Mama, bordel a nezvládnutie kritiky
Ahojte zeny, mam taky problem, uz dlhsie si vsimam, ze moja mama je strasny bordelar, naozaj, vzdy ked k nej dojdem, neskutocny bordel, vyslovene az špina.... Ja sama musim mat doma vyluxovane tip top.... Je mi to az tak luto, ze neviem, preco je taka pohodlna.... Ma teda viac robot, ale napriklad nedelu ma celu volnu, ze keby spravi kazdu nieco, tak to da do poriadku.... Snažila som sa jej castejsie naznacit, ze toto co tu mas alebo tak, ale nic nezaberalo stale rovnako....vyslovene nakupuje stále rozne haraburdy, ma ich kadetade po byte polozene, kupelnu neumyvala snad neviem koľko, riad poriadne neumyts, no cele zle vsade kam sa pozriete.... Tak dnes som to uz nezvladla tak som jej povedala, prečo si neuprace, ze fakt bordel, spina... Ze jej to nehovorím v zlom, prave v dobrom, ze moze jej nahodne prist nejaka navsteva a aby ju neohovarali.... mama ocividne nevie zvladat kritiku, uplne vybuchla, ze mam sa starat o seba, smarila kavu do drezu, ako nejake rozmaznane decko .... Uplne sa urazila na mna.... Neviem, co s tym robit, fakt mi to je luto, naozaj sa sama prichytavam, ze som u nej a idem pit a kontrolujem si pohar, aky je spinavy a tak.... Este ked som byvala s nou, som upratala ja, ale, co byva sama, naozaj to ide dolu vodou, co by ste mi poradili? zachova rozmaznane, ktoremu nikto nemoze nic vytknut aj ked jej chce dobre.....
podla mna ano, depky maju vela podob, a nemusi vyzerat nestastne, ze vidis, ze ma depku, depka je aj averzia, apatia voci zitiu, fungovaniu, hoc sa clovek tvari normalne, moja mama napriklad depky nema, ona nevyhodi nieco, jej odpoved je: ale ved to niekto vyrobil, dal si s tym namahu, nemozem to len tak vyhodit, ona je emocionalne namotana na veci, a druhy jej dovod je, ze vstava o 3 rano do roboty, pride o 8, spi a potom ide druhykrat do roboty a pride vecer, upratuje len ked vie, ze pridem :D alebo niekto...
kup jej malu umyvačku riadu máš vyriešené
nie každy je otrok vyluxovaného bytu, ludovo sa tomu hovorí aj funkčná slepota, ked prideš ty máš pocit že máš akurat tak upratane mierny bordel však sa tu žije nie ked pride iny tak má tu izbu pocit že bordel neskutočny
ked ti to tak šialene vadí tak jej to uprac vyluxuj sama
a má vôbec náštevy ? stojí vôbec o ne ? chce aby niekto vôbec k nej prišiel ?
základ čo povedia cuzdiz ludia ? skôr sa zamysli prečo nemá potrebu mat vyluxované, prečo ide týmto štýlom , prečo má pocit že ten poriadok stačí
a inak uprimne každy môže mat svoj bordel ako uzna, ja osobne ked je moc upratané sa bojím sadnut aby niečo , to tiež je hrotenie
mat vyluxovany byt ako keby sa šlo fotit do časopisu tesne pred
máš uplne jedno prečo ta budu ohovarat, drbna si dôvod nájde vždy ale totálne vždy , kto chce palicu si nájde
je to uplne jedno
Takze keby bola chlap bolo by to ok? To he riadne sexisticke. Vsak je to jej Dom, he dospela Tak predsa si moze mat aky bordel chce. k tebe chodi ona kritizovat ze mas priliz ciste?
@limetka69 presne toto, ze mi dojde taka ako keby lahostajna k tomu, taka ta apatia, ze casto aj ked som jej povedala, tak povedala, ze ja to mozem kaslat ..... no tak moja mamka nema az tak nabitu robotu, robi niekedy az od desiatej a niekedy zasa od 7, ale vtedy len do 2, druhu robotu ma od 5 do 6, cize nema to az tak nabite, ze rano odide o 6 a dojde domov o 8 večer .....
@sara07 ona velmi navstevy nema, ale ja mam pocit, ze to je aj tym, ze ona sama si ako keby uvedomuje, ze mam bordel, nemozem sem niekoho zavolat, lebo by som musela upratat, tak radšej kaslem na to ....
