icon

Mama mi nechce pomáhať s deťmi

anitram_m
5. jún 2014

Chcem sa opytat, ci ziadam od mojej nezamestnanej mamy tak vela, ked chcem, aby mi prisla aspon raz za cas k detom. Napr. ked som chora, alebo ked malujeme, alebo ked si chcem umyt okna. Stacilo by mi fakt len raz za cas, mame pred domom ihrisko, mohla by ist tam, malá sa pekne sama vyhra a syncek vacsinu casu este prespi. Alebo keby isla somnou na nakupy. Ale ona ma vzdy milion vyhovoriek, ze u nas na kopci fuka, ze jej ide serial, ze u nas sa nie je kde prejst (nechce sa jej slapat do kopca). Ked jej to poviem, tak na to len odvrkne, ze jej nikto nepomahal (ja si z detstva pamatam hlavne to, ze sme boli od rana do vecera u starych rodicov, alebo bol a ucil sa s nami stryko - otcov mladsi brat... no ale nevadi), ona si svoje deti vychovala, ona si potrebuje oddychnut, ona ma dost roboty okolo domu, a ze mi pomaha az dost, ine matere nepomozu nic... Ked vidim, ako kamoskam mamy pomahaju, tak mi to je luto. Zehlia im, umyvaju okna, casto deti strazia, ked su chore, tak su tam cele dni. Toto by som od nej nikdy nechcela. Ked pride k nam, tak to na 20 minut a z toho 10 minut sedi na facebooku alebo telefonuje a vzdy pride vecer okolo pol osmej, ked vie, ze deti idu spat... Ked potrebujem ist k lekarovi s jednym z deti, tak pride, to nemozem povedat, alebo ked my prideme tam, tak ich obcas zoberie na prechadzku, ale mam pocit, ze to robi kvoli tomu, aby susedia videli, aka je super babka, aj ked niekto vola, tak hned vravi, ze "mam kopec roboty, mam tu deti....", akokeby som tam ja nebola a starala sa ona o ne. Svokra, ked pride, tak mi riadne pomaha, ked vidi pradlo v susicke, ulozi ho, povysava mi, atd atd, aj ked sa s nou "hadam", ze nemusi, ze bohate mi staci, ked da pozor na deti .. Len skoda, ze byva riadne daleko a pride len raz za cas....
Fakt chcem privela? Ako vam pomahaju vase mamy? Dakujem za precitanie a vase skusenosti

babls5
6. jún 2014

@amanda0405 počuj ty sa uvedom aky chudaci z lazov???? Čo si ty niečo viac? Nieje jedno kde kto byva? Ty si teda ina ,, pani,, !!!

majklica1
6. jún 2014

Ach dievčatá, ja som si vždy myslela, keď mi moja mamina nechce strážiť drobca, s tým, že jej deti nikto nikdy nestrážil že som len precitlivená. teraz aspoň viem, že v tom nie som sama .

sosanna88
6. jún 2014

@anitram_m nevsimaj si niektore mudre mamicky...tu uz clovek nemoze nic povedat aby mu niekto nevynadal..treba to brat tak, ze nevidime im do domu a tu jak mudruju bohvieco maju a ako vsetko perfektne zvladaju...
k teme. presne viem na co si narazala...nejde o to, ze si sama nedokazes porobit ale proste o ten pocit, ze mama ma zaujem a sem tam si porobit volaco v klude alebo si len tak vylozit nohy s tym, ze o dieta sa stara babka je naaaadhera. moja mama je zamestnana, a ma kopec dalsich povinnosti, nechce sa mi rozpisovat..stiha aj svoje konicky a tiez vyuzije kazdu volnu chvilu aby bola s mojou malou...ako my sme väcsinou spolu potom ale mne aj to pomoze ked trebars ona na nu dava pozor a ja mozem sedkat..🙂
takisto ked potrebujeme, nie je problem a zobere ju aj na noc...ked sa narodila, mama bola na malej doslova zavisla, chodila k nam aj spat aby mi pomohla a rano sa trepala do roboty unavena ako kon ale proste ona to chcela! malu zboznuje a keby sa dalo sa roztrha, dokonca ma pocit, ze je s nou malo, co si ja nemyslim. takze mna by tiez riadne sralo keby mala taky pristup, ze ja som vychovala svoje a stacilo. este k tomu ked je nezamestnana, tak by sa jej nic nestalo ak by aspon raz tyzdenne postrazila vnucence...no hold, ked nechce-nechce, nepros sa jej...mozno neskor pride na to o co ukratila sama seba...

