icon

Mama, bordel a nezvládnutie kritiky

5. feb 2020

Ahojte zeny, mam taky problem, uz dlhsie si vsimam, ze moja mama je strasny bordelar, naozaj, vzdy ked k nej dojdem, neskutocny bordel, vyslovene az špina.... Ja sama musim mat doma vyluxovane tip top.... Je mi to az tak luto, ze neviem, preco je taka pohodlna.... Ma teda viac robot, ale napriklad nedelu ma celu volnu, ze keby spravi kazdu nieco, tak to da do poriadku.... Snažila som sa jej castejsie naznacit, ze toto co tu mas alebo tak, ale nic nezaberalo stale rovnako....vyslovene nakupuje stále rozne haraburdy, ma ich kadetade po byte polozene, kupelnu neumyvala snad neviem koľko, riad poriadne neumyts, no cele zle vsade kam sa pozriete.... Tak dnes som to uz nezvladla tak som jej povedala, prečo si neuprace, ze fakt bordel, spina... Ze jej to nehovorím v zlom, prave v dobrom, ze moze jej nahodne prist nejaka navsteva a aby ju neohovarali.... mama ocividne nevie zvladat kritiku, uplne vybuchla, ze mam sa starat o seba, smarila kavu do drezu, ako nejake rozmaznane decko .... Uplne sa urazila na mna.... Neviem, co s tym robit, fakt mi to je luto, naozaj sa sama prichytavam, ze som u nej a idem pit a kontrolujem si pohar, aky je spinavy a tak.... Este ked som byvala s nou, som upratala ja, ale, co byva sama, naozaj to ide dolu vodou, co by ste mi poradili? zachova rozmaznane, ktoremu nikto nemoze nic vytknut aj ked jej chce dobre.....

autor
5. feb 2020

@lula313 vnucata este malinke, to nezapojim vobec, ale skusim to takto nejako jemnejsie, lebo vidim, ze to je agresia inak zrovna a neprijatie....

karolinakr
5. feb 2020

Ja by som prisla ku vam na brigadu, len obavam sa, ze ak ma tvoja mama diagnozu zberatel, nepohne s nou nic. Ak sa jej len nechce, lahko to prekonate.Hovorim najdi si inzerat upratovanie domacnosti, gazdinky, tak jej este aj navaria a napecu.Raz za zivot to zackvakate a uvidite, ako to pojde

queen_mary
5. feb 2020

Skus to spojit napriklad s jarnym upratovanim, ze si spravite pekny den spolu. Jedna navari, jedna bhde upratovat, po robotke kavicka, kolacik 🙂

haaadanka
5. feb 2020

nie.. moja mama nie je na dochodku... prave to pisem, ze sa kazdy den derie v praci aj ked by uz mala byt na dochodku.. a ani zdaleka nie je nemohuca.. tiez ide aj do kina, aj ku kadernicke, do fitka..,ale aj tak by som si v zivote nedovolila kritizovat jej domacnost.. praveze sa tesim z toho, ze radsej vypadne s kamoskou do mesta, ako keby mala sama drhnut cely dom... cely zivot sa o nas starala.. upratovala.. varila.. popri zamestnani... ma pravo aj na konicky.. ved drela cely zivot, aby som sa ja mala dobre!

hettinka
5. feb 2020

Ak pracuje toľko, že má iba nedeľu voľnú, nečudujem sa, že ju nechce stráviť upratovaním. Ale asi zarába a mohla by si najať upratovačku aspoň 1x do týždňa.
Mohla by si jej to navrhnúť, v špine žiť nemôže. Aké haraburdu nakupuje? Nie je chorá?

autor
5. feb 2020

@karolinakr ja som nazoru, ze bud ma fakt tu depresiu skrytu alebo sa jej nechce a je pohodlná

autor
5. feb 2020

@haaadanka ved ja tiez nechcem, aby len upratovala, ale ako hovorim, napriklad v lete mala mesiac dovolenku, mesiac doma a nič.... To uz mi dojde divne....

