icon

Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?

29. apr 2024

Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala

klotildabazarik
29. apr 2024

Rozved sa a neostávaj kvôli deťom

cacianka
29. apr 2024

@larinka552 ty si nepochopila ? Autorka sa snažila, ale skalu neroztopís ako ľad , aj karty vyložila, predtým aj teraz .
A aké šance jej dáva muž ? Že sa zmení ? Ho.vno sa zmení. Majetnicky a chladný muž sa nezmení na tanečného leva a milovníka zábavy

u2jana
29. apr 2024

A vies co, ja ti drzim palce. Muzova sesternica odisla zo zdanlivo dobreho manzelstva. Bolo to reci a kecov v rodine, ze tomu jej novemu ani ruku nepodaju, div ze opluvat nesli a vies, co… teraz je to uz 5 rokov, rodina si zvykla, tesia sa na svatbu… cas ukaze…

ropucha6
29. apr 2024

Urcite by som sa nestahovala s dcerou do podnajmu s nejakym chlapom, ktoreho poznam 4 mesiace. Ci tvoje manzelstvo ma zmysel natahovat, to musis ty vediet, ale s tym novym sa mi to zda taky risk. Neutiahnes to sama?

larinka552
29. apr 2024

Tak musis ist od neho prec. Toto uz dobre nebude lebo na vztah su vzdy dvaja.
@cacianka to ty si nepochopila. Alebo asi je to pre teba normálne, najprv podviesť a potom hádzať vinu na druhého. Aké šance jej dáva? Napríklad, že je ochotný odpustiť a zabudnúť na neveru? 😃
Máš pravdu, že muž sa nezmení, ale keď je toto autorkine chovanie podľa teba v poriadku a vlastne nemohla inač, tak končím debatu 😉

mabenn
29. apr 2024

jasne, takze chlap bol king, kym ho niekto nenahradil...tak mu treba...nebudem radit nic, ale tvoj muz dostal, co si zasluzil...chudak...

gribka1
29. apr 2024

Netvrdím, že autorka to poňala správne. Ale ten jej manžel tiež nie je bez viny, a nie ešte chudák. Ponúknuť akurát, že jej to nebude pripomínať, a nie napr., že sa aspoň pokúsi zmeniť, tak to je pramálo. Smiešne ale je, že jej vôbec záleží, čo si manžel o jej novom kámošovi myslí a že vôbec čaká, že to pochopí. Ale stalo sa, nech ide od manžela, rozvod a skúšať sa postaviť na vlastné nohy, nie spoliehať sa na nového priateľa.

tinqua
29. apr 2024

Autorka ja som urobila niečo podobné a už mám aj output, nebudem sa tu o tom verejne rozpisovať, ale ak chces napíš súkromnú správu 🙂

trdelnik234
29. apr 2024

Ahoj, no v prvom rade si pories vztah s manzelom a potom randi s cudzim chlapom.
To je taka otrepana rada tu na konovi,ale dobra a rokmi overena skusenost.
Kedze si to urobila opacne,tak budes v rodine za ku...u,s tym uz nic nespravis.
Skoda.Mohla si to ukoncit dostojne a nerobit z manzela parohaca pred celym mestom.
To mi pride ako velky nerespekt voici manzelovi.
Bud rada,ze mu jednu v meste neuvalil teda.
To len tak na uvod,teraz k tvojej otazke.

Nebudes s manzelom stastna. Tak nezostavaj.
Tento typ chlap,to je peklo.
Stejne si ta nebude vazit,ked ta uz obchytkaval a obrabal iny chlap.
A nie, nezmeni sa.
K tomu novemu chlapovi tvojmu sa radsej nevyjadrujem.
Ked sa ti odkrvi lono a prekrvi hlava,tak potom ho naozaj spoznas.
Dovtedy odid,rozved sa,randite spolu ale zatial s nim nebyvaj

zmrzlinka2021
29. apr 2024

Autorka, ale ty si dobrovoľne išla do manželstva s človekom s takými vlastnosťami. Tvoj muž sa nezmenil. Myslíš si, že keď teraz rozbijes rodinu, že to bude lepšie? Najviac ublížia týmto vlastným deťom.

babulkomale
29. apr 2024

Mňa keby manžel odháňal, určite by som sa mu neprosila, ale išla si po svojom. On si rozbil rodinu, toto je len dôsledok.

huxy
29. apr 2024

Ja v žiadnom prípade neveru nepodporujem. A či je fyzická alebo emočná,je to jedno. Vám manželstvo očividne veľmi dlho už nefungovalo. No mala si to riešiť inak. Najprv odísť a potom riešiť iný vzťah.
Ale čo mne trochu nesedí je, že po 4 mesiacoch si si istá, že sa ľúbite. Neviem síce koľko má rokov ten nový muž, no píšes že je slobodný, bezdetný, že je veľmi dobrý, že ťa miluje, aj tvoje deti... Ak si už rozhodnutá odísť od muža, daj si ale veľký pozor na tohto nového. Veľký, lebo tak "úžasný" človek by len tak bezdôvodne bol sám, a prepáč, našiel si vydatú matku 2 deti? To fakt nemyslím ako urážku. Len sa nad tým zamysli. Či je na ňom naozaj všetko tak dokonale...

trdelnik234
29. apr 2024

@huxy
Presne to som Isla napisat aj ja..
Kamoska takeho nasla a tiez a radsej tu nepisem,co sa z neho vyklulo.
Tak studenu sprchu nech si da...

