icon

Mama nenávidí môjho manžela

emmina1978
4. aug 2014

Baby poprosím o Váš názor. S MM sme sa zoznámili kedˇ mala moja dcérka rok a pol. Bola som slobodná mamina (ex priateľ sa so mnou rozišiel vlastne kvoli mojej mame). S mm sme sa stretávali kedy sa dalo, po roku sme sa rozhodli začať spolu bývať. Dom v ktorom som bývala s mojou mamou a ockom bol a je môj. Iba môj, kúpený za moje prostriedky, proste moji rodičia so mnou bývali. Keďže sme chceli začať s terajším manželom spolu žiť, tak sme kúpili mojej mame a ockovi dom o cca 100 mt od nás, na jednej ulici. A tu je kameň úrazu. Dom pre mamu sme nakomplet zrekonštruovali (okna, podlahy, kupelna, nový nábytok, nová elektronika. nová kuchyňa..) asi cca mesiac pred dokončením maminho domu zomrel ocko. Ocko bol už 5 rokov na posteli, starala som sa o neho hlavne ja, ležiaci pacient, plienky atď..Keď sa už teda mama mala presťahovať do nového domu, začala mi mierne vyhadzovať na oči, že ju z domu vyhadzujem a odkopávam....ona totižto mala takú predstavu, že budem bývať s ňou do konca jej života a budem sa o ňu starať. lenže o ňu starať sa nie je treba. má 63 rokov, nemá žiadne vážne choroby, iba zvýšený tlak. bývať sme s ňou nechceli iba preto, akú má povahu. je proste stále depresívna, nič nespraví, nechodí ani do obchodu, všetko robím ja, nemá kamarátky. jej denný program je sledovať tak maximálne tv a to je všetko. Keď má niečo uvariť tak sú to maximálne tak špagety, tvrdí že jej nič iné nechutí a nič iné nemôže zjest. Veľmi som sa ešte za slobodna snažila ju vtiahnuť do života, ale ona nechcela. Berie už možno aj 25 rokov lieky lexaurín, vo veľkých dávkach, nič jej nezaberajú, proste je na nich závislá. Ďalším dôvodom prečo sme kúpili aj ten dom pre ňu bol môj brat, lebo bol vo väzbe a kam by sa vrátil? ku nám domov? boli by sme tam moja rodina, mama a brat? veď by sme sa ani nepomestili. Dovtedy, kým sa nevrátil brat som jej platila aj všetky náklady ako elektriku, vodu a plyn. teraz keď je bracho už doma, tak som to prestala platiť, nech si hospodária samy. a tu sa začali problémy. Mne ich nehovorí, povie mojej sestre. ako nenávidí mm, lebo keby nemám jeho tak doteraz žijem s ňou atď. už mi to začína liezť na nervy, neustále do mňa za kadečo rýpe, kričí po mojich deťoch. niekedy mám 100 chutí jej povedať aby k nám teda nechodila keď jej moje deti tak vadia, čo robia... MM si chce adoptovať moju staršiu dcérku. Mama je zásadne proti tomu, vraj nech malá dedí po tatovi, nech dostávam výživné (ex sa s nou nestýka, ani raz ju nevidel, nechce ju a teraz sa mi vyhráža že keď si mm neadoptuje malú tak pôjde na súd a vyžiada si úpravu styku a bude nám robiť cez ňu zle) Ale ja si myslím že problém nie sú peniaze, ale len to, aby nás s manželom prosti sebe rozoštv)ala. Pretože mm malú chce osvojiť a ona to nevie preglgnúť, chce aby som ju poslúchala. ale ja som vydatá a mám už svoju rodinu. je nehovorím že si ju nevážim, ale šťastie mojej dcérky je mi prednejšie ako jej dôvody. proste mm z duše nenávidí a nenávidí a nenávidí!!!
Spravila som chybu že som chcela bývať s mm a deťmi sama??? Je na tom niečo až tak zle? alebo sa očakáva od každého najmladšieho dieťaťa že bude robiť sluhu a opatrovateľku matke keď ešte nie je treba??? Ocka som doopatrovala ja, môžem povedať že takmer poslednú plienku som mu prebalila ja (zomrel na druhý deň v nemocnici). Nikomu to nevyčítam, bol to ten najlepší ocinko na celom svete...Som naozaj tak zlá aj s mm že sme ju vyhodili z domu? Hoci išla do fungl nového, kúsok od nás, keď čokoľvek potrebuje som hneď u nej? Normálne mám sto chutí sa odsťahovať z dediny preč a žiť svoj vlastný život! Veď my vlastne ani na predlžený víkend bez jej scén nemôžeme odísť! Tri dni pred odchodom som s nou bola každé poobedie na pohotovosti čo mala akože vysoký tlak (150/90) z toho že odchádzame na liptov....hoci vedela že na tie dni bude s nou moja sestra... už som baby zo všetkého zúfalá, čakáme tretie a ona ma stále zaťažuje s jej poznámkami atď. prosím poraďte čo robiť...

