icon

Mám vydržať u svokrovcov, alebo ísť do podnájmu?

20. okt 2022

ahojte, idem si k vám po radu. Chcem sa ospravedlniť ak bude dlhší text ale rada by som počula nejaký nezaujatý názor. S manželom staviame dom a zatiaľ bývame u svokrovcov, dom staviame bez hypotéky a radi by sme ho bez nej aj dokončili, lenže ja som zostala tehotná a o pár mesiacov nam zavreli firmu a zostala som doma na úrade práce, takže sme zostali bez jedného príjmu, chvíľu na to sa mi pokazilo auto kde išlo veľa peňazí, mali sme aj iné nutné výdavky takže stavba sa nám trochu pozastavila lebo peňazí je pomenej a určite to do pôrodu nestíhame dostávať do takého štádia aby sme tam mohli bývať. U svokrovcov bolo doteraz všetko v poriadku, ja mám svokru rada vždy sme sa vedeli pekne porozprávať aj sme chodili na "babske jazdy" ale je to taká povaha, že ona vie všetko najlepšie, správa sa k nám ako k deťom, je hakliva na peniaze a na všetko sa sťažuje, takáto bola vždy ale nejako sa to časom stupňuje a je to horšie a horšie. Odkedy nechodím do roboty a som s ňou celý deň doma cítim, že musí byť všetko podľa nej, keď povie že sa ide upratovať tak sa ide v ten moment, keď povie že sa ide von teraz tak sa ide. Najviac mi vadí, že upratovať a variť vie najlepšie len ona nikto iný nemá takú hygienu..podľa nej začnem umývať dlážky a hneď ma zastaví nechaj to ja spravím ty to tak neumyješ ako ja, nedám nejaký riad do umývačky ale umyjem ho v rukách ona ho aj tak dá do umývačky lebo ja som ho určite dobre neumyla. Všetko mi opakuje ako malej, čo mám ako kedy urobiť napríklad pred dvomi týždňami boli na víkend preč, nebolo to prvý krát čo odišli a mali sme sa postarať o zvieratá čo chovajú. Bežné to s mužom robíme aj keď sú doma ale svokra mi volala x krát za víkend či už jedli zvieratá či majú vodu nech im v izbe otvorím okno nech ho zavrem keby odchádzame nech zamknem dvere, cítila som sa ako nesvojpravna. Samozrejme problém je aj tehotenstvo lebo to, že mi býva zle je výmysel to si len tehotné namyslaju..som smutna z toho ako sa zmenila. Mala som taku jemnú nádchu a ona sa so mnou rozprávala štýlom no čo soploško sopliček máš? Noo ale strašné moc fúkaš soploško mala si sa lepšie obliekať a nemala si ísť vtedy večer von...no úplne jak s deckom. Keď varím tak sa ma pýta tiež 100x a mäso si umyla? a zeleninu si umyla? a dala si tam korenie? a dala si tam olej? a nakoniec to aj tak neje lebo to nevarila sama to čo si ona nenavari to nezje lebo ostatní nemajú podľa nej takú hygienu ako ona. Včera sme riešili niečo, že sa mi hromadia veci pre malú tak som len tak spomenula že asi o dva týždne si to dám oprať a budem žehliť, hneď na mňa vyletela, že ona má k práčke a žehličke nepustí a spraví to ona aby som nezničila tie veci. A posledná vec ktorá mi vadí je aká je na peniaze hakliva stále chce aby sme na všetko prispievali, chodíme na nákupy kúpili sme aj kávovar po ktorom túžila aj robotický vysávač ale ona chce aby sme prispeli na fasádu a na maľovanie celého domu....ak chceme dom dostávať čím skôr nechceme prispievať na fasádu atď. Takto isto sa správa aj k mužovi a občas aj k svokrovi. Čo by ste robili na mojom mieste? išli by ste do podnájmu? Podľa mňa by sme zbytočne platili nájom a to čo by išlo na nájom by mohlo ísť do domu. Ale neviem si predstaviť ako tu vydržíme ešte minimálne rok a pol a ešte aj s dieťaťom, keď už teraz čo spravím je zle. Ja mám svokru rada ale, keď sme takto spolu celý deň doma je to na nevydržanie...ako by ste to riešili? ďakujem za každú normálnu odpoveď.

Strana
z5
katusik999
25. okt 2022

Na tvojom mieste uz tam niesom, vezmite si mensiu hypoteku a bez stresu si dostavate a budete mat ajna najom
Ver mi, nas ma 8 mesiacov, a je to peklo. Mam nieco podobne, ale uz ju nemam rada. Zhnusila sa mi maximalne. Stale poucovanie, doliezanie do izby. Nechape sukromie.
Strasne a to som jej aj povedala, ale ona aj tak svoje

lenkadenisa
25. okt 2022

@autorka, ja len toľko, že taká holá stavba, len s oknami, to je fakt ešte akoby ste nič nemali. až teraz bude treba liať peniaze a bude to aj časovo náročné. holodom je najrýchlejšie a v podstate ešte za málo peňazí. takže ak ste za 15 mesiacov len postavili a dali okná, tak ste na úplnom začiatku, ak to chcete robiť sami.

nani96
29. okt 2022

odíďte... či už do nájmu, alebo zoberiete hypo, proste odíďte, lebo ver, že po pôrode sa to bude ešte vyše stupňovať a bude sa ti kafrať do výchovy, do kojenia, do plienok atď... navyše to vypadá tak, že sa vás snaží tam udržať - jedna vec je prispievať na potraviny, energie, ale druhá je zasa niečo ako maľovanie celého domu a fasáda, to sú obrovské položky, ktoré potrebujete na svoj dom, nie jej

Strana
z5