Mama, bordel a nezvládnutie kritiky
Ahojte zeny, mam taky problem, uz dlhsie si vsimam, ze moja mama je strasny bordelar, naozaj, vzdy ked k nej dojdem, neskutocny bordel, vyslovene az špina.... Ja sama musim mat doma vyluxovane tip top.... Je mi to az tak luto, ze neviem, preco je taka pohodlna.... Ma teda viac robot, ale napriklad nedelu ma celu volnu, ze keby spravi kazdu nieco, tak to da do poriadku.... Snažila som sa jej castejsie naznacit, ze toto co tu mas alebo tak, ale nic nezaberalo stale rovnako....vyslovene nakupuje stále rozne haraburdy, ma ich kadetade po byte polozene, kupelnu neumyvala snad neviem koľko, riad poriadne neumyts, no cele zle vsade kam sa pozriete.... Tak dnes som to uz nezvladla tak som jej povedala, prečo si neuprace, ze fakt bordel, spina... Ze jej to nehovorím v zlom, prave v dobrom, ze moze jej nahodne prist nejaka navsteva a aby ju neohovarali.... mama ocividne nevie zvladat kritiku, uplne vybuchla, ze mam sa starat o seba, smarila kavu do drezu, ako nejake rozmaznane decko .... Uplne sa urazila na mna.... Neviem, co s tym robit, fakt mi to je luto, naozaj sa sama prichytavam, ze som u nej a idem pit a kontrolujem si pohar, aky je spinavy a tak.... Este ked som byvala s nou, som upratala ja, ale, co byva sama, naozaj to ide dolu vodou, co by ste mi poradili? zachova rozmaznane, ktoremu nikto nemoze nic vytknut aj ked jej chce dobre.....
Ty máš svoju domácnosť tak si ju organizuj po svojom, mama nech si svoju organizuje tiež po svojom. Tebe by sa páčilo, keby ti ona chodila na návštevy kontrolovať či máš tak ako jej vyhovuje? Asi nie. Ak sa ti u mamy hnusí, tak ju pozvi na obed, do cukrárne... a ponúkni jej pomoc, či už prídeš ty raz za týždeň bez blbých rečí upratať alebo niekoho zaplatíš. Ak to prijme tak fajn, ak nie tak je to jej vec.
@nikolka1986 tak ona ma kompoty vonku v otvorenych polickach hocikde postrkane, aj medzi cistiacimi, alebo ja neviem tuniaky a taketo podobne.... No a ked k nej idem na navstevu, tak vidim, ze to tam je stale, ked si vypytam kompot povie jej tento je uz pokazeny, ten ti nemozem dat a az vtedy vyhodi, tvari sa, ze na to dosla vtedy, pritom kompot tam vidim už pol roka dajme tomu a tak....
Ja mam zas opacny problem s mojou 29rocnou dcerou, tiez chodi do prace , ale ma dost volna a tiez nic doma nerobi ak vyslovene nemusi,cele dni na posteli, dieta jej pride zo skoly a ona este spi, byvame pod jednou strechou a pre mna je to hotova katastrofa, kritiku nezvladne, neda sa, skusala som asi vsetko. Moj nazor je...nezmenis to asi nie a ak budes pomahat a chodit upratovat, tak nebude robit nic uz vobec. Niektori ludia proste ziadnu kritiku nezvladnu. Mozes skusat, ale dokedy ti to vydrzi, aj ked je to mama.
@minka80 ved hovorim nech si oddychne v nedelu, ale ked ma mesiac volno v lete, to sa neda najst cas na upratovanie?!
