov a zistili, že v prípade kresťanov je oveľa viac mladých dievčat, ktoré majú dieťa vo veľmi nízkom veku, často pred 18 rokom, smutné je, že dôvodom je práve neznalosť sexuálnej výchovy. Z výskumov robených na školách vyplýva, že pubertiaci, ktorí nie sú veriaci, majú lepšie znalosti o ochrane pred počatím a o ochrane pred pohlavnými chorobami ako pubertiaci kresťania. Je toho mnoho, najhoršie je, že zatiaľ čo o pozitívach zo strany kresťanov sa hovorí, ale nie je ich vidieť, o negatívach sa ani hovoriť nemusí a je ich plno, sú všade okolo nás. Samotná myšlienka kresťanstva je navonok dobrá, ale v skutočnosti je to zlé, negatívne a veľmi zle vplývajúce na ľudí, spoločnosť a morálku. Morálka je najhoršia u kresťanov, teraz to trošku nadsadím, ale verím, že tie najnechutnejšie sexuálne praktiky pochádzajú práve od kresťanov. 🙂 Ale to skutočne nadsadzujem, v prenesom slova zmysle tomu však asi aj verím.
oznacit sa za "niekoho" neznamena, ze nim aj som. Aspon pre mna uplne nerelevantne, hlavne ked rozumies pojmu "tradicia", mnoho ludi dedicne prebera urcite formy spravania sa na seba a vobec nemusia rozumiet tomu, co hovoria alebo za co sa oznacuju. Krestan je clovek, ktory ma vztah s Bohom. Ale to neznamena, ze je dokonaly a nerobi chyby, nevie zranit a podobne. Aj krestan je len hriesny clovek, tiez zlyhava, tiez dokaze ublizit... nikde nie je napisane/dane, ze krestan je bezchybny. Pravdaze olutovanie toho zleho neznamena "spravim zle, vyspovedam sa a idem dalej", olutovanie znamena zacatie procesu menit a dovoli Bohu menit moje spravanie, to co som spravila/robim stale... a tento proces je podstatne narocnejsi a tvrdsi, pretoze clovek, ktory nema biblicke normy, ma normy, ktore vyhovuju jemu a ked mu vyhovuje napr. podviest manzela/manzelku...tak nemusi mat s tym ziadny problem. Krestan s tym ma problem.
Nerozumiem, co ty chapes pod spoliehanim sa? Pretoze spoliehat sa na Boha a odovzdavat mu veci vo svojom zivote neznamena, ze si teraz zalozim ruky a budem cakat na pecene holuby 😉 Spoliehat sa na Boha znamena aj aktivne konat a verit Bohu, ze nech to dopadne akokolvek, tak nech to bude podla toho co chce Boh a nie ja a verit, ze to ma pre mna nejaky zmysel. Spoliehat sa neznamena davat od veci ruky prec a tvarit sa ze cakame na zazrak... spoliehat sa znamena verit Bohu a odovzdavat Mu do Jeho ruk to co nas trapi, co prezivame.
Nemyslim si, ze sebavedomie je vecou viery. Mozes si vsimnut aj tu na koniku mnohe zeny, ktore si seba nevazia a nie su krestanky.
Zivot mozes si riadit iba do urcitej miery, v zivote ludi prichadzaju situacie, ze proste nevies ich ovplyvnit. A nemysli si, ze krestan nema zodpovednost za svoj zivot. Ma ju, a velmi silnu. Len dobrovolne a slobodne sa rozhoduje pre kazdy den s Bohom a pravidla od Boha berie ako rady z lasky, ktore mu maju ulahcit zivot. A ja osobne si myslim, ze krestania maju jednoduchsi zivot, lebo si ho nekomplikuju vecami, ktore su "in", taktiez neplavaju v prude.
Co spominas dieta pred 18. Opat omyl! Krestanska zena vie, ze sex patri do manzelstva, nie do pubertalneho veku. Opat, kedze sa pohybujem v krest. kruhoch, neviem o babe, ktora by mala sexualny styk mimo manzelstva. Proste opat dobrovolne a slobodne vstupit do manzelstva a byt iba pre manzela. Tiez som takto pockala a opat... dakujem Bohu... ze toto ustanovil pre cloveka!!! Neskutocne pozehnanie, a to hovorim zo svojej skusenosti.
Takze ak niekto zije sexualne mimo manzelstva, bacha delikty atd., tak urcite s Bohom nema nic spolocne 🙂
je mi luto, ze krestanov vnimas takto, ja si myslim, ze si niecim, resp. niekym zranena a preto to takto vnimas.