gabriela255
6. jún 2014

@babls5 že sa vôbec rozčuluješ 🙂 také primitívne škatulkovanie len jasne ukazuje IQ a charakter...

bordor
6. jún 2014

@anitram_m cim skor sa zmieris s tym ze tvoja mama je proste taka, tym lepsie pre teba. mamu nezmenis!myslim si, ze ani o vlastne deti nemala extra zaujem, ked ste boli stale so starymi rodicmi ....takze ani vnucata ju nedojimaju. nema to proste v sebe! a je aj sebecka, takze mysli hlavne na seba , na to, akoby si ona zivot ulahcila a nie na to, ako by pomohola tebe. nechces od nej vela, ale ani to malo Ti aj tak neda, takze sa s tym cim skor zrovnaj a zariad sa tak, ako by jej nebolo.... a tiez sa nenechaj vmanipulovat do situacii ako napr. popisujes Vianoce ... nech to aj ona pociti!

tilly
6. jún 2014

@amanda0405 ty si zilincanka?

sandracs
6. jún 2014

@anitram_m Myslím, že nechceš tak veľa. Ja mám názor, že rodina si má v prípade potreby pomáhať a to starí rodičia s vnúčatami, tak deti a vnúčatá starým rodičom. Považujem v tejto dobe za choré, keď sa jedni aj druhí obracajú so žiadosťou o pomoc najprv na cudzích ľudí - či už platenou alebo neplatenou formou.
Žiaľ je to trend dnešnej doby, tak by som sa v budúcnosti obracala so žiadosťou o pomoc iným smerom.

amanda0405
6. jún 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@samasa
tak možno takí inteligentnejší kysučania išli preč ako aj ty.....a odpoviem ti takto, nie ja sa neznižujem k tomu, aby som sa do niekoho navážala, útočila a robila si posmech....to naozaj nemám vo zvyku...prečítaj si túto tému od začiatku, s touto kysučankou sme si nevedeli poradiť minimálne štyri, čo každej stíhala odpovedať a urážať ako to len ide....naozaj to preháňala, už sa to netýkalo témy, ale potrebovala si dokazovať svoju pravdu a dvíhať ego....a ja nie som z tých, čo sklopia uši a zalezú do kúta....
nechcem ti nejako krivdiť ale moje osobné skúsenosti a aj môjho okolia, a to nielen rodina, ale aj kolegovia v práci majú s kysučanmi za volantom len negatívne skúsenosti....nepotrebujem si tu vymýšľať nejaké story a vymyslené historky ...u nás na parkovisku v kopci zabudol dať kolega ručnú brzdu, čo je alfa a omega parkovania v kopci, no a jeho auto buchlo do ďalších dvoch...alebo zrovna asi pred týždňom sa otáča auto na frekventovanej križovatke, stojíme tam v troch smeroch a hľadím s ostatnými vodičmi ako puk, no a samozrejme značka CA.....ja keď idem zlým smerom tak pokračujem v ceste a hľadám vhodné miesto aby som nikoho neohrozila....kolegyne syn mal vážny úraz s následkami lebo pred piatimi rokmi na diaľnici si zmyslel sa otáčať....na diaľnici, dobre čítaš....takých príkladov je veľmi veľa, nebudem sa tu rozpisovať a je to aj mimo témy.....to len na vysvetlenie k tomu, čo som napísala v príspevkoch hore....áno, ľudia sú rôzni, mohlo sa to stať aj iným, ja som len popísala svoje osobné skúsenosti a nie jedna baba povedala....