autor
5. feb 2020

@hettinka haraburdy vsetkeho druhu, od obelcenie, kozmetiku, najlepsie ze kupuje stale cistiace prostriedky, ma ich milion, ale nepouziva ich.... Prasky na pranie, ja neviem sviecky, telove mlieka, topanky, hlavne take zenske haraburdy by som povedala

lenocka12345
5. feb 2020

môžem vedieť aké má mama zamestnanie ? Predpokladám , že v školstve , keďže si spomínala prázdniny
a čo si myslela tým , že má viac robôt ?

tslobik
5. feb 2020

Ja tiež niekedy nevládzem upratovať. A pre niekoho to nie je zmysel života. Pre mňa je to dosť podstatné - mať upratané, ale keď nemám čas, resp. nevládzem a trápim sa preto. Takže lepšie by mi bolo na svete, keby som to mala na háku ako možno tvoja mama.

sara07
5. feb 2020

ale tam nejde o to použivanie ale o ten pocit vyberu, jasné že ich nepouživaju všetky respetktivne jeden oblubeny a zvyšok občas

autor
5. feb 2020

@lenocka12345 ano, je ucitelka, okrem toho chodi este upratovat jednu miestnosť po robote, kancelariu, co ma asi na hodinku po praci....

autor
5. feb 2020

@tslobik ale ved ja nechcem po nej aby drhla kazdy den, ale mat plesnive kompoty a neviem co a nevyhadzovat to, je podla mna uz dost cez... Milion potravin hocikde, ktore su stare, vana spinava, neumyta tak rok asi....

janage
5. feb 2020

Predstav si, ze,zajtra by si sa dozvedela, ze ma,mama tazku diagnozu a do roka uz nebude. Bol by ten neporiadok este taky podstatny? Vycitala by si? Ci by si inak dako zariadila a jej by si dopriala co najviac peknych zazitkov, hoci na tom bicykli. Pretoze cas, by bolo to, co by ohromne stuplo na cene.

hettinka
5. feb 2020

Podľa mna je chorá, keď nezmyselne nakupuje a hromadí veci.

janage
5. feb 2020

Ano plesnive jedlo, a rok neumyta kupelna je cez. Ale to by som riesila odoslanim mamky na vikendovy pobyt ako darcek meniny, narodky a za ten cas vyhodila a kupelnu vydrhla.

janage
5. feb 2020

A ak mas podozrenie na diagnozu tak chod sama za psychologom a on ti nieco urcite poradi ako na nu.

lenocka12345
5. feb 2020

toto ti hovorímako 33 ročná učiteľlka , s deťmi robím 4 roky
keď chodím domov , cítim sa ako keby som ťahala 5tu 12h šichtu v bani a to nepreháňam a práca ma baví , nehovoriac , že som celú dobu v strehu a strese , ku tomu sem tam prípady , že mám problém zaspať lebo na to myslím , a neviem si predstaviť , že by som ešte šla do druhej roboty
keď budem mať 50 aj u mňa možno bude chliev a tiež mi to bude jedno 🙂
nemysli na seba , ani na to čo si ľudia o teba myslia
vezmi handru , vedro a vydrhni jej to tam
u mňa mama keď nestíhala žehliť , tak jej mama došla a videla to , požehlila , vypila kávu a odišla
moja teta a babka majú podľa mňa špinavé záchody , prídem , opýtam sa , vydrhnem a všetci sme spokojní
nikto sa neuráža a všetci sme ok

autor
5. feb 2020

@janage tak samozrejme, ze keby jej nieco je tak to neriesim, ale to mi zasa dojde ako taky alibizmus, to si kazda mozeme povedat, ze zajtra ma mozno slak trafi tak serem na vsetko a nejdem ani do roboty a hotovo....

autor
5. feb 2020

@janage sak to, ze asi to budem musiet ja, len potom a nou poriesit, ze preco, ci ma fakt nejaku depku a aby ked jej upracem si to potom udrziavala

lenocka12345
5. feb 2020

a možno ty to vidíš tak lebo doma to máš tip top , ako ja keď vidím záchod , 100 ľudí povie že je ok a ja si nesadnem lebo doma mám vyleštený

janage
5. feb 2020

K spinavemu riadu. Pamatam ako dieta ked k nam prisla mamina mama na prazdniny. Ake mala mama nervy, ze babka furt chce pomahat a umyvat riad a robi to neporiadne. A teraz sa to opakuje. Proste aj zle vidi ten starsi clovek. Umyvacku mozes skusit, len aby ju vyuzivala.

