Mám zostať pre dieťa, alebo odísť s mužom?
Ahojte prosím potrebovala by som poradiť
Mám 1 dieťa z predchádzajúceho manželstva a druhé dieťa s mojím terajším manželom.
Problém je ten že má možnosť ísť pracovať na stredne Slovensko do jeho vysnenej práce za skvelé prachy. Avšak ak odídem, asi mi súd nepovolí striedavku na prvé dieťa (7) z predchádzajúceho manželstva, pretože sudkyňa nechce, aby malo v živote tak výraznú zmenu a muselo si zvykať na nové mesto, školu atď .
Mali sme mnoho vážnych problémov, aktuálne chodíme ku psychologicke na parovu terapiu, no manžel nechce aj keď to sľúbil.
Mňa srdce ťahá nazad k prvemu dieťaťu, ale muz veľmi chce odist. Chce aby som bojovala o dieťa ale odtiaľ.
Najradšej by som bola keby sme ostali v meste v ktorom sme zili no on chce odist.co by ste mi poradili? Odísť a žiť sama alebo sa prispôsobiť a prísť o prvé dieťa?
Vykašli sa na takého chlapa s ktorým sú len problémy.Preco Ti dáva podmienky?ty si v prvom rade mama...a sudkyňa vie prečo je proti nemu.
@luccija máš v Tom pravdu. Kiež by to on pochopil
Normálne by som ti povedal že muž je viac vo vzťahu ako dieťa. Moja manželka mi vždy vraví že deti ma rada ale mna ma radšej. Ak je o dieťa zabezpečené v inej rodine riad sa podľa muža. Lenže ako som pochopil neklape vam to tak aby si ho milovala viac ako svoje deti. A on ide za svojim šťastím. Riad sa srdcom. Zatvor oči a predstav si, seba v jednej situácii a sleduj ako ti je na tele či ti je dobre alebo zle. A potom druhu situáciu. Psychika môže klamať aj rozum. Ale telo nikdy neklame.
Bojovat o dieta na sude ? Bojovat ?@ !zamysli sa aky je asi dovod ze musis so sudkinov bojovat ...
A koľko ma to prvé dieťatko rokov? Nečítala som celú diskusiu
Nech ide sam- bez Vas(Mozno to vobec nevybuduje)...Nech tam vybuduje zazemie ako hovori(Lebo toto ozaj nie je jednoducha vec a hlavne v tejto dobe)..A potom nech pride pre Vas ak ta miluje aj s 2detmi...Dotiahnete detaily ich skola(skolka),mozno tvoja praca a pidobne...A potom,ked budes mat kde byvat v novom meste,bude mat skolku(skolu)prve dieta,ty napriklad pracu a budes to vediet vydokladovat na sude skrz prve dieta(ze mas napriklad pracu v tom meste ako aj muz,ze tam mate nove byvanie,ze obe deti maju skoly(skolky),tak sud bude inac pozerat na situaciu...Ze je vsetko zabezpecene...Lenze takto by si isla do neznameho,kde nemas nic..Lebo mne to pride skor ako jeho utek...Pretoze prve dieta s inym muzom a neustale problemy s terajsim muzom(Ak som ok pochopila)...A ked doteraz nevytvoril zazemie tam kde ste...Tak ho nevytvori ani tam,kde chce ist...Takze nech ide...Ty ostan pekne s detmi ktore ta potrebuju a miluju a potrebuju stabilitu a zazemie....
Toto je celé zle bez ohľadu na to ako to celé v konečnom dôsledku dopadne.Nikdy ten chlap pre teba nebude oporou,nemôžeš sa mu zdôveriť,prežívať s ním svoje sny ani si ich pri ňom nikdy nesplnis,deti budú OBE skôr či neskôr nešťastné a mať takéhoto chrapuna ako vzor otca a manžela.Ak a ním zostanes do konca života si to budeš vyčítať.My sme mali podobnú situáciu,x rokov som preslapovala či odísť,neodist,čo najstarší,čo menšie dieťa.Bala som sa či ich súd nerozdelí.A dopadlo to napriek vyhrážkam chlapa,ktorý mal podobné ťahy ako tvoj tak,že nakoniec nebol o dieťa ani záujem.Odisla som a on ani neplatil výživné,po roku 30€,súd trval dlho a kým prišlo k pojednávaniu už mal svoj život.Deti sú so mnou a z vyhrážok a stresu je normálny život.Neboj sa,iba ti chýba odvaha urobiť rázny krok a ty už si v podstate rozhodnutá,vieš čo máš urobiť.Iba sa nakopni a zrealizuj to
Ak máte s ex prvé dieťa v striedavke, je prvák a sudkyňa kvôli záujmu dieťaťa (aby nemalo tak výraznú zmenu) ho prisúdi otcovi? Neviem, či sa to stáva. Avšak nemôžeš opomenúť fakt, že aj prvé dieťa má otca s právami.
