Mám uprednostniť seba či deti?
Ahojte, s manželom sme 7rokov.mame 6rocneho syna a 1.5 ročnú dcéru.
Manžel je veľmi prchky, vybušny a podobne.dlhsie sa pohravam s myšlienkou , že by som to ukončila.syn nastupuje do školy a dcéra má hendikep , čiže si to vyžaduje financie.časom sa ukáže, či s ňou budem musieť ostať na predĺženom RD.
Aby som zhrnula náš život.mame vysokú hypo na dom, ja som na RD.manzel pracuje v zahraničí,aby sme vedeli poplatit všetko.mame rod.dom, záhradu, bazén.ako sa povie, nežijeme si zle po finančnej stránke.
S čím ja najviac bojujem je to, že manžel stále preferuje svoj názor, nesprava sa slušne k mojej rodine,kamaratom.na každom mu niečo vadí.
Od začiatku bol taký, ale zaľúbená, ako sa povie, dúfala som,že sa zmení.neviem mu povedať milujem ťa a na sto percent viem, že by som si ho znova nezobrala.pred deťmi sa nebadane.rozmyslam, či s ním ostať, ako sa povie dožiť bez lásky alebo to skončiť hned,.len tie deti, hlavne dcéra potrebuje dosť financií skrz hendikep a syn ide do školy.mam uprednostniť seba,že som nespokojná vo vzťahu a odísť alebo ostať kvôli finančnej situácii, keďže do práce od dcéry ísť nemôžem.
@brna1989 asi vieš že v rebríčku si TY na prvom mieste, potom deti, ...(dopln si koho chces). Veľa ľudí nechápe, prečo deti až pod "JA", ale ťažko je vysvetľovat. To človek raz pochopí.
@brna1989 po tejto odpovedí ako ťa muž napadol keď chcel sex, odíď, ešte z úvodu, som si myslela, že to nebude také, že možno zveličuješ. Ale po tomto ma až mdloba obliala. Žena, je mi ťa neskutočne ľúto, už len pre túto situáciu. Určite odíď. Len neviem, ako to doriešiš s ostatným, ešte budem dúfať, že sa muž zmení a osvieti ho!
@brna1989 nie, nechápem. A vieš prečo? Lebo ty to takto neutiahnes ani finančné zabezpečená. Psychika ti to nedovolí. Ty mi rozumieš aspoň trochu, čo ti tým chcem povedať?
Ty si rozhodnutá a hneď máš argument že prečo NIE. Poviem ti z vlastnej skúsenosti. Dá sa to aj bez ničoho...(odchod a bez financií)
Prepac ale neverim vlastnym ociam zlomený nos koli tomu,ze bol nedockavy na sex,ked ste mali 2mesacne babatko?mala si si hned zbalit veci a odist... iba si mu dala ,,suhlas,,ze si môže robit dalej co chce... to sa neda tolerovat...ak mozes aspon teraz sa snaz stavat na vlastne nohy aby si mohla odist pokial sa da.
@brna1989 a vinovata vždy budeš. Až kým ťa nedá úplne dolu...na samé dno. Ale aspoň sa potom lepšie odrazíš...
@brna1989 Tak ako už bolo spomenuté, si týraná žena. Očividne si v nezávideniahodnej situácii a odchod, veľké oznámenie rozchodu zo dňa na deň, tiež nie si na to pripravená, zrelá sa popasovať s takou komplexnou situáciou. Čo keby si skúsila začať malými krokmi? Manžel netuší, čo ti behá po rozume, za to ty ideš na plné obrátky. Ďalšie neriešenie ti k ničomu nepomôže, a potom to bude o to ťažšie. Ak by si skúsila vyhľadať nejakú odbornú pomoc? Zatiaľ iba pre seba, emocionálnu, psychickú, potajomky, aby si znova získala nejaký iný náhľad na situáciu, v ktorej si, a jej možné riešenia. Aby si mohla postupne prekonať svoj strach. A aj to zdieľam, že ženy žijú rôzne, manželstvá a rodiny s deťmi sa častokrát rozpadajú, ale dá sa to všetko prežiť a zvládnuť
@brna1989 ale strach ťa ťahá iba dolu. Ale urob, ako cítiš. Prajem veľa šťastia
@brna1989 ľahké je povedať odísť, ale keďže si matka, tak uvažujes hlavne nad tým aby pre deti to bolo to naj. Ak by boli obe deti zdravé a dala by si to finančne sama tak nie je o com. No ale ajtak si myslím ze zato deti nemôžu a jednoducho keď dcéra vyžaduje takúto pozornosť, zatala by som zuby, ostala by som, šetrila by som potajme toľko koľko sa len dá a pripravovala by som sa na odchod. A ak to budeš mať všetko do myslene finančne aby netrpeli deti tak by som odišla.
@brna1989 tak ako uz písala zienka vyssie, najst si psychicku a emocionálnu podporu., zajst za nejakým odbornikom, krory ti poradi . A kedze tvoj muz dobre zarobi, skus odkladat bokom koľko sa len da. A počkať povedzme kým bude mat mladšie dieta 4-5 r. Dat si taky cieľ, dovtedy našetrit a potom nieco zrealizovat. Ked budes mat nejaký plan a odbornu podporu, niekoho kto ta bude podporovat v tom a s kym to budeš môcť rozobrať, bude sa ti lahsie prekonavat to spoluzitie.
@petruska19 tak jej porad realne.Povie mužovi, že končí medzitým si obvola krízové centrá zbalí deti a odíde, ked bude v zahraničí.A co ďalej....v centre môže byť pol roka, rok?kde pôjde syn do školy potom pôjde do iného krízového centra?Dá si vybaviť predbezko na deti, rozvod, výživné...do 3 r sa musia majetkovo vysporiadať.
@brna1989 muž pracuje v zahraničí na zmluvu oficiálny plat?Keď predá dom zostanu nejaké financie aj pre teba, či mala si niečo za slobodna?
Ja by som pochopila odísť s deťmi, kde nie je handicap jasle, škôlka, škola a práca a prebíjať sa životom, ale tu je jedno s DMO koľko mesačne stoja dcerine rehabilitacie?Tu je to ťažšie ohľadne dcerinej diagnozy.Mas prácu, že si ľahko nájdeš zamestnanie učiteľka, sestrička, účtovníčka niečo čo môžeš robiť popri deťoch?máš súrodencov, ktorí by mohli pomôcť.
@brna1989 Ak ste dom kupovali, ako manželia, nezostaneš s "holým zadkom". Ja chápem, že si už na tento život zvyknutá, ale uvidíš, keď budeš sama, ako Ti bude dobre, budeš slobodná a bez strachu.
On je ich otec, finančne na nich musí prispievať. Neviem, prečo si myslíš, že keď od neho odídeš, nebudeš mať nič. Ako jeho manželka a matka jeho detí, ktoré jej budú zverené do výchovy, máš nárok na väčšiu časť vášho spoločného majetku. A ako žena na rodičovskej dovolenke máš nárok, okrem výživného na deti, aj na výživné na seba.
A ešte k otázke, či uprednostniť deti, alebo seba: Naozaj si myslíš, že tým, že zostaneš s týmto psychopatom, urobíš niečo dobré pre deti???