icon

Máme krízu v manželstve

gomak
29. aug 2023

Prežívam krízu v manželstve... Manžel rád chodí mimo, teda ide z domu preč. Toľko rokov mu to trpím, ale nedávno už som sa s ním prestala rozprávať.... Samozrejme chodili sme okolo seba - mali sme tichú domácnosť... Potom som to už nevydržala a vykričala som mu všetko a v hneve som mu aj povedala, že by bolo lepšie sa rozviesť. Sme spolu 18 rokov. Ked ide domov zajde si na kavu, je tam aj hodinu. Každé ráno ide na kávu a poobede tiež. Dlžka zavisí od toho s kým sa tam stretne, zdrží sa občas aj hodiny.... On mi zase tvrdí, že chcem z neho urobiť basistu, že on nechce len doma sedieť atd.... Ja som dosť citlivý typ človeka, potrebujem pozornosť, prejavy lásky, ktoré mi však on nedáva... Radšej čas trávi iným spôsobom a aj s inými. Ja si pripadám ako kus inventára v domácnosti. Neviem, či viete o čom hovorím.... Potrebujem ho a on tu nie je..........

zuzuliennka1
29. aug 2023

@gomak a on o tomto tvojom pocite vie? a vnima ho ako problem? chce to riesit? alebo mu je to jedno.
a nie - neviem, lebo u nas to napr. neopadlo, sme spolu sice na rozdiel od teba len 14r ale stale ma muz dokaze prekvapit, na vztahu pracujeme a najdeme si cas na seba a to mame mladsie dieta ako vy, ktore este vyzaduje v podstate moju 100% pozornost (10rocne uz nie), nikdy som sa necitila ako “nepotrebna vec”
tak si sama zhodnot, co sa za tych 18rokov zmenilo, ze sa citis nepotrebna.
alebo (a to je horsi pripad) to tak bolo od zaciatku a ty si naivne dufala v nejaku zmenu, to ale vo vztahoch nefunguje, nikdy

vroni
29. aug 2023

@gomak, ešte raz a pomaly. Cítiš sa nepotrebna a nemilovana. To je síce zhrnutie tvojich pocitov ale pre priemerného chlapa je to informácia na úrovni čínskej šifrovanej správy. Co od neho chceš? Konkrétne, nie "aby sa mi venoval" ci "bol doma".
Teda: chcem, aby si ma zajtra pozval na kávu s tebou, chcem ísť do kina, hotela, na dovolenku, kúp mi kyticu, denne mi trikrát opakuj, ze som úžasná, vezmi deti do muzea.... To je jedno, co chceš, ale definuj mu presne, co ma urobiť, aby si bola spokojná. Ak nebude súhlasiť, tak asi jeho záujem načisto vyhasol a veľa možností, co s tým, už nebude....

gomak
autor
29. aug 2023

@vroni Občas čakáte od muža aj také spontánne prejavy lasky. Lebo povedať mu, že povedz mi, že ma ľúbiš... to pre mna vela neznamená... Ale viem o čom hovoríš.... Viem , že muži sú ako z inej planety....

gomak
autor
29. aug 2023

Už raz som mu teda povedala, že sa mi nevenuje, že nemám pocit, že ma ľúbi... Povedal, že to zmení. Zmenil. Na týždeň... Potom bolo všetko tak , ako predtým..

toskanka
29. aug 2023

@gomak Tak jemu to potom vyhovuje, ako to je. A ako vyzerá váš intímny život?

zuzuliennka1
29. aug 2023

@gomak muzi spontanne nehovoria “lubim ta” 🙂 muzi nerozpravaju, muzi konaju - keby si to vedela, ze su “z inej planety”, necakala by si to, co si napisala.
tak bud si budes pozornejsie vsimat ine prejavy lasky, ktore ty za prejavy nepovazujes - podla mna to bude ten cas co ti dava na ucenie, kedze si na vs, alebo tam fakt nic nie je, ale stale nerozumiem co vas spolu drzi 18r, resp. ze ti to doteraz az tak asi nevadilo

gomak
autor
29. aug 2023

@zuzuliennka1 zlé to je len posledný pol rok

0silvia0
29. aug 2023

@gomak ty si ako moja mama a tvoj muz je ako moj otec. Cely zivot mama pisti, aky by mal otec byt, aby bola ona stastna. A otec stale pred tym maminym pistanim uteka v jeho pripade do zahrady, nie na kavu.
Aj moja mama chce pozornost, uznanie, dlhe rozhovory. Len pocuvat moju mamu znamena, ze po 5 minutach je clovek vycicany z energie.

vroni
29. aug 2023

@gomak, no..... Aj muži vedia byť spontánni a prejaviť lásku. Ale ich Timing býva zriedkakedy perfektný. Najprv mu povedz po lopate a možno sa aj k spontánnosti zase prepracujete. Ale pekne postupne.

gomak
autor
29. aug 2023

@0silvia0 Toto ma pobavilo.... Nie neboj, nie som žiadna harpia.... Chcem len to, čo je v manželstve normálne.. Prejav lásky, ucty.... Aspoň občas.....

