Mama mi nedovolí psa
Ahojte,
Mám 15 rokov a mám často úzkostné stavy a mala som aj depresiu. Často plačem a mám stavy, keď je mi smutno len tak z ničoho. Skúšali sme chodiť aj k psychológovi, ale to veľmi nezabralo.
Mám veľmi rada zvieratká a pri nich sa cítim často veľmi šťastná a zabúdam na svoje problémy, ale mama zvieratá nemá rada a už vôbec nie psov. Viem, že keby som mala psa tak by mi to pomohlo, lebo psy sú vlastne aj takí terapeuti. Čo mám robiť?
Pisem za seba ako rofic a clovek, ktory by do bytu sa nekupil. Ale syn nam nerozpraval do 4,5 roka. S cudzimi sa nebavil , vyhybal sa detom. Boli sme na navsteve, kde mali psa a syn sa otvoril na nepoznanie. Kupili sme psa a pomohlo to. Dokonca aj moja mamka ho v dome akceptuje, hoci neznasa zvierata vo vnutri. Pes nerobi brajgel je napomocny , synovi zdvihol sebavedomie a rozbehol rec, pretoze pred nim sa nehanbil hovorit. Dnes ma 8 rokov a o psa sa stara, vyvenci, da zradlo vodu. Uci sa zodpovednosti. Jedine obmedzenie vnimam dovolenku a kam so psom. A 15 r uz by mohla byt zodpovedna a postarat sa o neho.
@asia83 Nie je to veľmi pekné takto hovoriť o ľuďoch, ktorí trpia vážnymi problémami a nie je to ani žiadna výhovorka prečo by som chcela mať psa. Liečim sa z úzkosti a depresie od 13tich a chodili sme po celom kraji aby sme našli dobrého psychológa a doktora. Beriem lieky a musím chodiť na liečebné pobyty.. Je na škodu hovoriť o niekom, keď ho nepoznáte, teda aspoň to ma učili rodičia..
Myslim si ze v tvojej situacii je najlepsia volba spolupraca s nejakym utulkom - budes pomahat starat sa o zvieratka, stretnes ludi, ktori tym ze robia to co robia by mali byt aj dost empaticki a to ti tiez pomoze aj pri tvojich diagnozach - stretavat sa s ludmi a byt v spolocnosti prijemnych a trpezlivych ludi. Mala by si sa poobzerat po niecom takom a tak ako hovorim mojim detom ked budete byvat vo svojom a starat sa same o seba tak si mozte aj slona domiv doniest a ja vam nepoviem ani makke fn
Vies asi nechce lebo pes pozije cca 15 rokov a to uz ty budes na VS v inom meste, neskor aj vydata a def. odstahovana a pes ostane na krku jej.
Netreba odsudzovat dieťa ale treba mu pomôcť skús vo tvojom okolí či nieje niekto kto ma psika a pomohla by si sa vencenim alebo niejaky útulok navštíviť aj zobrať si psíka zatiaľ pomáhať zober aj mamu aby vydela že ty na psíkovi záleží no tak mamky nepoznáte niekoho V okolí toho dievčatá ktoré prosi O pomoc mali by sme jej pomôcť aj nie ju odsudzovat že má 15 najvyšší čas sa o nejaké zvieratko starať aj keď má rada psíky prečo nie jej pomôcť keby boli vaše deti na tom rovnako ako ona čo by ste robili ako by ste sa zachovali.

treba si uvedomit, ze taky psik je aj velka zodpovednost, treba sa o nho starat, odides niekam na dovolenku alebo vylet budes musiet zabezpecit strazenie, kto sa o nho postara.