icon

Mám si vraj sama zaplatiť ubytovanie

18. júl 2023

Caute. Idem si po nazor :D Uz nejaky cas randim s jednym muzom. naposledy som rande vymyslala ja, dalsie som nechala na nom. Dnes mi oznamil, ze zarezervoval apartman s kadou. Je to uplne krasne miesto a je to presne styl, ako mam rada. V tom sa fakt snazil. Ale, ked som sa ho spytala, ze kolko som dlzna :D tak mi normalne povedal, ze kolko to bude stat:D takze si mam zaplatit vlastne sama to ubytko. Ja viem, ze mozno niektorym to pride normalne, ale mne teda nie. Nepoviem, zeby sme sa spolocne dohodli, ze pojdeme tam a vybrali spolu nejake miesto, ale on vybral dost drahe miesto:D popravde s mojim ex toto nehrozilo. V zaciatkoch vsetko platil on. Ci veceru, obedy, wellness. Neskor som uz aj ja platila, ale vtedy mi to prislo take krasne od neho, ze do toho randenia vklada nejake to usilie. Ako by ste sa zachovali? Mne je s nim fakt super, zatial sa nepozname neviem kolko mesiacov, tak neviem urcit, ci bude super chlap aj neskor, ale toto ma trosku sklamalo. Ved nemusel vymyslat neviem ake drahe pobyty. Je pravda, ze nema vela skusenosti, vztah uz nemal dlhe roky. Ale bojim sa, ze to bude drzgros. Mne pride normalne, ked muz proste pozve zenu tam a tam. Nehovorim, ze mi ma platiti vsetko, kupovat mi handry a pod. Nie som ziadna zlatokopka, aby ste si nemysleli. Ale ked nieco vymyslim, tak by mi prislo divne pytat si od zeny peniaze :D vychadza to na osobu cca 60€

toskanka
18. júl 2023

Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že na spoločný pobyt aj s noclahom, ktorý si ešte aj zaplatis, by som išla už len vtedy, keby bolo jasné, že sme pár, teda by sme prvé intímnosti mali uz za sebou a výlet by sme si patrične užili.

sense
18. júl 2023

Zrejme si čakala ze ti povie ze nie si dlžná nič.... Ale on si vypýtal polovicu.

Ak na to nemáš alebo sa ti ta suma zdá veľa tak odmietni. Ak chceš byť pozvaná tak sa nepýtaj co si dlžná.

A nikde nepíšes kto platil tých pár stretnutí predtým.
Okrem toho ja by som po 5 rande nešla na takýto nocľah kde je jasne ze sa očakáva sex. Vylet/víkend áno ale každý svoju izbu,ktoru by som si zaplatila sama. Aby keď sa to náhodou nebude vyvíjať podľa môjho očakávania môžem zaradiť spiatocku

mrva
18. júl 2023

divne. Nikdy som si nic neplatila, hlavne nie na rande.

laurita285
18. júl 2023

Pánko má ušetrené, zaplatí si 80 eko a plnonočný servis v cene... pri prostitútke by mu ledva vyšla spotená polhodina 😀

cervenaruza123
18. júl 2023

Mne by v prvom rade pripadalo trochu cudne, ze rovno zarezervoval nieco a ani sa nespytal, ze ci moze byt. Ist niekam prespat, to nie je ako ist do restiky a ja by som cakala, ze minimalne sa ma spyta, ze nieco take nasiel, ci moze zarezervovat, hlavne ak by predpokladal, ze budes aj platit. Asi ta chcel prekvapit, ale po par tyzdnoch aj tak... Pride mi cudne, ze sa este poriadne nepoznate a rovno zarezervuje a ty akoze uz musis ist a este aj platit.
Ale co sa tyka toho platenia... Dnes su zeny rovnocenne s muzmi a vela zien sa uraza, ked im muzi podrzia dvere alebo chcu nieco za nich zaplatit. Takze ked si sa spytala, kolko si dlzna... Niektore by sa urazili, keby im muz povedal, ze nic. V tomto smere je to dnes dost blbe pre muzov, lebo jedna zena sa urazi, ked jej nezaplati nieco, druha sa urazi, ked zaplati. Jedna sa urazi, ked nepodrzi dvere, druha ked podrzi. Dalsia caka kompliment a ina bude povazovat kompliment ohladom vzhladu za sexualne obtazovanie. Tazko povedat, ci je zgrlos, ci ta nechcel urazit
Ale ked ti to financne nevychadza, nesla by som. Povedala by som, ze nabuduce, ze teraz ti to nevyhovuje. A sledovala by som jeho spravanie ohladom financii nadalej.

