icon

Mama na prvom mieste

24. mar 2023

Ostali by ste vo vztahu s chlapom (31) ktory by vam povedal citujem “mama pre mna bude vzdy na prvom mieste”? A ze porovnavat sa s nou by som sa mohla az by som raz bola jeho manzelka a mali sme deti? (Sme spolu cez 3 roky). Som znechutena a nechapem s kym som doteraz zila.

miriam11
25. mar 2023

@dadis ja si však myslím, že priateľku, ženu, družku by mal mať muž úplne v inom " priecinku "ako matku. Nie,to nejde zrovnávať!!! Zrejme nie je autorkin priateľ do nej zamilovaný, ani nikdy nebol. To by musel cítiť v sebe niečo, že je to ono, niečo zvláštne, kde by vôbec na matku nemyslel.... vyfarbil sa.

dadis
25. mar 2023

@miriam11 Ako to beriem ako samozrejmost, ze su v inom priecinku 😆😆. Moj ex byval pred nasou svadbou s mamou, vozievali sa spolu z/do prace (v jednej budove pracovali), mali blizsky vztah, kedze otec mu zomrel este ako chlapcovi. A teda svokra nikdy nebola temou nasich sporov, obcas sme mali s nou nejake spory, ale nikdy sa nepostavil na jej stranu. Ale ozaj to bolo iba malichernosti za tych 18 rokov, vztahy sme mali v celku dobre. Normalne sme zacali spolu par mesiacov pred svadbou byvat a ja som vedela, ze nemusim s nou superit. Ale ako hovorim, ludia su rozni a moze to byt ozaj aj mamickar..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
palculienka40
25. mar 2023

Utekaj mala som podobne a nakoniec sme sa vdaka svokre rozviedli a aj po rozvode mi robia peklo zo zivota.

autor
25. mar 2023

@zoro9836 ale ja mam rovnaky nazor ako @elizabet173, jeho mama si predsa nezlomila nohu, neprislo jej doma zle, nemala urgentny problem ktory trebalo riesit a ja by som povysila psa nad cloveka. My sme jednoducho boli dohodnuti ze s nasim psikom ideme k veterinarke a pre mna neexistuje aby niekto len tak zavolal bez ohladu na to aby sa vopred dohodli ze ona je v meste a caka lebo chce vybavit pausal a on proste musi prist. Ona v meste pracuje, cize nie je v meste 1x mesacne aby to museli vybavit v tej danej chvili, preto suhlasim a vzdy by som v takej situacii kde si niekto nieco z rozmaru zmysli uprednostnila psa. Pausal sa dal riesit aj cez vikend, aj cez tyzden, nie prave v tu sekundu ako si ona zmyslela, neslo o nic dolezite, co by nepockalo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
25. mar 2023

Veľmi by som sa zamyslela ci s nim chcem ďalej byt. Mali ste dohodnutý termín u veterinára, vaše zvieratko malo problém, a než sa tu na mňa niekto vrhne ze povyšujem zviera nad človeka, nie nepovysujem. A mama zavolala ze je teraz v meste, neboli dohodnutí, riešila bežnú vec, takže ide o to, že zrušil niečo čo bolo naplanované, v tej chvíli dôležité, pre niečo obyčajne, nepostrehla som v príspevkoch ci aspoň mame povedal ze niečo riešia, alebo len sklapol opätky a šiel. Ak to druhe, tak je takmer isté, že vždy uprednostní mamu, aj keby mal ísť s autorkou niekam kde majú termín pre ňu alebo ich deti. Je to o nastavení.

zuzanockamt
25. mar 2023

Nečítala som zatiaľ komentáre. Viem,aké budú.
Môj názor je ten, že rodič je prvoradý, je to prvotná rodina, z ktorej človek vzišiel. Je tam pokrvné puto.
S manželkou/manželom tvoríme druhotnú rodinu na základe zväzku potvrdeného úradom/cirkvou.
Pokiaľ s niekým len žiješ,tak to nič neznamená, je to ako keby cudzí človek, nemá voči tebe žiadny záväzok a ani ty voči nemu. Ten príde až v manželstve.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
25. mar 2023

