Mám varovať novú priateľku môjho bývalého?
Môj bývalý je naozaj zlý človek, tyran a všetko to najhoršie čo si viete predstaviť. Varovali by ste anonymne jeho nový objav? Viem ako jej ublíži, opakuje rovnaké vzorce správania s mnohými ženami. Starať sa do toho, či nechať tak? Neodhovarala by som ju, len príde mi správne jej povedať, aby si dávala pozor.
Ak príde na to, že za tým stojíš ty, bude sa ti chcieť pomstiť. Ak by si tú ženu oslovila v tvojom mene, nebude ti veriť. Je veľmi ľahké ju spracovať, že to robíš zo závisti, neprajnosti, že im nepraješ šťastie...
Jediná možnosť ak to chceš riešiť je anonymná, štylizovaná tak, aby ťa neodhalil.
@pribinak mne tiež pomohol MK v tomto. Ja som si uvedomila čo všetko mi robil, ako klamal, manipuloval, vsetko každý detail, ktorý sa dal prehliadnuť alebo ospravedlniť, aj keď bol kontrolkou, všetko mi zapadlo do seba až keď som bola od neho pár týždňov. V tom kolotoči to je nemožné rozpoznat. Až keď som si nečítala na nete čo je to narcisticka porucha osobnosti, mi všetko dalo zmysel. On presvedčí aj dokonalú ženu, že problém je v nej. Mne to veľmi ublížilo, a dostala som sa z toho iba tak, že som si naštudovala a uvedomila, že nikde v tom celom kolotoči nezáležalo na mne a nič nebola moja vina. Je to fakt hnus, aký je. Podvádza okrem toho ta chce doslova znicit. Nie je ľahké sa z takého zneužívania potom dostat. No ale verím, že to zvládne. Ja som jej len chcela dať vedieť čo si má všímať a nech sa nenamota na neho moc.
@nelina1 ja viem, že on sa nesmie dozvedieť, že som to ja. Pomstil by sa neskutočne, to potom naozaj aby som sa bála. Radšej sa do toho nemiesat, popravde sa bojím aj teraz, či som v bezpečí. Viem, že ma sleduje.
To je už na tebe koľko jej das toho vedieť. Možno by stačilo len obyčajne: daj si pozor, je to násilník a manipulátor
@pribinak na jednej strane máte pravdu, a nejaké to cukanie “zachrániť” jeho novú partnerku, by som mala aj ja, ale keby to aj pomohlo, tak potom čo? On si nájde ďalšiu a zas informovať aj tu? A potom ďalšiu a ďalšiu? A tiež v prípade, ak by som s ním musela byt v kontakte, kvôli spoločným deťom, to už vôbec by som sa nestarala.
@pribinak to ano, viem presne čo napísať, aby sa neprišlo na to že som to ja, ale neviem skôr že odkiaľ 😀 aj sa bojím, že by nejak vynural moju IP adresu alebo heckol ten FB účet, on je fakt IT zdatný
Áno popisuješ klasického narcisa. Tak, ale keď nebude táto, bude iná. Ten stalking je príšerný. Človek je schopný prísť na to, že niečo nehrá len keď má odstup, keď tráviš nejaký čas bez neho. Keď máš priestor na vlastné myšlienky.
On sa ťa snaží kontaktovať?
Varuj ju. Je to na nej, ako to prijme. Ty budeš mať svedomie čisté. Keď sa ale vcitim do tej kočky, asi by som si Tvoje slová až tak nebrala k telu, chcela by som sa sama presvedčiť, aký skutočne je, ale aspoň by som bola ostražitá.
Kúp lacnú simku a pošli. Simku potom výhoď. Neviem, nie som až tak technicky zdatná. Možno tu budú mat lepšie nápady
@ankare jasné, ja nečakám, že ho opustí. Ale ak opusti on ju, aspoň bude vedieť, že inak to byť nemohlo.
@nelina1 áno neustale. Dokonca mi ponúkal sex. Teraz mňa porovnáva s ňou a hovorí mi v čom je ona lepsia ako ja a v čom som lepsia ja ako ona. Viem že všetko sú to klamstva. On si myslí, že ja som hlúpa a neviem nič, teraz keď sledujem tie kroky, ktoré robí, ako podľa scenára o narcistoch, je mi z neho zle. Tvrdí mi ako ľúbi len mňa a ju nie, ale vraj ja som zla, tak musí byť s ňou, do toho nemá problém ju podviesť so mnou, samozrejme ja nemám záujem, mne sa už totálne zhnusil. Keď som si uvedomila ako urobil koniec medzi nami, že všetko naplanoval, ako si pripravoval ju, a mňa držal v zálohe, dokonca teraz som v zálohe. Posiela mi darčeky len tak... Po rozchode. Sleduje ma v práci, až teraz som si uvedomila kam všade má dosah, na spoločných ľudí, ani neviem že keď ho bloknem, kedy odkial mám čakať že sa zjaví pred mojimi dverami, alebo kde.
@nelina1 a presne máš pravdu, prídeš na to až keď máš luxus odstupu, inak ten človek je ako mor, prídeš aj o vlastné myšlienky, lebo celú ta pohltí, úplne ti zahlti tak tvoj svet, že riešiš už len jeho a jeho život a seba nemáš kedy.