amanda0405
6. jún 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@babls5
nie, nie som žiadna pani....som obyčajná baba, ale miesta ako Svrčinovec, Čierne alebo Skalité za veľkomestá nepovažujem....a mimochodom tá kolegyňa o ktorej som písala pred chvíľou sama o sebe hovorí, že idem z hôr, alebo idem do tej diery....dochádza do Žiliny z jedného hore uvedeného miesta a cestuje do práce dve hodiny...tým nechcem znevažovať ľudí z ďaleka a z lazov, napríklad niekoľko oravcov mám veľmi dobrých kamarátov.... 🙂 🙂 🙂

amanda0405
6. jún 2014

@tilly
nie, nie som.... 🙂

inffinity
6. jún 2014

@anitram_m ja ziju od svych rodicu 250km a od te doby co se mala narodila mi nikdo nepomahal, pritel tu ma rodinu svobodne sestry, rodice v duchodu nikdo nevzal malou nikdy ven ani sem na to nebyla zvykla takze sem si veci delala sama..tedka jak uz mam auto jezdim k nasim casto a nasi se jdou prerazit aby byli co nejvice s malou..ale to stejne se zmenilo i tady druha babicka a deda hlidaji kdyz potrebuju k dr nebo neco vyridit jak mala neni ve skolce..uz dve noci nam hlidala i krstna 🙂 a taky nemam problem rict kamaraddce minule sem ja jela sama k nasim a mala zustavala doma s tatinkem ale meli pohreb a sli tam vseci tak sme malou dali ke kamaradce na odpoledne dcerky jsou kamaradky ani nevedela ze ii tam maji..tam samo jak sme delali dom podlahy a malovali bydleli sme u pritelovych rodicu a jeli sme k nam malovat ani je nenapadlo rict nechcete ji tu nechat... brali sme ji sebou ale malovat oba sme nemohli ela dva roky tak sem ji pak zanesla ke kamaradce..vzdyt na tom nic neni.. 🙂 neni povinnost rodicu pomahat nam..me by ani nenapadlo nechat mamku vysavat nebo uklizet to spise pomaham ja ji jak sem u nich..ale jedine co ji nechavam vzdy kdyz maji prijet necham tu pro ni pripraveny kos vypraneho pradla od male 🙂 zboznuje skladat jeji obleceni 🙂 u nich se hadame kdo to povesi 😀 😀 ale pritelovu mamku sem minule zdrbala bo mi umyla nadobi kdyz hlidala malou, tak druhy krat jak sem odchazela rikam : neuklizet hrat si 🙂 zasmala se a bylo to ok 🙂

