icon

Mám strach o kamarátku, že je vyčerpaná

25. aug 2022

Možno mi tu niektorá poradíte ako jej pomôcť ,také čo ste v podobnej situácii.Ma dve deti,menší nastúpi do škôlky,starší do prvej triedy v septembri.Od babetka mala náročné deti.Vela plakali,potrebovali nonstop aby sa im venovala.Ked sa jej narodilo druhé,myslela si že starší bude chodiť do škôlky a ona sama doma s menším.No stále býval chorý a každý mesiac doma zo škôlky.Potom došla korona a škôlka dlho zavretá.Hovori že ona má také "šťastie" že akurát ju to chytilo že jej dieťa musí byť x krát doma a škôlku si ani neužil.No prešlo to a teraz už majú detičky 3 a 6 rokov.No kamarátka stále je vyčerpaná,nevládze s nimi.Nema jej kto pomôcť s deťmi.Castokrat kričí na nich.Teraz rieši nástup do školy kopec vybavovaciek papierovačiek nemá na to čas pri deťoch.Potom je len nervózna,deti plaču,aj z nich je nervózna.Hovori že je strašne ťažké mať dve deti s takým malým rozdielom.Ja neviem nemám skúsenosti s tým.No ako jej pomôcť,aby nebola stále v strese, nonstop unavená a vyčerpaná?Ako to zvládate vy tak malé deti a všetko ostatné skĺbiť?

Strana
z2
lujza123
26. aug 2022

Škoda ze si neuvedomuje ze takýmto skákaním okolo zadku im iba škodí. Ale to jej nevysvetlis, bohužiaľ, to je proste taky typ mamy, ta si nesadne ani keď budu mat deti 17, bude im upratovať izbicku, chystať kakauko na raňajky a pomaly ešte utierať zadok.
Myslím ze každá mame medzi kamoškami, znamymi ci rodinou nejakú maminu ktorej výchovné metódy nedokážeme pochopiť. Ale asi to treba nechať tak, pokial vyložene taka mama nežiada o radu (pozor stazovanie sa nieje pýta nie si rady, to je proste len fnukanie bez ambície niečo zmeniť).
Ja mam napríklad znamu co mala dcérku v staršom veku, čo ta niekedy stvara až nechápem. Decko 5 ročne, čapice pančuchy pomaly aj v lete a vkuse na ňu dohliada a komanduje ju.... Nebehaj, nechoď tam, nechytaj to, drz ma za ruku, napi sa vody, chod sa vycikat.... Do skôlky ide až teraz lebo dávali ju tam v 3 mala sa rozplačkala takže bola s nou radšej roky doma lebo by mala zevraj traumu. Malá uplne zmagorena z takej vychovy, veľmi divne, ustrachane dieťa, sama nevie ani na smykalku vyliezt, pritom ma skoro 6 rokov.

Ale tak co s tým narobíš, kazda mama robí najlepšie ako vie a nikto nezmení štýl výchovy len preto lebo druhým sa to zdá divne.

Nechaj kamarátku nech sa dalej nervaci s deťmi a odpadáva od stresu a unavy z vypĺňania prihlášky. Ako si spravila tak ma

babydesire
8. sep 2022

Ale, nemusis mat onu strach, to je 99%mamiciek tak jedno ci dve deti, s partnetom ci bez...prezije to ... pomohlo by obcas keby deti nirkto povaroval,..mne napriklad na ake take odfuknutie staci ked sme u nasich - aj sa snimi zahraju, aj namiesto mamiiii, pocut babkaaaa, na otazky odpovedaju oni, hadky riesia oni, napominaju oni, nskrmia, daju cikat, utru ritku atd...popoludnie u nasich a ja mam veget..

Strana
z2