icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

anatalia77
8. máj 2014

@kristoff takze si prostitut...

digysa
8. máj 2014

@sissmiss asi tak 😉

kveta
8. máj 2014

@kristoff Ake eroticke sny mavas? O com fantazirujes pri onanovani? To Ti yiez napovie o Tvojej orientacii.

sissmiss
8. máj 2014

Ozaj, a kde je mollinepery? O: -)

vejula
8. máj 2014

@sissmiss ale ta teoria sa da aj otočiť... Ak som ja hrušky ešte nejedla, nemam odkial vedieť, že mi nechutia viac ako jablka, ktoré som už jedla...

kristoff
autor
8. máj 2014

@sono2 Reakcia na príspevok o 15:56
Foto neni dobrý nápad, no na stretnutie naživo niekde pri čaji by som sa ešte možno nechal nahovoriť 🙂

anatalia77
8. máj 2014

😀 zeny prestante uz miesat to ovocie..obchod zavrety,a ja slintam.

sissmiss
8. máj 2014

@vejula ano, ale nemozes to tvrdit ze ti viac chuti to k comu si ani nepachla nez to co jedvas a je pre teba chutne. Ak by skusil hrusku a bol by zhnuseny a hotovy, je mozne ze ak by bolo jablko protipol, resp.druha moznost z dvoch a je iste ze ak nelubi hrusky tak bude jablka alebo naopak, tak moze prehlasit ze zrejme jablka mu chutit budu ovela viac

25daniela
8. máj 2014

Ludia, ste sme sa nechali zatiahnut do niekoho fantazie, realita je svina, ma daleko od romantiky...

digysa
8. máj 2014

@vejula Ta teoria sa kludne da otocit, ak ma zena sexualne zazitky iba so zenou a zrazu zisti, ze toto pre nu asi nebude to prave a chce manzela, chce deti, chce rodinu....tak asi bude musiet vyskusat aj toho chlapa.

Ak narazas, ze zena ma muza a ma vyskusat zenu, to nie je ten isty pripad. Tu by sa jednalo o cosi uplne ine.
To je uplne iny pripad....

My piseme o vytvoreni rodiny.... opacna situacia nevytvara rodinu....

vejula
8. máj 2014

@sissmiss ano maš pravdu, nemôžeš tvrdiť, že ti viac chutí niečo čo si ani neskušal, ale stale platí to čo som písala, že nemôžeš tvrdiť, že to čo si neskusil ti nechutí viac ako to čo si skusil.... Ale to je už len hra so slovičkami 😉

anatalia77
8. máj 2014

😀 😀 😀

kristoff
autor
8. máj 2014

@cervenaruza123 Ďakujem za radu. 🙂

vejula
8. máj 2014

@digysa mne je jasne, čo hovoríš, ja som skôr len začala blbu hru so slovičkami... ospravedlnujem sa... 😉 Ale stále tvrdím, že podla mna sa nejedna o klasickeho homosexuala.... Analny sex ho odpudzuje, k mužovi si nedokaže vytvoriť citový vzťah....

sissmiss
8. máj 2014

@vejula mna bavi a stale sme v teme 😀
Dokelu...ja som neskusila tie hrusky...co ak by mi chutili viac ako jablka ???!!! zartujem
Tu by som povedala ze otazka rozhodnutia? Podla inklinacie sa rozhodnem co skusim a ak som spokojna a naplna ma to, tak som asi na spravnej strane? A mozno odtial pochadza to okridlene, nemiesaj hrusky s jablckami 😝

digysa
8. máj 2014

@vejula Preto som mu dobre poradila...... rychlo za sexuologom.... ( ze si ja myslim, ze je homosexual, to nic neznamena, on potrebuje odbornu pomoc)

adri266
8. máj 2014

@vejula ale problem je,z e nevieme, preco mu analny sex vadi.
moze mu vadit to, ze jemu niekto pcha nieco do riti, pardon za vyraz,
alebo mu moze vadit to, ze on ma niekomu pchat nieco do riti. Lenze v tom pripade, nebude mu vadit sex so zenou? Vsak diera ako diera 😀

este stale to moze fungovat tak, ze v homosexualnom vztahu on bude prijimatelom, takze analny sex kludne moze vykonavat jeho partner, aj ked sa jemu samemu hnusi.

