icon

Mama mi nechce pomáhať s deťmi

anitram_m
5. jún 2014

Chcem sa opytat, ci ziadam od mojej nezamestnanej mamy tak vela, ked chcem, aby mi prisla aspon raz za cas k detom. Napr. ked som chora, alebo ked malujeme, alebo ked si chcem umyt okna. Stacilo by mi fakt len raz za cas, mame pred domom ihrisko, mohla by ist tam, malá sa pekne sama vyhra a syncek vacsinu casu este prespi. Alebo keby isla somnou na nakupy. Ale ona ma vzdy milion vyhovoriek, ze u nas na kopci fuka, ze jej ide serial, ze u nas sa nie je kde prejst (nechce sa jej slapat do kopca). Ked jej to poviem, tak na to len odvrkne, ze jej nikto nepomahal (ja si z detstva pamatam hlavne to, ze sme boli od rana do vecera u starych rodicov, alebo bol a ucil sa s nami stryko - otcov mladsi brat... no ale nevadi), ona si svoje deti vychovala, ona si potrebuje oddychnut, ona ma dost roboty okolo domu, a ze mi pomaha az dost, ine matere nepomozu nic... Ked vidim, ako kamoskam mamy pomahaju, tak mi to je luto. Zehlia im, umyvaju okna, casto deti strazia, ked su chore, tak su tam cele dni. Toto by som od nej nikdy nechcela. Ked pride k nam, tak to na 20 minut a z toho 10 minut sedi na facebooku alebo telefonuje a vzdy pride vecer okolo pol osmej, ked vie, ze deti idu spat... Ked potrebujem ist k lekarovi s jednym z deti, tak pride, to nemozem povedat, alebo ked my prideme tam, tak ich obcas zoberie na prechadzku, ale mam pocit, ze to robi kvoli tomu, aby susedia videli, aka je super babka, aj ked niekto vola, tak hned vravi, ze "mam kopec roboty, mam tu deti....", akokeby som tam ja nebola a starala sa ona o ne. Svokra, ked pride, tak mi riadne pomaha, ked vidi pradlo v susicke, ulozi ho, povysava mi, atd atd, aj ked sa s nou "hadam", ze nemusi, ze bohate mi staci, ked da pozor na deti .. Len skoda, ze byva riadne daleko a pride len raz za cas....
Fakt chcem privela? Ako vam pomahaju vase mamy? Dakujem za precitanie a vase skusenosti

ushuaia
5. jún 2014

@fidka79 samozrejme ze to nieje povinnost, uplne suhlasim...,ale spravanie jej mamy mne osobne pride divne...

lucy125
5. jún 2014

@anitram_m ja ťa chápem uplne,ani ja nevolam našich každý den,ale ked potrebujem ist k dr. alebo niečo podobne a nechcem tam ťahať malého so sebou.ako som pisala vyššie naši su zamestnani a svokrovcov nemám,ale ked babaka s dedkom možu,tak pomožu bez reči (lebo aj ocino robi 12tky tak to nie je vždy tiež lahke) ja si neviem predstavit,že môjmu synovi nepomožem s jeho detmi a mojimi vnúčatami.

nikus5
5. jún 2014

Nuž ja mám šťastie, že mám úžasnú svokru /nie sme síce super kamarátky,ale vieme spolu vzájomne dobre vychádzať/- moje deti miluje a je rada, keď jej zavoláme, že či by niektoré nepostrážila, keď chceme niečo vybaviť...a to nám spolu so svokrom pomohli postaviť dom a majú už aj svoje roky..ona si bez vnúčat život nevie ani predstaviť...keď pár dní neprídeme alebo nezavoláme,tak volá ona, či sme v poriadku... a moja vlastná mama?....predala domček na našom vlastnom pozemku, ktorý sme jej na jej naliehanie darovali, vraj aby mala vlastné bývanie /však aj tak ostane pre vnučku/, takže dnes máme na dvore cudzích ľudí, odsťahovala sa niekde preč, hodila nám pár drobných /vraj ako vyrovnanie za dom/, vykašľala sa na mňa aj na vnúčatá, o ktoré aj tak nemala záujem - najmladšieho videla 1.-krát, keď mal vyše roka a to bývala pár metrov od nás, najstaršiu dcéru neustále štvala proti manželovi -jej vlastnému otcovi, ktorý jej nič zlé nikdy neurobil.....preplakala som dni aj noci, viem, ako to je ľúto, keď vlastná mama nemá záujem...ja by som na túto tému už mohla písať román na pokračovanie....
moja rada - nečakaj nereálne, zariaď sa sama ako sa dá, určite to zvládneš aj s detičkami, nájdi si kamošku, s ktorou si navzájom pomôžete, investuj silu a hlavne čas do svojich detí, to je dôležité, lebo mamu už nezmeníš....