@sara07 to je tiez pravda, ale tak ked nemusim, nedam ešte sama dovod dobrovolne svojim správaním
@limetka69 ja tiež taky minimalista, ze proste nemusim mat 30 kremov a 30 šamponov a neviem čo, ona aj toto, ona nakupi si 30 kremov a nepouziva ani jeden a tak ....
bud rada, ze nie je prilis velka puntickarka. To by ti chodila do bytu a kontrolovala, co kde nemas naporiadku, z toho by si bola viac na nervi. Uprac jej, chod k nej raz za tyzden a uprac ty. Moja mama je horsi pripad, sama je bordelar, ale u mna bude vzdy mudrovat, ako ona robi lepsie to ci ono, bud este rada, ak sa do teba tvoja mama nestarie, a dovol sa jej, ze jej s tym pomozes. Pomozes jej aj prekonat depresie. a mozno sa Vam este aj vztah niekam posunie.
@heidy222 skorej to beriem tak, že odmalička su chlapi skorej vedení k nejakej manualnej práci okolo domu a tak a ženy k upratovaniu vnutri, že ked chlap neupratuje, tak mozno, lebo ani nevie, nikdy to nerobil, ale dievčata vacsinou odmalicka su vedene k tomu, ako sa upratuje kupelna, ako sa vysava, ako sa umyva zem, ze sa to robi kazdy tyzden a tak ....
@dena22 vies co inak toto sa mi práve aj stalo, to ma asi aj tak vytočilo, že ja fakt tip top a prišla k nam rano, ja som mala jeden tanier v umyvadle, lebo som prave doranajkovala a ona mi povedala, čo tu mas ten tanier, do mna 100 čertov, kedze u nej ako po vybuchu a ja tip top a vytkla mi jeden tanier
Pripomina mi to spravanie "zberacov". Chodia o tom dokumenty. Proste bordel, spina, nemaju sa kde v dome pohnut a stale v3ci znasaju domov, kupuju veci co nepotrebuju. Je to porucha a tteba psychologa. To ze jej upraces nic nezmeni, pretoze ten bordel tam bude zas. Vacsinou sa ti ludia zacali tak spravat ked im napr. Dieta odislo z domu, opustil ich manzel atd. Tam nepomozu logicke argumenty, skus navrhnut navstevu psychologa.
Podľa mňa má skrytú depresiu, opustila sa
@majah212 asi by aj to pomohlo, len neviem, ked dojdem s psychologom, tak to už asi uplne vybuchne .... no môže to byť z toho mojho otca teda + potom som aj ja odišla z domu už do svojho
@darina77 ano, take opustenie sa, ako keby nevidela v tom zmysel nič alebo tak
@limetka69 ani nehovor.... väčšinou sa na tie veci pyta, kde su, ked stym prestane, zvyknem posuvat dalej, darovat.....jej normálne ziaria oci, ked vidi, kolko je u nas miesta, kolko veci by sa zmestilo...podla nej mame prazdny dom.....ona napriklad toto nevie pochopit, ze mam stále linku prazdnu, ze chodba nie je prepratana.....proste ju vyslovene desi prázdny priestor
ja neviem vela asi nezmozes, ale ja by som do toho sla skrz motivacie, nasla jej zmysel zivota, aby sa opat tesila, mala preco zit, niekedy je to zvieratko, niekedy vnucata, to uz zalezi na povahe, ale zvierata vedia robit zazraky s depkami a zatrpknutostou, pesn ta miluje, tesi sa na teba, treba s nim chodit von, na vzduch, prechadzky, to vsetkov yvoalava serotonin a nejak by sa spamatala snad, poucovania a kritika ju este udupuju na tom dne kde je
vieš prečo lebo možno ked bola mladá tak mala 1 krém a dost tak si to vynahradzuje
to máš ako za komančov mali na vyber 3 druhy AB kremov a bolo to, kto čo prepašoval FA to bolo posvátne dobreže nie
takže ked moja mama má na poličke 6 druhov nočného krému ja to ako chápem a tiež som minimalista mám len 1
ja si tie obchody pamätám , sprej vônu si mala asi tri farby alebo štyri a dost ,takže ked tam má 7 vonaviek neriešim , kupovala si zeleny a hnedy myslim bac sa to volal tak nejak