haslerka27
4. aug 2014

@emmina1978 rozhodne by som s bratom zvazila umiestnenie matky kdesi....jej raz prepne a uvidis ake problemy este narobi....neviem,rodicia su niekedy fakt trafeni....ja mat tu moc vystrelim mojich rodicov kdesi na pluto nech mam klud..

emmina1978
autor
4. aug 2014

@jahodka8 že mi je prednejšie dcéra som napísala preto, lebo ex ma vydieranie že si ju začne bravat a bude jej robiť zle! Mala iného tatinka ako mm nepozná. A ja ju mám teraz dávať exovi iba preto lebo moja mama si neželá adopciu??? Ty by si čo robila? Nechala by si 5 ročne dieťa nech strávi info že ma iného otca a ten jej bude do hlavy tlačiť kaleráby len aby nemusel platiť výživné??? Aby sa ulahodilo mojej mame??? Lebo ona nenávidí môjho manžela??? Alebo by si chcela aby tvoje dieťa vyrastalo so súrodencami v šťastnej rodine a keď bude väčšie mu povedala že tatinko nie je jej bio...

0silvia0
4. aug 2014

@jahodka8 jej mama má psychické problémy 25 rokov! Emmina1978 jej psychické problémy za matku nevyrieši, aj keby veľmi chcela. Keď matka nechce a dobre sa cíti v úlohe malého dieťaťa o ktoré sa niekto vždy postará, to je chyba matky-dospelej ženy a nie jej dcéry. Matka by mala vziať do rúk svoj život, prehodniť svoju liečbu a zaujímať sa o svoj zdravotný stav. Sama mám matku v tomto veku, síce nie so psychickými problémami, takže viem že žena v tomto veku nie je ešte žiadna dementná nesvojprávna babička.
Keď si teraz vyfantazírujem vo svojej mysli že moja dcéra ma doopatruje, bude so mnou bývať pod jednou strechou až na veky vekov amen a bude nám spolu dobre - a táto predstava sa nesplní - mám právo sa tejto predstavy silou mocou držať a kopať okolo seba lebo ja to tak chcem chcem chcem?

cannella
4. aug 2014

prave mi zostal rozum stat. Tvoja mama je nevdacna zenska, ktora si mysli, ze okolo jej zadku sa toci cely svet. A za dalsie, nechapem, na co jej s MM vesate a nos vsetky veci, co sa vas tykaju. Naco jej oznamujete, ze MM chce adoptovat dceru, ze sa chystate na vylet a podobne zalezitosti?! Zbalim sa poviem maj sa mami a idem, nic neoznamujem. Co mas 15 rokov aby si jej vsetko hlasila? Co sa tyka tvojho muza, tak ten ma zlate nervy a navyse, ze si platila aj vydavky na dom.... Pomoct nepoviem ak by mama nevyzila, ale pozerat sa, ako mater mojej zeny parazituje na svojej dcere a ona sa nechava vyciciavat, to chce poriadne sebazaprenie.

