icon

Mama spáva so svojím svatom

katka_007
2. aug 2025

Ahojte baby,

neviem, ako to napísať, aby ste si nemysleli, že si to celé vymýšľam. Lebo keby som to neprežívala sama, tak si úprimne myslím, že toto je dej z nejakej kórejskej drámy, skríženej s hororom od Lyncha. Ale je to môj život, a prestáva mi to celé dávať zmysel.

Moja mama si začala románik s otcom môjho manžela. Oni sa síce poznajú už roky – veď sa stretávali na svadbách, oslavách, dokonca spolu, pred dvomi rokmi, hrali v ochotníckom divadle (dnes mi to celé pripadá ako veľmi nebezpečná predohra)… Ale nikdy by mi nenapadlo, že jedného dňa mi bude v hlave znieť veta: „Moja mama spí so svojím svatom.“

A teraz príde to najhoršie – myslíme si, že je tehotná.

Mama posledné týždne blúzni o „druhej šanci na materstvo“, kúpi si tehotenský test, ale „zabudne“ ho vyhodiť, potom sa smeje ako pubertiačka, a raz dokonca vyhŕkne, že „dievčenské meno by bolo Liliana“. Liliana. Ako keby bola v rozprávke, nie v realite, kde jej vlastná dcéra žije v existenciálnej kríze.

A navyše – tá správa, ktorú našiel môj muž v otcovom mobile:

„Myslíš, že bude mať tvoje oči, alebo moju bradu?“

Snažím sa to vytlačiť z pamäti, ale stále to tam je.

A teraz pozor, pretože rodinný strom sa mi zmenil na mutantný ker.

Ak mama porodí, to dieťa bude:

- Moje súrodenec,

- Zároveň švagor, alebo švagriná,

- Pre moje deti ujko, alebo teta z druhej vetvy,

- A ak by náhodou chcelo to dieťa v dospelosti niekoho z rodiny, musím mu to zakázať, lebo všetci sme už pokrvne aj sociálne prepojení.
Niečo ako keď hráš The Sims, a začneš stavať domy na sebe.

A teraz seriózne – bojím sa. Nie len o to dieťa (mama má 54, a jej „priateľ“ 56 – riziko je vysoké), ale aj o to, že keď sa to prevalí, zrúti sa celý náš svet. Momentálne sa s manželom pretvarujeme na spoločných návštevách, že o ničom nevieme, zatiaľ čo mama a jeho otec si vymieňajú pohľady, pri ktorých by ste očakávali, že vybuchne konfeta, a začne hrať Whitney Houston.

Moje otázky na vás:

1. Mám im to povedať? Čeliť tomu? Alebo mlčať, kým sa sami nepriznajú?

2. Ako by ste to riešili?

3. Má vôbec zmysel to riešiť, alebo mám začať chystať kolísku pre vlastné súrodenča-neter-synovca?

4. A čo si o tom pomyslí môj otec? Myslíte si, že o tom vie a akceptuje to alebo mu to mám povedať?

5. A úprimne – je ešte niečo bizarnejšie, čo sa vám v rodine stalo? Lebo momentálne mám pocit, že som prekonala aj starú telenovelu „Esmeralda“, skríženú s Game of Thrones.

Strana
z3
dariaaa
2. aug 2025
@sevrin

Teraz už viem kam chodia producenti pre námety na kolumbijské, venezuelské a turecké telenovely.

@sevrin za katkou 007 🤣🤣🤣

krasneleto
2. aug 2025

@katka_007 obaja su nezadani?

elisebah91
2. aug 2025

Poznám prípad kedy jedna teta otehotnela, myslela si že je už v menopauze že to už nema a zrazu bum, tehotná. Sranda je že bola tehotná narovnako so svojou najstaršou dcerou. Takže tetina najstaršia vnučka bola o pár dní staršia ako jej najmladšia dcéra. Príbeh od nás z dediny. Sú to švagrine a svokra mojej kamaratky.

janka1011
2. aug 2025

Vymyslené. Alebo totálne prekrútené. Mama možno zaflirtovala so svatom a niekomu už beží v hlave telenovela 😅

anonym_2a9183
2. aug 2025

@katka_007 neriešim, či je to pravda alebo vymyslene, ale mojej svokre po 50 doslova preplo tým, že zúfalo hľadá partnera. Začala si so ženatým chlapom a tiež mala obdobie, že si myslela, že je tehotná. Aj test si robila. Nakoniec sa tehu nepotvrdilo, ale bola z toho sklamaná 🙈 stále sníva o tom, že sa ešte raz vydá. Takže, všetko je možné 😄

anonym_bfdbd1
2. aug 2025
@janinah

Dámy tehotenstvo okolo aj po 50 nie je nemožné.vyskytovalo sa to vždy aj pred desaťročiami aj teraz.Ja viem dokonca o pripade tehotenstva v 60 tke....
Len sa tym potom ženy chvalia do celeho sveta viď Beňova alebo o tom nik nevie ani sa nedozvie.lebo tie deti sa nenarodia.

