icon

Mám zotrvať v takomto vzťahu?

10. jan 2022

Ahojte. Včera som si tu prečítala jednu diskusiu , ktorá vomne rozprúdila všelijake myšlienky. Posim , vynechať komentare , že som sprostá , naivná a pod. To už viem , Ďakujem. Tak , s priateľom žijeme spolu už 6 rokov , stoho mame dvojročnú dcérku. Neplanovali sme , vzhladom na vek , (24 a 29) ale stalo sa proste. Tak sa narodila , tešili sme sa všetci , všetko v poriadku. Už popri tehotenstvu prichádzali temy o svadbe , bývani. Svadba bokom , musíme riešiť bývanie. Fajn.. Kedže som už bola vo vysokom štádiu tehotenstva , s nastupon na MD , samozrejme že nam nedali spolu úver , (kvôli nizkemu platu , že mi to nevychadza, mesačny plat som mala cca 540e čerstvo po škole , ale snažila som sa) Tak si uver vzal sam , ručiteľ bol jeho brat. Dom je už vo výstavbe , samozrejme všetko financuje on , lebo však čo ja zafinancujem zo 400e mesačne. On robí v zahraničí. Projekt domu , pozemok (dostali sme od jeho rodičov darom) , a všetky vecí su písane len a len naňho. Keď sa ho pýgam na svadbu , odpoveď znie všelijaká , len nie to čo chcem počuť , same vyhovorky. Čiže ďalšia slobodná mamka , ktorá nea lma nič. Ako pobiem , mne nejde o to bývanie , peniaze...ale čo ak sa niečo stane jemu , tak čo budeme my? Z čoho žiť? Vlastne si aj uvedomujem , že ani druhe dieťa s ním nechcem. Načoo?? Serie ma to ve..muslím , keby som mu povedala , nech aj mňa zapíše do lista vlastníctvsmial by ma. ĺmi , že proste berie len pre seba

0silvia0
10. jan 2022

@hopsadobrandejsa veru tento chlap ju nezabezpecuje. Zabezpecuje len on sam seba. Ona mu strazi a zveladuje jeho dom a stara sa aj o jeho dieta a to za svoj rodicak.

heleninamama
10. jan 2022

@nikolka1986 Keď budeš mať syna a dáš mu nejaký majetok, ktorý si ty zarobila, potom mudruj.. Určite by si súhlasila, aby ho prepísal kadejakej dievčine, len zato, že s ním neplánovane otehotnela. 😂 😂 😂

heleninamama
10. jan 2022

@0silvia0 Osobne neverím, že všetko pre seba a dieťa hradí z rodičáku. Najmä, ak nemá rodičov a ani vlastné bývanie, ako písala v úvode. Ani na bývanie by jej nevystačilo, nieto ešte na stravu, oblečenie, obuv, cestovné, lekára, bežné výdaje... Len ak by bola čarodejnica. Len k tomuto sa zatiaľ nevyjadrila.

retatka
10. jan 2022

@heleninamama Presne tak, dnes ,niektoré mladé myslia len akoby ľahko prišli k majetkom ,preto tí rozumnejší muži si dávajú pozor.Až by to bolo opačne/dostali oni od rodičov,zdedili,zarobili/,zachovali by sa rovnako.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
10. jan 2022

@nikolka1986 Základ je, že Ty sa nemôžeš množiť. A neodbavuj sa tu na mne, pamätám si, že už sme sa posekali v inej téme.
Ja deti vychovávam tak, aby na nikom neparazitovali a nemuseli tu písať anonymne takéto výlevy. Slečna odrobila pár mesiacov po strednej škole, neplánovane otehotnela a dieťa chcela, takže ju nikto nijako nevyužil. Nech ho dá do jaslí a študuje, pracuje... A uvidí, ako sa vzťah posunie ďalej. Ako tu niekto písal, možno zostanú spolu a budú manželia, prídu ďalšie deti aj spoločný majetok. Možno sa rozidu a ona príde na to, že to bola chyba. Ale nikto príčetný na ňu neprepíše v tejto životnej etape svoj a rodičovský majetok.