milanemila
18. júl 2023

Ja zas nechapem naco si sa ho pytala, kolko si dlzna, ked si mu vlastne tie peniaze dat nechcela a prode ti divne to platit 🤷🏼‍♀️ chlapi beru veci proste doslovne a asi si myslel, ze to zaplatit chces, tak ti povedal sumu. Ine je keby ti oznamil, ze zarezervoval ubytko a nech mu das 80e.

marseillefan
18. júl 2023

V živote by som pre niekoho neobjednal čokoľvek bez toho, aby súhlasil s cenou. Je to neempatické a vrcholne neslušné. Buď sa dohodnem vopred, že hej, je tu taká a taká možnosť, stojí to toľko a toľko, chceš ísť? Alebo to zatiahnem ja. Za mňa osobne má ten muž veľké mínus.

marseillefan
18. júl 2023

@milanemila Píšeš o nás mužoch ako keby sme boli retardovaní... nie sme, ten muž mohol a mal povedať, že je to v poriadku, že ju pozýva.

kulumulu123
19. júl 2023

Tak ja neviem neslovickujem sa tu ale najprv to bolob60eur na osobu, potom 80 a nakoniecku koncu 1strany citania je to 100eur na osobu na noc... Tak kolko vlastne??!

milanemila
19. júl 2023

@marseillefan tak to som vobec nechcela povedat ani som to tak nemyslela. Ja mam muza ITckara (cize sa bavime priamo) a aj podla kamaratov s kt sa bavim o ich partnerkach, tak vsetci ocenuju priamost a nie taketo konstrukty, ze ved opytam sa ho kolko mam zaplatit ale vlastne ani nechcem platit, len tak “zo slusnosti” 🤷🏼‍♀️ a potom och ake trapne, ze odomna chce peniaze a je mi to vlastne drahe, ale nic mu nepoviem a napisem na kona, ci nie je divny nahodou 🙈
Takze vobec si nemyslim, ze muzi su retardovani, len vacsinou rozmyslaju inak ako zeny a velakrat cakame kym nieco “pochopia”, kym im “docvakne” alebo sme ublizene/odute a ten chlap fakt nevie co sa nam deje v hlave a ake konstrukty sme si vymysleli.
Akoze za mna by bolo ovela efektivnejsie keby mu povedala, ze ok prispejem ale zda sa mi to drahe aj ked je ubytko krasne. Ja neviem ale ked uz na zaciatku ludia vo vztahu nevedia spolu otvorene komunikovat, tak to vnimam ako problem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zooeynka
19. júl 2023

@milanemila ale ved ide o zakladnu slusnost alebo ako to nazvat. Byt muzom, balim zenu a nepozvem ju???? To uz aky sedlak lakomy by som musela byt? Zajedna apartman, ocakava sex a vypyta od zeny peniaze??? Kde je dzentlmenstvo? A ked maju ist fifty fifty tak mali vyberat ubytko spolu, a nie ze on vyberie a vypyta polovicu....no nemozny pako. By ma chut ist presla.

