icon

Mama je sklamaná, lebo nekupujeme 7-miestne auto

4. okt 2022

Ahojte. Toto je len taky vylev, lebo nemam komu povedat... Kupujeme nove auto. Som sa pochvalila mame, co bola chyba. Jedine co ju zaujimalo je, ci je 7miestne. Ako som povedala, ze nie, sklesla, odula sa... Lebo jej "sen" je, aby sme chodili vsetci spolu na vylety a dovolenky. Cely cas dufala, ze kupime viac ako 5 miestne auto, vkuse mi to naznacovala.
Oni auto nemaju. Odvezie mi ich hocikde, ked je treba, ale dovolenka nie🤣

miadi
4. okt 2022

@tosomja Mozno nechce rodicov na dovolenke. Mozno by jej ju mama kazila , Neviem prislo mi to najprv ze ju to trapi ze mama nie je spokojna ci stastna ale ta posledna veta a ten smiley face 🤣ze je vlastne spokojna. Takze vlastne dalsia onicom tema . Je uplne jedno ake velke auto ludia maju. Ked chcu babka moze dojst aj vlakom na Svk este zadara.,

elizabet173
4. okt 2022

to by ma absolútne netrápilo, nech sa odula. To čo je za nápad, aby ste ju vláčili na dovolenky a výlety? Nepoviem raz za čas, ale to by hádam muselo vyhovovať aj vám. Ak chce chodiť na dovolenky, auto k tomu absolútne nepotrebuje. A sorry, ale tlačiť sa niekomu?

tosomja
4. okt 2022

@mandzula 🤣🤣 nevadí, ale hoci sú akí sú, veľmi pomáhajú.

autor
4. okt 2022

Dakujem za vyjadrenia. Ja mam s mamou vyborny vztah, sme kazdy den v kontakte, navstevujeme sa, aj vnucata brava k sebe, ziadny problem neni. Aj vylety chodime. Ked sme boli 3, brali sme oboch rodicov. Ale dovolenku nie. Akokolvek mam rada svoju mamu, toto by som nedokazala absolvovat. Lebo ona by chcela zobrat dalsie vnucata, sestru, jej rodinu a pomaly kupme autobus. 🤣 Ale tak dnes ma to tak prekvapilo. A mozno aj pobavilo 🤣

tosomja
4. okt 2022

Tak zase odtiaľ potiaľ. To keby chcela celú rodinu brať, tak vám treba nie že mikrobus, ale harmoniku 😁

mandzula
4. okt 2022

@autor no vidis, sestra moze kupit vacsie auto a mamka moze ist.😀

tosomja
4. okt 2022

@miadi tak tak. Moja mama býva 5 minút od nás a nepríde akú je rok dlhý. Zato priateľova mama z čiech príde a ešte aj na dovolenku ideme spolu. Ale zase, stačí mi to absolvovať raz za rok 🙈

elizabet173
4. okt 2022

@janinah na to, ale aby sa obe strany na dovolenke spolu cítili super, treba obe strany. My sme boli pár krát na dovolenke s rodičmi, aj na nejakých výletoch, aj s rodičmi môjho partnera, ale vzťah sme mali pekný. U zakladateľky témy to zrejme také nebude a ak by mala mať nervy celú dovolenku, tak to nestojí za to. Boli sme raz na týždňovom pobyte a sedeli pri nás v jedálni dve ženy, vek asi okolo 55, stačilo mi úplne tých dva krát pol hodiny denne, toto keby mám počúvať od rána do večera, tak dovolenka ako vyšitá. Takže chápem aj ženy, ktoré na dovolenku ani výlet s rodičmi ísť nechcú. A nikdy v živote by ma nenapadlo diktovať môjmu dospelému synovi, aké si má kúpiť auto, alebo sa tlačiť s ním na dovolenku.

kittykat22
4. okt 2022

Zaplatit 7 miestne auto, potom cely rok - poistky, spotrebu aby sa tvoja mama 2-5x do roka s vami odviezla na vylet, by nebola rozumna kupa. Ono je to celkom palka. O tom, ako blbo sa vsade s tak velkym autom parkuje ani pisat netreba. Cim mensie auto, tym lepsie. Ak sa pravidelne vidite a navstevujete, tak by mozno aj mame prospelo ist na dovolenku s dalsimi dochodcami v jej veku, aby si uzila aj nejaky spolocensky zivot na urovni.