kristiii
8. máj 2014

@vejula a ako môže vedieť že si nedokáže vytvoriť citový vzťah k chlapovi, preto že do dvoch chlapov čo mu honili sa nezaľúbil? Ako môže vedieť že ku žene si citový vzťah vytvoriť dokáže keď ani to sa mu ešte nikdy nepodarilo, so ženou sa dokonca nedokázal ešte ani poriadne sexuálne zblížiť narozdiel od chlapa, to sú tiež také hry na slovíčka. Je si istý že neni homosexuál lebo nebol zamilovaný do chlapa aj keď ho očividne priťahujú a zároveň si je istý že je hetero aj keď ani do ženy ešte zamilovaný nebol a v podstate ho ešte ani žiadna nepriťahovala lebo každú čo doteraz stretol pokladal za "lahkú devu". Já ti honzo nevím

adri266
8. máj 2014

@kristoff Chcel som vedieť ako môj problém vidia ženy, či podľa nich v mojom prípade ešte má vôbec zmysel uvažovať o rodine, alebo či už s tými sexuálnymi skúsenosťami, ktoré mám ma už žiadna nebude chcieť, ak jej to poviem.

Ok, ak chces mat raz normalny vztah s normalnou zenou, tak jej to musis povedat hned, ako vas vztah zacne byt vazny. Su zeny, ktore to dokazu akceptovat,najma take, ktore su vo svojom mysleni velkodusne, t.j. ktore same male nejake ulety /sex s inou zenou, grupak, sado maso,a td/
1, vas vztah by mohol fungovat, ak by si aj ty jej toleroval jej vlastne ulety, t.j. Ty s chlapmi, a ona s inymi chlapmi
2, vaz vztah by mohol fungovat, ak by si jej slubil vernost, t.j. kym si s nou, na ineho chlapa nepomyslis.

Si veriaci? Planujes raz sobas v kostole? Tak vedz, ze ak ano, a ona pride na Tvoje ulety neskor, moze byt vas sobas vyhlaseny za neplatny. Dufam, ze Ti je to jasne.

suzi33
8. máj 2014

Z Tvojho písania som zmätená, ťažko odhadnúť či si na ženy alebo mužov... Príde mi to akoby si svoju orientáciu chcel len zakryť, ukryť sa pred svetom, ukryť sa za manželku a deti.. Tak či onak, prajem Ti, aby si našiel to "pravé", to čo Ťa viac napĺňa a čo Ťa robí šťastným.
Keď by si niekoho skutočne miloval (či už ženu alebo muža), nikdy by si nepísal, že by Ti nevadilo, keby aj ona si našla niekoho pomimo.. Chlap si nenechá dobrovoľne siahať na niekoho, koho miluje..
Prečo neskúsiš normálny vzťah so ženou? Tým normálnym myslím chodenie, rande, postupne sa dostať cez nesmelé ahoj, prvý dotyk, až po sex.. Skús a nehovor, že je to ťažké (lebo ak to povieš, len chceš oddialiť niečo, čo Ti asi nie je príjemné).. Držím palce v živote

kristoff
autor
8. máj 2014

@vejula Reakcia na príspevok o 16:14
Sexuálne vzťahy z jej strany smerom k dievčatám by mi tiež neprekážali. A asi by mi nevadilo ani to, keby mala iného muža, no len keby som bol pri tom. Ja takéto veci nepovažujem za "mimomanželský vzťah". Niekedy mi človek, s ktorým som zažil takýto úlet by som nechcel ani za kamaráta a v reálnom živote by mi povahovo asi nestál ani za to, aby som mu podal ruku. Ono to pre mňa nie je žiaden vzťah, len úlet a to je to čo sa mi na tom páči a zároveň aj nepáči.
Čo sa týka vzťahu s mamou, tak nemôže mať človek 2-krát číslo jedna? 🙂 Pripadá mi to trošku ako zrada, ze ona ma vychovala, veľa sa pre mňa obetovala a teraz, keď som vyrástol v dospelého človeka, že by som ju dal na 2. miesto za nejakú inú, ktorú som 20 rokov ani nepoznal, len preto, že "takto to má byť"?

vejula
8. máj 2014

@adri266 proste mne sa z toho opisu nezda byť homosexualom. Fakt mam skôr pocit, že tie jeho vyhovorky, že nema na ženy čas, alebo ich nechce zraniť... že za to všetko skrýva nejaký strach, nejaku fobiu, niečo čo môže kludne mať pôvod v jeho detstve... môj tip je ten patologicky vzťah s matkou... Jednoducho, ženy ho môžu priťahovať aj môže po nich tužiť, ale niečo mu brani začať si s nimi vzťah. Akoby sa bál emočne sa na niekoho naviazať, čo by mu vo vzťahu so ženou hrozilo. A kedže vie, že s chlapom žIADNA stratená hlava nehrozí, radšej zvolí len fyzický akt uspokojenia akoby riskoval citovu väzbu k žene.

