Mama, bordel a nezvládnutie kritiky
Ahojte zeny, mam taky problem, uz dlhsie si vsimam, ze moja mama je strasny bordelar, naozaj, vzdy ked k nej dojdem, neskutocny bordel, vyslovene az špina.... Ja sama musim mat doma vyluxovane tip top.... Je mi to az tak luto, ze neviem, preco je taka pohodlna.... Ma teda viac robot, ale napriklad nedelu ma celu volnu, ze keby spravi kazdu nieco, tak to da do poriadku.... Snažila som sa jej castejsie naznacit, ze toto co tu mas alebo tak, ale nic nezaberalo stale rovnako....vyslovene nakupuje stále rozne haraburdy, ma ich kadetade po byte polozene, kupelnu neumyvala snad neviem koľko, riad poriadne neumyts, no cele zle vsade kam sa pozriete.... Tak dnes som to uz nezvladla tak som jej povedala, prečo si neuprace, ze fakt bordel, spina... Ze jej to nehovorím v zlom, prave v dobrom, ze moze jej nahodne prist nejaka navsteva a aby ju neohovarali.... mama ocividne nevie zvladat kritiku, uplne vybuchla, ze mam sa starat o seba, smarila kavu do drezu, ako nejake rozmaznane decko .... Uplne sa urazila na mna.... Neviem, co s tym robit, fakt mi to je luto, naozaj sa sama prichytavam, ze som u nej a idem pit a kontrolujem si pohar, aky je spinavy a tak.... Este ked som byvala s nou, som upratala ja, ale, co byva sama, naozaj to ide dolu vodou, co by ste mi poradili? zachova rozmaznane, ktoremu nikto nemoze nic vytknut aj ked jej chce dobre.....
@marca12 hovorim, ked neupratuje nedelu ok, ale nevyuzije ani mesiac prazdnin???
@janage len ja ked si spomeniem na detstvo, u nas nikdy nebol poriadok, len ako dieta som to nevidela, poton som to robila ja.... Teraz celé zle
Ja neviem, ale 50-rocna zena nie je taka stara, aby, pokial je normalna, musela zit v spine. Ano, nemusi mat kazda vyluxovanu domacnost, ale rok neumyt kupelnu a podobne, toto nie je normalne. Musi mat nejaku depresiu, alebo bola len zvyknuta, ze upratovali deti, deti vyleteli z hniezda a tam je mozno ten problem, ze nevie fungovat bez deti.
Zle si pochopila,tak ešte raz: taký bordel ste mali doma aj keď si bola malá? = 0 až povedzme 15 rokov. Mi netvrd že si doma všetko upratovala po škôlke 😁
@jankapepe akoze asi sme nemali nejak extra poriadok, len asi ked som mala 7 rokov som to neriesila, ale potom presne ked uz som mala ja neviem 15 som to zacala riesit ja
@dskjhfdlkdjhl ved to si hovorim, ze bud ma depku alebo bola fakt zvyknuta, ze som popratala ja uz tak od pubert, a tym padom ona si vlastne len ide dalej v rovnakých zvykoch, len rozdiel, ze uz tam nie som ja a neurobim to
@nikolka1986 Mam takmer 50, tiez narocnu pracu, dokonca aj skolopovinne deti, nemame vzdy super poriadok, ale neumyt rok kupelnu-to si fakt neviem predstavit. To naozaj normalne nie je, pokial je zena zdrava.
@nikolka1986 tak neviem, ci plesnive kompoty a rok neumyta kúpeľňa je o tom, ze ja som spratek, ale ok, dik za nazor.... Ved ja nehovorim, ze ma upratovat kazdy den, sak staci normalne sem tam alebo vyhodit pokazene potraviny.... To je snad normalna bezna vec nie? Ked nemam cas bezne, tak aspon, ked mam nejak viac dni volno, napriklad ten mesiac cez prazdniny a podobne
@nikolka1986 Ani Ty si nebola, beriem to tak, ze zakladatelka bola, vie o com pise.
