Mama ma nechce v rodičovskom dome
Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..
@h2 preto sa jej matky stále zástava
Povedz mame, že teda ok, nájdeš si podnájom inde ale zároveň dávaš svoju polovicu bytu do prenájmu lebo bývanie je drahé a z platu to neutiahneš. A normálne by som aj do vchodu vycapila inzerát že davaš izbu do prenájmu a zober tam kľudne nejakého kamoša/kamošku akože sa idú popozerať. Samozrejme len ako trik na mamu, možno ťa nakoniec poprosí aby si prišla domov.
@mamusa123456789 nemám ju zas na krku, to nemôžem povedať. Možno by prežila aj bez mojej pomoci len trochu skromnejšie.
@nikdenikto áno toto mi tu už niekto spomenul, príde mi to moc hnusné takto si to vyžobrať, pôjdem asi naozaj ku tej starkej alebo k susede na gauč kým zmiznem do sveta.
@somnikto tak hnusné, mne zas príde hnusné že ona ťa ako svoju dcéru (odhliadnuc od toho že si aj spolumajiteľ bytu) neprijme s radosťou doma. Alebo bez radosti, ale proste bez emócií, len to rešpektovať.
Každopádne, minimálne by som prestala posielať mane príspevky a svoje peniaze z trezora zobrať a vložiť ich na nejaký sporiaci účet/fond. Prípadne použiť na čo treba
@nikdenikto určite to hneď zajtra začnem riešiť. Už včera bolo neskoro. Zrejme ich investujem na odchod niekam..neviem ešte kam
Ďakujem veľmi pekne ale jedna slečna mala pravdu neviem už ktorá..nejdem strácať čas písaním, ďakujem za nakopnutie, za podporu aj za nápady, rozhodne sa poberiem do zahraničia ❤️ a také tie slečny čo všade hľadali chybu..prajem vám to prežiť 🙂 potom sa môžeme porozprávať
@somnikto Je to smutne no. Naozaj sa nenechaj utlacat matkou. Ja si toto neviem ani predstavit, ze ked som v nudzi, ze by rodic nepomohol. Aj keby ten byt vobec nebol tvoj, aj tak nechapem, ze by matka nebola ochotna aspon na cas pomoct. Aj sa zamyslam, co je to za svet, ked vela zien tu pise, ze vlastne je normalne, ze matka nie je ochotna pomoct. A nieze matka dietatu, nechce sa mi verit, ze vacsina ludi by povedala v takejto situacii nie akejkolvek blizsej rodine, ak by ina moznost nebola. Uz sme asi zabudli byt ludmi alebo co. A potom vsetci nadavaju, ze na stare dobre casy a ako si vsetci pomahali a boli ochotni, ale ked realne treba, tak kazdy len povie, ze hlad si sebecky svoje a nepomahaj nikomu. Tak asi preto uz nemame "stare dobre casy".
Z koľkých deti je tvoja mamka? Keď tak preferuje samotu a neznesie vlastnú (jedinú? ) dcéru... Jasne, ze máš právny nárok nabehnúť do bytu, kde máš povicu, ale aby ti trávila jedlo v chladničke, tak nudzna zase nie si. Ty tak bazis po jej láske-to gifko denne a ona studená ako Vorkuta. Skus ešte zavolať Segre, možno je opustená rovnako ako ty a polka spoločnej krvi je viac, ako nič. 🌺
@nelca84 Nie som notárka, ani právnička, ale viem, že keď niekto niečo dostane za života poručiteľa, môže úplne normálne dediť ešte aj po jeho smrti. Len s tým, že spoludedičia majú možnosť (chcela by som zdôrazniť, že je to len možnosť, nie povinnosť) na dedičskom konaní žiadať, aby bol podiel obdarovaného znížený o hodnotu toho daru. Keď sa k tomu nikto neozve, notár to ani nemá odkiaľ vedieť, rieši len majetok, ktorý mal poručiteľ v čase smrti.
@somnikto už tu nič nevysvetľuj lebo niektoré sú tu ako jašterice s spravia z teba debila úplného. Nápis mi odkiaľ si mám voľný byt ktorý ti môžem prenajať len za masacne naklady na byt nič nevyjde , kým sa nepostavis na nohy
@lenkasarka nič navyse*
Každemu pride normalne, že " svoje" celoživotne uspory mate v trezore, od kt.ma klúč len mama, ktora rozhodne, kedy vám ich povolí prepočítať a nie minúť?
Nechapem, že si na to pristupila,
a klúč ma len ona
Toto mi pripadá ako nesvojprávne
@lenkasarka som z Ružomberka
@karolinakr ja som napísala že si z nich nemôžem vziať bez toho aby pindala..hodinu s prepacenim pi.uje keď si chcem vziať, nikdy som nepovedala že nedá..ma okolo toho same morálne keci ktoré ma psychicky dosť rozkladajú
@somnikto je to divne, pokial su to tvoje peniaze, na tvojom učte, tvoja zodpovednosť
@karolinakr autorka má asi pred mamou väčší rešpekt ako by mala v 26 r mat.Mama bude asi dobrý general
@somnikto tak asi ich aj ona nejako využiva v čase tvojej nepritomnosti a potom vracia, prečo by nadavala, že užívaš svoje peniaze..Naša mama nemala ani dosah na naš učet, tak nechapem jej myšlienkove pochody. A ked robi len za 400, tak by to davalo logiku
@luccija presne
@miskaska Je to tu dosť chaoticky napísané, ale ja som vyrozumela, že polovicu otec daroval mladšej dcére, lebo staršia z prvého manželstva mala mať byt po matke, ktorý im nechal pri rozvode. Druhá polovica bytu sa dedila zo zákona, čiže na 3 tretiny: manželka, 1. dcéra, 2. dcéra. Obe dcéry sa svojho podielu vzdali, obe z dôvodu, že oni už dostali za života. Čiže ich podiely prešli na manželku.

@h2 možno je
@triss83 jej matka