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
lujza123
10. jan 2022

@heleninamama ja som z Trenčína, tu už pred 10 rokmi nebolo miesto v štátnej škôlke ani jasliach, dcéra mi chodila do súkromnej. Teraz je situácia ešte horšia, niesu miesta ani v súkromných, ani štátnych, ani v okolitých dedinách. Kamoška bola šťastná jak blcha keď sa jej po roku podarilo dostať 4 rocne dieta - do súkromných jaslí. Decko zabudlo všetko čo vedelo pri tých malých deťoch a cele ju to vyšlo 500 eur mesačne.
Druziny - školské kluby podobne.

Co viem väčšina väčších miest ma podobný problém.

Žena s malým deckom na krku to ma oveľa oveľa ťažšie ako chlap, má oveľa menej možnosti ako si zarobiť sama na dom.
Keby je ten chlap normálny dávno su manželia, ošetriť si právne darovany pozemok pod barakom aby nespadal do bsm predsa ide. Ved oni sa rozhodli pre ten dom spoločne počas vzťahu, len on ju takto vysachoval z hry keď nedostala hypotéku. I

panelacikova
10. jan 2022

@heleninamama výnimočne s tebou nesúhlasím. jedna vec je to, že on dostal pozemok a že je výhradne jeho. druhá vec je, že spolu žijú 6 rokov, z toho majú 2-ročné dieťa, o ktoré sa ona stará. A teda, keby si ju bol vzal pred cca 2,5 rokmi (keď zistili, že bude dieťa), veru by do budúcna prišiel o veľa. síce nie o pozemok, na ktorom bude stáť dom, ale o polovicu domu, keby sa jej chcel zbaviť... ak by sa vzali ihneď po zistení tehotenstva, mala by nárok na polovicu hodnoty domu, či sa ti to páči alebo nie. lebo by boli manželia. nezáležalo by, že ona do toho investovala 400-eurový rodičák, kým on 3000-eurový plat (dajme tomu). jednoducho by to boli spoločné peniaze. ale on si nechal šikovne niekým poradiť, lebo už vtedy (tehotenstvo) ju mal za obyčajnú slúžku a vypiekol s ňou. autorka v diskusii uvádza, že z rodičáku prakticky s dcérou žije. ak aj neuhrádza náklady (čo teraz neviem, či sa spomínalo), ale nebude to veľká čiastka, tak na druhú stranu ho obriadi (operie mu veci, keď sa vráti), dáva mu maximálnu slobodu (chlapec si chodí za kamošmi a do krčmy a doma žena a dieťa), stará sa o domácnosť a dieťa, v noci mu robí matrac.... vieš, z môjho pohľadu si myslím, že ak by som bola jej mama alebo dobrá kamarátka, tak jej poviem, že už stačilo. nech od neho odíde, lebo z toho života má tak akurát hovno s prepáčením... a všetky peniaze aj tak rozkotúľa.... ak má chlapec dobrý zárobok, "kuká" na ňu relatívne fajn výška alimentov, plus RD, podľa mňa by veľmi pekne, hoci skromne vyžila aj sama, bez toho, aby mu robila slúžku. dieťa podrastie, ona pôjde do práce a bude sa starať sama o seba... spočiatku to bude možno ťažké, ale ak bude chcieť, dá to. ja som tiež odišla od zazobaného človeka, keď mala dcéra cca 7 rokov (mala som odísť skôr)... a tiež som tam prakticky len varila, prala, žehlila, upratovala, občas sex (aj to o ničom), a tak to šlo roky. plus názorové nezhody. nieže nezhody, doslova protinázory snáď na všetko.... a toto nie je život. srať také peniaze 🙂

panelacikova
10. jan 2022

@lujza123 áno, so škôlkami sú veľké problémy už roky.... my sme tiež museli umiestniť do súkromnej, pred 10 rokmi to bolo 280 eur plus strava na mesiac.... viem si predstaviť, že dnes sa to hýbe okolo tých 400 plus strava možno i viac...

babajaga
10. jan 2022

zalozili si rodinu,tak uz nie moje,tvoje,ale nase...maju robit dokopy,tiez by som nastojila na svadbe,LV na dom nepotrebujem,nech si necha na seba,ale sme rovnocenni partneri,robime na nasu rodinu.Aj mne pride,ze ju berie ako dobru gazdinku,ma vystarano o domacnost.

