Mama tlačí na svadbu a deti: Ako reagovať?
Ahojte baby, prosim o radu kedze uz neviem ako reagovat. Mam 30, posledne 2 roky celkom dobre platenu pracu, s priatelom sme spolu 2 roky a zaciname ovazovat nad kupou spolocneho bytu, event.aj svadby a nasledne deti. Priatel je o 7 rokov starsi, vlastni garsonku, ktoru by predal. Problem je ze mama sa ma pomerne casto pyta co od zivotq chcem, ze preco uz nemam deti a ze preco neni svadba a ze preco uz nemam vlastny byt. Odpoved je lebo si to nemozem dovolit. Proste aj pri usporach ktore mame s priatelom nam to este stale nevychadza, potrebujeme vacsi cash a az ked budeme mat svoje chceme rozmyslat nad detmi. Velakrat mi dava za priklad mojich rovesnikov ale nevidi ze im kupili byty rodicia alebo ze im len tak dali 100k, alebo ze oni zarabaju 3000eur, ja zase taky plat nemam...proste velmi ma taketo debaty bolia lebo tieto veci neviem ovplyvnit...
Jej povedz,že je to neslušné, stále sa pýtať to isté dookola.
Tlačiť môže...ak by si chcela byť drzá a neslusna tiež by si jej mohla povedať, že iní v jej veku sú bez hypo a deti im nemuseli prispieť na nábytok.To kedy budete mať dieťa je len vaša vec a tak jej to vždy povedz, alebo jej rozrataj aké máte výdavky.Ved aj ty ju porovnaj, že Betka odvedla zarobí viac, chodí na dovolenky atď...na druhej strane možno sa boji, že budete čakať x rokov a deti nebudú, ale to je vo hviezdach.Chlap je už suci na rolu otca, keď má 37 r
Fuha to sa rodicia nehanbili pýtať od teba, co nemáš ešte nič zabezpečené, pýtať peniaze na zariadenie bytu?A ešte vyryvat, ked sami ledva vystačia s peniazmi?Na tvojom mieste by som sa teda na ich pomoc aj s prípadnými detmi moc nespoliehajte.Len si vy pekne s priateľom robte ako vám vyhovuje.
po prve, je absolutne nevyhnutne aby si byvala niekde kde si to nemozes dovolit??? proste dochadzaj do roboty ako polovica planety a je po ciastocnom probleme.... po druhe mozes odpovedat sarkasticky .... mami, videla som byt za tolko a tolko, poslem ti cislo uctu a prevedies mi nam peniaze alebo to vyplatis rovno sucasnemu majitelovi??? ono vela starsich ludi nechape ze je uplne ina doba a to co byvalo bezne (najomne/startovacie byty) je daleka minulost a uz sa to nevrati
Tieto mamine slovne utoky sa uz dost stupnuju...mame uplne v pohode debatu o niecom inom a ona naraz zacne ze kedy idem kupovat vybavicku a kedy budem mat dieta...uz som bola na nu velmi neprijemna kedze vidim ze tomu nechape a na moje argumenty mi povedala ze ja neviem o com hovorim a ze ked nebudem mat dieta teraz tak ho nebudem mat uz nikdy lebo som vraj stara starena...ja uz naozaj nevladzem...neviem ci mam uplne minimalizovat kontakt alebo co...
Veď keď chce výbavičku, nech si dá spraviť dieťa 🤷🏻♀️. Niečo podobné som počúvala ja,kedy druhé, tak som jej odvrkla, nech ma. Sem tam ešte nadhodi v štýle jedno máš, ale už som stará koza, takže dieťa u mňa už nehrozí
@tetapetra velmi tazko sa s nou komunikuje na tuto temu,vlastne ja s nou ani o tom nechcem hovorit ale je vylozene az agresivna ze este nemam dieta...