ivett1
6. jún 2014

@anitram_m naši bývajú v inom meste a tu mám svorkovcov, keď potrebujem , tak mi pomôžu, ale my obaja s mojím mužom sme boli skôr vychovávaní a vedení k tomu, aby sme pomáhali svojim rodičom...učíme tak aj naše deti, zapájame ich do domácich prác a nákupov apod. ... ja som to videla u našich, že oni pomáhajú svojim rodičom a neočakávajú automaticky od nich pomoc ... a tento model som prevzala aj ja🙂 samozrejme, že naši nám pomáhajú, ak môžu ... ale v žiadnom prípade by som nedovolila, aby mi moja mama alebo svokra, prišli povysávať, umyť okná, požehliť ... keď to nestihnem urobiť ja alebo môj muž, tak sa zrúti svet?... no tak povysávame inokedy...prádlo ma počká 😀 okná umývam, keď mám čas a nie preto, že je veľká noc, vianoce a patrí sa to..😉 ...mamu a svokru takými vecami ani nezaťažujem...som rada, že si rozumieme a že sú mi ochotné pomôcť, ak by som to naozaj potrebovala ...
nech ťa netrápi, že mama je taká svojská, veď keď naozaj treba, tak ti pomôže ... vyzerá to tak, že je to mladá "babka"... lebo si neviem predstaviť moju mamu, že by s niekým chatovala na facebooku 😀 ... tak mama je tiež človek, nie je povinná pomáhať, je to jej dobrá vôľa , veď má svoj život, svoje plány, svoje seriály, kamarátky...záhradku ...roboty má určite dosť aj doma ... nepozeraj na svoje kamarátky a neporovnávaj sa s nimi, ty sa rýchlejšie naučíš zroganizovať si pekne všetko sama a uvidíš, ako sa ti to v budúcnosti vyplatí ....to je moja vlastná skúsenosť🙂
PS:naši sú už na dôchodku a teda vždy som sa smiala, keď našim ich známi hovorili, že "nemáme čas, musíme urobiť to, alebo hento..." ...ale teraz vidím, že je to naozaj pravda...skrátka ani naši aktívni dôchodcovia nemajú na nič čas😀

katti77
6. jún 2014

mám zmiešané pocity z komentujúcich
ja neviem ale keby sme boli v inej téme, a žena napísala, že sa jej nechce pomáhať jej dieťaťu, nech si poradí samé tak super ženy by sa do nej obuli, že je to jej dieťa, ona ho chcela tak jej jej povinnosťou pomáhať mu (kľudne aj celý život), ale keď je to teraz opačne tak zase tie super ženy povedia, že už je dospelá má si pomôcť sama a mama povinná nie je
podľa mňa, kto iný ti pomôže ak nie mama, na koho sa máš obrátiť ak nie na mamu, pred kým môžeš plakať ak nie pred mamou
mama je tu od začiatku až do konca pre svoje dieťa (ja to tak cítim) nemyslím teraz, že ťa má obskakovať aj keď máš napr. 40, alebo upratovať ti celý dom každý týždeň, ale mala by proste byť tu a stáť pri tebe
moja mama je super mama - sama vychovala 2 deti a viem len jediné, nech sa deje čokoľvek kým mám mamu nie som sama a mám sa o koho oprieť
moja babka to isté, celý život tu bola pre deti a pomáhala im a dodnes im pomáha, ešte aj teraz vo veku 77 rokov pomáha mojej sestre s deťmi, nemusí chce
takže podľa mňa mama nemusím pomáhať svojim deťom, ale tá čo nechce (nie nemôže - rozlišujme to) asi až taká super mama nie je
a svokra, ja mám dobrú svokru, už robím, moja mama ešte chodí do práce, takže ona mi je s malým keď je chorý, malý ju miluje a perlička, minule mi volala, že malý zaspal a toto a toto jedol, robil a tak a medzi rečou, že vieš čo dúfam, že sa nenahneváš ale ožehlila som ti veci, nevadí ti to 😀, júúúj nie nevadí aj nabudúce 😀 viete ako dobre mi to padlo? nechcela som to od nej, ani by ma to nikdy nenapadlo chcieť niečo ako upratovanie od svokry alebo mami ale keď to spraví to ma vie veľmi potešiť o tomto sú podľa mňa mami, pomôžu a dúfam, že aj ja budem taká mama a svokra aké mám ja

katti77
6. jún 2014

a ešte ma napadlo, obe majú svoj život, mama chodí každý rok na zaslúženú dovolenku, svokra tá zase na svoju milovanú chatu, stretávajú sa so svojimi priateľmi, sledujú svoje obľúbené relácie, venujú sa svojim záľubám, ale viem, že ak treba a fakt potrebujem ich pomoc sú tu a zase ja ich neotravujem pre somariny ale len keď naozaj neviem vyriešiť situáciu, proste kompromis a tiež im pomáham keď to potrebujú oni, nie je práve o tom rodina?

