Mám strach z exmanžela, čo mám robiť?
Prosím o radu, už som zúfalá.
Kedysi som tu podobný príspevok dávala, ale odvtedy sa veci ešte zhoršili.
To zvládla som sa s mužom v marci tohto roku, ale od seba sme od augusta minulého roku, máme spoločnú 2rocnu dcérku.
Ja som si našla priateľa, momentálne som s ním tehotná.
Problém je v tom, že ex sa mi stále vyhráža, ako nás všetkých zabije, robí mi peklo zo života, pri preberaní syna mi nadáva, osocuje, denne aj 20sms ako mi znici život, aj môjmu priateľovi že vie, kde robí, a podobne.
Ako mi zoberie maleho, ako mu povie, že som rozbila rodinu, lebo som ku...pritom s priateľom som si začala sz keď sme sa obaja dohodli na rozvode.
Je toho veľa. Už nevládzem. Pri každom stretnutí, keď mu dávam maleho mám strach. Nedá sa , aby stale so mnou niekto chodil...Mám strach o svoju rodinu....bola som uz 2x na polícii, ale on si z toho nič nerobí.
Bitka a podobne nič nevyrieši, len ho to viac nakopne..
Prosím, poraďte, čo robiť?....všetko čo urobím, je zle, a všetko si zlizne moja rodina-vyhrážky...
Už som v 6mesiaci tehu a som zničená z toho.
Za pomoc, ďakujem...
Prosím, čo by ste robili na mojom mieste???...už nevládzem a to som už v 6mesiaci trhu...
@morigan555 a to on potrebuje vyhecovať Ta, pourazat, zraniť Ta ..odpisuj iba na nutne
@morigan555 nepochopila som.. vy ste boli manzelia a teraz zijete oddelene? Rozvod je v procese? No ked este ani nie ste rozvedeni a uz si tehotna s inym no to si riadne priliala olej na ohen.. No neviem nepoznam Tvojho ex ,ale neda sa s nim normalne rozpravat? Proste nesedime si dohodli sme sa na rozvode atd..suhlasil tak preco robi teraz prieky..podla mna to je iba jeho zranene ego ,ze Ta ma teraz iny a ze dokazes zit aj bez neho..muzi su uz taki..Na druhej strane mate spolu dieta a toto ak raz budes "huckat" proti jeho otcovi ver mi vrati sa ti to neskor..Deti pre zdavy vyvoj potrebuju oboch rodicov..Bohuzial uz som to pisala ,ze mi vadia slovenske zakony ,ale nic s tym nenarobis..Ked je ex iba trocha normalny tak by ste sa mali riadne porozpravat ,ze vy dvaja si nesedite ,ale dieta je jeho a uz kvoli nemu by sme mali urdziavat "zdravy vztah".Nech da on svoj nazor ako a co chce on..Tu v zahranici je to celkom inak je kopa pospajanych manzelstiev a vychadzaju v pohode..deti su raz u mamy raz u otca a respektuju sa. Podla mna deti potrebuju mat to zdrave zazemie aby z nich vyrastli normalni zdravi jedinci..toto veru vsetko prameni od zaciatku..Moja rada rozpravat sa a zatlacit na jeho city ,ze ci nechce aby vase dieta malo normalny vztah s otcom.. vela stastia..
@morigan555 off topic, ale ak si otehotnela uz vo februari a rozviedli vas az v marci, tak tvoj ex bude zapisany do RL dietata ako otec - riesis to? on bude musiet taketo otcovstvo sudne zapriet (ci ako sa to povie - napadnut/odmietnut/neviem) .... alebo ak sa tomu chces vyhnut - stretnutiu sa pred sudom a aby este nerobil prieky - tak by ste sa s novym priatelom mali vziat a potom bude on zapisany ako otec dietata. ale bez noveho sobasa ti bude na RL svietit ex. pozor na to.
@stronggirl od septembra minulého roku žijeme oddelene, a keď sme predtým aj spolu žili tak len ako " spolubyvajuci", riešili sme rozvod.