Ako píšem, nech si ho spraví. Úplne ti rozumiem. Pevné nervy.
povedz jej, ze sa s nou na tuto temu odmietas bavit. a ked nepochopi, povedz, ze ta to unavuje a ak s tym neprestane, prerusis s nou kontakt. a ked nepochopi, tak to sprav
@crazy_cat_lady rozmyslam o tom lebo vazne uz to zenie do extremu...a ked jej nieco poviem tak je este ona na mna urazena a urazama ze ja neviem co je zivot a ze uz mam pochopit ze som stara
stara? ved mas 30 :D mama ocividne nechape, ze chces mat dieta, az ked budes jednak nan pripravena a aj zabezpecena. ked nic ine nepomohlo, tak asi len to obmedzenie/prerusenie kontaktu. mama ma inak kolko rokov, ze premysla takto "pokrokovo"?
,, Mami, moji rovesníci, ktorí už majú deti dostali od svojich rodičov štartové cca sto tisíc eur, kde si mi ty nažgrláčila? Nikde? Tak si bohužiaľ musíš počkať. Prípadne zober ešte jednu robotu, našetríme to nejako spoločne čo najskôr. "
@crazy_cat_lady 52...pritom sama vidi ake je vsetko drahe...rodicia maju hypo a po zvyseni urokov ledva vychadzaju ale proste nechape ze aj pre mna je kupa nehnutelnosti draha...skratka mi povedala ze ked budem stsle rozmyslat ze kde budem byvat, dieta mat nikdy nebudem mat...nerozumiem tomu ci akoze aj ked na ulici by smr boli bolo by to ok lebo hlavne ze mam dieta..
keď už má mama takéto stavy, že jej reakcie a reči idú do agresivity, urážok, útokov, nezostáva ti nič iné len prerušiť kontakt. zablokovať všetky kanály ktoré spolu máte, a pár týždňov ani obraz ani zvuk. obe si potrebujete upratať v hlave a ty hlavne oddýchnuť od takéhoto nechutného nátlaku.
Len by som zvážila jednu slušnú správu, v štýle " veľmi mi ubližuješ svojimi rečami, urážkami, útokmi a požiadavkami. už veľa krát som ti pekne slušne vysvetlila všetky možnosti a okolnosti, ty však pokračuješ a ponižuješ ma. Preto obmedzujem/ vypínam všetky kontakty, prosím neobťažuj ma/ nekontaktujte ma". otcovi a asi najbližšej rodine by som stručne povedala prečo som zvolila takéto rozhodnutie a požiadala ich, aby rešpektovali môj postoj a kroky, lebo ty veľmi dobre vieš prečo to robíš. že z niekomu z rodiny sa ozveš že si ok, a to nateraz musí stačiť.
Pises stale to iste dokola, uz si jej vysvetlila, ze ti moze prispiet tak ako prispeli ostatnym? Urazi sa? Nech
@0silvia0 uz som jej to navrhla a samozrejne jej otazka ze ci si ja myslim ze ona je milionarka pritom moje argumenty vobec neberie
tak by som povedala, ani ja nie som, tak ma do toho netlac, dieta budem mat az vtedy, ked nan minimalne budem financne zabezpecena. ak to nechapes aj nadalej, odmietam s tebou na tuto temu diskutovat. ak to este raz vytiahnes, budem nutena s tebou prerusit kontakt
Ona nie je milionarka a ty nie si stroj na deti. Ked ich budes chciet mat, tak o tom rozhodnes ty s partnerom. Ked chce rodit, nech rodi ona, alebo si adoptuje.
Matka nematka ja by som s nou prerušila osobný kontakt. Tiež sa ma par ludi z rodiny stále vypytovalo, kedy budu deti, že už mám vek. Sklapli, až keď som im povedala, že som pred pár rokmi potratila. Odvtedy je kľud. A podla mňa rozmýšľaš rozumne. Tiež sme najskôr kúpili byt kúsok od BA, lebo v BA boli dvakrát tak drahé, teraz svadba a potom dieťa. Skúste popozerať byt aj mimo BA, mohlo by to byt lacnejšie a spolu s peniazmi z predaja garsónky a hypotékou by vám to vyjsť mohlo
Ano a taktiež mali byt k dispozícii, ktorý odkúpili neskôr za smiešnu sumu, nenávratne pôžičky a istú prácu... Teda ak je z tej generácie, ktorá všetko dostala, "za darmo".... Moja mama bola tiež taka múdra... Som ju uzemnila hneď 😛

Keď ta porovnáva s inými tak povedz ,že keby ti tiež prispela na byvanie ako im, tak už si tehotná 🙂