Ja by som ju varovala a dopodrobna popisala čo ti robil
Robíš chybu, že na neho reaguješ. Nemala by si sa s ním vôbec baviť. Ten človek si nezaslúži, ani jednu tvoju myšlienku, aj keď paradoxne na takýchto človek musí myslieť po tom všetkom. Ochráň samu seba. Odstrihni ho úplne.
Ak nedocieli svoje priamym kontaktom, bude to skúšať cez spoločných znamych. Oni si ináč radi vymyslia napríklad, že sú chorí, hospitalizovaní a nejaký konkrétny ciťák, ktorý na tú konkrétnu ženu platí.
Môžeš si gratulovať, že si na to prišla a pochopila to. Je veľa žien, ktoré s takýmto človekom prežijú celý život až po - keď nás smrť nerozdelí.
Nemáš s ním žiadne záväzky, deti?
@nelina1 áno mne je ten vzorec úplne jasný, naštudovala som si to podrobne zo zahraničných zdrojov a som až v šoku v koľkých detailoch som našla súvislosti, od maličkostí ako rýchla jazda... To je agresívne správanie na cestách a súťaženie, že ja som lepší... Vo vzťahu tých detailov je milión. Viem presne, že keď ho bloknem, ma kontakty v mojej práci, našťastie s ním záväzky nemám. Čakám kedy opadne jeho záujem o moju osobu. Možno bude stačit ho bloknút, možno nie. Vždy keď som aj ho blokla, tak ma otravoval, z iného tel.cisla, mailu...
@nelina1 nechcem o sebe pisat, ale máš pravdu, premýšľam nad tým veľmi veľa, no nie tak v súvislosti, že chcem ho, ale baví ma to študovať akoby tá psychológia a aj do budúcna už budem vediet vďaka tomuto dôverovať svojej intuícii a pozorovacim schopnostiam. Samozrejme že kontrolky som videla blikať, ale všetko sa dalo na začiatku nejako ospravedlniť. Ja len premýšľam nad tým, že keby sa to náhodou nedozviem o tejto poruche, tak vôbec by som netušila, a je veľmi pravdepodobné, že by som mu skočila na to všetko, keď sa bude chcieť vrátiť ku mne. som rada, že už mi neublíži, aspoň teda nie vo vzťahu.
Nemiesaj sa do toho, ja osobne by som varovania byvalej frajerky mojho partnera nebrala vazne…je to velmi individualne…ak sa k sebe nebudu hodit pride na to sama…mozno jej on ale bude vyhovovat…skratka je dospela, aj tvoj byvaly, nechaj ich zit si ich zivot a ty si zi ten svoj! Mne napriklad ked som sa rozisla s byvalym bolo TOTALNE ukradnute s kym chodi! A DODNES MA TO NEZAUJIMA:D nestoji mi za to aby som na neho a na nejaku cudziu babu minala drahocenne minuty svojho zivota
Áno
Je dôležité ho bloknúť všade, kde sa dá. Jednoducho by nemal mať žiadny prístup k tebe. Ak si nájde cestičku, znova blok, zmena čísla. Ale je to na tebe. Veľa žien, obetí necháva nejakú skulinku na kontakt, lebo v skutočnosti vlastne nechcú o tento kontakt úplne prísť.
To, že ti posiela darčeky znamená, že tou druhou si je istý.
Ak chceš študovať narcisov, choď na badoo, sú ich tam mrte😉😎
@nelina1 jeden mi stačil, už nikdy viac
Dáš pokoj, máš pokoj. Drž sa toho v tomto prípade a vyhneš sa problémom. Nestarala by som sa do toho.
Nič by som jej nehovorila aj tak by ti neverila laska je slepa ona pride na to sama
Mne sa zda nevhodne, ze riesis jeho novy vztah...vy dvaja ste sa rozisli. Jemu tento vztah bud vijde, alebo nevijde...vies, to ze ste vy dvaja mali medzi sebou problem neznamena ze to tak bude aj v jeho aktualnom vztahu.
ja z tvojich prsipevkov vidm ze nie si uplne odstrihnuta od neho....Pises ze ta ma ako v zalohe?v akej zalohe?ze ta s nou porovnava..Ty si s nim v kontakte?Kolko casu si s nim bola vo vztahu?Nezda sa mi normalne ze sa vobec s nim bavis o nej ,o sebe atd.Ukoncila si vztah ,zi si svoj zivot a nech on si zije svoj.Mne keby ze pride nejake trapne varovanie anonymne na 100% by som si myslela ze to od nejakej hysterky ex,vobec by ma to nazaujimalo,ziadna kontrolka🙄
ale čo vám robil,konkrétne
Nechala by som to tak. Úprimne, na jej mieste vo fáze zamilovanosti by som ti aj tak neverila. A ktovie možno sa aj bývalý zmení. Bývalá môjho muža naňho nemala pekného slova, vadilo jej na ňom doslova všetko 🧐 ja som s ním šťastná už takmer 15 rokov a v zásade mi na ňom nevadí nič 😄

@tosomja Takéto typy sa nemenia.