Mám zotrvať v takomto vzťahu?
Ahojte. Včera som si tu prečítala jednu diskusiu , ktorá vomne rozprúdila všelijake myšlienky. Posim , vynechať komentare , že som sprostá , naivná a pod. To už viem , Ďakujem. Tak , s priateľom žijeme spolu už 6 rokov , stoho mame dvojročnú dcérku. Neplanovali sme , vzhladom na vek , (24 a 29) ale stalo sa proste. Tak sa narodila , tešili sme sa všetci , všetko v poriadku. Už popri tehotenstvu prichádzali temy o svadbe , bývani. Svadba bokom , musíme riešiť bývanie. Fajn.. Kedže som už bola vo vysokom štádiu tehotenstva , s nastupon na MD , samozrejme že nam nedali spolu úver , (kvôli nizkemu platu , že mi to nevychadza, mesačny plat som mala cca 540e čerstvo po škole , ale snažila som sa) Tak si uver vzal sam , ručiteľ bol jeho brat. Dom je už vo výstavbe , samozrejme všetko financuje on , lebo však čo ja zafinancujem zo 400e mesačne. On robí v zahraničí. Projekt domu , pozemok (dostali sme od jeho rodičov darom) , a všetky vecí su písane len a len naňho. Keď sa ho pýgam na svadbu , odpoveď znie všelijaká , len nie to čo chcem počuť , same vyhovorky. Čiže ďalšia slobodná mamka , ktorá nea lma nič. Ako pobiem , mne nejde o to bývanie , peniaze...ale čo ak sa niečo stane jemu , tak čo budeme my? Z čoho žiť? Vlastne si aj uvedomujem , že ani druhe dieťa s ním nechcem. Načoo?? Serie ma to ve..muslím , keby som mu povedala , nech aj mňa zapíše do lista vlastníctvsmial by ma. ĺmi , že proste berie len pre seba
@panelacikova V com? ze hovorim veci bez pozlatka; priamo a bez ochkania medzitym?😀
Kým spoločnosť a biologická stavba tela oboch pohlaví nie je nastavená rovnocenne tzn. dokiaľ muži nerodia, nestarajú sa o deti 100 percentne, dokiaľ nie sú prijmy a pracovné podmienky oboch pohlaví 100 percenntne vyrovnsné, nemôžme porovnávať príjmy a vklady do vzťahu oboch pohlaví. Ženy ktoré sa mužom snažia syoj čo stoj vyrovnať, zanedbávajú svoje zdravie, ženskosť a hlavne deti :(. Každý NORMÁLNY muž toto chápe, a každá NORMÁLNA svokra to chápe tiež (odkaz pre @heleninamama s.r.o.). Naozaj by ma ako ženu ponížilo a zarmútilo že si ma muž neváži, po 6 rokoch vláčenia sa a využívania nám neprizná verejne status ku mne a ku dieťaťu a staval by ma na úroveň slúžky a ničoty. Chápem autorku, aj keď ja som na to šla z iného konca a snažila sa najprv čo to vybudovať pred založením si rodiny, práve preto, že spoločnosť si neváži ženy a tak to aj vyzerá. Najviac ma dorazí keď matky radia synom, ako tu písala pani @heleninamatka aby si nebrali ženu s ich dieťaťom za ženu. Za trest takýto amorálny a materialistickí príbuzní. Myslím autorka že tvoj muž má podobných rodičov, lebo ten "charakter" po niekom zdedil.
@liljana Ty si nejaky zakomplexovany muz, co neznasa svoju pracu. Predstav si, ze je aj vesmir, kde zeny aj muzi chodia do prace, lebo ich praca naplna a bavi a tesia sa zo zivota. Ty tu pracu popisujes ako nejake otroctvo alebo tazky udel, ktory je urceny muzom. 3/10 zien co poznas sedia na gauci :D Isteze...odrataj prosim mamy na materskej. Aj ja som bola doma 6 rokov. Viem ake to bolo peklo :D Ako som sa do prace tesila, ale obetovala som tie roky mojim detom a nic z toho nelutujem. Ja aj keby som vyhrala jackpot, tak do prace budem chodit. A chapem aj ludi, co nechcu. Ved ok, kazdy sme iny. A som stastna prestastna, ze som stihla obe deti do 30tky...teraz ked mam 40, mam samostatne deti a zivot pred sebou.