veronika2021
29. apr 2024

Citis tu lasku realnymi cinmi alebo slovami,pozornostou a drobnostami? Lebo ja si neviem predstavit vesmir,kde za 4 mesiace spoznas cloveka.Davat pozornost,obletovat a rozpravat je to najlahsie…mamzel je tvoj prvy realny vztah predpokladam.
Mne teda slova vobec nechybaju a tiez ma to otravuje,keby mi rozprava milujem ta a podobne. Zaujimaju ma skutky,zaujima ma,ci ten clovek je partak na dobre a na zle casy,a ci je fer clovek voci mne.A potom mi moze povedat,ze ma lubi kludne raz za 5 rokov😁.Ked to kazdy den dokazuje,naco by to musel rozpravat.Niektori ale radi rozpravaju a skutek utek….Dalsia vec,nikdy by som za nikoho na svete nebola schopna povedat,co ten dotycny alebo dotycna voci mne citi.Mozem povedat ako to vidim ale nikdy by som nepovedala-ten ma lubi,hentam ma miluje….

trdelnik234
29. apr 2024

@tinqua
To je skoda, mna by toto tiez zaujimalo.
Mozes IP ked chces.
Alebo len napis,ci to ma dobry koniec

trdelnik234
29. apr 2024

Ty si nabijes 👄 moja pekna...

stanulienkat
29. apr 2024

Ad1-vo vztahu bez lasky, ucty, pohladenia, sexu, smiechu sa zit dlhodobo neda. Manzelstvo nefunkcne, ty stradas citovo..Chod za stastim. Mas zivot pred sebou.
ALE!!!!
Ad2-hovorit o vrucnej laske po 4 mesiacoch-ee.
O perspektivnom vztahu mozes hovorit, ked budes s nim aj s detmi byvat aspon rok. Teraz si len zamilovana, novy vztah, dobry sex, debaty, tulenie, iskrenie.....

Takze...pories si najprv manzelstvo, byvanie a nakoniec vztah.

zmrzlinka2021
29. apr 2024

@stanulienkat ja si myslím, že ona automaticky počíta s tým druhým vzťahom, inak by odchod od muža vôbec neriešila

trdelnik234
29. apr 2024

@larinka552
🤣🤣🤣🤣.
Ty si moj clovek.
Mne sa miestami rozum zastavil z jej prispevkov..
Ja byla jina,zamilovana

tinqua
29. apr 2024

@trdelnik234 má to dobrý koniec 🙂...príbeh stále žijem, ale táto kapitola sa už dávno uzavrela a čokoľvek čo bude v budúcnosti určite nebudem dávať za vinu svojmu rozhodnutiu...jediné čo by som urobila inak je, že naozaj by som najprv oficialne ukončila manzelstvo a až potom odhalila novy vzťah...tu už ale autorke tiež ušiel vlak

subartic
29. apr 2024

@zmrzlinka2021 nemá akú rodinu rozbiť, toto rodina nie je . Je to spojenie dvoch ľudí manželstvom ktorí sú si tam cudzincami . Žiť v takomto manželste amen tma .

Autorka ja by som na tvojom mieste odišla , rozviedla sa a stavala na nohy sama. Kľudne sa stretávaj s priateľom ale nesťahuj si ho k sebe. Manželovi jasne povedz prečo odchádzaš a rvonako tak sa ohraď aj rodine. Nestavaj svoje šťastie - neštastie zas a znova na mužovi .

zmrzlinka2021
29. apr 2024

@subartic lenže ona sa dobrovoľne rozhodla vziať si ho a jasne píše, že nikdy iný nebol.

gribka1
29. apr 2024

@zmrzlinka2021 Jasný prípad zaľúbenosti v mladom veku. Takýchto vzťahov je neúrekom.

kp7333
29. apr 2024

4-mesacny vztah nie je vztah, to je znamost. Aby z toho vznikol vztah, treba vynalozit vela energie - to je to dobyvanie, vyznavanie lasky... atd. V skutocnosti ide o zamilovanost, chemicky proces, hormony, ktore casom vyprchaju a nastupi realita - bud to prerastie v lasku, alebo omrzi. Stavat si na 4-mesacnej znamosti vzdusne zamky je smiesne. Tahat do tejto neistoty deti je uplny nonsens.

autor
29. apr 2024

Ale ja nemôžem sama bývať pretože z jedného platí to nieje možné preto by som išla bývať snim a on tiež to chce takže pol na pol zaplatili by sme a zatiaľ krátkodobý prenájom ktorý si vieme predĺžiť by sme asi riešili .

huxy
29. apr 2024

A čo spravíš, keď ťa po pár mesiacoch nechá, rozmýšľala si nad tým? Alebo sa z neho vykľuje agresor, násilník,manipulátor....čokoľvek. vrátiš sa k mužovi???

rozculena
29. apr 2024

@larinka552 on jej dal druhú šancu?😂 Ona mu koľko tých šancí dala? A on ju od seba odhadzuje,nepovie jej jedno pekné slovo,kontroluje ju....čo je to za život?? To môže žiť aj s kusom dreva a bude to lepšie,lebo to drevo ju nebude kontrolovať....

gribka1
29. apr 2024

Je tvojou povinnosťou zabezpečiť vlastné stabilné bývanie pre seba aj deti. Ináč užívaj čo ti v manželstve chýbalo. Ale s rozumom.

ahhola
29. apr 2024

Jeho surodencom odpis, ze si od toho ladovca necakala zazraky a tolerovala ten studeny psi cumak, ale ked ta odhana pred detmi, ako obtiazny hmyz, to uz je diagnoza, ci by oni trpeli take spravanie od partnerov, s vyvolavanim pri pretiahnutej vychadzke, ako na vojencine... poloz im uprimne taku otazku, s dovetkom, preco je on taky, ked oni su v pohode a netrapia partnerov, ako tvoj teba. 🍀

gribka1
29. apr 2024

@ahhola Myslíš, že o tom aký je doteraz nevedeli? Lebo ak nie, tak to muselo byť divadlo preveliké.