icon

Mama nás vysmiala za obed po krste

31. aug 2020

Takže som 6 týždňov po pôrode a krstili sme dcéru doobeda. Po krste sme mali u nás obed len pre rodičov a mojich dvoch súrodencov. Mama mi s varením nepomohla, všetko bolo na mne a mužovi. Okrem torty, tú mi upiekla kamarátka na objednávku. Keď sme prišli z kostola muž ešte dokončil obed a mama celý čas kritizovala, že ešte nemáme dovarene, už je hladná. Pritom bolo len 12 hodín. Ja som medzitým kojila dcéru. Keď som jej povedala, že nám mohla pomôcť, tak sa urazila. Vraj mám manžela, nech sa so žiadosťou o pomoc obrátim na neho.

simca06022011
31. aug 2020

nic si z toho nerob, jednym uchom dnu a druhym von.. ja by som si asi neodpustila poznamku typu, ze sa moze najest aj doma, alebo jej normalne povedala, ze musi vydrzat alebo pomoct :D Nic ine ti nezostane, len sa otriast a predychat to.
ale inak tiez mam taku mam co ked pride sadne a necha sa obskakovat.. aj ked napr. pride neohlasena a vidi ze mam nieco ine. PReto ju takmer nevolam ku nam. Neziarlim, ale strasne smutno?/luto? mi je ked vidim susedy, ako mamy pridu, pomozu, uvaria alebo upecu, deti postrazia... a kopec veci na dome sa spravi aj zaroven vsetci su pokope a spokojni.

lenuliatko84
31. aug 2020

My sme mali na krste asi 10 ludi a nejake deti.polievku som uvarila den predtym a aj salat a rezne sme vyprazili hned po prichode,kym sa usadili na 3 panviciach.o 15 minut vsetci jedli.niekedy si treba lepsie zmanažovat cas a nebude ziadna kritika

pribinak
31. aug 2020

@lenuliatko84 smutne je že mama sa zamerala len na jedlo. Však prišla na krst a nie si brucho napratať. To jedlo - hostina či pohostenie je len bonus k duchovnému zážitku či pozdvizeni

Ja som tiež krstila keď mal syn necelé 2 mesiace. Ti poviem ten bol fakt uplakané bábätko. Neviem si predstaviť, že by som mala čas robiť šalát ci smazit rezne

deti95060810
31. aug 2020

tvoja maminka má svojim spôsobom pravdu...máš manžela...ale zas mohla byť TICHO keď sa jej niečo nepáčilo.... Nevedela by som tak reagovať ako tvoja matka....😉
asi je taká povaha a toto asi nie je jej prvý prejav nespokojnosti

lauriema
31. aug 2020

Ahoj, nevšímaj si ju určite bol obedík výborný.... Prvoradá je predsa dcérka. Super ze manžel ti pomohol

miriam11
31. aug 2020

Jedným uchom dnu a druhým von.

sisaka
31. aug 2020

Nechcem matke chytať stranu, ale ľudia, keď sú hladní, tak sú nervózni. Keď chystám nejaké pohostenie a viem, že budem musieť dovárať, dopekať, grilovať atď. jedlo, aby to bolo čerstvé a teplé, tak mám pripravené nejaké malé občerstvenie, predjedlo, kým ľudia čakajú na hlavný chod, môžu si niečo prejesť. Osobne, keby išlo o moju dcéru a nemala by nič nachystané, tak by som si vypýtala nejaké keksy, jablko, syr... drámu by som z toho nerobila.
Pre budúcnosť, keď robíš oslavu urob si ju kde ty chceš a nevypytuj sa pozvaných a ak budeš robiť doma maj pripravené nejaké malé občerstvenie - studenú misu, obložené chlebíčky a pod. nech ľudia neodpadavaju od hladu (mne napríklad býva od hladu zle), kým sa dovari

dkethe
31. aug 2020

Boze, take matere... Vidia na dcerach len to zle a vludneho slova nemaju. Kasli na to, a zameraj svoj zivot na to, aby si bola lepsia mama svojej dcere ♥

jeliz59
31. aug 2020

Stáva sa niesi žiaľ Bohu prvá ani posledná stávajú sa takéto veci v rodine...
niekto o nich povie,niekto tají .....
hod to za hlavu .....dobre stalo sa povedalo sa ok .....nestalo Vás to život ani zdravie.....
do budúcna na to šete aj zo smiechom budeš spomínať máš aspoň zážitok....
ja ti prajem,aj tvojej rodine,všetko len dobré a hlavne zdravie...
keď nejde o život nejde o nič....🤗🤗🤗🤗

lija22
31. aug 2020

ostatni boli spokojni? mame daco sadlo na nos tak sa vyvrsila na tebe. ake detinske. mozme naivne dufat, ze ju to mrzi. kto vie. kazdopadne mate to za sebou a ak boli ostatni ok zvladli ste to super 🌷

leuchtturm
31. aug 2020

ty si im nedala nic na zobkanie? Inak, @sisaka ma pravdu, nabuduce sa zariad podla jej rad a mas po probleme.