ivett1
4. aug 2014

@emmina1978 ahoj, podľa môjho skromného názoru a na základe toho, čo si napísala v svojom príspevku, si urobila maximum ... na tom, že chceš žiť život s tvojimi najbližšími-deťmi a manželom, nie je predsa nič zlé...hlavne, keď si dokonca zvládla splatiť ten povestný tretí groš ...teda postarala si sa o otca a staráš sa aj o matku-dokonca si jej kúpila dom... neviem posúdiť, tak ako kočky tu, či je tvoja mama len sebecká a fakt si len zvykla na full service...ale tá moja je nesmierne šťastná, keď si my jej deti (sme traja súrodenci) rozumieme so svojimi manželmi, či manželkami😉 ...takže, toto správanie tej tvojej matky sa mi zdá úplne nepochopiteľné a skôr by som to pripisovala tej jej diagnóze...depresii, atď.... človek, ktorý nie je šťastný z úspechu a šťastia svojich detí...neviem-neviem ... skôr by mala byť rada, že si si našla partnera a teraz už manžela, ste spolu a ktorý si chce dokonca adoptovať tvoju dcérku ...ale ...možno sa tvoja matka len bojí, že zostane sama... čo už ... veď nie si jedináčik, tak nech sa zapoja aj súrodenci...

emmina1978
autor
4. aug 2014

@cannella no to som ja vtedy ešte nevedela ako nenávidí mm... Ono až potom čo sa dozvedela o vydieranie exom vyšlo z nej toto všetko... Povedala to mojej sestre

emmina1978
autor
4. aug 2014

@ivett1 veď práve že ona nie je šťastná že sme všetci ako tak na poriadku. A každý svojou zásluhou a pričinením..ako všetci moji súrodenci sa mohli odsťahovať a založiť si rodinu len ja nie??? Zato že som najmladšia?? Veď je svojprávna!

emmina1978
autor
4. aug 2014

@jahodka8 ja som bola 5 rokov v zahraničí a drela som a odkladala si. A za 500 tisíc sk som kúpila nedokončený dom a zobrala si úver v banke na dokončenie.. Predtým sme bývali v mestskom byte a ja som sa zo zahraničia vrátila preto lebo ocko ochorel a bolo jej treba s ním pomáhať...

mamavera
4. aug 2014

@emmina1978 urobila si jedinú chybu a to tú, že si svojej mame priveľmi ofukovala cestu, po ktorej kráča. Chápem jej psychické problémy, ale s tými by sa musela popasovať, aj keby si ty žila v zahraničí. Tvoja mama sa ťa snaží veéééľmi rafinovane citovo vydierať. Neskoč jej na to. Takže odteraz s úsmevom, ale rázne, je dospelá, nie je zbavená svojprávnosti, takže sa v pohode postará sama o seba a ty jej nezveruj veci zo svojej rodiny či tvoj si tvoj manžel osvojí tvoju dcéru alebo nie. Je to čiste len a len vaša vec. Držím palce.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@mamavera už teraz je mi to všetko jasné. Je to manipulátorka

mamavera
4. aug 2014

@emmina1978 pomenovala si to absolútne presne 😝 😝 😝 😝

terezka1947
4. aug 2014

@emmina1978 citala som sice len tvoj prvy prispevok....ale poviem ti len tolko
urobila si pre svojich rodicov viac ako ktorykolvek mlady clovek...klobuk dole
nemaj vycitky za nic...a nenechaj si pokazit "novy"zivot

ja som sa kvoli rodicom vzdala vela veci-nelutujem
najma kvoli mamke-obetovala som jej prve roky manzelstva(kt.mali byt bezstarostne),dokonca prve mesiace zivota mojho babatka...ale tiez nelutujem,lebo bola na tom velmi zle a kto iny,ked nie ja by sa o nu postaral...
urobila si dost...teraz zacina tvoja bududcnost,su tu tvoje deti....tvoj manzel....