@dadis ja som si tiež po RD v práci oddýchla. a to som mala na starosti kolektív detí a predmet, kde každú chvíľu bol úraz... i tak to bol pre mňa neskutočný psychický aj fyzický oddych oproti "sedeniu" doma s dieťaťom...
@jakubrianka Pekne si to napisala...tak ako muz nevie vynosit a odkojit dieta...tak, zial, zena ma do dnesneho dna v pracovnom svete menej respektu a na rovnakej pozicii ako muz zaraba menej. O tom su studie...a muz aj zena z normalnych pomerov so spravne nastavenymi hodnotami, to jednoducho chapu.
@liljana Mas vsetko take zaskatulkovane, aj autorku si zaskatulkovala. Ona predsa tvrdi, ze pojde do prace a jasne ze s tymto partnerskym postojom sa bude uz viac starat o seba, je mlada, ma casu dost. Este aj teba predbehne. Ona tu vlastne riesi moralnu dilemu svojho vztahu.
Uz nejaky ten cas tu neriesime autorku, ale tvoj postoj, ze kazdy si ma hrabat v manzelstve pre seba, a ze je to tak ok, ze ten co zaraba viac si viac hrabe a ten co menej, tak popripade aj nic. Ale vies co, dobre je aj taky nazor, lebo aspon autorka vidi, ze je takych ludi na svete viac. A vidi aj, ze su este stale aj taki, ktori maju aj ine hlavne hodnoty ako peniaze.
@lilitela Lenze momentalne autorka hrabe skor pre seba. Pred materstvom minimalny plat, dnes je doma, chlap cestuje, robi od rana do noci v zahranici, ked pride domov, stavia dom a ona pasivne caka, co z toho bude mat. Uz dnes "vie" a pise, ze bez jeho penazi bude mat cely zivot holu ... Odkial to vie? Ma len 24 rokov a uz chce mat napisane na seba nehnutelnosti. Akonahle na nu napise tu nehnutelnost, zoberu sa, uz bude mat vsetko, co sa tyka financii na salame. Necha ich na neho. Ona to vie, on to vie a prebieha "boj", kto bude tahat cely vztah financne. Ci iba on, alebo sa zucastni aj ona. Jej samozrejme lepsie vyhovuje, aby to tahal iba on. Nemusela by sa vzdelavat, stahovat za pracou, cestovat za pracou.
Vo vztahu sa musia dvaja dohodnut, aby vsetko vyhovovalo dvom, nie iba jednemu, Inak pojdu od seba.
@dadis No comment. Ked zlyhaju argumenty, prejdes k urazkam? Ignore
@liljana To sa tak pise alebo hovori, ze on si stavia, on si zaraba a ja ostanem cely zivot s holou ritou. Hovori sa tomu expresivne vyjadrovanie.
Zvysok su tvoje negativne domnienky proti nej.
@jakubrianka Iba to cele poukazuje na to, ako vnima ten vztah s nou, vratane toho dietata. Myslim, ze keby daco take spravila zena, ze odide na 3 tyzdne prec od rocneho dietata a tyzden ho vidi, lebo potrebuju peniaze na dom, tak ju tu cely MK roznesie v zuboch co je to za matku. To by sa dalo akceptovat hadam iba za okolnosti, ze im hrozi exekucia, ze nemaju co jest a ze by jej z takych podmienok tak ci tak dieta odobrali, pokial rychlo nieco nespravi.
autorka,ako pokracujes?
Takže on si platí hypotéku a stavbu domu a podľa teba rieši len seba, lebo tebe nechce darovať polovicu? Ako sorry, to sa nehanbíš? Mohla si byť na hypotéke a zrejme aj ako spoluvlastník domu, ak by si nemala taký nízky príjem a nemusel si namiesto teba zobrať do úveru ako ručiteľa brata. Nepriniesla si evidentne do vzťahu ani vindru, ale dom by si chcela. Veď dom ak by sa mu niečo stalo, tak tvoje dieťa zdedí podiel. Namiesto toho, ako by si sa dostala zadarmo k majetku rieš to, ako zarobiť peniaze, aby si niečo priniesla do vzťahu aj ty.
@ivkazba Pre Boha,ste normálne? Veď má len dvadsať štyri rokov a dieťa.No.. Vyjde mi z toho, že chlapcovi 'narastie hrebienok.A ktoré píšete, že ani ,vindru'🙄ste vycurane a zmýšľate. To je mi Vás ľúto.A to je aká mater,aby som radila takto synovi?!

@liljana ty si hrozne zlá osoba