lenuliatko84
31. aug 2020

@pribinak moj syn bol zlaty od mala,mam donry rodinny manazment a sikovneho manzela.a mamina samozrejme tiez pomohla,lebo ta moja sa neprisla len ,,nazrat,,

pribinak
31. aug 2020

@lenuliatko84 tiež mam výborný rodinný management, moji rodičia a svokrovci sa zložili na restiku. Bolo nás trosku viac a tak sme to s muzom ocenili
Krstna - segra zabezpečila tortu a svagrovci doniesli mini pohostenie pred krstom
Zorganizovali to dobre 👍👍👍👍

Ja som mala jedinú úlohu, priniesť dieťa a muž tiež len jednu úlohu - doniesť mna a dieťa 🤣🤣🤣

daisylucky
31. aug 2020

No tvoja mama sa zachovala sprosto, nebola to tvoja vina, snáď sa tak nechova často, ale skôr sa asi chová. Sú aj také mamy. Ona sa už nezmení. Ak by ti to veľmi ubližoval, obmedz s nou kontakt. Pretože jej správanie zmeniť nevieš, vieš zmeniť len svoje správanie.

jana_eyre_2
31. aug 2020

@mondolina modrý koník nie je len o tom aby ženy radili, ale o tom aby sa každá mohla vykecat ak inde nemôže, alebo to nestačí.. zase nemajme o sebe (myslím časté diskuterky) takú vysokú mienku že môžeme vo všetkom radiť 😉

mondolina
31. aug 2020

@jana_eyre_2
Súhlas, súdila som podľa seba.

kamlicek
1. sep 2020

Zvlastne, takuto reakciu by som osobne teda od mamy vobec neocakavala, no ked sa jej nepacilo je to jej problem, nie tvoj 🙂

ajka0207
1. sep 2020

A inak je mama milá, priateľská a vôbec nefrfle?

ajka0207
1. sep 2020

@slniecko66 no sú aj mamy(a nie je ich malo) čo pomoc dieťaťu odmietnu

autor
1. sep 2020

@ajka0207 podľa nálady, ona je náladový človek. Rada si rypne

autor
1. sep 2020

@kamlicek len mi je nepríjemné, keď sme spolu volali večer po krste, že okrem iného sa smiala podľa nej z úžasnej organizácie času varenia obeda. Ale ako sme to mali stihnúť netuším. Bola som rada, že som stihla upratať poriadne celý byt vždy keď malá spala. Aj tak mi vytkla, že na listoch kvetov v kvetináči mám prach.

autor
1. sep 2020

@lenuliatko84
@pribinak obom v dobrom závidím. Môj rodinný management zlyhal. Keď dcéra vyrastie a bude potrebovať pomoc či už po pôrode alebo v iných oblastiach, vždy tu budem pre ňu.

autor
1. sep 2020

@leuchtturm jasné, mali aj chlebíčky, aj ovocie, arašidy, slané tyčinky. Ale mama rovno z kostola chcela teplý obed a hneď. Ale kto ho mal dovarit, keď sme boli všetci v kostole netuším.

autor
1. sep 2020

@lija22 ostatní snáď boli spokojní, nikto nefrflal. Veď tam mali aj iné pohostenie kým bol obed.

autor
1. sep 2020

@jeliz59 ďakujem

autor
1. sep 2020

@dkethe ďakujem 🙂

autor
1. sep 2020

@sisaka obložené chlebíčky sme mali, aj ovocie, slané tyčinky. Ale mamina chcela len obed.

autor
1. sep 2020

@sisaka inak aj mne býva zle od hladu, nájme teraz keď často kojim 🙂 a som vtedy nervózna. Ale mňa sa nikto neopýtal, či som hladná.

autor
1. sep 2020

@lauriema ďakujem, snažil sa

kassandra25
1. sep 2020

Hmmm, tak my sme s muzom spravili obed po krste hned v paradnej restike a my sme pozvali, ako krstnych rodicov, tak starych rodicov z oboch stran. Tortu sme mali nachystanu tiez, v restike, paradnu. Takze take faux paus ako u vas, samozrejme nehrozilo a nebolo mozne. Ak by moje deti robili ich detom raz krstiny, ako mama, vlastne uz potom stara mama by som sa riadne povypytovala a ak by to malo mat nejake nedostatky ( ako u vas), tak by sme to spolocne a spolocnymi silami domysleli a zariadili, aby to dopadlo na vybornu. To, ako ste to mali vy zariadene, nebolo dobre, ja by som s tym ako matka krsteneho dietata nebola v sulade urcite.