@sissy27 asi to tak budem musiet riesit
@oli18 poriadkumilovna asi nie je teda, to urcite nie.... Len teda, ci aj nema nejaku tu depku od toho rozvodu.... Taky zmysel života
@nikolka1986 chodím tam, lebo som jedinacik a mama ma chce vidiet, tak za nou idem, aby nebola sama stale
@nikolka1986 tak jasne ze si nechcem s npu vztah pokazit, ved dobre to len myslim.... Nie v zlom, ale aj ona by sa mozno citila lepsie, keby mala poriadok alebo by si aj nejaku kamosku zavolala, ale nezavola si, lebo ona su je podla mna vedoma, ze ma bordel, len s tym nic nerobi
@monikas4 ved to, ze ja som jej aj dnes povedala, ze to nemyslim v zlom, ved ma byt, zije sama, ja neviem fakt hocikedy by si mohla aj zavolat nejaku kamosku na kavu alebo by sa jej mozno tiez tak viac pacilo, keby mala pekne poriadok aspoň trochu, ale ona sa tam radsej izoluje, ze za nou idem len ja, ale upratat niekedy nie.... Tiez reagovala agresivne, hodila pohar plny kavy do umyvadla a cele to tam este ostriekala
@nikolka1986 tak jednu prácu ma ako ucitelka, je doma casto uz o jednej a druhu, ide upratat na hodinku jednu kancelariu, cize to nie su dve prace, ze dojde domov o osmej vecer od rana od 6
@nikolka1986 verim, ze ponizilo, ale rok som sa snazila davat najavo len nejake signaly, ze som si teda vypýtala kompot, ktory som videla, že tam je uz pol roka a tak, ze ju to samo trkne, ze asi by som si to mala pretriedit a tak, ale netrklo, preto som bola uz taka priamejsia
@nikolka1986 počúvaj, ty sa do nej nenavážaj. Ona má rada svoju matku, je jej jediná dcéra a vadí jej, ako jej matka žije. To, že niekto hromadí veci v byte, teda nevyhadzuje nepotrebné, je diagnóza. Teraz má 50, tak si predstáv, čo bude v tom byte o 10-20 rokov, Prajem ti takéhoto suseda, potom iste zmeníš názor.
@oli18 ved to, ze este je to mlada zena v podstate, je mi jasne, ze keby ma ja neviem 70 tak jej idem upratat, keby uz nevladze a neviem co, to je jasne, ale dojde mi to teraz este taka pohodlnosť
@nikolka1986 hmmm, keby si to videla myslim, ze by si mala iny nazor, ale tak asi taky problém nemas, tak nechapes o com hovorim a ze to nemyslim zle, ze jej chcem vlastne pomoct
Ja viem, dnes som dcere povedala fakt nie v zlom, ale je nas tu 7 v jednom byte, manzel je v bdelej kome takze skoro nespim, stale som na nohach, chcem poriadok doma a nechcem stratit dceru no ak ja nieco poviem, dostanem sprchu taku ladovu...Ak by chcela, mohla by, nechce a asi ani pomoc neprijme.
@nikolka1986 najviac padnutá na hlavu na MK si ty, ak si dovolíš osočovať iných. Diskusia je tu na 6 strán a nikto nikomu nenadáva. Takže smer psychológ, alebo Pravidlá slušného správania. Potom prispievaj do diskusií.
moju mamu tiez opustil manzel. a ma zhruba 250 metrov stvorcovych plny veci! fakt ze asi 200 parov topanok tisice knih tonu oblecenia... bilion veci z konickov co ma. dielne. dedicstva. a je jej luto cokolvek vyhodit. opustili ju ludia tak nezvlada ze by ju opustili veci. aj kedraz za cas venujeme/posleme vrecia veci dalej. tak sa opat nazbieraju. plus si vie velmi sikovne objednat cokolvek z internetu. uprimne neviem co s pravime ked tu nebude..... nemam moznost ani silu zmenit ju. je aka je. je pre nu existencialne ohrozujuce zmenit to. takze aj ked mi je z toho sem tam tazko akceptujem to. je to choroba ako kazda ina. ale kazdopadne tie povrchy ktore nie su zapratane udrziava ciste. pri riadoch dlazkach a kupelni strach nemam...
@monikas4 jednoducho, ked sa niekomu nechce, tak sa s tým nepohne.... Vy teda byvate v byte jednom, cize tam upratate aspoň vy, len tu ja mam fakt pocit, že je to horsie a horsie a mozno aj ona sama uz nevie, kde by zacala s pratanim, skusim jej mozno tak jednorazovo upratat vsetko, a potom budem dufat, ze si to ustrazi a nezahadze zasa
@nikolka1986 nemusí sa k nej vlúpať :D ale myslím , že ak je to naozaj ako píše a nepreháňa , nech uprace počas návštevy , ako moja babka , mama varila a babka vytiahla žehličku , ako ja keď som idem na záchod , opýtam si čistiaci , alebo keď som u babky tak sa opýtam kde má veci a pratám kým pozerá televízor , pohoda , nikto sa neuráža , ale tak my sme inak nastavení ako je taký ten rodinný štandard 🙂