Mám veľmi žiarlivého priateľa
Čaute žienky mam 20 a priateľa mam 2 roky problém je v tom ze mi zakazuje si sadnúť samej s kamarátkou na jednu kávu všade musí byť on.. Na základnej som mala spolužiaka boli sme najlepší kamaráti,keď ho vidíme nemôžem sa mu ani pozdraviť a on zakaždým co ma vidi pozdraví.Dokoncs keď ho vidíme viac krat denne mi hovori že ho sem volám a také.. Milujem môjho priateľa ale toto je vrchol. Rozmýšľala som ze sa s tým spolužiakom stretnem na tajno.Poradte mi ako sa mam zachovať
Rýchlo sa s ním rozíď. Časom sa to bude zhoršovať. Zažila som takéhoto debila, on sa obzeral za každou ale ja som nemohla s kamošmi ani slovo pomaly prehovoriť. Keď som mu dala kopačky, robil mi strašne zle, riešili sme sa cez políciu, nakoniec to nejako ustalo...
ako myslis zakazuje? ze nesmies ist lebo co? ta zakiluje a hodi do mrazaka?
to je iny magor a ty tiez, ze s nim este si
@ivetka454 Ano, je na Teba tak velmi upaty, ze Ta po rozchode bude vydierat ze si nieco spravi, a ked mu ukazes, ze opakom lasky nie je nenavist, ale lahostajnost, najde si dalsiu obet.
Si dospela a svojpravna, a ak k Tebe Tvoj partner nema dostatocnu uctu, posli ho kade lahsie.
@ivetka454 budes si hladat len taku pracu kde su same zeny? Nepojdes k lekarovi lebo tvoju zastupuje muz? Ked raz budes rodit, bude vyzadovat cisto zensky lekarsky tim, aby sa ta nijaky cudzy chlap nedotkol?
On ta nemiluje, on ta chce vlastnit. Ze si nieco urobi? To je len citove vydieranie a ty mu ho bastis.
Davam si zaväzok, ze od dnes nevyslem jedinu sucitnu myslienku ziadnej tyranej zene. Lebo väcsina si za to moze sama. Ty budes jednou z nich.
@zenazaba Ľahko sa súdi, bola som v jej koži, ak máš nižšie sebavedomie a natrafiš na narcistu, nie je to ľahké. Máš skreslený pohľad na svet. Týrané ženy nechcú byť, ale boja sa, lebo im partner každý deň rozprával aké sú neschopné, ako by im ublížil keby odišli apod. To je často Štokholmsky syndróm. To nie je nikdy, že žena je psychicky ok a len tak si ostane s tyranom zo srandy, že koľko prežije bitiek a vydieranií.
Môže ti i celé okolie vravieť, že to nie je ok, ale takíto muži vedia dokonale ovládať ženu, odstrihnu ju často od rodiny, od kamarátok, začnú im rozprávať vety aký je on úžasný a ako ona je bez neho nula, schválne aj v domácnosti robí rôzne schválenosti aby žena začala o sebe pochybovať, skrývať veci a potom jej vyčítať, že nevie kde ona dáva veci, že aká je len už hlúpa. A ak toto máš 24/7 ty reálne veríš, že aha, ja som ozaj nula a viac nezvládnem, bez neho som nič. Takíto chlapi dokážu urobiť v žene extrému nedôveru v ostatných ľudí. Ako im každý chce ublížiť a oni dvaja sú proti celému svetu..
Ľahko sa to povie, že ženy chcú byť týrané, ale ony to nevedia, že to nie je v poriadku, alebo vedia ale ten strach je obrovský, lebo vedia aké peklo by nastalo keby im to nevyšlo. A k tomu všetkému, že sa dostanú k takému vzťahu stačí ak mali zlé detstvo a nezažili zdravý vzťah. Takto toxicky sa k ním mohli správať rodičia. Tým pádom nevedia čo je to normálny rovnocenný vzťah, keďže takéto správanie mali odmala od rodičov, ktorí im vštiepili, že nie sú ničoho schopné.
@mimka1402 tak samozrejme, aj tie ženy sú obeťami,lebo niekto v minulosti udupal ich sebelasku a sebavedomie.Ale zas na druhej strane, so všetkým sa dá pracovať a keď mi všetci okolo hovoria ,že ten chlap nie je ok a mám zobrať nohy na plecia kým je čas,ako napr .tuto slečna a ona s ním aj tak zostáva, tak potom komu niet rady ,tomu niet pomoci.V dvadsiatke sa rozísť s debilom, nie je žiaden nadľudský výkon.
@zenazaba Môže mať nalomenu psychiku, ale toto je normálne skrz toho akého má partnera. Takže niet sa čomu diviť, na začiatku takíto ľudia sa perfektne pretvaruju a až časom svoju obeť ničia...
@sidicek Samozrejme, tu je skôr naivita, zaľúbenosť a prehnane branie ohľadu na druhého, namiesto seba. Ja som už vravela všeobecne o tyranych ženách.
Vieš čo, ja to vravím skrz seba, ja som to rýchlo ukončila, ale rok ma ex prenasledoval, chcel seba najprv zabiť a, neskôr mňa, nakoniec som to musela riešiť cez políciu. Ale do nejakého momentu som tie veci nechcela vidieť, ale potom zrazu prišiel u mňa zlom, ktorý to zmenil. Takže možno autorka potrebuje dôjsť do nejakého bodu, keď si to stále neuvedomuje...
Od takého ruky preč... A nič si nespraví, trošku ťa bude citovo vydierať a pôjde ďalej, buď dobrovoľne alebo občas pomôže keď mu niekto dohovorí 😉
tak nech si niečo spraví. S takým by som už duplom nič nemala, keby sa mi takto vyhrážal. Debilko
@ivetka454 rozísť..žiarlivosť po čase prerastie do chorobnej žiarlivosti...a keď ti to robí teraz , tak čo bude stvárať, keď sa zoberiete ?
Dúfam že si mu dala zbohom čau a pápá

On si nespraví nič, neboj sa ty. Len ťa bude potom chodiť citovo vydierať, vyplakávať, keď nezaberie tak bude na teba vyťahovať všetky možné špinavosti. Žiarlivci sú zákerní ludia, ktorí potrebuju druhých vlastniť a nie milovať. Neboj, až po rozchode zistíš s kým si to v skutočnosti chodila. A to vyhrážanie, ze si niečo urobí je pri tychto manipulátorov úplne cez kopirak. Neboj sa, každý jeden žije do teraz len si hľadá zase inú obeť.