@janinah Nesplietaj somariny. Áno, ženy občas rodia aj po 50-ke ako Beňová, ale ona sa ani netají tým, že dieťa má z umelého oplodnenia a darovaného vajíčka. Podobne to riešia aj ostatné ženy v jej veku. Vynosiť zdravé embryo dokážu, ale prirodzene otehotnieť vo veku 50+ je problém .

kiki68
2. aug 2025

@katka_007 u nas bolo nieco take , v muzovej rodine nez sa on vobec narodil to zacalo. Ale tak my sme v Rakusku, tu zakazali pribuzenske sobase tento rok 😂 Precitaj o Habsburgovcoch budes v klude. Zase to dieta nebude pribuzenske krizenie geneticky. Cize tohto sa nebojte. Skor ten ich vek ako taky. Ale tak ako povedal Saudek “ Aspon to ostane v rodine “

janinah
2. aug 2025
@anonym_bfdbd1

@janinah Nesplietaj somariny. Áno, ženy občas rodia aj po 50-ke ako Beňová, ale ona sa ani netají tým, že dieťa má z umelého oplodnenia a darovaného vajíčka. Podobne to riešia aj ostatné ženy v jej veku. Vynosiť zdravé embryo dokážu, ale prirodzene otehotnieť vo veku 50+ je problém .

@anonym_bfdbd1 somariny? Takže v 50+ sa nebudeš chranit.lebo neexistuje.aby si otehotnela? Tak veľa šťastia....

anonym_ff6ec8
2. aug 2025
@anonym_bfdbd1

@anonym_bfdbd1 ženy na svk majú vnútromaternicové teliesko zadarmo od neviem, 50? keby ho nepotrebovali tak by im ho hľadám poistovna nepreplacala.

kiki68
2. aug 2025
@anonym_bfdbd1

@anonym_bfdbd1 ale neni to nemozne, problem su prvorodicky hlavne. Nie viacrodicky. Vela zien pride k tehu tym, ze maju dojem, ze uz to nepojde.

ivangeline
2. aug 2025

Ja by som im doprialala šťastie ale tiež je zvláštne, že to nepovedali verejne. Veď čo… nie su pokrvní príbuzní… Skôr by som mala obavy, kebyže ozaj je mamka tehotná. Či to všetko potom dobre dopadne…

mirokub
Odpoveď bola odstránená
vevesh
2. aug 2025

@katka_007 a teda priama konfrontacia nic? By som sa normalne ako dospela opytala, ci a co je medzi nimi, nech sa nemusia potajme okukovat a ci je tehotna. Samo o sebe nemas pravo im do toho kecat, ale spytat sa vzdy mozes- je to tvoja rodina z oboch stran a ak som dobre pochopila, tak tvoja mama podvadza ako plus tvojho otca. Na priame otazky nie je neskoro, nie ste deti...

anonym_f75784
2. aug 2025

Prepáčte, že OT ale musím.. 😅 Veľmi mi prekáža, že si to nazvala ako dej z nejakej kórejskej drámy - pravdepodobne si ešte ani jednu nevidela, pretože sú dosť konzervatívne .. Skôr z americkej telenovely 😉

lauricka
4. aug 2025

@katka_007 máš talent na písanie, mimochodom, bavilo by ma čítať niečo od teba

anonym_246af3
4. aug 2025

@katka_007 Volám sa Katka a zamilovala som sa do... no, poviem to rovno — do bratranca môjho bývalého.

Áno, viem. Nelegálne to nie je, ale na našej rodinnej grilovačke by to vyvolalo menšiu paniku ako vyhlásenie konca slaniny.

Začalo sa to na svadbe mojej sestry. Mala tortu s piatimi poschodiami a ženíchovho bratranca menom Marek. Mal rozopnutý gombík na košeli, krivý úsmev a tancoval ako niekto, kto má v nohaviciach včelu. Skrátka — môj typ.

Strávili sme spolu celý večer, tancovali sme, smiali sa, zjedli sme spolu polovicu torty (to posledné sme utajili, doteraz to vinař pripisuje "záhadnému psovi"). Vymenili sme si čísla — pod krycím menom „kontakt na elektrikára“, lebo moja mama má oči ako sokol a uši ako detektor lží.

O týždeň neskôr sme mali tajné rande. V Lidli. Lebo tam mama nikdy nechodí, tvrdí, že "tá hudba jej kazí auru". Kupovali sme syr a namiesto neho sme si takmer odniesli jednu babku, lebo sme sa bozkávali medzi regálmi a postrčili vozík.

A potom sa to stalo. Rodinná nedeľa. Celý klan, guláš, koláče, klasika. Vchádzam do záhrady... a za stolom sedí Marek. S úsmevom anjela a výrazom človeka, ktorý si práve uvedomil, že bozkáva neter svojho strýka.

Ticho. Lyžice prestali miešať polievku. Moja teta začala šepkať ruženec. Moja mama skolabovala — ale len na stoličku, dramaticky.

A môj bývalý? Iba sa pozrel na nás dvoch a povedal:

„No... aspoň si nevybrala môjho brata.“

Odvtedy nás rodina volá "tí z Lidlu". A keď sa vezmeme, torta bude z ich pečiva. Z princípu.

Tiez vygeneroval chat GPT 😆

simona20201309
12. aug 2025

@katka_007 ty tiež ďaleko neutekas od ochotníckeho divadla... tiež si dobra herečka
Pýtali sa zrejme na vnúča- na koho sa bude podobať.
Neblázni, tvoja matka na 290% nie je tehotná a ani nebude

Strana
z3