milanemila
19. júl 2023

@zooeynka ja s tymto ako si to napisala suhlasim, ale nevidime mu do hlavy a on si sam od seba tie peniaze nepytal. Da sa to teda interpretovat aj tak ako pises, ale aj inak. Vies ludia su vselijaki a aj zeny su take, kt ocakavaju, ze muz bude gentleman a niekam ich pozve a zaplati a naopak aj take, ze chcu si byt s muzmi rovne a platit vsetko napolovicu. Poznaju sa 6 tyzdnov a videli sa 6x, takze podla mna o sebe este toho moc nevedia. Ja by som ho asi neodpisala kvoli tejto 1 veci. Autorka nepise ako vyzerali tie ostatne rande, ci platil/rozpocitaval, ako sa spraval, kam ju vzal atd.

kristiii
19. júl 2023

@milanemila presne, autorka sa doteraz nevyjadrila, kto ťahal predošlé rande a v tomto prípade spravila sama blbosť, že sa spýtala, čo je dlžná. Sám od nej peniaze nepýtal a z toho, ako to opísala, mám skôr pocit, že by to ani neurobil, keby nedala tú blbú a v jej prípade hlavne zbytočnú hlášku, kedže v skutočnosti dlžná byť nechcela 🙈 Hold, za chyby sa platí, v tomto prípade doslova 😅

autor
19. júl 2023

Strhla sa tu burliva diskusia :D vecer som uz nemala naladu sa k tomu vyjadrovat proste a hlavne kvoki zenam, ktore ma tu pomenuvavaju stetkou. On mi to len vcera oznamil a popravde som sa velni tesila, nakolko po rozchode som ani len nedufala, ze spoznam niekoho super. Ano, mala som krasny vztah predtym, kde to vsetko fungovalo. Ale zmenili sa mu plany ohladom kariery, tak bolo jedine riesenie rozist sa, aby sme sa netrapili. Byvaly vztah tu rozoberat nebudem. A ked raz napisem, ze dal vysoko latku, tak tu latku vysoko dal. Nechaoem, ako si niektoré dovolujete hodnotit noj zivot, ked ho nezijete. Nestiham sa udivovat. Tuto temu som otvorila kvoki tonu, ze som sa vcera citila sklamana a chcela som vediet, aky nazor maju na to aj druhe osoby. Ale co tu niektoré predvadzate, je chore? Vy idete hodnotit zivoty druhych cez zlobu, urazky a taketo vyjadrovanie? Neverim, ze mate tak nadherne zivoty, led z vas ide takato energia. Ja som sa vyjadrovala od zaciatku slusne, pokial ma tu jedna zenska nenazvala štetkou a viacere ste to tu spominali, ze v bordeli by si musel platit a pod. Vy mate aku uroven zeny? Ved to je jeden velky hnus.

autor
19. júl 2023

A co sa týka tohto muza. On mal za svoj zivot len jeden vztah. Obaja mame 28. Naposledy mal vztah, ked mal 20 rokov a trval len rok. Obaja sme zo stredneho Slovenska. To skrz toho, ze tu stale pisete, ze vlastne 80€ na noc bez stravy je vlastne smiesna suma. Ak zijete dakde v zahranici, tak nechapem, co sa cudujete, ze tie ceny su smiesne. Od zaciatku je hanblivy. Prve dve rande som ani nevedela urcit, ci sa mu pacim alebo nie, ale akonahle som sa s nim uprimne porozoravala, tak mi povedal, ze on je proste taky a potrebuje sa osmelit. Potom sa zmenilo jeho správanie o 180 stupnov a zacal byt uplne mily, pozorny. Ale stale je taky flegmatic. Ze ja som ta, co da nejaky podnet, ale on sa hned chyti. Ako pisem, sme vo faze randenia, tak neviem, ci si budeme vyhovovat aj dalej. A to, ze sa nebranim sexu, mi pride take, ze je to len a len moja vec. Neviem, akym pravom mi tu mate do toho kecat. Co sa tyka rande predtym. Prve, druhe rande prechadzka s mojim psom. Obe rande trvali cca 4 hodky. Tretie rande sme boli pri vode. 4,5,6 rande turistika. Takze som nemala nejaku moznost odpozerat si, ci je skrob alebo nie. Mne sa taketo rande paci, nakolko je tam ovela viac uvolnena atmosféra, ako niekde v restauraciach a kaviarnach. Ale kedze nam je spolu moc fajn, naposledy som mu naznacila milion veci, ktore mam rada a spomenula som, ze milujem ist niekam na chatu s virivkou a uzit si taku romantiku. A on sa toho chytil a cely vikend mi hovoril, ze uz ma plany,.len ze to mjsi obvolat a zistit,.ci to bude zrealizovatelne tento vikend. Vcera mi pisal, ze to vybavil a povedal mi aj o co sa jedna. Posielala mi aj fotky a tak. Az ja som sa ho potom spytala medzi recou, ze kolko budem dlzna. On dlhsie neodpisoval, aj ked tu spravu precital a potom mi napisal, ze kolko stoji ten apartman a kolko ta kada. Nenapisal mi, ze nachystaj si peniaze. Ale ja som to chcela mat odkonunikovane, ledze ho az tak dobre nepoznam za ten mesiac a pol, ze na co sa prioravit, aby som potom nebola z toho sklamana a nepokazilo to celkovu atmosferu. Mozno som sa ho to nemala pytat vobec, ale uz som.to spravila a cakala som, ze povie, ze prines seba, to staci :D