autor
5. feb 2020

@lenocka12345 tak ved je mi jasne, ze je asi unavena, ale napriklad cez ten mesiac prazdnin mala cas upratat a aj tak nic, keby aj teraz nie, ape cez sviatky tiez dlho doma, ze keby využila aspon taketo prazdniny a tak, ale ona ani vtedy nie

autor
5. feb 2020

@lenocka12345 jasne no, ale tak sak chodim aj ja na navstevy a tak, naozaj som toto nikde nevidela takto

autor
5. feb 2020

@janage asi porozmýšľam, len presne, aby vyuzivala, aby to malo efekt, lebo aj tu unyvaccku treba nalozit a vylozit....

martina2ve
5. feb 2020

Ahoj, no moja mama detto!
Ked sme boli deti mali sme poriadok, kazdy druhy den sme museli vysavat , umyvat podlahy a nevnimala som ze mame bordel, byvali sme v bytovke a kazdu chvilku sme mali navstevu-kamosky,susedky, kolegyne... my deti spoluziakov.
Ale odkedy sme sa prestahovali do RD je z nej bordelarka, my decka sme sa odstahovali do svojho s manzelmi/manzelkami.Cize mame svoje domacnosti ale obcas dojdeme k nasim. Ja sice chodim velmi malo navstevovat rodicov ale vzdy je tam strasny bordel, vsade 100rocna spina, kupelne spinave, kuchyna ani nehovorim, vsade haraburdy a barsjake somariny, mamka zacala chodit do sekacov, na burzy pritom penazi maju dost aby sa vedeli pekne kvalitne obliect, ale oni a hlavne mamka kupuje mechy oblecenia, topanok , dekoracii a nic nevyuzivaju a nepouzivaju. Takze su taki zberaci!
Pre mna je to nepochopitelne, ale hovorim si Ok je to ich vec. Cudujem sa ze ziju v takom bordeli ,pritom ani jeden nechodi do prace, cize casu maju veeeeelmi vela.
A ked sa jej opytam ze preco si neuprace tak sa nase*e a dobre ze ma nevyhodi z JEJ domu.
Mozno je to vekom , mozno pohodlnostou, mozno ...? Neviem ale je to jej domacnost.

autor
5. feb 2020

@martina2ve mamka to iste s tymi sekacmi, zacala do sekacov chodit a stale tam kupuje aj totalne, ze veci otras, ale je to za 50 centoc a pritom nikdy to neoblecie a presne uz v izbe jednej ma aj mech, plne handier a nechápem ake veci to su....

janage
5. feb 2020

Tym som chcela povedat, ze cim je clovek starsi, tym viac si vazi napr. ten cas. Ja som vyrastala tak, ze vzdy poriadok, uvarene kazdy den, zavarala mama po nociach, strikovala, sila. Ale na nas neostal cas. Nepamatam sa, zeby sa s nami zahrala. Moja najlepsia spomienka je ked nechala vsetko tak a v neupratanej kuchyni, bez navareneho tepleho obeda sme spolu malovali velkonocne vajcia. Tym chcem povedat, ze kazdy ma ine priority, niekto poriadok, iny pracu, dalsi cas pre seba a blizkych. A ver tomu ze po 40 naozaj uz to telo sa hlasi aj tych nahlych tazkych chorob a umrti je zrazu viac medzi rovesnikmi. A prehodnocuje clovek. Ale v 25 tiez som neverila😉

autor
5. feb 2020

@janage moze byt este tak, ze proste uz to tak nerieši, ale tak aspoň taky zaklad by mohla myslim.... Vyhodiť plesnive veci napriklad

marca12
5. feb 2020

Vo vyssom veku uz ludia nedbaju tak na veci ako v mladsom veku,stratia motivacia,ciel zivota. Vidim to na mojej mame. Za mlada puntickarka ani smietka nemohla byt na zemi,neexistovala neumyta kupelna. Dnes niezeby mala sto rocnu spinu,ale vidno,ale uz tak nebaziruje na poriadku. A chodim jej pomahat s vacsim upratovanim. Uvedom si,ze mama je dospela,zrobena zena a to posledne,co by uz len v nedelu robila,je upratovanie. Chapem ta,ale pochop aj ty ju,ze uz nevladze,nema chut sa snazit.