autor
4. okt 2022

A vobec nie som nevdacna. Moj muz si aj volno zoberie, ked treba ist k lekarovi alebo s niecim pomoct. Vravim, vztah mame dobry. Ale toto mi prislo take, ze umelo ma tlacit do niecoho. Ona to vidi u kolegyn a kamaratok ako chodia cela family po dovolenkach a pod. Ale pre mna je to hroza. Ja chcem mat dovolenku podla svojich predstav a nie podla predstav mamy, otca, sestry, tety, uja a neviem koho. Snad chapete. Ale tak zvrtlo sa to smerom, akym som nechcela.

pallacinka29
4. okt 2022

@tosomja no jasne… 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

tykat
4. okt 2022

auto fakt nie je prekazka ked sa chce... my chodime na dovolenky so svokrovcami ... letecky 😎

anita6666
4. okt 2022

Mama keď chce 7 miestne auto,nech si ho kúpi,prípadne,nech si kúpi radšej vrtuľník,to bude mať najrýchlejší presun na dovolenku.

tosomja
4. okt 2022

@pallacinka29 to ku ktorému komentáru patrí?

sojorez
4. okt 2022

Sranda, ja zas rozmyslam, ze ked pojdeme do noveho auta, tak mozno prave ta viacmiestna verzia, aby sme mohli brat mamu alebo napr. neter.

moonlight1210
4. okt 2022

Drz sa svojho. Radsej jej nenaplnit taketo zelanie (ohladom dovolenky), ako potom zazit vzajomne skazenu dovolenku, ked sa tam mozno poskriepite, lebo kazdy bude mat inu predstavu o traveni dovolenky.

Take nieco by vztahy nastrbilo horsie ako jedno nenaplnene ocakavanie, ktore casom najskor vybledne (mama to casom vezme ako fakt, ze spolocne dovolenky nebudu).

kleopatra114
4. okt 2022

Vieš čo , my sme teraz kupili nové auto 5 miestne , ale ďalšie bude 7 miestne . Presne preto , lebo by som svokru obcas rada niekde zobrala , lebo furt chuda sedi len doma , keďže dedka mame domaseda .

mandzula
4. okt 2022

@autor Ja ta uplne chapem. Boli sme na dovolenke so svokrou, a hoci je to velmi prijemna a dobra zena, ten tyzden bol zlozity, pretoze je znacne komotna, v kupelni s wckom sa zavrela aj na dve hodiny, az sme sa dosikat isli, a kym sme sa niekam vybrali, bola polka dna v cudu. Ale zas ju bezne vezmeme niekam vyvetrat, pomozeme, ked nieco treba, s tym problem nemame.

simca06022011
4. okt 2022

Som sa pousmiala, moja je taka ista, ale ona je schopna to 7miestne si kupit a cakat ze s nou budeme chodit. A stale rozne jej sny a plany neustale opakuje ako toto a hento a tamto budeme robit, tam pojdeme a hentam a budeme k nim chodit spat a ine bludy... ide ma slak trafit :DDD raz, RAZ, som ju zobrala na predlzeny vikedn a lutovala som to strasne, proste mi spolu vydrzime 2-3h a potom mam dost a ked jej poviem, ze nech ani neplanuje taketo veci, byvame od seba chvilu jazdy autom, preco by som k nim mala chodit spat, hlavne ked doteraz navstevy parminutove par krat do roka... jasne, teraz prevychovam celu domacnost na cestovanie k mame/svokre :D spolocne cesty a dovolenky a ine bludy
... no aj ja som sa tu postazovala

marca12
4. okt 2022

@janinah nie kazdy ma pekny vztah s rodicmi. Mozno autorka nezazila nic dobre v detstve a tak nestoji o dovolenku s mamou.

