icon

Mama sa stále ľutuje, aj keď má všetko

19. jan 2025

Má sa dobre, žije sama na seba vo vlastnom a stále sa ľutuje. My sme teraz prišli o podnik ktorý skrachoval, máme malé nezaopatrené deti a sme v rozvodovom konaní. Mám pocit, akoby sa tomu v duchu tešila a zle sa mi to počúva, keď vie v akej sme situácii ako sa stále ľutuje. Nikdy mi nebola oporou v živote, teraz to ale nesiem naozaj zle. Neopyta sa, nezaujíma sa, len stále horekuje a pritom sa má nadštandardne a vzápätí vykúpi celý “obchodný dom”. Je veľmi sebecká, vôbec sa nespýta, či nám netreba pomôcť, ešte má bezohľadné požiadavky, aj keď vie, že sú na úkor potrieb detí.
Ani neviem čo čakám, len som sa chcela vypísať.

martinmmartin
19. jan 2025

Toto je forma narcisizmu casta hlavne pri zenach. Vola sa to covert narcissismus - skryty narcisizmus. Sama seba presvedcis ze si vynimocna svojim nestastim a vyuzivas to na manipulaciu okolia.

autor
19. jan 2025

@martinmmartin manipuluje, vyvoláva neustálu ľútosť voči sebe a pritom my sme momentálne s deťmi na kolenách, na samom dne. Vždy, keď sa jej snažím naznačiť, že teraz fakt nie, že sú aj iní, ide si svoje. Dokonca poľutuje iných predo mnou, ktorí sa majú ozaj dobre (okato že majú veľa prace a podobné “nešťastia”), aby mi spravila ešte viac zle. Keď sa s ňou nestretávame, následne chvíľu seká dobrotu a potom zas. Opakovane, keď mi bolo v živote najhoršie, tak to schválne prehliadala a akoby ju moje nešťastie živilo. Dokonca nás chodí ohovárať po rodine.

sidicek
19. jan 2025

Ak ju vyslovene nepotrebuješ napr. Na stráženie deti, tak ju prestaň kontaktovať aspoň kým na tom nebudeš dobre.

janickacrazy
19. jan 2025

No možno sa cíti osamelá, keď žije sama, preto sa stále sťažuje, je to bežné u starších ľudí. Ale pokiaľ ťa vzťah s ňou ničí, tak preruš kontakt, ona iná nebude.