Presne, na Spektrume isiel tento dokument 30 casti, neskutočný humus. Bordel na bordel a tí ludia sa hadaju o kazdy jeden vyhodeny kus ako keby mal nastat koniec sveta.Zberaju, zberaju, nevyuzivaju a ked k tomu pridás plesne, je to ťažká diagnoza jak hrom.Tam ani psychiater nepomoze lebo oni ani nedokazu dat veci na charitu Zvazuje ich lakomstvo alebo take niečo.To je N-O-N-S-E-N-S, že ti tu dievčatá radi, že si to nemáš všimať.Samozrejme, ze ta to rozčúli, ked nechces na navšteve stretnut potkana.A to len počkaj, ked sa susedia budu stazovat na smrad.Takze je taka agentura, co posiela gazdinky do domacnosti upratovat.Za 35€ dajme tomu umyju aj vyzehlia.Zbyrocne veci na charitu, dobre nech pouzije, plesnive veci smer kontajner.A ked mati nebude suhlasiť- asi smer psychholog
Inak bola aj relacia, ked matka nukala jest detom veci z kontajnera- navšteve babovku.No ja by som ju vysmarila z okna.Tuto dievčence na MK podla ohlasov by si asi rady pochytnali
@suzitok joj... to su povahy, mne mama povie stale, ze vyzera u nas akoby sme sa prave nastahovali a nevybalili :D a pritom len nemam haraburdy vsade, ale ved je super utriet prach bez toho aby som nezdvihla 32 sosiek, mam par kvetov a nabytok, a i tie kvietky mi idu na nervy, lebo je z nich bordel :P

@karolinakr ako si to krasne nafukla :D ja by som tak nevedela 😍

Ako si pisala, ze u teba vytkne jeden tanier v dreze.....no moja robi to iste...pride a povie, ze bude s malým, mam si umyt tie dva pohare co tam mam....
@limetka69 presne! Ako dobre sa upratuje! Povysavane bez prekazok, prach je jednym pretretim policky, umytie podlahy lahoda...normalne radost upratovať.....
U nej by sa nedalo...tam keby som chcelala upratat, tak len obyvackova zostava je na dva dni, všetko dat dole, umyt, utriet, sladat naspat....moj muz vždy hovori, ze co stým mi budeme raz robit...lebo svokra nam to vždy ukazuje, ze co zdedime....no dnes uz ludia ziju inak, to voľakedy sa takto hromadilo...
@limetka69 hovorit na plesnive veci - nevsimaj si to
@karolinakr inak to stymi plesnivymi vecami, zvyškami potravin, to je fakt extrem..suhlasim, ze to by mala riešiť...tam je ohrozene aj zdravie, o roznej havedi ani nehovorim....
ja som sa tiez mame ponukla ze jej upracem, ale nemyslim si, ze je to v poriadku, zakladny poriadok si ma kazdy robit sam. Isteze si potrebuje aj oddychnut. Mna prekvapuje ta reakcia, naozaj je prilis podrazdena. Vzhladom na ten vek ma napadlo, ze je okolo prechodu, cize celkovo to spravanie moze byt sposobene tym a uvidis, ako sa to rokmi vyvrbi. Za seba to mozes vyriesit tym, ze obmedzis navstavy u nej, a pozves ju k sebe. A prosim ta, nevztahuj si to takto, ze podla nej budu ludia sudit teba, to je uplna fantasmagoria, nie?
Mozno je to aj nejaka "porucha" taketo obklopovanie sa nepotrebnymi vecmi.
@limetka69 ja mam hlavne pocit s tym otcom, ze to ju asi tak znicilo, neviem, ona dost aj ked sme zili spolu v podstate riesila stale len otca, mna ako keby ani neriesila az tak, len tak formalne.... Ako keby on pre nu znamenal všetko
@sara07 ano to som si tiez vravela, ze ako keby si teraz kompenzuje ten nedostatok, ale tak keby to aspon pouziva
@karolinakr ako to ano, to je extrem, ale tak zial je to dospela a svojpravna osoba, mne by tiez vadilo, ze sa mi niekto montuje do zivota, len preto, ze sa im nepaci ako zijem, treba to proste respektovat, no toto je uz riadna depka, ale vyriesit to nebude jednoduche, autorke fakt nezavidim

@suzitok fuha no toto uz je zle, ked zacala aj k vam nosit, to ja by som asi vyhodila, ked by odisla alebo tak, keby nepotrebujem... No uvidim ako teraz je urazena, tak uvidim, ci to s nou pohne, a ked nie tak kašlem na to asi, pripadne jej trosku pomoct....