mamka zrejme ina nebude a ten psychicky natlak sa mooooze aj stupnovat
urcite je jej tazko po smrti manzela...spominam na moju mamku,ze to bolo velmi zle....ale ak k nech chodievat,staras sa o nu,ste blizko seba......jednoducho musis si urobit STOP,lebo sa znicis a znicis aj svojich blizkych

mamke narovinu a dostatocne sa laskou,ale razne povedz,ze si tu a stale budes pre nu....a nie je s nicim problem.....ale uz ta musi nechat....
nie je to jej partner,ale tvoj....a ak si ty spokojna.....ona sa s tym musi zmierit....
lexaurin je strasny oblbovak...asi ma dovod na tento liek,ale moze z nej casto hovorit aj on 😒
a skus sa trosku odosobnit-je to tazke....ale trosku sa musis-kvoli svojim detom

jahodka8
4. aug 2014

@emmina1978 Tvoja mama má voči tomu exovi asi veľké výčitky svedomia, ked ako si písala, on odišiel hlavne kvôli tvojej mame. Ja by som sa s ním pokúsila dohodnúť. No je pravda, že mama ti veľmi zasahuje do života. Možno by jej stačilo bývať v tom dome čo teraz a vy by ste sa presťahovali. Ja viem, že tí starí ľudia sú často otravní. Ja len nechápem, prečo tvoja mama nemá teraz žiadny svoj dom. Ako je to možné, že vy deti máte a ona nie. Nad tým si sa zamyslela? Teda ked nemá žiadny majetok, tak má len vás deti.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@terezka1947 lexaurinu berie dosť. Pôjdem čo najbližšie to bude možné k jej obvodnej . Len neviem či mi dokáže pomôcť

terezka1947
4. aug 2014

@emmina1978 skus....lebo moooozno by jej pomohlo nastavenie na nejaky iny liek a prisla by vaic do pohody

emmina1978
autor
4. aug 2014

@jahodka8 dohodnúť načom??? Nechcem ho vidieť. On nechce našu dcérku, to je dlhá story. No mama nemá dom písaný na seba, ale má kde bývať. Ani predtým nebol dom v ktorom bývame na ňu. Ona už býva bez nás tretí rok...a presťahovať? Ako tri deti, ja, manžel a ona?? To sa Zrovná môže mm presťahovať ku svokre domov, to by nasledoval rozvod. Vieš ona celý čas len sedela s hlavou v dlaniach a rozmýšľala čo ju asi tak bolí a k akému lekárovi ju treba zaviesť. Nevie sa o ničom rozprávať len na všetko a všetkých sa sťažovať a nadávať. S takým človekom dlho v jednej domácnosti veľa ľudí nevydrží..

monicm
4. aug 2014

@emmina1978 ako to riešiť?nehovor jej,čo plánujete robiť,pokiaľ sa jej to bytostne netýka,pomáhaj jej,ale len tak,ako ty sama vládzeš a obmedz kontakt.ja viem,je to mama,ale ked to nejde po dobrom,tak to pôjde po zlom.viem o čom hovorím.možno by pomohol rozhovor všetkých súrodencov naraz s mamou,nie len teba a mamy,ale to zas neviem,čo si o jej správaní myslia tvoji súrodenci.sama však nič nedocieliš.ak pomoc nechce,bohužiaľ,nič s tým nespravíš a ty máš svoj život,svoju rodinu a snád o ňu kvôli nej neprídeš.pretože vážiť a ctiť si rodičov je jedna vec,ale nechať sa nimi hnusne vydierať a manipulovať je vec druhá a to tvoja mama robí.

ivett1
4. aug 2014

@emmina1978 úplne s tebou súhlasím...
ja dúfam, že to jej správanie je dôsledok tých jej dlhodobých psychických "problémov" ... a asi by som to na tvojom mieste neriešila, resp. už by som s ňou nič neriešila, či už tú adopciu, alebo iné záležitosti ...maximálne by som jej povedala hotovú vec, bez toho, aby som očakávala jej názor ... a možno by som s ňou aj trošku obmedzila kontakt - na minimum ... pre kľud v rodine ...ale, to by som urobila ja ... záujem o ňu by som riešila cez súrodencov - napr. brata ...lebo by ma určite zaujímalo, ako sa má...je to predsa len matka ... no, opakujem, to by som urobila ja ...

