Mám už plné zuby budúcej svokry
Ahojte baby,nemám sa s kým zdôveriť s týmto. Začnem úplne od začiatku . Nazaciatku ako som začala vzťah s priateľom tak všetko ok bolo kebo nebývala som s ním ,spravili sme si dieťatko ale každý zvlášť sme bývali do pôrodu . Prvé 3 mesiace som ešte u mojich rodičov bývala a potom som sa presťahovala ku priateľovi ,ktorý býva v dome s rodičmi. Postupne to začalo tie nezhody... a posledné mesiace je to neskutocne hrozné... maly len sa ozve počuje ho a už ide k nám ,lebo ho počuje ... nemám tu žiadne súkromie a do všetkeho sa mieša a toto iste aj jeho otec. vďaka tomu čo sa deje sa aj dokážeme pohádať s priateľom . Už neviem ako ďalej ..
Nechcete brať úver, hej?! No tak buď ste z veľmi veľmi veľmi dobre zabezpečenej rodiny, alebo budete čakať ešte veľmi dlho. V dnešnej dobe je takmer nereálne aby dvaja mladý ľudia nezobrali úver na vlastne bývanie. Svokra ti lezie na nervy, ale nasťahovala si sa do JEJ domu, aby ste “nemuseli brať uver”. Na to ti bola dobrá? Ak budete takto žiť, pokazia sa vam vzťahy úplne. Či už medzi tebou a svokrou, alebo medzi tebou a tvojim partnerom. Takže pozbierajte rozum a začnite konať
@ladybug138 zas až teraz ľahko sa už hypotéka nedá zobrať, kamoška pracuje, jej partner tiež a musia mať už niečo nasetrene aby banka dala im na byt, to isté sa stalo druhej, sú prísnejšie podmienky. My ssme s manželom brali hypotéku pred 4 rokmi 100 tisíc eur, rucime domom, švagor ručiteľ a dokonca moji rodičia ručia svojim bytom aby nám toľko dali.
@margaret24 osamostatniť sa, ver tomu že to isté by bolo keby ste bývali u vašich.....pre rodičov sú stále deti deťmi či majú 10 alebo 30....nemyslia to zle, chcú len pomôcť....súkromie budete mať len vo vlastnom...takže ak nemáte na byt - prenájom...
@margaret24 pozri sa v 19 porodiť dieťa, bývať u rodičov a potom prísť k svokre, teda ani nie skóre a vyskakovať je minimálne drzé, tiež som mala dieťa ako 20 ročná,ale neskakala som, ale doslova držala hubu a krok, lebo bez pomoci, by sme boli v zadní i. Ci tvoj priateľ, ktorému si dala na výber medzi tebou a jeho priateľkou je tak zabezpečený s výborným platom? Lebo ak nie, tak ti neostáva len sa prispôsobiť v cudzom dome a mat rodinu, alebo k mame do detskej a ci pôjde s tebou aj priateľ je otázne. A ze si nechcete brat úver do dochodku😂😂😂😂vtipné, to co si chcete počkať, kým svokrovci zatras krpcami? Hold bud sa slušne dohodnúť, alebo mama, alebo úver.
@kleopatra33 Aj ty ju okydavaš, tu na MK.
@marca12 Ani v minulosti to nebola taká idylka, nemaj obavy 😂 Vieš, že napríklad bolo omnoho viac manželiek čo zavraždili manželov, keď sa ešte nemohli proste rozviesť a ísť si žiť po svojom? Takže nie, to nie je o tom, že generácie pred nami boli také úžasne znášanlivé a citlivé empatické bytosti, bola to nevyhnutnosť, lebo inak by šli s deťmi na ulicu. To by znamenalo smrť, tak už nejak prečkali, kým zomrie svokra.
@margaret24 Povedz priateľovi, že by si rada mala status manželky, uvidíš, ako zareaguje. Ak ti začne hovoriť ako vám papier na lásku predsa netreba alebo koľko taká svadba stojí, začni uvažovať, ako sa postaviť na vlastné nohy. Môže sa ti to zísť.
@margaret24 och to je huste...ty ides okydavat svokru, dala ti strechu nad hlavou, kolko jej prispievas? Mas 20 apravdepodobne prazdne vrecka...dieta spamataj sa a bud vdacna. Nehraj sa na premudrelu a sklop usi.
@diaalex len pre zaujimavost, ked sa s manzelom rozvediete, tak dom ostane jemu?
@diaalex Takže tvoj muž kúpil viacgeneracny dom, kde vzal bývať svojich rodičov lebo ma láskave srdce...teraz tú o snehulienke 😁😉 Len pekne priznaj, že vám jeho rodičia dali svoje peniaze (zrejme predali svoju nehnuteľnosť, ved aj predtým bývať niekde museli). A teraz chudáci starí bývajú v dome, kde právne nemajú na nič nárok, vy sekáte frajerov a žeriete si navzájom všetci nervy. A nehovor mi, že všetko je vaše, bez hypotéky, len vašou zásluhou...mam už dosť rokov na to, aby som vedela že milionári žijú inak 😉
@diaalex Zúfalí ľudia často kopú okolo seba 🙂 Mňa si už o svojej idylke presvedčila, teraz ešte samú seba. To je tá najťažšia časť. Aj ja tebe prajem pokojný a najmä slobodný život, bez svokry na chrbtom. Lebo z tvojich reakcií je vidieť, ako veľmi si zatrpknuta a ako ta tvoja situácia štve.
@diaalex citujem tvoj prispevok:
Mne sa ju už raz podarilo “zdolať” - hra kto z koho a viem že keď sa vrátime tiež vyhrám... moje dieťa, takze do výchovy sa mi starať nebude (to ju rovno zastavim aj teraz keď mi trusi rady po telefóne - z manželovho donútenia s ňou kecam) a taktiež sa bude musieť držať mojich pravidiel, inak to bude riešiť manžel či sa mu to bude páčiť alebo nie (ak bude chcieť mat doma pokoj keď sa vráti z prace a nie bojisko)
Uvedomujes si, do coho sa ides pustat? Do manipulacie, vydierania, do boja kto je viac zena alebo matka... chudak tvoj muz, daj si pozor, aby mal vobec chut vobec chodit do takehoto bojiska z prace. Do viacgeneracneho spoluzitia by sa mali pustat len zreli ludia, ktori dokazu spolu na urovni komunikovat a robit kompromisy. Nie zeny-bojovnicky, ktore s vyhrnutymi rukavmi idu tej druhej ukazovat, ktora je dolezitejsia😉
@diaalex a ake to je byvat v dome ktory ti nepatri? Ja si to neviem predstavit, ze roky niekde zijem, zveladujem to, staram sa o to a raz moze prist situacia kedy sa s muzom rozideme a vsetko to na com som drela, starala sa musim opustit a nic z toho mat nebudem

Az ked budete byvat vi vlastnom budes mat pokoj.nechapem preco tolko mladych rodin ostava s rodicmi