zita19
5. jún 2014

@mareli presne ako poses. Moja mama travila s detmi tolko casu kolko mohla. Pomahala ako mohla. Svokra nikdy nemohla. Teraz je moja mama uz len v nasich spomienkach. A deti, dnes uz dospelaci, na chvile s nou spominaju rady. Za svokrou ani nezajdu ani ju nespominaju. A ked ich nahodou stretne, tak len ich kritizuje a poucuje. Ale stazovat sa stazuje, ze som ich zle vychovala a ze si ju nevazia....V tomto smere aky pozic taky vrat.
Ano, mama nie je povinna ti pomahat, ale napriklad ja by som strasne nerada prepasla cas, ktory mozem stravit s mojim vnukom. A chcem stravit s nim co najviac casu.

anitram_m
autor
5. jún 2014

@tinka8873 ona sa robi, aka je super babka, ma plno reci, ako zoberie malu tam a hentam, ked sa s niekym rozprava, ale skutek utek... manzel ma vela prace, svokra je daleko...

mm87245
5. jún 2014

Ja nechápem ako tu môže niekto napísať, že chce privela od jej matky a babky zároveň!! Tie okna dala ako príklad....a hned ju chytáte za slová! Ja ťa úplne chápem, je to tu síce na dlho a netýka sa to mňa ale mojej mami, má presne takú istú a ešte horsiu mamu:/ skoro vobec teda ci vobec jej pomohla s nami neviem, vzdy len svokra a to obidve bývajú v tej istej dedine...Nie si sama kto to má v živote takto..Ani mne sa neidu pretrhnúť od pomoci ale nemôžem povedať ,že mi vobec nepomáhajú..Nezávidím ti to ,ale ty to zvládneš aj bez nej 🙂

anatalia77
5. jún 2014

@7zahrad suhlasim. Takisto aj zakladatelka je dospela a urobila urcite rozhodnutia. Lebo pochybujem,ze svoje predstavy o pocte deti konzultovala s maminou.
Takze to chce respekt.

jana_eyre
5. jún 2014

dokonale matky sa vynaraju v kazdej diskusii - tie nikdy nepotrebuju postrazit deti, nikdy nemaju toho privela v hlave, vsetko zvladaju a robia s uprimnym usmevom na perach.. este ze je modry konik, inak by som netusila, ze ich existuje tolko! 🙄

ja mamu uz nemam ale predpokladam, ze keby bola, urcite by obcas prisla a deti by zobrala na prechadzku a venovala sa im.. nie, nechcela by som aby za mna umyvala okna - aj autorka predsa pise, ze by to po svojej mame nikdy nechcela.. LEN by som chcela aby sa venovala svojim vnucatam, nie stale, iba obcas.. NIE nie je to vela a je to prirodzene..

