Mám trvať na mojom rozhodnutí?

7. nov 2021

Ahojte trvalý by ste na Tom že chcete s svojím budúcim manželom zobrať úver a postaviť dom ako keby ste mali ostať bývať u jeho rodičovskom dome (rodičia žijú) s tým že dom by bol napísaný pol na jeho sestru a pol na snúbenca. Mi by sme mali jedno podlažie oni ďalšie (všetko osobitne okrem vchodu, dvor, kúrenie elektrika) podľa mňa oni by tu ani nebývali skôr by to užívali ako 'chatu'. Ale o dom sa budeme starať mi, napríklad keby došlo k tomu že chceme zatepliť oni s tým nemusia súhlasiť veď tu nebývajú len chodia kedy sa zachce. Mi by sme to ich podlažie nepoužívali. Ja som za aby sme radšej zobrali úver a mať svoje ako takto žiť. Alebo mám vysoké nároky a dá sa takto bývať? Aj snúbencovi sa to nepáči, no mám obavy že sa ho budú snažiť presvedčiť aby ostal. Ale povedala som s kým bude žiť s matkou a sestrou alebo so svojou ženou.

mondolina
7. nov 2021

pravdaže trvať na svojom.

pribinak
7. nov 2021

Je tu asi milión príbehov ako spoločne bývanie sa skôr či neskôr zmení na peklo na zemi. Čiže určite zobrať úver a ísť do vlástneho
Kľud, súkromie, vlastne pravidla za ten úver - hypotéku stoja

Sorry, máš strašnú gramatiku. Zle sa to číta.

mamina0078
7. nov 2021

ja by som určite trvala na svojom

fleur1111
7. nov 2021

Bývať vo svojom jednoznačne. S nikým sa o nič nedeliť, z toho sú len problémy, ktoré aktuálne si ešte nemusíš uvedomovať, ale určite prídu časom.

zooeynka
7. nov 2021

Do vlastneho. O tom ani debatit netreba. Ak si nechcete dovrzat vztah tak urcite sami.

zuzubb007
7. nov 2021

Jasne, ze na svojom, toto bude len a len peklo takto byvat, treba len svoje a pokoj a ziadne rozbroje

selest
7. nov 2021

Radsej vo svojom, pouc sa z chyb bab co tu popisali x pribehov o tom ako to moze dopadnut a zrejme aj dopadne ak sa nechate nahavorit

weronika171717
7. nov 2021

Radšej vo svojom, dobre ti ženy vyššie radia. Ľutoval by ste to.

zmrzlinka2021
7. nov 2021

a čo z toho domu budes vlastnit ty?

77daniela77
7. nov 2021

Investovat do svojho a s nikym sa nedelit.

autor
7. nov 2021

@pribinak áno to som si potom všimla. Mala som si to ešte aspoň raz prečítať. 🤦🏼

autor
7. nov 2021

@zmrzlinka2021 tak asi nič. To je ďalšia vec čo má odrádza. Jedine žeby sme spísali nejakú dohodu v prípade keby sa niečo stalo, keď vôbec niečo také existuje.

autor
7. nov 2021

@fleur1111 veď to. Teraz má žiadne väčšie problémy nenápadaju, aké by mohli v budúcnosti prísť. Ale určite budú keby že ostaneme. Všade niečo je. Každý má svoj názor a chce po svojom

autor
7. nov 2021

Mám trochu obavy z toho že mama snúbenca si bude myslieť že nechceme tu ostať kvôli sestre. Ale povedzme si pravda ktorá by takto chcela. Určite by sa nepáčilo tej sestre keby bývala u dome svojho muža a tiež by tak mali. Aj keď ostanem tá zla musím trvať na svojom a snúbenec tiež. Nemôžeme sa nechať citovo ovplyvniť.

nafka0483
7. nov 2021

To si zasa ty? Kazdy den rovnaka anonymna diskusia - surodenci, dom na polovicu a co ked sa nezhodnete na zatepleni a co ked si mama alebo sestra daco budu mysliet. Nestacili ti tie diskusie??? Naco kazdy den dalsia dalsia?