@kristiii tak ako ty, alebo ja vieme, že by sme si nedokazali vytvoriť citový vzťah k žene. Vela žien dokaže prežiť lesbický sexualny akt, ale pokial by sa jednalo o vzťah, to už pre ne nieje... Vela žien sa priznáva, že je to dokonca pre ne vzrušujuce ak by mali niečo zažiť so ženou, ale život vedla ženy si jednoducho predstaviť nevedia a kedže s mužom ich uspokojuje aj sexualny život aj ten partnersky život, žiju s mužom a vôbec sa nepovažuju za lesbičky. Moja intuicia mi hovorí, že zakladatel homosexual nieje a homosexualne styky su pre neho len vychodiskom z nudze, kedže ma zrejme nejaký iný probolem.

kristoff
autor
8. máj 2014

@sono2 Reakcia na príspevok o 16:15
fuuu, pri všetkej úcte, ale také neokrôchané dievča by som určite nechcel mať. 🙂

adri266
8. máj 2014

@kristoff nie si Ty nahodou ten isty, co zalozil tuto temu?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/je-zakazana-tuzba-hriechom/ 😉
Sice uz nehovoris PA, ale za kazdym prispevkom dakujes...noze sa priznaj 😎

surriana
8. máj 2014

Vedela by so si z tohoto cele dosť dobre predstaviť námet na 50 odtienov sivej 4.

kristoff
autor
8. máj 2014

@anatalia77 Reakcia na príspevok o 16:16
Keby som bol asexuál, tak by som sexuálne veci nemal chuť robiť vôbec a to nie je môj prípad. 🙂

kristoff
autor
8. máj 2014

@mackova11 Ďakujem za radu. 🙂

kristiii
8. máj 2014

@vejula ja zas neverím tomu že je hetero, možno je bisexuál ale určite nie hetero, pretože keby preňho boli homosexuálne styky len východiskom z núdze tak by v nich podvedome neplánoval pokračovať po založení si rodiny. Ale on má celkom jasno v tom že keď si nájde dievča tak bude mať popri tom sex. úlety s chlapmi, ani raz ho nenapadlo že by mal mimo vzťahu sex. úlet so ženou. A práve toto podľa mňa hovorí za všetko. Ak by šlo len o sexuálne skúsenosti s chlapmi čo už má za sebou tak by som ešte bola ochotná uveriť tomu že to bola len z núdze cnosť, ale do budúcnosti takto žiadny heterosexuál nerozmýšľa.

vejula
8. máj 2014

@kristoff tak to si potom adept na volný vzťah, nie na skutočné manželstvo. To si potom nehladaj žiadne cudné pravné dievča, ale skôr ženu, ktorá sexualnu stránku oddeluje od emočnej. Na to aby sa s niekym vyspala nepotrebuje vela a stačí jej momentalny chtíč... Ver, že žena, o ktorej si básnil nieje tou pravou kandidatkou na volný vzťah ktorý ty prezentuješ ako vlastnu predstavu manželstva. Bola by nešťastná a zrejme by to pri tebe dlho nevydržala.
Čo sa týka mamy a partnerky.. ak by si mal 2 čísla jedna, to by bol konflikt na konflikt... ak chceš isť do manžesltva musíš mať určené priority.
Mám svoju mamu rada a pokial sa dožijem, postaram sa o jej dochovanie v kruhu rodiny s laskou, s uctou aku si zasluži. Ale to nemeni nič na fakte, že moja rodina (deti a manžel) su tí ludia, ktorí su zmyslom môjho života. Nieje to zrada, to je život. A každa normálna matka to chápe a chce aby to takto bolo.

sissy27
8. máj 2014

@sissmiss
@kristiii
@vejula
@adri266
@digysa
@anatalia77 a ďalšie... slovami klasika: Sodoma-Gomora velebnosti, tfuj ! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