sterea
10. jan 2022

Prečítala som len prvých pár odpovedí a v podstate som sklamaná. Autorka má v istých veciach pravdu. V manželstve je všetko spoločné !!! Dlhy aj majetok, aj pôžičky bez ohľadu na to kto koľko zarába sa pri rozvode delí 50/50. Je nespravodlivé aby žena bola znevýhodnené lebo je na materskej s deťmi, potom s nimi bude na OČR atď. Väčšina žien zarobí menej ako muži, ale to neznamená že sa menej narobia. Manželstvom v tomto prípade získa to, že v prípade smrti by dedil syn polovicu a druhú polovicu ona. V prípade, že si ju nezoberie budú dediť iba jeho deti. Priateľ by jej mal prepísať polovicu domu a pozemok si nechať na svojom mene keďže je to dar.

zdenkastanka
10. jan 2022

Autorka - je vobec otec dieťaťa zapisany v rodnom liste?

panelacikova
10. jan 2022

@sterea má dcéru 😉 a priateľ, keby bol charakter, vzal by si ju hneď ako zistili tehotenstvo, ešte by jej veľkodušne prepísal polovicu pozemku (ak by ju miloval a svoje budúce dieťa tiež) a neriešil by hlúposti. on to vie od začiatku, že ju vlastne ani nechce.... a vyhovuje mu slúžka.

number19
10. jan 2022

@panelacikova Uprimne? Ja si myslim, ze to ze ju on nechce vedela pred otehotnenim aj samotna autorka.

panelacikova
10. jan 2022

@number19 tak toto už vie len ona sama.... tak či tak rieši prítomnosť a tá pre ňu fakt nie je ružová, o budúcnosti už ani nehovoriac.... čiže ja by som volila odchod... načo taký život?

lujza123
10. jan 2022

@number19 v Holandsku mam sestru štátnu škôlku majú otvorenú do 17.30, v UK kamoška do 18.00, ja som robila v Irsku v škôlke zatvárali dokonca o 19.00. Nie všetky škôlky v zahraničí majú takto dlho otvorené ale určite to nieje ako u nás že do 15.30 pripadne 16.00 (a to už učiteľka stojí s deckom o 15.45 pred budovou a vyvoláva rodičom kde su).

zmrzlinka2021
10. jan 2022

V spoločnosti sa dnes hra taka hra, hovorí sa tomu "muzska hra" - my sa lubime a nepotrebujeme papier, sme v podstate manzelia "bez papiera" 🙂

Ale zrazu chlapec zaraba mega prachy a ON SI plati hypoteku, nie ON IM plati hypoteku - zrazu sa chalan sprava ako keby bol free.

A namiesto pochopenia, niekto z tunajsich zien posielaju autorku "robit si karieru" aby si zabezpecila byvanie, nasetrila si atd... Cize ma okrem toho, co teraz robi a to full starostlivost o domacnost a SPOLOCNE dieta, robit presne to iste, co jej chlap a postarat sa o byvanie, aby vlastne nebola prizivnicka... ☹

Kde sa teda podela ta rodina? Ked obaja idu jednym smerom, zdielaju svoje zivoty, buduju domov a realne rataju so sebou na cely zivot?

To fakt zena ma sa vykaslat na vlastne decko a ist idealne tyzden po porode robit karieru (pisem zamerne karieru, lebo zarabat niekde 700 evri jej nepomoze), lebo PAN "PARTNER" ci "druh", ci jak sa to nazyva, SI PLATI VLASTNE byvanie a je tak uzastny a velkomozny, ze jej chudere prizivnicke dovoli u seba byvat?

Ja som karierny typ zeny a je mi velmi smutno, ze este stale sa starostlivost o domacnost, plnohondotne venovanie dietatu povazuje za nic nerobenie a nemiesto toho, aby par fungoval ako manzelsky, sa od zeny ocakava, ze bude zit realne zivot opustenej zeny

jamatkaroka
10. jan 2022

@irusa je možné že si ma nepochopila. Nehovorím že pre rodinu nič nerobí, ale pre mňa by nebol dôvodom na rozchod to že partner ma nedá na list vlastníctva. Tiež som na rodičovskej dovolenke ale toto vôbec neriešim.