kristiii
19. júl 2023

Podľa mňa, keďže nie je zbehly v randení, tak si ho tou otázkou proste zaskočila a neodpisoval ti, lebo nevedel čo chceš vlastne počuť a prečo sa pýtaš. Či si chces ozaj svoju polovicu zaplatiť, keďže niekto si na tom potrpí alebo či to je len taká fráza. Tak odpísal neutrálne-napísal cenu, ale peniaze si nevypytal, tak ti dal možnosť zariadiť sa podľa seba. Ono nikdy nevieš, čím sa ženskej zavďačíš a čím ju naopak vytočíš 🤣

milanemila
19. júl 2023

Tak podla toho co pises je aj trosku hanblivy nie je uplny suveren a zrejme ani vo vztahu k zenam, tak uz duplom by som to s nim “nevzdala” na zaklade tohto jedneho nedorozumenia 🙂 asi ani nevedel co ti ma napisat na tu otazku o cene. Chod s nim na ten vikend, uzi si to a ked stravite takto viac casu spolu, tak uvidis.
K tej “stetke” to je pre mna vrchol takto sa vyjadrit k zene, kt ani nepoznam 🙈 o chlapovi to nikto nenapise, ze je “stetka” ak sa s niekym vyspi aj na prvom rende :/
Moj posledny frajer mal byt moja prva jednorazovka a zabavka na chate (po rozchode), kde som sa s nim vyspala druhu noc co sme sa poznali (ja stetka jedna :D), teraz sme manzelia, sme spolu 10 rokov a mame 2 deti :D takze si stale robime srandu, ze je moja dlhodoba jednorazovka 🤷🏼‍♀️

aeruginosa
19. júl 2023

Podla mna si urobila dobre, ze si sa ho spytala, ci a kolko si dlzna. Horsie by bolo sa nespytat, ist a pri plateni zistit, ze chce od teba peniaze a tolko, co si aktualne velmi dovolit nemozes, ako si pisala. No a co vtedy? Uz by si bola nutena zaplatit v podstate…

Co si o tom mysliet uprimne neviem. Nemyslim si, ze na zaklade tohto sa da sudit, ci by bol drzgros, alebo nie. Je to akoby vytrhnute z kontextu a sama ho tu poznas najlepsie.