Takze si to zhrnme, pre tie co vkladaju autorke do ust slova, ktore nenapisala - autorka NEchce po svojej mame upratovacie sluzby, nechce po nej varenie, zehlenie ani 24 hodinove strazenie deti a nepyta sa dokonca ani na to, ci je povinna.. Jedine co chce je, aby sa venovala obcas jej detom, pretoze su to jej vnucata..

anitram_m
autor
5. jún 2014

@nikus5 Fuha, to mi je luto. Az tak zle nastastie na tom nie sme, aj ked kamosky s mamou tiez nie sme. Asi mi fakt nic ine neostava, len si pomoct sama, aj ked je to niekedy o nervy, hlavne ked je clovek chory...

marionmarion
5. jún 2014

je to smutne...kasli ma nu, stracas s nou iba cas. Zjavne ma rada hlavne seba a vy ste az niekde na konci rady. Ta moja je este horsia, ona nam tu chodi pod oknom aj kazdy druhy den, byvame do seba 4 km a ked sa vidime, tak je to iba nahodou, ze sa zrazime na ulici. Dieta mi nikdy v zivote nestrazila, nicim mi nepomaha, nikdy nam nic nedala, nikdy neponukla ziadnu pomoc. Moju segru aj brata obskakuje, brachovi plati skolu, hoci uz je v 4. rocniku vysokej a kludne si moze na seba zarobit aspon nieco, so segrou sa stale vlacia po nakupoch, kade tade a nam nezavola ani nahodou, ze by sa spytala ako sa ma maly...Ona mi tu vyvolavala, ked chcela pomoc, aby som prisla postrazit babku, aby som jej isla kupit lieky do lekarne, aby som namiesto nej volala do nemocnice, aby toto, aby hento. Ja som sama na dieta a predsa som jej prisla pomoct, vzdy ked potrebovala. Este aj financne som jej pomohla tak, ze som jej predala nejake veci cez bazar, aspon nieco mala navyse. Peniaze zobrala a dovidenia, sla si po svojom.
Ja od nej pomoc neziadam, viem ze je to zbytocne a svoje dieta by som jej do ruk ani nedala...takemu cloveku urcite nie...
a podla mna je smutne ak sa matka takto chova k vlastnej dcere...stale sa pytam, na co ma vlastne mala? ☹

lucy125
5. jún 2014

@jana_eyre presne si mi čitala myšlienky 😉 😉 😉

michaela1182
5. jún 2014

Myslím, si že to čo ocakavaš je normálne, ale ako stará mama by to mala ona chcieť, tráviť čas s vnúčatami. Feti rýchlo vyrastú,a čas ktorý premrha, sa už nikdy nevráti. Povedz jej narovinu, že jej pristup nie je v poriadku.

anitram_m
autor
5. jún 2014

@jana_eyre dakujem ze si to este raz vysvetlila a za pochopenie

cerez
5. jún 2014

@jana_eyre Pekne si to napísala!!!!!!!!!!!!!!!

tinka8873
5. jún 2014

@anitram_m Asi si s niou uz rospravala ze?? Co na to povedela??

anitram_m
autor
5. jún 2014

@marionmarion to je fakt smutne, hadam ti to vynahradi niekto iny!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
5. jún 2014

@anitram_m asi bude najlepsie,ked mamku riesit nebudes-resp.jej povies,ze mas inu predstavu,ze babku deti potrebuju a ked uz kasle na teba,tak nech sa snazi aspon trosku povenovat detom

a ked to nepomoze,neries ju....budes z toho vzdy smutna,snaz sa tesit z inych veci a ludi,kt.ti naopak radi pomozu...mozno si mama raz uvedomi,co "stratila"...ved "obdobie"vnucat ma tiez svoje caro...

anitram_m
autor
5. jún 2014

@tinka8873 Dnes som jej to povedala, tak sa rozculila, ze ona chce mat svoj pokoj, ona ma dost svojej roboty, ze nie je na dochodku (je nezamestnana ale neva 😀 ), ze ine matere ani tolko nepomozu, co ona...