V marci nás rozviedli, v apríli som zistila že som tehotna, takže som otehotnela cca niekedy koncom februára.
Ja maleho nehuckam vôbec.
Nič zle na ex nehovorím.
Ex ma pri odovzdávaní uraza, ponizuje, pluje na mna..pred malým samozrejme. Ja som ticho. Nechcem byť, ale kvôli malému mu nenadavam.
Opakujem, Len kvôli malému, a jemu to je jedno....že maly aj tak pôjde k nemu a zabudne na mňa.
On je chorý človek.
@ukulela bolo mi povedané že polroka po rozvode...
To je tak, že rozvod chcem od cca júla, v septembri som odišla k rodičom.
Ale bohužiaľ na papiere sa čaká dlho a na termín na pojednávanie ani nehovorím...
@morigan555 prave preto...pluje na Teba a Ty iba stojis? No to je uroven! Dieta vsetko vidi a v jeho ociach potom Ty vyzeras asi ze si zla..preto sa mas s nim rozpravat a ze si nemoze dovolovat to co robi uz iba kvoli dietatu..neviem aky je ,ale mali by ste ist potom do psychologickej poradne..ako to riesit aby ste nestrannej osobe povedali ako to vidis Ty a ako on a co dalej...ak sa s nim neda prave preto by som isla a potom vsetko toto argumentovala a pouzila rpi rozvode!
Baby,sklamem vas,tak ako to piste vy to tu nefunguje.Moja mama mala v telefone xy vyhraznych sms,ako ju zabije atd,cakaval ju pred robotou,na zastavke,raz ju schmatol tak,ze jej zlomil prst,podala trestne oznamenie a hadajte co..NIC! Sam policajt jej povedal,ze v tejto republike sa taketo pripady hybu az ked dojde k vrazde..bohuzial.
Smutne,hrozne,ale je to tak! Nikdy z toho nič nemal..a bolo svedkov,dokazov...nic nepomohlo
@morigan555 vyše roka od podania návrhu na rozvod sa nedialo nič, žiadne predvolanie na súd, žiadne info. Jednu nedeľu ex prišiel a skopal ma. Podala som sťažnosť - prieťahy v súdnom konaní. cca o pol roka na to nás rozviedli.
@morigan555 Za otca dieťaťa sa zo zákona vždy najskôr považuje manžel matky, a to aj exmanžel, ak neuplynulo od rozvodu viac ako tristo dní.
Takže žiadneho pol roka. Automaticky ho zápisu a pôjde to cez súd. Riešenie je, ak sa do pôrodu vezmete. Vtedy zákon za otca považuje autaticky nového manžela.
@stronggirl chápeš že sa s ním chcem rozprávať a on ma uráža ďalej?...Že s ním sa nedá?..Že som mu veľakrát slušne povedala že maly to vidí a nerobí to dobre, a povedal, ze mu je to jedno??...
A pri akom rozvode?...už sme rozvedeni.
Chodil k psychológovi, lebo vedel že to nezvláda, ten mu dohováral, jeho vlastná rodina mu dohovára, nepomáha nič...bol predvolaný na polícii, teraz 2x , povedal že ich ma na haku a robí to ďalej...povedala som mu že pôjdem na sociálku...Že ma kľudne zabije pred nimi..
A áno, len stojím, čo mám robiť?...keď sa branim, poviem nech prestane pred malým, je to ešte horšie, zaútočil na mňa aj fyzicky, som tehotná bojím sa o dieťa a aj o maleho ....
To sa ľahko píše všetko, chcela som len vedieť realne skusenosti a tak ako je príspevok pod tvojim...je to asi zbytočne...
@mimusa154 tak to je brutálne..to naozaj sa noc nepohlo, nestalo, ani nebol predvolaný?

@eliska13 ale kto niekto iný?...keď on urobí zle každému....to nie je len o mne ale o celej rodine , ktorej sa vyhráža....takže ono je to v podstate plné jedno....odpisovať sa snažím veľmi malo , ale niekedy, priznám sa, pokiaľ napadá moju rodinu , neviem sa udržať..