icon

Mama sa do všetkého stará - ako jej oznámim tehotenstvo?

11. mar 2020

Ahoj. Nepíšem sem až tak často, ale nemám sa s kým poradiť tak skúsim tu.
Moja mama na stále komanduje a zasahuje do života, do mojich rozhodnutí, aj keď sa jej nik na názor nepýta. Ja žijem už dávno z domu, teraz čakám bábätko pravdepodobne, na teste sú dve čiarky 🙂
Veľmi sa teším na to malé, ale mám strach čo na to povie matka. Určite nebude nadšená. Neustále sa mieša do všetkého, do vecí, do ktorých ju nič nie je, nevie pochopiť, že už dávno som dospelá žena. Veď mám skoro 30 rokov.
Ako jej oznámiť tehotenstvo? A ako reagovať na jej prípadné nadávky?

Strana
z2
mila23
11. mar 2020

oznamila by som az po skonceni 1. trimestra..pre istotu. Asi treba zacat nevyziadane rady pustat jednym uchom dnu a druhym von. Nech si povie svoj nazor,aj tak si sprav podla seba. Lebo po narodeni dietata sa to este znasobi a nebude sa to dat vydrzat.

brna1989
11. mar 2020

Prečo by mama mala zareagovať tak,že by ti nadávala? Nemáš priateľa,manžela a otehotnela si "náhodne" alebo prečo by ti mala nadavat?

autor
11. mar 2020

@brna1989 To ona stále nadáva. Raz mi povedala, že dúfa, že nebudem mať deti alebo nanajvýš jedno, že deti sú otrava a starosť.

lenkakravcova
11. mar 2020

Musíš jej to vôbec hovoriť? Asi by som jej to ani nepovedala. Keď už to bude vidno, všimne si sama.

autor
11. mar 2020

@lenkakravcova Myslíš? To by bolo odo mňa hlúpe, nie? Navyše sa s ňou nevídam, žijem v zahraničí.

lenkakravcova
11. mar 2020

Nemyslím si ze si povinná jej niečo také oznamovať. Hlavne ak máte zlý vzťah a si ešte len na začiatku tehotenstva.
Ja som takmer v 3mes., rodičom som to oznámila asi v 2.mes tehotenstva, ale to nemáme zlý vzťah. Skôr by som im to ani vôbec nehovorila. Načo aj.

autor
11. mar 2020

@lenkakravcova No to by som si zlízla potom. Ale možno máš pravdu, načo jej to hovoriť, keď budem len nervy mať. No neskôr sa dočkám oslovenia "krava, blbka"

tulipanicek
11. mar 2020

Podľa toho čo píšeš tak by si sa toho oslovenia dočkala tak či tak..

autor
11. mar 2020

@tulipanicek To je jasné

brna1989
11. mar 2020

Ja mám mamu frflošku a negativistku takú, že ja väčšiu nepoznám.treba nabrať odvahu,postaviť sa jej,veď ako si písala,máš skoro 30.si už dospelá a ona nemá právo až takto sa do teba starať.vsetko prehrmí, zvládneš to 🙏

tulipanicek
11. mar 2020

Tak potom si načo robiť hlavu že to ofrfle. Ako keby mám takúto mamu tak jej to poviem tesne pred pôrodom v 9 mesiaci keďže sa ani nevidate. Bude síce hucat ale ty si usetris pár mesiacov hucania a navyše keby to začala robiť tak by som jej rovno chrstla že presne pre toto som ti to nepovedala skôr lebo sa mi to nechcelo počúvať celé tehotenstvo.

mila23
11. mar 2020

akoze raz by ma nazvala krava, tak by to bolo to posledne...uz by som jej nic nepovedala....a keby sa pytala ze preco, tak pre toto....povedala by som jej az ked to bdue nevyhnutne...alebo poslala oznam ked sa babo narodi a ak mi potom zavola a zacne nadavat zlozim telefon...

lenkakravcova
11. mar 2020

Tvoja mama je asi nejako psychicky chorá, že? Ci to je jej normálne správanie? Lebo ak je zdravá a správa sa k tebe takto tak je lepšie minimalizovať kontakt fakt ze na minimum. Ak je chorá tak je to na tvojom zvážení, vtedy to treba brať s rezervou.