@nikolka1986 samozrejme, ze bola, tam su flaky na vani, co je neumyta spina.... Potraviny pokazene, ktore su stale v polickach taktiez vidim, ze nie su vyhodené ani po mesiaci, ani po dvoch, ze tam stale su....
ale nemá prázdniny , ale dovolenku , dovolenku keď je najväčšie teplo , dovolenku ktorú nemôže vyčerpať inokedy ! Choď počas tej dovolenky k nej a pomôž jej , namiesto toho , že tu hľadáš radu ( a ani si ju asi nedostala ešte)
@lenocka12345 ved dovolenku, ale je rozdiel mat dovolenku dva dni na oddych a mesiac, sak to uz aj od nudy clovek zacne pratat po takej dobe.... Ved skusim komunikaciu, pomoct jej a uvidim, lebo vidim, ze sama to neurobí, a ked sa jej povie, urazi sa....
skús sa vyhnúť tomu aby si povedala , naznačovala , Že má bordel , ale opýtaj sa jej či môžeš , bla bla , zaobaľ to , ak nie , začni bez nej
@nikolka1986 tak ked tie kompoty vidim v tej policke 3 mesiace, tak to neni asi dva, ani tri dni.... Neumyvala kupelnu nikdy, vzdy ja a poznam umytu kupelnu.... Poznam ju, garantujem, ze ju neumyla, umyje len umyvadlo raz za tri mesiace mozno, a tym to hasne, zem v kúpeľni a vana, ako keby neboli.... Vidis co je spina a co nie, aj na starsej kupelni
@mamickadusicka ďakujem za podporu, ako hovorite, rada by som pomohla, ale tiez si myslim, ze som s nou dosť casto, uz to niekedy manzel prevaluje oči.... Ale teda keby mam naozaj este upratovat zene, ktora este podotykam vacsinu volneho casu co ma, sedi doma za PC, tak ja uz neviem.... Ved nechcem po nej, aby sa jej dalo jest z dlazky, len taky zaklad, ved vidim, ze nieco mam po zaruke, pokazene, tak vyhodim a podobne.... Som rada, ze aspoň niekto chápe
@nikolka1986 sak prave, ze je bordel a bordel, keby ma ja neviem neustlanu postel, ok, nepoviem, sak to sa stane kazdemu alebo nejaky ten pohar v umyvadle ok, ale toto je fakt vsade kam sa pozries
@mamickadusicka presne ako hovoris, ten mesiac dovolenky mi dojde taky, ze tam fakt ten priestor mala, ze ako sa da vyhovorit tam, to ze teraz je unavena, ok, chápem, ale ma aj priestor v roku viackrat a aj tak nič....
Ked ma viac prac a v nedelu volno je rada, ze si oddychne. A tvojou povinostou je jej pomoct. Myslim, ze mas za co.
@nikolka1986 akoze je pravda, ze sa mi ťažko k nej chodi, lebo to vojdes len na chodbu a bordel.... Ale tak ja by som aj za nu chcela, aby bola spokojna, ze by mala pekne.... Neviem, ja si myslim, ze mozno uz aj tolko toho, ze uz nevie, kde zacat, sama od seba niekedy povie, ze ona to sere, ako keby si bola vedoma toho bordelu a snazila sa dat najavo, ze oen mi nikto nic nehovorte hlavne

Ja ked som bola dieta som mame robila poriadky v siti, podla farby a velkosti, pradlo vesala vzdy rovnakymi kolickami do.paru, mama ma davala za vzor sestram. A vies co? Neznasam upratovanie teraz a ta co bola ako najvacsia bordelarka tak ta teraz ked pride na navstevu k mamke, tak vygruntuje vsetko lebo podla nej je tam prach a neporiadok. A doma segra ma, ze dlazky mozes jest.