dadis
10. jan 2022

@hopsadobrandejsa No vies, toto okolo tych majetkov sa riesi najma preto, lebo je vela rozvodov. Moji rodicia pochadzaju z rozdielnych pomerov. Moj otec po svadbe dostal byt aj rodinny dom, majetok bol pisany na oboch. Moja mama pritom nemala nic, mala 22 rokov ked sa brali. Nikdy za 43 rokov ich manzelstva nebol "na stole" rozvod. Najprv otec zarabal viac, po revolucii zarabala viac mama. Otec isiel velmi skoro do invalidneho dochodku, mamina pracovala asi o 15 rokov dlhsie. Teraz su uz obaja na dochodku a otec sa smeje, ze o kolko ma mamina vyssi dochodok, ale vsetko su spolocne peniaze. Doma sme ako deti nikdy nemali pocit, ze nie su rovnocenni partneri. V ziadnom obdobi ich zivota. Neviem si predstavit byt manzelkou, ktora byva v cudzom dome. Ak sme rodina, mame byt rodina vo vsetkom :(

lindusss2016
10. jan 2022

@klara7227 no tak samozrejme taka ta klasika ako su rozne mlm, o tom asi vie kazdy, ale nie kazdy si tym aj ozaj zarobi. Ja som skor myslela pracu, ktoru mozes vykonavat po absolvovani nejakeho kurzu. Sice to vyzaduje vstupnu investiciu financnu a aj dost energie a usilia, ale mne sa to zatial vzdy oplatilo. Ja napr.som jogova lektorka a aromaterapeutka. Sice jogu samozrejme nerobim z domu, ale chodim do studia max na 2 hodky a aj to len 3x tyzdenne a aromaterapiu robim uplne z domu. Netvrdim, ze to ide zo dna na den, ale da sa vyoracovat tak, aby to fungovalo. Ja som zacala este pocas rodicaku, nazbierala sa mi klientela a teraz nemusim chodit na 8 hodin denne do prace. A takychto kurzov sa da naozaj spravit xy, ide len o to, co ta bavi a o co by mohol byt v tvojom okoli zaujem. A ak nie cez kurzy, tak potom rozne rucne prace, ja obcas hackujem, ked mi vyjde cas.

number19
10. jan 2022

Ja neviem, tak ale zase narokovat si na cudzi majetok len tym, ze niekomu porodim dieta je tiez dost divne nie?
Akoze ty mas svoj pozemok a za vlastne stavias dom, chcem pol na pol...preco? No lebo som ti porodila dieta.

Ja som za to, ze ked je zena na rodicovskej, ciastocnom prac uvazku kvoli detom, je prirodzene ze muz by mal financne tahat viac - dostatocne viac...ale za predpokladu, ze zacinali na aspon vyrovnanej startovacej drahe. A nie ze jeden od zaciatku nic a druhy sa ma o vsetko finance vystarat a jeden odrodi a teraz delme pol na pol (aj to co bolo podarovane)....

Ono sa niekedy hovorievalo: rovny rovneho si ma hladat.

Inac poznam vela pripadov, kde sa chlap o manzelku!!! postaral (ze nicim neprispela, on tahal) a to aj po rozvode a doslova (ponechal byt, finance mesacne podporoval). Ale to su len urcite obmedzene typy chlapov.
A ak sa niektora na vyber takeho chlapa spolieha musi byt aj dostatocne inteligentna na spravny vyber.
V tomto pripade bol vyber evidentna chyba.

sari24
10. jan 2022

U vás od začiatku úplne zlyhala komunikácia. Spraviť si dieťa a nemať vyriešené iné dôležité témy vo vzťahu je podľa mňa veľká nezodpovednosť. Áno, stalo sa, môže žena neplánovane otehotnieť, ale ak aktuálne na to nie som pripravená, tak sa chránim. Po ďalšie si začala riešiť tému svadba až po dieťati. Samozrejme, že vzal hypotéku na seba, čo mal robiť ak si sa chystala na materskú a banka by vám ten úver nedala? Ja si myslím, že by s tým ani nemal problém, ale nemal v danej chvíli na výber ak chcel pre rodinu zabezpečiť bývanie, lebo priznajme si, žiť s dieťaťom v podnájme nie je žiadne terno. Proste ste všetko urobili úplne opačne bez akejkoľvek debaty. Navyše mi príde z tvojho príspevku, že čakáš, že chlap ťa zabezpečí, inak budeš mať podľa tvojich slov holú riť. A to môže za to on? By som si to v živote nedovolila svojmu chlapovi ani povedať.
Na tvojom mieste by som išla čo najskôr pracovať, peniaze si odkladala a vzala si hypotéku sama a byt dala do prenájmu. Aj keby ste sa nerozišli, tak minimálne je to investícia do budúcna a majetok pre vaše dieťa.