andrejkahe
6. jún 2014

@anitram_m Ahoj. Ako keby som čítala o sebe... teda, ty to máš ešte o niečo lepšie 😎 . Moja mama sa o svoje vnúčatá absolútne nezaujíma... nezaujímala sa o mňa ani keď som bola tehotná. A to bývame od seba 5 minút pešej chôdze. Je to smutné, na zaplakanie, strašné a ešte neviem čo povedať.. jednoducho hrozné, príšerné. A pritom celé moje tehu bola nezamestnaná, teraz pracuje len 4 hoďky denne. Stále počúvam len "výhovorku" - nechcem otravovať. Ma nenapadlo, že záujem o vlastné deti berie ako otravovanie... ale je takáto už dlhé roky, rovnako sa stavala aj k môjmu bratovi a jeho deťom, stále si neviem prečo myslela, že nás bude otravovať, keď sa nám ozve. Dúfam, že ja takáto nikdy nebudem a budem pre moje deti navždy oporou. Takže áno, sú aj také matky, ktoré nám nepomáhajú. Prečo, to vedia len ony samé a my ich do toho nútiť určite nemôžeme.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
anitram_m
autor
6. jún 2014

Vcera odsila mama od nas nahnevana, ked som jej povedala, ze by mohla prist nachvilu ku detom aspon ked som chora...
Asi ju to trapilo a rano prisla, ze mozeme ist na nakupy, davno som jej spominala, ze by mi bolo treba kupit topanky. S 2 detmi sa mi jednoducho nechce trepat po obchdodoch, dcerka je zive striebro, neobsedela by pri mne, idem maximalne do potravin, kde obe supnem do kosika a mozem si v klude nakupovat (zijeme na mieste, kde su obchody otvorene do pol stvrtej, manzel chodi z prace o piatej, a o bezbarierovom vsupe mozem snivat, do 90 % obchdov sa s kociarom nedostanem). Aj ona si chcela nejake topanky kupit. Pozvala som ju na obed, isli sme s malou na kolotoce, vyzeral to byt super den. Syncek to cele prespal vo vajicku, dcerka bola poslusna, vsetko v pohode.
Ako sme prisli domov, nieco ju rozculilo a uz to islo, vykricala mi, ze jej kvoli mojim debilnym topankam stoji robota, aky ma teraz neporiadok doma, ze sa mi musela venovat pol dna, kto to kedy videl... ☹
Takze som sa definitivne uistila, ze to s nou nema vyznam, koncim s nou a malu dam radsej do sukromnej skolky na par hodin, ked budem potrebovat ist k lekarovi a pod...

ajdika
6. jún 2014

@anitram_m ☹ to je naozaj smutné. Moja mama, aj keď je ešte zamestnaná,aj tak, ak potrebujem pomôcť s deťmi , napr.ísť do škôlky pre syna (tiež už pracujem), aj keď je polomŕtva od únavy, nikdy nepovie nie a navyše mi vždy povie,že bude u nich spať, aby nemusel ráno tak skoro vstávať (bývame 25 km od práce a od nich a vstávame o 5 ráno) a vezmú ho aj s otcom do škôlky. Staršiu dcéru si berú vždy, keď im zavolá, či by nemohla ísť na víkend k nim...preto úplne chápem, na čo narážaš. Našich nikdy bezdôvodne nevyužívam, ale nikdy mi neodmietli pomoc, ak som naozaj potrebovala, aj keď sa im to zrovna nehodilo. Rovnako to bolo s mojimi babkami ,obe by za nás život dali. Svoje vnúčatá zbožňujú a ja sama sa už teším na tie moje budúce (aspoň dúfam 🙂 ), ako si ich budem vychutnávať.