Fu baby vy si píšete slohy
@indiankaindi tak ja som zas čitala študiu, v ktorej bolo dokazane, že veriaci (bez ohladu na naáboženstvo v ktoré verili), ktorí vnímali svoju vieru ako posilu vo svojej situacii, boli napríklad uspešnejší pri liečbe rakoviny ako tí, ktorí vieru nemali. Je dokázané, že viera ako taká ludom pomáha.
prosím Ťa, keď Ťa nevzrušujú ženy tak na to kašli a nekaz život nejakej žene a možným deťom, viem o čom píšem! Ja som na to prišla náhodou že je Bi či Gay a zrútil sa mi svet. A ak si chceš nájsť nejakú čo by to tolerovala tak na to zabudni, lebo žena potrebuje lásku a vernosť. Ty si homosexuál a s tým nič nespravíš. Sám si napísal že Ťa ženy nepriťahujú, tak sa nenúť k sexu so ženou, budete obaja nešťastní!
Tak ja mám pre teba dve rady ...1.hľadaj v umeleckých kruhoch ja sama som vystudovala maľbu a viem ze umelci sú takýmto veciam veľmi otvorený a neprekáža im to a pravdu povediac nevidím na tvojom životnom štýle nič zlé podľa môjho názoru by mal človek skúsiť všetko len tak môže zistiť čo je mu príjemné a čo nie a z toho čo pises mi je jasné že to myslíš s dievčaťom vážne a to ze chces mať rodinu ma v tom utvrdzuje...psychoterapia no ty sám vieš a cítiš či naozaj chceš mať ženu len sa asi toho bojis je to pre teba neznáma to je normálne v tvojom pripade a za 2.vždy sa nájde niekto kto bude voči tomu skeptický ale vyser sa na to. 🙂 prajem veľa šťastia
@kristoff Prídeš mi ako človek vedúci zhýralí spôsob života. Neuvážený a pohŕdavý, neakceptuješ a opovrhuješ základnými pravidlami ľudskej existencie. Podľa písania si veľmi inteligentný a zrejme asi aj s vyšším EQ, ale to čo som si prečítal ma nenadchlo ale pohoršilo. Skôr ľudí berieš ako pokusných králikov pre svoje skryté sexuálne túžby...podľa mňa máš v sebe aj určité psychotické deviantské maniere. Svet vnímaš priveľmi ružovo a priveľmi otvorene a možno bez pravidiel. Poradím Ti - neskúšaj ženu! Náhodou splodíte potomka a pokiaľ zdedí genetické portfólio po Tebe, tak bude na svete pobehovať ďalší potencionálne nebezpečný deviant na svete.
On je len zmätený homosexuál a aj tak ti na to už neodpíše. Okrem toho je táto diskusia už dávno out, ale akosi pán vedúci to zabudol uzamknúť.
Aha tak sorry, pán vedúci admin uzamknite túto pandorinu skrinku! 😀
"Velebnosti no vidííííš, to ?!"
@rhoy Jak to mozem uzamknut? Lebo uz ma fakt nebavi citat pripomienky na podobne typy reakcii ako je napr. to posledne.
Molnija (zrejme to bude zena s muzskym nickom) by tu uz bol/bola o mne schopny/a pomaly napisat aj knihu, kde zo mna spravi pohrdaveho devianta, ale vobec mu/jej pritom nevadi, ze v polovici z toho co pise je totalne vedla.. Keby som bral ludi ako pokusnych kralikov, vyspim sa s prvou, ktora pride a neberiem ohlad na jej pocity..ale to som uz pisal, nemienim sa opakovat, takze cuss ;)
Inac, pre mna táto diskusia skoncila v podstate uz 8. mája príspevkom o 20:30 a 20:32.
Nevidim dôvod babrať sa v tom ako malé dieťa v mútnej vode, do nekonečna... opýtal som sa čo ma zaujímalo, zistil som ake sú reakcie, spravil som si z toho zaver a ide sa ďalej. Prajem pekny den.
