Mama do mňa rýpe kvôli postave
Som štíhla, nosím veľkosť S alebo ak chcete číslom, tak 36. Úplne cudzí ľudia ma veľakrát pochvália. Že dobre vyzerám, že som drobná - pritom drobná výškou nie som, mám 174,5 na výšku. Ale oni myslia, že chudá.
No stačí prísť na návštevu k mame a tá mi hovorí úplný opak. Že som veľká a taká a onaká.
Som z toho zmätená, ja sa vidím, že mám peknú postavu, cvičím, chodím na hodiny tanca, veľa ľudí mi povie, že by som mohla trochu pribrať. Sama sa vidím v zrkadle a som veľmi spokojná.
Prečo ma teda mama inak vidí? Nechápem to a fakt mi to vŕta hlavou. Najradšej do mňa vŕta pred návštevou.
@kepassa tvoja dcera ma podla bmi indexu podvahu
Mama ma pravdepodobne nizke sebavedomie a toto su jeho prejavy. Co presne sa jej odohrava v hlave, to tazko povedat. Moze ti postavu zavidiet a davat ta dole kvoli tomu. Moze byt, ze niekto za vyzor kedysi zhadzoval ju a ona to akoby vracia tebe, to byva caste. Tiez moze byt, ze ma nizku mienku o sebe a tym padom pochybuje aj o svojom dietati, ktore je jej vytvorom. Kazdopadne to nizke sebavedomie tam podla mna bude.
Mama závidí.... bohužiaľ 😂
Jej mama nema ziaden problem. Moja dcera sa mi zda tiez byt chudou, hoci ona ma rovnaky pocit zo seba, ako zakladatelka. Aj som jej to povedala, ale inak to ovplyvnit neviem, tak to viac neriesim. Neviem praco mas, zakladatelka, s tym problem, co ti hovori mama. Asi sa velmi bojis jej vycitky. Ved to uzavrite raz a navzdy.
Pises, ze matka je stihla, preto predpokladam, ze sa za nou chlapi otacaju. A zrazu ma konkurenciu, kt.ju prerasta a zjavne to nevie spracovat.
Podla mna zavist.
@kepassa tak to si sa musrla v nejakom cisle seknut
Opýtaj sa jej, či si máš dať odrezať radšej nohy, alebo hlavu, čo by jej viac vyhovovalo... Chová sa divne. Tiež si myslím, že si na tebe rieši nejaké svoje skryté komplexy.
"Velka capina" ? Tu nevidim narazku na vahu ale na rozmer, a vyzera, ze je to tak ako som pisala. Ona je mala drobna a pre nu si velka. Co jej poznamky neospravedlnuje.
a inak mate aky vztah? toto co ti hovori,je nevhodne,specialne od matky...ak by si vazila 130 kil a povedala by ti,ze by si mala nieco robit-tak to by bolo ok...ale rypanie,hlavne ked hrozi anorexia a bulimia je na facku-pokial by islo o inych ludi..tu ide o matku-o to je to tazsie...do mna tiez rypala cely zivot,zle to bolo hlavne v detstve a dospievani...potom som to brala uz ako standard...pozri-mne pred par rokmi,ked som po operacii a komplikaciach vychudla na 42 kil,pri vyske 174-175 cm-povedala,ze ako dobre vyzeram,vraj aj ini vravia /to urcite/..lenze do mojej matky,ktora bola dlhe roky mohutnejsia rypal otec aj jeho matka,on je posadnuty stihlostou...tam zohrava ulohu vela veci--mozno ma tvoja mama komplexy ze je nizka,mozno fakt dobre vyzeras a ked ta nahodou nema rada,tak ju to serie,kedze si uvedomuje ze starne a ty si pekna...ide o to,aby si prilis neanalyzovala blbe nazory...ak sa pacis sama sebe a vyzeras dobre-tak neries...dokonca kludne mozes aj trochu pribrat,pri tejto vyske je m-ko ok...a pokial robi tie hulvatoviny,ze ta zhadzuje pred navstevou-hned ako zacne sa postav a odid so slovami,ze urazat sa nenechas a ze ci sa nepocuje....lebo hadam mas hrdost..ak raz dovolis,aby ta niekto urazal,tak si na to navykne on aj ludia pred ktorymi to robi...venuj sa dolezitejsim veciam,nez tvoja postava,nejak si tou zalezitostou pohltena...
A naozaj to myslí v zlom? Ona je maličká, tak pyšne hovorí, že si vysoká (veľká jej slovníkom) Joj, aká si veľká.
@0kristina0 vcera ju akurat vazili aj merali na alergologii. Doma ma tie iste cisla..najedenaaa o pol kg viac
@eva8 v dobrom to určite nemyslí.
@eeffka Takže pojmom "veľká capina" sa normálne oslovujú vysoké ženy? Je to dosť urážlivé.
@oli18 To ona má problém so mnou, neustále naráža na moju postavu, že som veľká baba, veľká capina ..to je normálne takto oslovovať dcéru?
To si ale musíš vyriešiť ty s mamou. Alebo myslíš že tu ti ženy vyriešia tvoje mindraky?
@aurora33 Nie, nemyslím si, že mi ženy vyriešia mindráky, ale zrejme si nejaké liečiš ty na mne. Ja som si len prišla pokecať.
