Mám zastaviť finančnú podporu sestre s deťmi?
Ahojte baby, potrebujem počuť nestranné názory. Moja sestra má už dve deti, starsí má 5r, mladší 3 aj pár mesiacov takže začal chodiť do škôlky a ja som sa konečne tešila, že si sestra nájde prácu, ibaže mi oznámila, že je znova tehotná. Aby ste chápali, ide o moju staršiu sestru, s manželom na tom neboli finančne dobre, takže posledné dva roky som im pomáhala. Robila som im nákupy, platila škôlku a oblečko pre deti a podobne. Nie som na tom finančne zle, žijem sama a mohla som si to dovoliť. Ibaže keď som sa dozvedela, že čakajú tretie dieťa. Nebudem vám klamať, prišlo mi zle. Tehotnú ju nikto nezamestná. Na materskú odchádzala s výpoveďou, takže do starej práce nemôže ani na pár mesiacov. Jej manžel nemá lepšie vzdelanie, živí sa ako SBSkár. Takže peniaze nič moc, nájom je drahý... som zúfalá. Ľutujem ich deti, ale neviem... mám dojem, že kým ja makám a pomáham im, tak ona... no. Majú samozrejme aj nejaké dlhy, tie som im nikdy neplatila. myslíte, že bude kruté ak im stopnem moju finančú podporu? Ja tie deti ľúbim, ale...

@julish To je skor zbozne prianie. Keby to tak fungovalo, neboli by plne domovy dochodcov ani dlhe poradovniky. Mnohi stari rodicia vychovavali vnucata cele prazdniny a aj tak nakoniec skoncili sami. Pomahat sa ma preto, ze clovek chce, nie ako investicia do vlastnej staroby
@darmasiswa Keby to tak nefungovalo, domovy by boli obklopene davmi dochodcov bez starostlivosti. Mrzi ma, ze v tvojom okoli je to tak. Ja to mam inak nastastie