Ale tvoj partner nemusí nič chápať, kiežby si ty pochopila...
Ja neorzumiem, ze ak mate dieta v striedavke, preco o neho musis bojovat?
Takéto matere som nikdy nechápala a ani nechápem. Ak opustíš dieťa, navždy ho stratíš. A ešte odísť s nejakým problémovým mužom s ktorým to aj tak nemusí dopadnúť dobre, hocikedy sa moze na teba vykašľať a ty ostaneš bez muža aj bez dieťaťa.
Nikdy by som dieťa neopustila, ak by ta partner ľúbil hľadal by riešenie ktoré by výhovovalo všetkým, toto vyhovuje len jemu.
Muzov beha po svete ooovela viac ako vlastnych deti.....
@kubkovamama ďakujem ti za slová plne podpory.
@romea 7
@viera ja som ho posielala, nech ide skúsiť. Ale trvá na svojom že buď ideme všetci alebo nikto. Nechce ma opustiť a chodiť na týždňovky.
Tam by som o dieťa určite za bojovala
Ja som v podstate s tým súhlasila a vzali by ma tam v Tom meste do práce tiez. Ale súhlasila som
s tým ešte pred súdnym pojednávaním. Zažila som si aj dosť nespravodlivosti zo strany exmanžela. O prvé dieťa sa nestaral až po rokoch hra zo seba chrumkavého na súde.
Nejak som myslela že ak budeme chodiť na tie terapie že nám to pomôže, ale boli sme iba 2 krát a muž už streckuje, že tam chodiť nebude.
Preto sa bojím či by mi vôbec dcéru prisúdili, súd bude rozhodovať u koho bude.
V mojom rodnom meste ak by som ostala, súd by privolil na striedačku ale ak odídem a muž bude streckovat a nebude chodiť na terapie je mi jasné že o dieťa prídem. Preto sa muž hnevá lebo som zmenila názor ale aj tak, on v podstate naslubuje a nevyvinie na to námahu aby to bolo pre mňa tiež prospešné.
No to sú tí oteckovia. Zrazu zistia že majú dieťa. Ja som mala v živote tiež veľa možností ísť žiť inde no viem že by mi ex robil problémy. Tak som to nechala tak a žijem so synom. A život si našiel cestu. Som spokojná s druhým mužom a spoločným dieťaťom. No on vie že syn je pre mňa na prvom mieste. Nikdy by som ho neopustila .
Autorka, ja som nepochopila, čo je teraz so starším dieťaťom? Nemáte ešte vyriešené, keď stále píšeš, že by ti ju neprisúdili??
A podľa mňa terajší muž je idiot a sebec, prepáč mi za úprimnosť a ty si s ním mala dieťa asi skôr, ako si ho spoznala.
@ibrunova áno. Súd ešte len rozhodne u koho bude
@ibrunova kým sme nemali spoločné dieťa tak k prvému dieťaťu sa správal super.
@bmuller bolo by pravdepodobne bez otca, ak by nemal zaujem o striedavu starostlivost a vzdialil by sa niekolko km, za to ale ten prvy nemoze, zaroven je to pravdepodobne poriadny chlap, nezasluzi si to...dolezite je ale najma ako to vidi autorka, jedna vec je robit kompromisy a druha sa uplne prisposobovat.
@madeline1 presne to mám pocit že sa deje. Že sa stále prispôsobím len ja a má to na mňa najväčší dopad.
Nechod, ak to tak necitis a vies, ze to tebe a detom velmi ovplyvni doterajsi zivot.
Dieta je vsetko.. Hlavne ked je male. treba si uvedomit co taketo opustenie sposobi pre dieta. Je to velmi vazny zasah do psychickeho vyvoja. Ked novy partner "nechape" ze si viazana na prve diete, o ktorom vedel ked si zacal s tebou vztah tak pravdepodobne si si zas nevybrala dobre. Prepac. Normalny muz toto nenavrhne. mozno ziarli na tvoju lasku k tomu dietatu.. Inak ja by som zhynula bez svojho dievcatka.
A kym rozhodne sud tak fungujete ako?
A prečo sa rieši súd až teraz? Netozumiem tomu. Koľko rokov má staršie a koľko mladšie?

Ja sa staram aj o partnerove starsie dieta uz dospele. Od zaciatku tu malo svoju izbu aj ked zije s matkou nedaleko. Jazdim pre neho do skoly,ked treba (s dvoma kojencami). Je to surodenec mojich deti a vzdy nimbude.
Ktochce hlada sposoby..