Keby som teraz na tvojom mieste, tak by som mu uprimne napisala, ze je to v mojej momentalnej situacii pre mna celkom palka na jednu noc a odmietla to. No a uvidis, ako zareaguje…

autor
19. júl 2023

@milanemila poravde som ostala z toho smutna, pretoze uz to, ze neviem co ocakavat z jeho strany a este ked mi tu pisu zeny, ze som bejaka radodajka, tak uplne ma to rozhodilo :D ja viem, ze je to len diskusne forum, ale cakala som viac pochopenia a dakujem krasne za zeny, ako si ty a este oar dalsich, co pisali k veci a nepotrebovali sa vyvysovat a kopat do mna 🙂

portret7
19. júl 2023

Mne by to bolo tiež divne, ak by si vypýtal muz peniaze na zaciatku vzťahu. A v takomto prípade by som očakávala, že odpoved by bola v duchu, že: nie si nic dlžná, ale dobrou kávou/koláčikom/obefom…nepohrdnem😉čo sa týka toho, kedy dôjde k intímnostiam, je to vaša vec…niektorý vztah sa vyvíja dlhšie, niekde to ide rychlo…a čo?😁neries!

autor
19. júl 2023

@aeruginosa no chcem to dnes znova vytiahnut, ze som nad tym premyslala a ze ci by sme nenasli nieco lacnejšie. Ako, ved ja viem, ze tych 80€ ma nezabije, ale dobre je odkomunikovat to. A asi bude najlepsie nerobit hned zavery, ale uvidim po case, ze ako sa to bude vyvijat 🙂

mladena
19. júl 2023

Ahoj, ale tak keď si sa ho pýtala priamo čo si dlžná je to taká trocha hra z tvojej strany keď očakávaš že odpíše že nič 🙂 keby to bolo pozvanie na obed tak v pohode keď to uhradí iba on ale tuto sa jedná fakt o vyššiu sumu takže sa nedivím, že ti povedal nejakú konkrétnu sumu a možno aj tak on je ten čo zaplatí viac (píšeš že ten apartmán celý je v skutočnosti drahší) Podľa mňa je od neho pekné že na to že je taký hanblivejší snažil sa aktívne vyhľadať a naplánovať vám výlet na miesto podľa tvojej predstavy a možno bude sklamaný keď mu teraz povieš že chceš nájsť niečo lacnejšie.

iwesska
19. júl 2023

No chyba bude v tom,ze si ho v uvodnom prispevku vykreslila ako drzgrosa,co vybral pobyt a teraz ho chce od teba uhradit. A on ti vlastne len povedal cenu pobytu - teda odpoved na otazku. Cela diskusia by sa vyvijala inym smerom,keby si zacala tym,cim si skoncila. Zbytocne sa teraz lutujes.

autor
19. júl 2023

@iwesska ano, to si priznavam, ze som to neopisala dopodrobna a vyznelo to kadejako. Len emocie ma prevalcovali...vsetko vzdy kazia nejake ocakavania, ktore clovek ma a ked sa nenaplnia, citim sa smutna a frustrovana

kristiii
19. júl 2023

No, dobre si sa do toho zamotala. Inak chyba bola už to, že si mu rozprávala o tom, že miluješ romantiku na chate s vírivkou. V podstate si ho nepriamo vyhecovala, on ti chcel chudák splniť, čo máš rada a ešte z toho vyšiel ako žgrloš.

alickapusinka
19. júl 2023

@monikkatt presne mne to tak prišlo. A ešte si to zaplatí si.

mandzula
19. júl 2023

@autor podla toho, co si napisala teraz, to pokojne moze byt aj tak, ze zrazu nevedel, ako sa zachovat, aby ti vyhovel. "Pyta sa na cenu, zaplatim to cele ja, bude to vyzerat, ze si chcem platit za sex, alebo jej dam zaplatit polku, ukazem jej, ze ju nemam za chuderku, ktora na to nema a musim ju vydrziavat, no mozem z toho vyjst aj ako trulo a drzgros."

avonladyba
19. júl 2023

Inak presne 6 rande som mala s mužom z Tinderu, keď rezervoval a zaplatil dovolenku v Chorvátsku a ja som to 2 dni predtým zrušila, ale bola ochotná mu to zaplatiť, keďže som sa rozhodla neísť. Rozhodla som sa preto, že bol pre mňa cudzí, a mala som stráviť s cudzím mužom v inej krajine týždeň... Nakoniec som sa toho zľakla.