amanda0405
6. jún 2014

@fidka79
ale no.... tak ty ešte nemáš dosť toho rýpania 😀 .....keď sa nevyjadruješ, tak prečo píšeš 🙂 ....už si zistila že nie je moc príjemné keď sa ti urážky vrátia ako bumerang čo?... nemusíš len ty kydať v jednom kuse a rozdávať svoje múdrosti....a ja rada pohladím....nie ego, ale svoje deti....a ako tak čítam vyššie, tak ty s takýmto prístupom k tvojim deťom odpočívať budeš asi v domove dôchodcov a zízať do okna,škrabkať sa po hlavičke a rozjímať,prečo ostatné babky majú návštevu a ja nie 😀 😀 😀

amanda0405
6. jún 2014

@anitram_m
je veľmi zvláštna tá tvoja mama....taká akoby bez citov....len si nič nevyčítaj a nebuď smutná, ty za to nemôžeš....skús si zariadiť život bez nej.... 🙂

jana_eyre
6. jún 2014

@anitram_m a ona bola taka vzdy, alebo to prislo nahle? nemoze trpiet depresiami?

bejbinka
6. jún 2014

@amanda0405 Pride mi smiesne, ze sa tu jedna zilincanka (teda ak si priamo odtial) vyvysuje nad ludmi, ktori ziju od nej par kilometrov. Zajdi si za hranice (ktorekolvek) a budes tam chudera Slovenka pre kazdeho, ako su pre Teba Kysucania! Keby si bola aspon z BA, ale ze zo ZA a citis sa jak z big city ci co?? 😀

amanda0405
6. jún 2014

@bejbinka
dámy trošku sebareflexie 🙂 🙂 ..... teraz sa budú ozývať všetky urazené kysučanky či čo....netreba sa brať tak vážne keď vám človek napíše pravdu....mne by úplne stačilo k šťastiu keby sa mi tvoji súkmeňovci neplietli do cesty a ostali tam, kde sa narodili....a nie, ja nie som zo Žiliny 😀 😀 ....za hranicami som bola ale aj tam je v každej prdeli natlačený kysučan, pretože doma je to hladová dolina..... ☹

bejbinka
6. jún 2014

@amanda0405 Este ze si mi to tak pekne vysvetlila. A vies co to slovo vobec znamena? Pockaj...nie nevies...lebo by si tu nepisala taketo bludy! Tej sebareflexie ustredri aj sama seba. Co Ta nechal nejaky Kysucan, ze mu to nemozes zabudnut? 😀 No nech je ako chce, zi si svoj big city life 😉 Este aby Ti jedno z Tvojich deti nedoviedlo v dospelosti do rodiny Kysucana! 😀

amanda0405
6. jún 2014

@bejbinka
nedovedú, lebo majú v hlave to, čo sa nazýva rozumom.... 😀 😀 😀 a ani v tej nahoršej nočnej more by ma nenapadlo začať si niečo s kysučanom... 😀 😀

bejbinka
6. jún 2014

@amanda0405 Jaaj, dvaja synovia...takze 2 potencialne kysucke nevesty. 😀 Zariekaneho chleba sa mozno najes 😉 HAWK!

amanda0405
6. jún 2014

@bejbinka
tak budú mať super svokrušu.... 😀

jana_eyre
7. jún 2014

@amanda0405 fuha, co sa to tu ja dnes nedozviem - cely zivot pocuvam na bratislavcanov ze su blbci /pochadzam z BA/, potom z druhej strany pocuvam, ze su blbci zas vychodnari, uz som pocula, ze su blbci aj ti z topolcian a dnes citam, ze dokonca aj kysucania.. podla tychto kuloarov to tak vyzera, ze blbe je cele slovensko...

nebude to nahodou tak, ze slovaci tak strasne radi skatulkuju? globalne oznacovat ludi za hlupych podla toho odkial pochadzaju mi pride minimalne zvlastne.. 😕

fidka79
Odpoveď bola odstránená