@zoro9836 Nuž závisí od ľudí. Pre niekoho fixná je. Priateľov môže byť x, manžel iba jeden.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
25. mar 2023

@zoro9836 Ok, zákony sú v poriadku, zákon zatiaľ manželstvo uprednostňuje pred priateľmi, to je v poriadku a má to tak byť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
25. mar 2023

@zoro9836 Aj rozvod je v poriadku. Nemožno niekoho držať nasilu.
A aj pre mňa je prvotná rodina a vlastné deti vždy na prvom mieste.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
25. mar 2023

@zoro9836 Závisí od toho, s akým partnerom sa človek stretne. Ak s panovačným a egocentrickým, tak je oheň na streche.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
25. mar 2023

@zoro9836 ty si uvedomuješ, že tu sa porovnáva situácia chorý pes a mamin paušál? Keby mu mama zavolala, že jej je zle a potrebuje odviezť na pohotovosť, tak je pochopiteľné, že ju uprednostní, ale ísť riešiť paušál, ktorý mohli vybaviť aj na druhý deň, možno aj o hodinu, po návšteve veterinára, toto by ma sklamalo a naštvalo aj ako frajerku, aj ako manželku, aj ako len kamarátku či dobrú susedu, ak sa so mnou raz dohodol, že mi s tým psom pomôže.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
25. mar 2023

@zoro9836 tak ak je pre teba dôležitejší paušál než zdravie zvieraťa, tak to prezentuje akurát tak teba a autorkinho frajera

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
25. mar 2023

Keby mi priatel a nadejny manzel povedal ze bude u neho na 1. mieste VZDY jeho mamicka tak by som mu na to povedala, tak si so svojou mamickou aj zostarni a brala nohy na plecia.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
25. mar 2023

@zoro9836 aj pre mňa a pre každého normálneho človeka je dôležitejšia mama ako akýkoľvek pes alebo iné zviera. Ale keby mi teraz zavolá dajme tomu kamarátka, že má chorého psa, či ju zaveziem na veterinu a vzápätí mi zavolá mama, že si chce ísť vybaviť navy paušál, tak jej poviem, prepáč mama, ale teraz musím zaviezť Janu na veterinu, jej psovi je zle, hneď ako sa vrátime, ti volám a dohodneme sa. Aký problém?

kristiii
25. mar 2023

@zoro9836 len ja mám našťastie takú mamu, že keby mám teoreticky psa a poviem jej, že mu je zle a že s nim práve potrebujem skočiť na veterinu, tak ona sa ma určite spýta, či nepotrebujem, aby išla so mnou a na nejaký blbý paušál by v tej chvíli zabudla

0kristina0
25. mar 2023

@zoro9836 porovnat by sa mohla ale nie ze ked bude manzelka, ze automaticky bude na prvom mieste. U tohto jedinca to nehrozi.

gabika0825
25. mar 2023

No záleží aj od toho či ti to iba povie, alebo aj robí nejaké veci ktoré sú typické pre mamickara. Ak je s ňou v kontakte na dennej báze a vysedáva u nej niekoľkokrát do týždňa, uprednostňuje ju vo všetkých veciach pred tebou, ako napr že ide radšej k nej ako s tebou niekam na večeru alebo na víkend, narúša to vas spoločný čas tak s takym by som sa rozišla. Nemá zmysel to ťahať ďalej, ani posúvať vás vzťah niekde ďalej, myslím tým deti a svadba, spoločná buducnost… to sa nezmení ani po svadbe. Možno na výnimky 95% chlapov je takých naďalej a ešte sa to zhoršuje. Nechces byt predsa sama s dieťaťom celé dni lebo muž je len v práci alebo sedí u mami. 🤷🏼‍♀️ odíd čo najskôr

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
25. mar 2023

@gabika0825 Čo je zlé na tom, že je človek denne v kontakte s vlastnými rodičmi? Denne volám domov, nevynechám ani raz. 2-3krát do mesiaca som na celý víkend u nich.