autor
10. jan 2022

Ženy , tak sa mi tu nakopili komentáre za doobedie , až mam gulaš stoho. Malička už spinka , tak môžem čítať a odpovedať. Budem takto hromadne.
Určite , ale že s istotou môžem povedať , že určite ma priateľ nechcel už pred tehotenstvom. Prečo by ma nechcel ? Keby ma nechcel , tak mladý , slobodný , tak by ma vymenil ? Alebo opustil ? Nemame 60 rokov , že nemáme až tak na vyber... Tak môžem s istotou povedať , že ma chcel a dokonca aj chce. Ale chce ma len ako priateľku , nie ženu. Keď som sa ho nato veľa krát pytala povedal , presne ako tu je spomínane , odpoveď znela , načo mi je papier , či mi to nestači takto , k laske nepotrebujeme papier a pod. .. a presne , niektore si to moc predstavuju dobre , mať vašu predstavivosť .. staraj sa doma o domacnosť , o deti , popri tom rob karieru a večer padni na hubu...pritom chlap ide len do roboty , zarobi , ešte o podstatnejšie viac ako tá žena , ten môj sa ani nenadre , (sedave zamestanie) keby staval k lopate budiš , som ticho že je unavený. Pride z roboty a ma svoje koníčky , žiadna pomoc , žeby vzal dieťa , choď si oddychnuť , pospať , alebo pomôžem ti , čo treba ? Take nepoznám... lebo žial bohu som neustale sama s dcérou. Dcerku milujem nadovšetko , venujem jej 100% svojho dňa , spolu varime , pečieme , perieme , pradlo vešiame , chodime na nakupy , kreslime , hrame proste všetko , sme skvele parťačky a kamošky ❤ Ano , dcera ma priatelove priezvysko , s tym , že sme sa dohodli , že jej dame po ňom a my sa potom vezmeme. Ano , je napisany v rodnom liste ako otec. A či by som vyžila ak by som odišla ? Ano vyžila by som. Sice možno o trochu horšie ako teraz , ale vyžili by sme a nič by nam nechybalo. Lebo jedine , co nam chyba teraz , je laska a pochopenie. A teraz ze tiahnem sama domacnost ? Ano tiahnem ...ideme do obchodu , platim ja (vsetko z RD) , ideme autom , tankujem , a vsetko ostatne. Stoho si este 200e odkladam na vedlajsi ucet a dcerke 20e ... ale co mam platit v domacnoati ked ma vsetko na seba pisane ???!!! A ked chcem , ze zaplatim , tak povie nie , ze on ma trvaly prikaz a jemu to stiahne samo z uctu... tak fajn ...nech stahuje ked nechce...co si mam klaknut a prosit ho ? Alebo nebodaj ho ja poziadat o ruku ? Na to sa nikdy neznizim , radsej ostanem sama , z ruky do huby , ale stastna .. urcite by som dokazala aj ja zaplatit pol uveru aspon , alebo elektrinu , alebo ucty s tych 200e co mam "nazvys" . Po RD by som sa vratila nas5 do prace, a dalej pokracovala v tom ..ale ked nechce ..a pri tom by sme sa vedeli pekne dohodnut a snazit sa ...a nie , nie som carojdenica , dcerka je CHVALA BOHU zdravucke spokojne dieta , na plienky neminam , je odplienkovana , kojit som ju kojila dlho , cize ani UM netrebalo ...oblecenie , co ako mam nakupovat na obleceni ? Malej alebo mne ? Co nam treba ? Ja nosim zvacsa aj tak leginy z pepca a tricko. A ked niekam ideme , mam veci co som nosila do prace. Dcerka , jej co treba ? Adidas tenisky a gucci suoravu do piesku ? Nie ...stacia jej veci aj tu z bazara alebo s pepca. Aj tak to zniči , topanky okope , a rychlo stoho vyrastie. A keby chcem , dokazeme chodit obidve v znackovom , ale naco ??? Nerozumiem naco ...ukazovat sa ? To naozaj nepotrebujem a ani nechcem , radsej si odlozim.. pripominam , co neviete , robi v nemecku , je tam 4 tyzdne , doma tyzden. Domov donesie dost , ale pre seba. Za cely cas , som ho mozno spytala 5x ci by mi tu nenechal aspon 100e , a to sme tusim chceli ist s malou na kupko , vylet , a proste nejako travit cas s nou a venovat sa jej a nahradzat zial bohu aj otca. A verte , neni to med lizat , nahradzat otca a aj matku , dieta sama vychovavat a este mat pocit , ze zije v cudziom , ze kedykolvek sa moze vratit a povedat chod , tam su dvere. ....

