Mama je alkoholička
Ahojte zienky. Chcem sa vam vyzalovat a dufam ze dostanem nejaku radu alebo aspon povzbudenie v mojej situacii.moja mama pije. Nie stale, ma obdobia, par dni v mesiaci po sebe, tak 4 po sebe pije a potom par dni si da len par piv cez den. Ked ma snuru tak ani nevyjde z izby len pije a pije a neje nic. Moje deti sa pytaju kde je co je s nou. Ako im mam vysvetlit ze starka je ozrata tak nechce spolocnost.????
@krejzinka11 veľmi dobre tento problém poznám. Preto som napísala, čo som napísala. Agresívny opitý človek k deťom nie je dobrá voľba. Fakt nie.
@marina3 ti dala dobrý tip.
@julca15 o transplantacii jej nehovorili alebo nam to zatajila, dufam ze to nie je take vazne. Nepije tusim 2 mesiace, taku prisnu dietu ma a dodrziava ju. Stale ma zlte oci aj pokozku. Viem ze to neprejde zo dna na den ale verim ze bude v stabilizovanom stave velmi dlho. Snad sa jej aj podari prebrat pecen k zivotu. Co uz :( skusim sa jej spytat na tu transplantaciu. Na kontrolu mala ist 2 mesiace od prepustenia. Takze este 5 tyzdnov a uvidime ako na to je.
Tú transplantáciu ti nepunúknu len tak. Je kopec ľudí, ktorí na ňu čakajú. Musí byť v akom takom poriadku a vy sami sa musíte zaujímať aký je jej zdravotný stav. Ak by mala cirhózu pečene tak transplantácia je jedna z možností. Všetko treba prediskutovať s lekármi. A ak sa Vám jeden nepáči treba ísť k odborníkom najlepšie tam kde sa robia transplantáccie pečene v Bratislave a v Banskej Bystrici. Väčšinou Vám to nikto neponúkne. Treba byť aktívny.
@barboritta dobrý večer. Ako sa má po rokoch? Zmenilo sa niečo?
Moja mama tiez pije,všetky štyri deti sme z toho nešťastné. Všetci sme dospelí a máme svoje rodiny. Mama má 61 rokov,ocino umrel pred 4 rokmi na rakovinu. Babka (mamina mama) ktorá s nimi bývala odišla do neba pred 2 rokmi vo veku 94 rokov. Mama ostala po 30 rokov nezamestnaná,odišla do predčastného. Od vtedy to ide rapídne dole vodou. Áno,boli obdobia kedy sa ako tak držala. No dnes javí po rokoch pitia okamžité známky alkoholizmu (triaška,stres,nespavosť). Nepomáhajú ani sľuby,prosby,vyhrážky. Prestáva platiť byt (teraz platíme dlh my jej deti),nechce si priznať že potrebuje pomoc,liečenie. Ráno sme sa pohádali po telefonáte,pretože mala opäť vipité,večer volala akoby nič ....
Ja ani súrodenci už nevieme ako ďalej 😔
@bori7293 ahoj,zmenilo sa veľa a zároveň je to stále boj.Uz nepije tak veľa,ale občas sa odtrhne.to v tom človeku stále je,bude to boj už navždy.prajem pevné nervy

@marina3 dakujem, skusim tam napisat