@kristoff skus napisat adminovi nech ju zamkne, dole je kontakt na neho
@mima4 ty si dobre tela ... Deviantni su ti vasi pedofilni knazi co sukaju chlapcov... Homosexualita nie je ziadna choroba ani deviacia... Je to len ina orientacia.... A to mam teda z knihy psychiatrie, ktora je urcite mudrejsia ako ty... Ja teda nie som homo.. Som total hetero, ale vypravat tu o deviantstve a odsudzovat ludi a smerovat ich na vieru.. No no comment
@kristoff
Pán vedúci je admin, nie ty. Mal to zamknúť už dávno, lebo ženy sa tu už len naťahujú ako slepice - ktorá znáša viac vajec a ktorá vie viac uraziť tu druhú. Prišiel som tu neskôr (na toto fórum), takže prepáč, že som nemohol reagovať do 8. mája, 20,32, ale podľa toho, ako si odignoroval obe možnosti, ktoré som ti ponúkol, buď to bol len vymyslený príbeh alebo tam nesedia podstatné veci, alebo je to pravda, ale v skutočnosti to máš v paži, než by si to mal riešiť s povolanejšími ľuďmi a trebárs si cez to nájsť aj dôverníka, ktorý ťa potiahne v danej situácii - aby si nemusel urobiť nejakú fatálnu chybu.
@kristoff
Myslel som dobrý priateľ, ktorý rozumie homosexualite, ktorý vie, čím si musíš prejsť, ktorý ju možno ani nepraktizuje a predsa je šťastný. Ale chápem, že sa bojíš. Kto by sa na začiatku takéhoto boja nebál. Sexuologička ti povie, že máš žiť ako gay a neriešiť. To ťa asi neuspokojí.
@kristoff
Poznám zopár ľudí, ktorí sú homosexuálni, priznávajú si to len sami pred sebou, pracujú na tom, aby sa cítili byť mužmi a sú šťastní. Nikto to o nich nevie a nebude, ale pochopili, že žiť ako gay ešte nikomu šťastie neprinieslo. Takí ľudia sa ale musia zmieriť s tým, že ak nechcú žiť s mužom, nemali by sa hnať do vzťahu so ženou a naučiť sa netrápiť nad tým, že nikoho nemajú, že šťastie našli pri dobrých priateľoch, vo svojich koníčkoch a práci... . Možno keby človek pochopil, že nie poslaním každého je mať partnera a deti, že sú aj iné - rovnako krásne ciele..., všetko by bolo iné.
@rhoy Nemyslím si, že som homosexuál, ale keďže som ešte nemal nikdy nič sexuálne so ženou, tak to radšej preberiem so sexuologičkou... odborníčka už určite vie z podobných prípadov ako to so mnou je a tak aj bez metódy pokusov-omylov môžem zistiť viac a posunúť sa ďalej.
Ty si ma (asi na základe vlastnej skúsenosti) hneď zaškatuľkoval ako gaya čo si nechce priznať, že je gay a nechce žiť ako gay...a už sa mi tu hneď pokúšaš radiť ako v takejto situácii mám žiť. Takze opakujem: necitim sa byt homo, ale kebyze zistim, ze som, nemam problem si to priznat pred sebou, pred ostatnymi a prisposobit tomu svoj sukromny a partnersky zivot a zmenit svoje plany do buducnosti, aj ked stale citim, ze zit s chlapom neni nic pre mna...
Tá tvoja veta, že poznaš ludi co su gayovia a pracuju na tom, aby sa citili byt muzmi nema chybu. To akoze, ked je chlap gay, tak uz sa neciti byt muzom? :D Sorry, ale ked takuto kravinu vypotis, tak rady od teba by mi zrejme skor uskodili, nez pomohli...
@kristoff ALE ak by si bol 100 % hetero, nemal by si za sebou vztah s chlapom. Jedine, zeby si bol gigolo, alebo ze si si tym zarabal. V tom pripade by som chapala, ze si v sebe zaprel ten hnus /?/. Takze nie, Ty nemusis byt Homosexual, ale si urcite aspon bisexual.
Tak ci tak, kvitujem Tvoje rozhodnutie ist za odbornikom.

@indiankaindi buď taká milá a neposudzuj ma podľa seba - nemyslela som to tak, že je nešťastná, ale že nie je až tak úplne šťastná do dokonalosti. A ja sa nepretvarujem ani netvárim, to, čo som napísala myslím úprimne. Ja faloš a pretvárku nemám rada, tak mi už prestaň podsúvať niečo, čo mi nie je blízke.
A to, čo píšeš @zuzitko74 sú veľmi zvlášne postoje... hon na kresťanov... život je o niečom inom ako o hone na ľudí, ktorí sú nám nesympatickí a nestotožňujeme sa s nimi. Nikto nie je dokonalý a treba sa vždy pozrieť na seba a až potom na druhých. Ľahko sa odcudzuje, ale živiť v sebe hnev a nenávisť nie je správna voľba.