Aj u nás bstarsia generácia používala "veľký cap", ale to znamená, že už vyrástol. Už je z neho veľký cap. Nemysleli to v zlom. Však si to vydiskutuj s mamkou, povedz jej, že ti to vadí. Ona možno ani netuší o tvojich pocitoch
@eva8 Myslí to v zlom, to nie je v tom, že by len používala nejaké naučené frázy.
Ona ti to hovorí podla mna kvoli vyske, podla toho co pises. Ty si vysoka, ona je nizka, pre nu si "velka". Ja meriam podobne ako ty - velkost 38, nieco 36. Nevsimaj si jej reci, je to zvlastne, ze vlastna mama ta potrebuje takto deptat. Lebo si urcite pekna, vysoka, stihla. Mne sa to ale tiez stava, ze nizke zeny si myslia, ze my vyssie, sme "mohutne" alebo ako to povedat, ale je to blbost, mozno len v ich ociach jedine. 😁
ja by som, ak ta tak este raz zhodi pred navstevou, jej povedala: Mamka moja dakujem, ja som tak rada, ze som nezdedila výsku po tebe a nie som malicka ako ty.
@ema22270 No presne, ešte aj mohutnou ma nazvala. Vážne nechápem tieto reči, o čo jej ide, mohutná žena vyzerá inak a hlavne prečo to hovorí dcére, to si neuvedomuje, že ako to znie?
A ty co? Drzis ako hluchy dvere? Sak sa ozvem a stopnem to. Aj tu reagujes dost podrazdene, skus svoju nevolu smerovat tam odkial pochadza.
Mna cele detstvo ujo volal šťanda, rozumej male dievca tam u nich, u mna pošikanek 🤣, tqk som sa ozvala, pozeral a uz ma tak nevolal. Mam usta sa ozvem.
Pokecat znamená ohovárať svoju mamu, ako na teba hovorí pred návštevou? Ja neviem ale keď sa mne nepáči ako sa ku mne niekto správa tak to riešim s konkrétnym človekom a nevypisujem na fóra ako mi niekto ubližuje a prečo a čo ho k tomu vedie. Tu ti to naozaj nik nevyrieši za teba.
@aurora33 Ohovárať? To je zaujímavé, ja len opisujem svoju situáciu na fóre, v tom prípade tu potom každá jedna, čo založí diskusiu ohovára.
@eeffka Máš pravdu. Strata času sem písať.
autorka, pospominala som si na vela veci opravnenych rypov neopravnenych rypov v zivote, ked som zhodila 15 kg moja obezna matka ktora to hodila na geny (co som ja odmietla a stale to odmietam zvalovat na geny a poctivo makam) komentovala ako mam ochabnute ruky splasteny zadok (na zadok musim drepovat ked ho chcem vypuleny lebo ho nemam ako cernosky, ale na co????) az som jej raz zvysenym hlasom povedala, ci mi zavidi lebo je tlsta a ci jej pride normalne toto dcere povedat. K tym rukam som sa vyjadrila o par dni potom (mohli byt ochabnute to bolo obdobie ked som neplavala pol roka, ale i tak na co????ved sa nezivim vzhladom ruk wtf) a povedala smutne ze ona ma komplexy zo svojich ruk lebo ich ma ochabnute, medzitym sa nase vztahy tolko zmenili ze mi opakovane vela krat povedala ze mi nieco zavidi (nie ze by som o to stala, koncept zavisti nemam rada) ale pochopila som o co islo, za tie roky sme presli cestu a pochopila som ze ma krehucke sebavedomie a ona pochopila ze toto sa dcere nehovori, medzitym si obe sem tam nieco splechneme (ja som tiez hrozna drzka, manzel ma vcera obvinil ze mu robim bodyshaming, aj nasmu psovi, tak som sa smiala az mi cvrklo...) a ked ma nieco boli alebo ju tak si vysvetlime omluvime sa. To bolo o matke ale u kohokolvek blizkeho som sa v zivote niekam dostala len otvorenou komunikaciou, ludia to nejak nemaju radi . Na slovensku radi ohovaraju a chlastaju namiesto aby povedali co citia. Ja som si vybrala vztah s matkou ponechat, za vsetko dobre a tieto zvlastne kydy jej obcas poviem a niekedy sa omluvi, niekedy to uz aspon nepovie...ale ona ma 81, cize tam su kognitivne funkcie uplne inde. (svagrinej povedala pred desiatmi rokmi preco je neterka skareda.....skoro ma .eblo! proste takto povaha...asi jej bolo toho v zivote vela povedane, aj zleho, neviem...je pravda, ze si vela ucty moja matka nezazila). Takze porozmyslaj, ci ti vztah s tvojou matkou stoji za neprijemne konfrontacie, ak nestoji, tak sa mozes znizit na jej uroven a urazit ju naspat, pretrhnut kontakty, neviem, v tomto druhom pripade ked sa mi nechelo tolerovat toxicke urazky v rodine som pretrhla kontakty az doteraz, bezpodmeiencne. A som rada a som na to hrda...Ak cches napis mi viac o vasom vztahu

@kepassa Uff ale to veľmi máličko váži na jej výšku, nie? Nechcem rýpať, to ja nezvyknem, ale to už nie je zdravá váha.