Mama je sklamaná, lebo nekupujeme 7-miestne auto
Ahojte. Toto je len taky vylev, lebo nemam komu povedat... Kupujeme nove auto. Som sa pochvalila mame, co bola chyba. Jedine co ju zaujimalo je, ci je 7miestne. Ako som povedala, ze nie, sklesla, odula sa... Lebo jej "sen" je, aby sme chodili vsetci spolu na vylety a dovolenky. Cely cas dufala, ze kupime viac ako 5 miestne auto, vkuse mi to naznacovala.
Oni auto nemaju. Odvezie mi ich hocikde, ked je treba, ale dovolenka nie🤣
tak ti mohla prispiet na to 7 miestne😉
tiez mame sedemmiestne a teda tam by sa veru nezmestila. mozno na nejaky jednodnovy vylet ale urcite nie tak ze beries aj batozinu, lebo vacsina sedemmiestnych aut (teda ak nemyslela uz dodavku ako je Multivan, Caravella, ...) je klasicky 5 miestny osobak len v kufri su dve sedacky zlozene, ktore vies v pripade potreby zlozit a pouzit. mame aj 7 miestnu dodavku a ta sa uz da pouzit aj na dlhsi vylet pre 7 ludi, ale to uz je ina cena, ine poistky a aj ine dialnicne hlavne v zahranici.
Uff, tak ona kvoli dovolenke chcela 7m auto? 😯🤦♀️
My mame teda 7m, ale ani nahodou, aby sme mamu ci svokru brali na dovolenku...asi mas mladsiu mamu teda.
Ale manzel kupoval presne na to 7m, ze byvame so svokrovcami...uz len so svokrou...ze ked treba, tak ju zoberieme so sebou...napr.na navstevu, rodinne oslavy, k dr.
inak my ked sme chodievali s rodicmi ci so sestrami s rodinami, tak spolocna bola cesta a mozno obedy ci vecere v restike, inak sme kazda rodina samostatna jednotka co sa samotneho programu tyka. ked to bolo na SK, tak rodicia obvykle zostavali na chate a zbytok isiel do nejakeho muzea ci niekam na vylet do okolia. ked sme boli spolu v HR, tak zase, ked sme sa chceli ist kupat isli sme, stretli sme sa na plazi, ak isli na vylet ponorkou, isli sami atd. aj ked sme isli s dvomi rodinami kamaratov, pravidla boli stanovene hned na zaciatku, spolocna je cesta tam a aj naspat ked bude zaujem (lebo ved domov uz kazdy vie trafit) a tam uz si program riesi po svojom a aj tak bolo.
My sme kupovali 7miestne práve preto aby sme mohli odviezť aj niekoho ďalšieho ak bude potreba.. ale na dovolenky chodievame sami, spoločne dovolenky nie sú premna dovolenky takže v tom tá chapem.. ale občas na výlet však nie je zle zobrať aj svokru/mamu.. ich to poteší a utuži to vzťah s vnúčatami.. robíme tak však len na výlety, pár krát predĺžený víkend.. často sa naši rodičia nedostanú tam, kam my mladší s deťmi.. ja už mamu nemám 18rokov keby som ju mala, rada by som jej ukázala to, čo nemala možnosť vidieť.. keď raz svokra vyzdravie, tak ju chceme zobrať na macochu.. že vždy tam.tuzila ísť, sľúbil jej to najskôr jej otec, potom manžel, ale ani jeden to nestihol.. tak dúfam že my stihneme..
Ale čo som chcela povedať - myslím že napriek tomu že máte 5miestne auto nejako výlety vymyslieť môžete, skús mamu uistiť že niekedy spolu pôjdete niekam.. myslím že každému rodičovi dobre padne keď bude vidieť že je ešte žiadaný v programe svojich detí, je to prirodzené.. veď určite aj ty raz budeš rada že môžeš ísť s tvojimi deťmi a ich rodinami.. môžete ísť niekam buď vlakom, alebo pôjdeš bez manžela keď bude mať iný program a tak sa odveziete aj v 5miestnom..
Samozrejme rob ako uznas za vhodné, to je len môj pohľad na vec..
No vidíte. A ja ine auto ako 7 a viac miestne ani nechcem. Prave preto, aby sme na vylety mohli zobrat kazdeho kto sa chce pridať... A tá voľnosť pri baleni sa do obrovskeho auta. Vezmeme aj 4 bicykle? Nie je problém? Sanky pre deti, keby tam bol sneh? Prihod do kufra...
Ďakujem vsetkym za nazory a reakcie, postrehy a vase skusenosti.
Kupujeme dost velke auto, rodinne. Aj tak, tie 2 miesta su potom na ukor kufra. Len ona je typ, ze vsetko musi riadit a musi byt pod jej kontrolou, bola by schopna sa odut za to, ze sme ranajkovali skor ako oni, resp ze vsetci nerobime vsetko spolu. To neni dovolenka. Preto sa aj tomu vyhybame. Ale vravim- vztah mame velmi dobry, vzdy sme ochotni ich kdekolvek vziat, ist s nimi na jeden den niekam, pomoct. Mama si nema problem zobrat vnucata ci na noc, ci poztrazit... Len toto je vec, ktoru pre dobro v rodine a vztahov odmietam.
Raz sme boli na dovolenke s kamaratmi- odvtedy sa nestretavame. Proste neprisiel stret zaujmov, kazdy ine predstavy, i ked sme si vopred cca dohodli ako to bude prebiehat. A tomuto by som sa rada vyhla. Ale tak mama to rozdycha🤣

mne príde,že veľa ľudí prežije svoj život ako ho chce prežiť, bez slapania na krk od rodičov, užiť si tu svoju rodinu, chodit na vylety, neprisposobovat sa rodičom, mat ,,svoju,, rodinu. Deti vyrastú, a začnú uvažovať nad tým,že hm no chcem opat stravit cas s detmi ako kedysi, mal som sa venovať rodičom a už rodič nechce nechať deti nechať tak ako to mali tiez ,,kedysi,, a začne toto až sa venuje čas atd atd.
Auto sme kúpili 7miestne ale nie aby som nikeoho vozila, brala, a ešte nedaj Boh aby som sa s mojou rodinou s naším autom niekomu prispôsobovala-lebo už sme aj také zažili