icon

Máme iné predstavy o tom, že kedy budeme mať deti

16. jan 2023

Ja by som chcela kludne aj teraz, priatel ze az tak o 2 roky. Byvanie mame, obaja pracujeme, mame 30.

syslik81
16. jan 2023

tak spravte ompromis a o rok sa nenutene acnete snazit -bud alebo

maranta_leuconeura
16. jan 2023

Skus zistit co je za tymi dvomi rokmi, co chce priatel este dosiahnut pred dietatom? Su to poziadavky napriklad najprv vlastne byvanie, najprv svadba alebo si chce este uzivat bez zavazkov, cestovat, stravit s tebou cas len vo dvojici? Ako vie, ze o 2 roky sa mu tato potreba naplni tak, ze uz bude ok s dietatom? Podla toho by som sa k tomu postavila

deti95060810
16. jan 2023

priateľ si asi myslí že lúskne prstami a ty budeš tehu... 😉

bennn
16. jan 2023

však mu povedz, že tak teda už len 15 mesiacov 😂

andrejkap123
16. jan 2023

@deti95060810 ano aj mne to moj hovoril a tak to oddialoval. Ja som chcela om este nie. Vedela som ze to nebude hned. A teda jeho slova: neboj sa raz budeme mat sex a budes tehotna. Rok a pol neskor ked sme sa zacali snazit a stale nic 😂

mandymoore123
16. jan 2023

@maranta_leuconeura dobre napísané 👍

54tinka54
16. jan 2023

A má na to nejaké pádne argumenty že prečo až za 2 roky?
A hlavne, málokedy to funguje tak, že si pár povie že už chce mať deti a hneď sa to aj podarí. Takže ja by som to nejak extra neodkladala… spravte kompromis , nech to nie sú dva roky, ale jeden 🙂

stannkal
16. jan 2023

Podľa mňa to je úplne normálne, musí byť veľmi veľká náhoda aby dvaja dospeli k túžbe po dieťati úplne naraz. Treba sa veľa rozprávať, keď tak hľadať kompromis. Dôležité je ze tie deti chce. U nás som to napr oddalovala ja, priateľ bol skôr pripravený. Rozprávať sa aj o tom ako to celé prebieha, lebo človek bez deti ma často tendenciu si myslieť ze je len na ňom kedy sa rozhodne ich mať. Nikto neráta s tým ze on bude z tých párov, ktorým sa nebude dariť. No treba si byť vedomý aj toho, že aj to sa môže stať.

janinah
16. jan 2023

Tak s priateľom by som bola ja tou.co by nechcela nikdy...s manželom s radosťou áno...a sú to dva stratené roky.ak ste zabezpečení ...aby tá mladý pán neťahal za nos...môj sa dieťaťa nemohol dočkať.pocalo sa po 10 mes.randenia.to sme už boli mesiac manželia.vraj niet za čím čakať.kwd stretneš toho pravého....takže sa opýtaj.ci on teba má za tú pravú

ropucha6
16. jan 2023

A ake mate obaja argumenty?

stannkal
16. jan 2023

@janinah to predsa nemyslíš vážne. Nie každý túži hneď po deťoch aj napriek tomu, ze svoju partnerku považuje za "tu pravu". Za to ze tvoj manžel taky bol, neznamená ze musí byť každý. A ani manželstvo s tým nemá nič spoločné.

janinah
16. jan 2023

@stannkal píšem ako to bolo u nás....vždy lepšie takto ako čakať za deťmi donekonečna....za mňa nič horšie nie je ako neistota.ak jeden deti chce a druhý sa nemá k činu a naťahuje čas....v dnešnej dobe kedy tehotenstvo a zdravé dieťa je malý zázrak je nejaké odkladanie u stabilného paru bez skutočnej príčiny dosť rizikom....a ak niekto porodí dieťa priateľovi.da jeho priezvisko a potom ho to štve ako si to zariadil.tak je lepšie si to zariadiť dopredu inak

stannkal
16. jan 2023

@janinah možno lepšie pre teba. Autorka predsa napísala ze on chce deti len nie teraz. Určite má chlap na to dôvody, tie si musia vydiskutovať oni, prečo hneď predpokladať že ich nechce a len naťahuje čas. Áno súhlasím, mať neskoro deti je nevýhoda lebo je to veľký stres a tlak ci sa to vôbec podarí. Na druhej strane mat deti príliš skoro ma tiež nevýhodu, že si ti dvaja ten svoj bezdetny vzťah ani nemajú čas užiť. S tým priezviskom teda nerozumiem ako to myslíš, pár sa predsa môže dohodnúť aké priezvisko dieťa dostane, nezávisle od toho ci sú manželia alebo nie.

mirco50
Odpoveď bola odstránená