mirica
5. jún 2014

@anitram_m ...ja ťa plne chápem, nechceš toho vela samozrejme....ja tiež závidím babám a kamarátkam okolo ani nie tak tú pomoc , ako skor záujem o vnúčatá.....ked mali dvojky 2,5 roka a najmenší 1,5 volala mama pred vianocami, nech na vianoce k nej nechodíme, lebo nás tam nechce moj brat....a tak sa 3,5 roka nerozprávame.....a kedže mna mama nikdy moc "nemusela"..už to neriešim. S deťmi a v domácnosti mi pomôže najstarší, úplne v pohode a bez reptania....sám sa aj ponúkol pomáhať s nosením a vyberaním detí zo školky....a od septembra aj zo školy...Ja okrem neho nemám pomoc žiadnu, smee len moje deti a ja....raz za čas zobere malých ich otec...
a poviem ti jedno....až raz bude potrebovať pomoc moja matka, tiež si budem chcieť oddýchnuť, ved som mala dosť starostí so svojimi deťmi.....

lucy125
5. jún 2014

@anitram_m je to smutne ale kašli na nu.moja mama robi+má vysoky tlak a nikdy ked sa dalo pomoc neodmietla.podla mna postražit na dve hodky dieťa na ihrisku,alebo sa s nim prejst,alebo doma zahrat nie je robota,ale ja som asi divna ked tu čitam niektore komentáre.

tinka8873
5. jún 2014

@anitram_m Hmmmm.... Akoze tolko ludi co poznam ta znam iba jeden taky priklad, ale tam ide uplne o daco ine. Babka by i povarovala, ale zasa tolko pravidiel, co deta moze, a co ne to ani v nemocnici ne ni :( Hmmm.... no fakt je to dost divne, lebo hovorim ja som az mela obcas dost, a chcela som mat trosku sukromie s babatkom 🙂 Ne ni ta Tvoja mamka trosku leniva?? Egoisticka??? A ako bolo kedy boli deti novoredence ta tiez jej srdce ne tachalo so stastia, ze sa stala babkou ??

anitram_m
autor
5. jún 2014

@mirica tak to ta obdivujem s tolkymi detmi a sama! Ja si to tiez vravim, ze ked bude ona odomna nieco chciet, tak moze zabudnut, ale mne to asi nedá, ako sa poznam...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
marionmarion
5. jún 2014

@anitram_m bohuzial nema kto...ale uz som sa tym ako tak naucila zit...co ine mi ostava?

anitram_m
autor
5. jún 2014

@tinka8873 Asi bude na tej lenivosti nieco, ked je uz dlhe roky nezamestnana... Pred porodom mi vravela, ako mi bude pomahat, ze mi bude varit, ze mozem oddychovat. Mala som dost brutalny porod, ledva som po prichode stala na nohach, nevladala som chodit, sediet som nemohla, situacia na zarevanie, ked sa ma clovek postarat o domacnost, navarit si a este byt v klude pre dietatko. Prisla mi pomoct svokra. Riadna hanba, ked moja nezamestnana mama na mna kaslala a svokra musela prist 200 km...
Nastastie druhy porod bol super a nepotrebovala som nikoho. Z deticiek sa samozrejme tesila, povarovat nachvlu a odist...

citronade
5. jún 2014

@jana_eyre dokonca nechce, aby prebrala zodpovednost za svoje vnucata, alebo za ich pocet hehe

anitram_m
autor
5. jún 2014

@marionmarion no ved to, clovek si musi zvyknut, ked sa inak neda... asi ani mne nic ine neostava... len nech sme zdravi, potom sa da vsetko zvladat v pohode

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sarinka2012
5. jún 2014

@anitram_m Toto asi nikdy nepochopim 😒 moja mamina aj svokra sa "biju" o to kto bude mat malu,mamina si ju brava na vikendy od piatka do nedele minimalne raz mesacne a robi jej bohaty program pričom cez tyzden pracuje v robote a navyše robi aj prednašky a seminare,takze niekdy sa nezastavi aj 12 hodin a napriek tomu mi piatok vola ci jej prinesiem malu,obe babičky malu strasne miluju tak s nou logicky chcu traviť maximum casu nie je to pre nich zaťaž ani nič unavne,prave naopak ich to nabija energiou, ale žial ked tvoja mama nema zaujem a evidentny vzťah k vnučatam tak je to smutne a pre mna nepochopitelne ale nič s tym nenarobiš ☹