janinah
4. okt 2022

@h2 rodičov sme brali na výlety a dovolenky napr do Tatier.ale nikdy neboli pri mori.preto píšem o poriadnej dovolenke.kde by ich obskakovali ako kralov...za socíku to nebolo bežné...a áno ľutujem to a preto píšem teraz ...o tom..možno sa niekto poučí a neurobí rovnakú chybu...nemám najmenši dôvod si myslieť.ze moje detia na dovolenku nepozvu.toho sa vôbec nebojím....tak zo mňa láskavo nevyrabajte zrudu

autor
4. okt 2022

@marca12 mala som krasne detstvo, rodicia nam davali vsetko co mohli, brali nas aj na dovolenky a vylety. Ale @simca06022011 to vystihla,

marca12
4. okt 2022

V tom pripade suhlasim s @janinah . Rodicom sa treba odvdacit a aj pretrpiet s nimi obcas nejaku dovolenku. Oni nam dali vsetko,obetovali cas a my uz nemame chut byt s nimi. Chapem ta,mne tiez idu rodicia na nervy. V dobrej viere ich niekam vezmeme a vsetko ofrflu,skritizuju,celu dovolenku ti pokazia,lebo su nastvani. No a ked ich nevezmes,tak vyplakavaju,ze su sami a ani neprideme a tak by chceli s nami chodit. Preto ich obcas vezmeme,no je to vzdy o nervy,ja s mamou nevydrzim vobec o to to mam tazsie.

anita6666
4. okt 2022

@marca12 odvďačiť a pretrpieť? Lebo oni obetovali? Wtf? Je to ich povinnosť,nie obeta. Oni priviedli dieťa na svet,dieťa sa tu nepýtalo samo,ani ich nežiadalo o možnosť narodiť sa a dieťaťa sa nikto nepýtal,či tu chce byť,keby taká možnosť bola,tak iks ypsilon ľudí by tu ani byť nechcelo,keby mali na výber. Takže zase netreba robit z rodičov modly a klanat sa im,aj to je niekomu proti srsti.

marca12
4. okt 2022

@anita6666 Nepisem,ze sa im mas klanat a sluzit im. No obcas im treba venovat nas cas.

h2
4. okt 2022

@janinah Bože, nikto z teba zrúdu nerobí a naozaj dúfam a želám ti, aby si si užila veľa krásnych dovoleniek s deťmi a vnúčatami. Len ma prekvapilo to, ako si písala, že mama, ktorá vychovala deti, im už je na obtiaž, keď by ju mali zobrať na výlet. Teda, ten spôsob, akým si to napísala (nech zmizne z našich životov...) ☹️

sasa1310
4. okt 2022

my sme kúpili 7miestne auto kvôli rodičom. Užívame si ich, pokiaľ sú. A keď nebudem voziť mamu, tak môžem odviezť synovca a kohokoľvek iného s nami. Tie 2 sedadlá, keď sú stiahnuté ani nevieš, že v kufri máš.
A na dovolenky autom nechodíme. S rodičmi áno. Jednu s nimi a jednu sami

nevenka
4. okt 2022

My mame 7 miestne, ale uz budeme za chvilku siesti, takze uz mozeme zobrat tak max. jedneho navyse, nie oboch rodicov, jednych alebo druhych. Ak sa zmesti ku sedackam k detom teda...😅.
Ja by som nemala problem zobrat mamu alebo svokru, skor mi je luto, ze sa im moc nechce,v lete sme boli na jednodnove vylety. Ona nam radsej napiekla doma buchty a cela stastna, ze deti prisli a poriadne sa najedli tych buchiet. To je moja mama. Svokre sa bohuzial nedalo ist s nami vtedy.
Ale akozeeee, aby sme kupovali auto len kvoli tomuto, tak to zas nie. A teda "zerie" podstatne viac ako to predosle auto...Ale nekupovali sme nove.

zanka777
4. okt 2022

Nech kúpi ona 7 miestne alebo rovno autobus keď chce aby ste všetci ako hujerovci chodili spolu na výlety stále
... Povedala by som jej že 7 miestne auto kúpim jedine vtedy keď budem mať viac ako 3 deti..... Dovidenia

mamelka
4. okt 2022

@viestta to je pekne napísané 🥰