panelacikova
10. jan 2022

@number19 Podľa mňa si nečítala dostatočne pozorne. Mladý pán dostal síce pozemok od rodičov darom, ale dom začal stavať až v priebehu tehotenstva. Pričom plánovanú svadbu (ktorú teda vraj predtým plánovali), zrazu odsunul nabok, lebo treba stavať (čomu teda ja absolútne nerozumiem, lebo dvaja ľudia, ak chcú, tak sa môžu zosobášiť aj v úplnej skromnosti na úrade bez toho, aby to niečo stálo... možno nejaké kolky na žiadosť, už nepamätám, skrátka nie je na to potrebné mať obrovský finančný obnos). toto u nich ale zjavne nebola priorita. teda nie u mladého pána. uňho bola priorita zrazu stavať dom. autorka uvádza, že jeho brat je ručiteľom. všetko sa dalo zariadiť úplne inak. mohli ručiť napríklad rodičovským domom a potom prehodiť zábezpeku na svoj postavený dom. stačilo tak málo....chcieť... no on nechcel. takže tak. mne ona nepripadá ako vychcanka, skôr tentokrát on. a to som osoba, ktorá sa na MK v drvivej väčšine zastane mužov 🙂

hopsadobrandejsa
10. jan 2022

@0silvia0

Ale kto je na vine za nastavenie takejto partnerskej dynamiky? Vo vztahu su vzdy dvaja alebo nie?

Tak ale potom si ona zvolila zle ak ma dojem, ze ju muz zanedbava. Zrejme to nebude chlap na pohladanie ak mu nechyba vlastne dieta.

Teda ja aj keby som mal problemy s partnerkou, vlastne dieta by mi urcite velmi chybalo za hranicami.

autor
10. jan 2022

@sari24 ano , zle si citala , alebo neprecitala vsetko. Planovali sme vsetko od zaciatku , okrem dietata. Zial , stalo sa. Chceli sme sa vziat , ze sa vezmeme. Chceli sme spolocny uver , banke zamietla kvoli tomu ze idem na RD , tym tk vsetko skoncilo a zhaslo. A pri tom , ja som chcela , bola som normalne zamestnana , do prace chodila poctivo. Zial , nase banky , maju podmienky take ake maju. Tak bolo aj po svadbe a aj po vsetkom SPOLOČNE . Už bolo len on sam ...

0silvia0
10. jan 2022

@hopsadobrandejsa ja som reagovala na nieco uplne ine...

sari24
10. jan 2022

Ale ved v poriadku, tak vaše plány skrížilo tvoje tehotenstvo. Ja to beriem, stáva sa to v živote. Lenže ty sa tváriš akoby už neexistovala žiadna iná možnosť a za to, že ťa nedal na LV tak ty budeš mať holú riť. V tvojom veku som ešte bývala s rodičmi, lebo z môjho smiešného platu by som si ledva dovolila zaplatiť izbu v zdieľanom byte. Tak skús byť trochu nezávislá, vráť sa do práce a máš ešte stále niekoľko rokov k dobru kedy budeš môcť zobrať hypo hoci na garsonku a v prípade akéhokoľvek prúseru máš kde ísť bývať aj s dcérou. On nie je tvoj spasiteľ a nespoliehala by som sa na chlapa ani keby bol najlepší pod slnkom.
A mimochodom, chlap, ktorý by mi povedal, že nemám chodiť do Nemecka, lebo čo tam budem robiť by už viac nebol mojim partnerom. Lebo mne to príde tak, že on síce má teba a dcéru, ale v Nemecku má svoj single život. Nie je normálne že mu nechýba žena a ani vlastné dieťa. Preto hovorím, že vaša komunikácia je od začiatku úplne zlá.