autor
11. mar 2020

@mila23 To by na ohovorila po rodine, aká som hlupaňa. Ale máš pravdu, načo sa stresovať v tehotenstve.

autor
11. mar 2020

@lenkakravcova No v hlave to určite nemá v poriadku, preto som aj vypadla radšej z domu bez znášať jej urážky s nadávky aká som lenivá a hlúpa a neschopná.

ledgerka
11. mar 2020

aj ja zijem v zahraniici, moja mam je super a povedala som jej to az na vianoce uz vo 4-tom mesiaci. Keby som prisla domov neskor, povedala by som neskor 🙂 Vobec jej to nehovor kym nemusis, este ani nevies ako to dopadne. Prve mesaice sa moze stat cokolvek, usetri si debilne konverzacie ak ich nemozes zastavit.

nefertiti5843
11. mar 2020

Keď ťa matka tak frustruje, ani sa nevídate teda, keďže žiješ mimo....tak načo s ňou vôbec komunikuješ? Nedvihnem mobil a hotovo...neriešim.

eliska13
11. mar 2020

To si ty?čo Ti mama neverila, že pracuješ a, že máš ukázať výpis z účtu?Povedala by som jej to čo najneskôr.Gratulujem😀 je to tvoj život už nie si dieťa...reagovať bude zle čo od takej povahy čakáš?

autor
11. mar 2020

@nefertiti5843 Lebo je to mama a aspoň oznámiť tehotenstvo by sa patrilo

autor
11. mar 2020

@eliska13 ďakujem 🙂

tenerifka
11. mar 2020

Leniva? Preco?Nepracujes; alebo sa nechavas vydrziavat?

autor
11. mar 2020

@tenerifka Ani jedno, ani druhé. Veď píšem, že vyťahuje staré veci 10 rokov možno viac.

saskia_98
11. mar 2020

Nič by som jej nehovorila. Mooožno by som jej oznamila až ked sa to bejbo narodi a ako ta ohovori po rodine by som uz absolutne neriesila. Si uzivaj tehotenstvo a neries matku, ktora sa sprava tak ako sa sprava..

eliska13
11. mar 2020

Nie, zatiaľ aspoň do 3,4 m by som jej nič nehovorila

0silvia0
11. mar 2020

už si to tu písala, však? Keď si nevieš stanoviť sama hranice so svojou ufrflanou matkou, my ti ich tu nenastavíme. Keď máš pocit, že jej máš všetko vešať na nos a potom sa ti za to aj tak ujdú nadávky, tak to rob naďalej, je to tvoj život. Skloň teda hlavu, rob zo seba fackovacieho panáka cez telefón a nadiaľku, aj tak si nedáš povedať...

syslik81
11. mar 2020

oznam jej tehotenstvo a hned v jednej vete jej aj oznam,ze nestoji o dalsie urazky a nadavky z jej strany,,, povedz jej bud nech je rada z teba a vnucata alebo nech radsej mlci a mysli si co chce,,, narovinu jej povedz pravdu - ze uz si dospela a snazis sa byt lepsia matka ako ona .. a preto si uz nenechas nadavat .. povedz jej aj to ze ju mas rada a vazis si ju,ale je na case aby ta nechala zit a pokusit sa mat svoju vlastnu a stastnu rodinu ;)

eliska13
11. mar 2020

Pokračovala si v tej terapii u psychológa tuším si už bola objednana.Vieš ešte to nemáš ani potvrdené a už sa bojíš reakcie matky máš to už strašne vzite, že hneď musí všetko vedieť.

autor
11. mar 2020

@eliska13 Áno, ale pracujem na tom a myslím, že úspešne. Už to nie je také, ako pred časom.

evittam
11. mar 2020

Prerusit kontakt. Prepac ale ak ta matka nazyva "krava,blbka" tak by som s nou neriešila vôbec nic.

nefertiti5843
12. mar 2020

Tak načo sa potom na ňu sťažuješ, keď tvoj argument je "lebo je to mama" . Nechceš to riešiť, tak aké rady očakávaš? Ako malé decko ☹

Strana
z2