sasa1310
7. nov 2021

nerieš sestru, snúbenca, rodičov ani nič. Nerieš čo bude alebo nebude. Jedno a to najdôležitejšie si si asi neuvedomila lebo si to nenapísala.
Ten dom nebude nikdy tvoj. Vlastníkom by bol vždy len tvoj priateľ, jeho sestra. Takže ak nechceš celý život tŕpnuť, či ťa odtiaľ tvoj snúbenec nevyrazí, tak jednoznačne kupujte niečo spoločné

zmrzlinka2021
7. nov 2021

Autorka,
normalne snubencovi povedz, ze nechces byvat v cudzom dome a s hocikym okrem neho a vasich buducich deti.
Ako, ku komu mas byt uprimna, ak nie k nemu.
Uplne na rovinu povedat, ze chces, aby ste zili separatne a boli obaja vlastnici cize aj ty.
Ziadne "tanecky" okolo...
V manzelstve budete riesit asi tak milion rozlicnych narocnych situacii, preto je dolezite veci priamo komunikovat a hladat riesenia.

autor
7. nov 2021

@zmrzlinka2021 áno to som mu povedala aj súhlasí so mnou že najlepšie by bolo mať vlastné. Viem že dom nebude z dňa na deň ale chcela by som aby sme to začali riešiť po novom roku. Keďže v zime aj tak nič z toho.

autor
7. nov 2021

@nafka0483 aj keby áno tak aký je na Tom problém? Asi sú viac ľudí v takejto situácia ako si myslíš. Aj v mojom okolí je dosť takých problémov. Jednoducho to ignoruj a choď na ďalšiu diskusiu. Nikto ťa nenúti čítať každý diskusiu. Pekný večer

annamalaga
7. nov 2021

Autorka, je problém ísť bývať do garzonky? Však za 4 dni ste v podnájme a máš pokoj.

nafka0483
7. nov 2021

Zakladanie duplicitnych diskusii nepovoluju pravidla MK, to po prve.
Po druhe - dava vacsi zmysel napisat vsetky fakty a okolnosti do jednej diskusie a tu rozvijat dalej a nie kuskovat to.
Po dalsie - aky to ma zmysel pytat sa stale dokola to iste? Ved odpovede si uz dostala, ked tak pokracuj v prvej diskusii, naco stale spamovat s novymi presne o tom istom?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tara42
7. nov 2021

Ist do vlastneho, bez debaty.

osky
7. nov 2021

V ziadnom.pripade neinvestovat do nicoho,z coho ti ani kustik nepatri.
V tejto situacii by som o spolocnom byvani anilen neuvazovala
A-este nie ste ani zobrati,cize ziadne spolocne financovanie.,pretoze nemas narok uplne na nic
B-vlastnik bude tvoj snubenec a jeho sestra,to je logicke,ale len v pripade,ze sa dom preda a peniaze sa rozdelia.
C- to sa robi tak,ze kto ostava v dome vyplati ostanych,prave koli tomu,aby uz to bolo vysporiadane
D-zivot so svokrovcami/ani s vlastnymi rodicmi/ nie je nikdy idealny,vzdy sa vyskytnu trenice,chce to dobre nervy,vela trpezlivosti a vela kompromisov.

fleur1111
7. nov 2021

Teba nenapadá teraz nič, mna cely lajster… ale ten hlavný a najpodstatnejší dôvod zo všetkých - jedného dňa sa môže stať, že z toho domu odídeš s jednou igelitkou, keďže na dom nebudes mat žiaden nárok. Pokial spolu plánujete budúcnosť tak jednoznačne voliť cestu spoločného bývania, kde budete vlastníkmi obaja. Bez toho nad hypo ani neuvazuj.

ivana11155
7. nov 2021

Dobre si urobila!

lujza123
7. nov 2021

Prečo zakladás už tretiu diskusiu s tou istou témou?
A založila si ich všetky ty, nie rôzny ľudia.....

Rovnaké gramatické chyby - mi (keď píšeš o 2 ľuďoch je to my, mäkké je iba keď píšeš iba o sebe - podaj mi) a ešte aj predikcia na tvojom telefóne co pise v slove tom veľké T

Áno je to proti pravidlam fóra a je to aj zbytočne. Môžeš založiť aj 500 tém, stále ti budu všetci písať ze bývať v 2 generacnom dome je blbosť.