jahodka8
4. aug 2014

@emmina1978 Tak možno naozaj potrebuje byť odkázaná sama na seba a potom sa rozhýbe. Ale aj tak nechápem ako ty môžeš mať dva domy a ona ani jeden. A tam kde bývala, to bolo čie?

emmina1978
autor
4. aug 2014

@jahodka8 moje. To som ja kúpila keď som sa vrátila zo zahraničia + zobrala som si úver. A druhý dom čo sme kúpili pre ňu bola vlastne investícia mm... Keďzě prišiel bývať ku mne... Ale toto tu neriešim, čo je koho.. Predtým sme bývali v mestskom nájomnom byte, neboli sme vlastníkmi toho bytu. Ocko chcel bývať na dedine, v dome. Preto som tento dom kupovala...

emmina1978
autor
4. aug 2014

@ivett1 ivet nechcem s ňou prerušiť kontakt. Je to moja mama...neviem si to predstaviť. I keď niekedy idem z nej fakt do vývrtky...

ivett1
4. aug 2014

@emmina1978 asi áno, nedá sa celkom prerušiť kontakt, lebo veď máš už len ju...a ešte k tomu bývate naozaj veľmi blízko ...ale ...trošku "obmedziť"..😉 ...

emmina1978
autor
4. aug 2014

@monicm ďakujem. Vieš najstarší brat sa od všetkého dištancuje... On ju príde max raz za týždeň pozrieť. A to je všetko. Musíme to riešiť my zvyšný traja. Napríklad sestrine deti 13 a 11 ročné k nej nerady chodia preto aká je, nemá na nich pekného slova, len ich za všetko hreší...
Čo ja by som dala zato aby bola dobrou matkou a babkou. Keby len tak upiekla koláč a rozdala vnúčatám, zobrala by ich na zmrzlinu, alebo pokočíkovala dakedy tie moje.. Toho sa asi nedočkáme :(

monicm
4. aug 2014

@emmina1978 my sme tiež museli riešiť ako súrodenci problémy s mamou,na rovinu sme jej povedali,že to čo robí už nie je normálne,že musí vidieť,že moje deti sa jej boja a ak to nezmení,nebudeme tam chodiť.a čuduj sa svete,zabralo to,nebolo to to isté,čo u vás,ale možno je aj toto cesta.povedať surovo a na rovinu,že toto nie je správne a takto o vás môže prísť.môže to pomôcť,ale aj nemusí,je to riziko,že sa urazí a všetko bude ešte horšie,ale u nás už nebolo na výber,tak sme to riskli.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@ivett1 keď ona k nám chodí denne, lebo doma sa nudí. Fakt som skúšala ju popohnať do života, každý rok chodí so sestrou na dovolenku, zaplatila som jej autoškolu ( samozrejme nevedela jazdiť kvôli spomaleným reflexom), farbím a vytrhávam jej obočie (s tým som už tiež sekla pomaly)... Beriem ju do mesta keď chce, lebo ona na autobusy nepojde... Ach jaaaj. To mám všetko za tú moju dobrotu...

emmina1978
autor
4. aug 2014

@monicm a čo bolo u vás? No naša by sa urazila a vyhrážala sa samovraždou... Alebo by mala hneď ´vysoký tlak´ a poslala by nás preč!

emmilly
4. aug 2014

@jahodka8 a preco ta zaujima ze odkial ma ona peniaze???

ivett1
4. aug 2014

@emmina1978 tak...baby sa asi trafili...zvykla si, že ju neodmietneš a nikdy jej nepovieš nie ...tak, budeš sa to musieť naučiť😉 ... tlak-netlak ...

ivett1
4. aug 2014

@jahodka8 aj ja som sa to chcela spýtať...ale @emmilly ma predbehla...😉

jahodka8
4. aug 2014

@emmilly Len tak, možno je matka sa cíti dosť menejcenná, ked nemá nič svoje na bývanie na dôchodku. No ked boli 4 deti, tak to dalo zabrať, pravdepodobne všetok čas a peniaze išli do detí. Vždy je to tak, že rodič sa viac upne na to, ktoré je asi najbližšie. Ved si len predstavte, že máte 4 deti.