ckocka
29. aug 2023

Ja chcem len toto a vy to zariaďte.

gomak
autor
29. aug 2023

@ckocka Prosím Ta, prečo reagujes? Poprosila som Ta pekne, aby si sa nevyjadrovala. Potrebujem podporiť a nie potopiť.

ckocka
29. aug 2023

@gomak Podporiť znamená že sa musíš angažovať hlavne ty. A ty len fňukáš.

toskanka
29. aug 2023

@gomak Zle je to len posledný polrok? V úvode píšeš, že mu to už toľké roky trpis. Ja už teda ozaj nerozumiem.

gomak
autor
29. aug 2023

@ckocka Odkiaľ vieš, že ja sa neangažujem?

ckocka
29. aug 2023

@gomak Od teba, roky trpíš. To niekto kto chce riadiť svoj život nedopustí, ak nejde o život. Pcháš hlavu do piesku pred očividnou možnosťou že na teba kašle a nezáleží mu na tebe, pretože si nepripustíš možnosť rozchodu.

hendikep
29. aug 2023

@gomak kniha 5 jazykov lásky

gomak
autor
29. aug 2023

@ckocka Ďakujem, aspoň viem, na čo myslíš... Som myslela, že to dávaš za vinu mne.

gomak
autor
29. aug 2023

Inak nefňukám, len pre mňa bol dnešný deň skutočne príšerný... Dnes to medzi nami eskalovalo a ja som sa potrebovala porozprávať a vypustiť trošku paru. Nebudem fnukať, ale myslím si, že je v poriadku precítiť bolesť ( akú momentálne zažívam) a pomaly sa z toho dostávať....

otvorena
Autor odpoveď zmazal
otvorena
29. aug 2023

@gomak ak chces správu

oli18
29. aug 2023

Ano, muzi su z inej planety. Z Marsu a zeny z Venuse. Ak precitas tuto knihu, pochopis spravanie muza, aj svoje vlastne.

otvorena
29. aug 2023

Mužom treba povedať čo od nich chceme , sú ozaj z inej planéty . A myslia v prvom rade na seba ..🙈čím starší tým je to horšie s nima

klarolinne
29. aug 2023

1. Ani raz si neodpovedala na žiadnu položenú otázku - prečo nejdeš na kávu s ním? Ani na ďalšie..
2. Skúšala si aj niečo iné než výlevy - ja chcem ... Keď komunikuješ ako tu, nedivím sa mu že ide na pokec inde 🤷🏻‍♀️ proste povedať Janko, vieš čo? Dnes je krásne nejdeme na prechádzku a na kávu?
3. Inak sa venuje deťom, domácnosti, tebe po intímnej stránke?
4. Nemá telepaticku schopnosť. On možno vidí tvoj nasraný výraz ktory je za to, že ti nepovedal že ťa ľúbi a on sa ti radšej spakuje trochu z dosahu, lebo myslí, že máš PMS 🤷🏻‍♀️
5. Keď chceš niečo zmeniť vždy musíš začať od seba.

zuzuliennka1
30. aug 2023

@klarolinne na kazdu polozenu otazku ma nejaku vyhovorku a aspon trochu priblizit, ako sa teda sprava ona voci nemu - nic, len pise litanie, ako sa on NEsprava podla nej....
tak to sa teda uz vazne ani ja necudujem, ze chodi z domu na hodiny prec na kavu (a spolu asi nejdu, lebo mu lezie na nervy svojou negativitou, tak presne tu posobi)

klarolinne
30. aug 2023

@zuzuliennka1 no asi to tak presne bude. Lebo keď aj s ním komunikuje ako tu, chudák chlap.

toskanka
30. aug 2023

@zuzuliennka1 90 % príspevkov na MK sú vylevy, keď sa niekto potrebuje vyrozprávať. Málokto vie udržať konštruktívnu diskusiu, prijať aj kritiku a si niečo z toho zobrať.

luccija
30. aug 2023

Pravdepodobne bude extrovert, ktorý potrebuje spoločnosť a taký bol asi vždy🙂ty si si naložila dosť práca, škola, domácnosť.Chces od neho niečo čo mu nie je vlastne prejavy lásky preto to po hádke robí chvíľu nech si spokojná a ide to do stratena.Po 18 r je normálne, že máte krízu.Ocenuj sa sama🙂vlastne neviem čo je problém nepočúva Tá, trávi s vami málo času, cez víkend robte spoločne aktivity.Co by mal robiť, aby si mala pocit, že Ťa ľúbi?asi si iný typ a potrebuješ to.Ja zase potrebujem ciny a nie slová .nechaj mu priestor na dcéru a ty choď cvičiť, s kamarátkou na kávu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
luccija
30. aug 2023

@miriam11 čo získa?len starosti s rozvodom, deťmi, peniazmi čakať, kde si v tomto veku nájde partnera, ktorý bude mať rád a tolerovať jej deti je smelé.Ulavi sa jej, keď jej muž povie oceňujem Ta, mám Ta rád?len preto, že si to vyhada?
Čaká od neho nieco nereálne asi taký nebol nikdy, aby jej vyznával lásku...