Máme mať ešte tretie dieťa?
Máme dvoch chlapcov, ešte nechodia do školy, Ja ešte rozmýšľam nad dievčatkom, manžel je však dosť proti. Vraj by som mala hľadať prácu a tak. Začala som váhať. Mám ho presvedčovať? Sama sa neviem rozhodnúť?
@doli11 určite by som najskôr poriešila prácu na TPP so zmluvou na dobu neurčitú, dala priestor rodinným financiám spamätať sa po výpadku jedného platu, možno čo to našetrila a potom išla do rozhovoru s manželom...
Ono...tí chlapi majú toho fakt dosť, keď my sme doma 😔 ono to nie je sranda, ten tlak na sebe, že nemôže ochorieť, nemôže si zlomiť ruku, v podstate nič, pretože rodina je odkázaná na neho 😔
Držím palúchy 🙂
Na deti treba dvoch. Podla mna obaja musite chciet a urobit tak z lasky.
@timea7 ja poznam najmenej dva take pary co mali asi 7-8 synov a az potom sa zadarilo dievca aj ked na 100% ze sa nesnazili o dievcatko ale mali tolko deti koli svojmu nabozenskemu presvedceniu 🙂
Chlap povie nie, lebo je zodpovedný a má strach či sa bude vedieť postarať o rodinu. Žena by chcela lebo sa jej rodenie detí zapáčilo a na MD tiež. Tak smelo do toho !!!
Toto ja nepochopím.
@prasiatko30 keď obaja tie deti chcú, túžia po nich, dokážu ich zabezpečiť aj keď sa jednému z nich stane niečo zlé,čo sa nedá predvídať - choroba, invalidita, alebo aj to najhoršie, je to len a len ich vec, ´že majú toľko detí. Ale tu manžel tretie dieťa nechce, tak to je o inom. Ja tiež poznám rodinu, ktorá veľmi túžila po dievčatku, mali päť synov, tak si povedali, že päť alebo šesť, to je už jedno, tak pani znovu otehotnela a mali dvojičky - chlapcov 😀 . Mne osobne na pohlaví nikdy nezáležalo, bola som rada, že dieťa je zdravé a že vôbec je, lebo o jedno som prišla.
@panidia divny pohlad na vec... kazdy ma ine moznosti, inu pracu... ze prave u teba to vyzera takto biedne neznamena ze aj inde... deti potrebuju dvoch rodicov, kopu lasky a splnit zakladne potreby... ak si sikanovana v praci a nemas chut po praci ani na to jedno dieta tak potom naco vlastne mas aj to?
@panidia som prekvapená tvojím názorom. Ak niekto chce len jedno dieťa, lebo vie, že nebude mať popri svojej prácu dostatok času a energie zvládnuť detí viac, je to v poriadku. Ak sa pár rozhodne nemať deti vôbec, chcú sa venovať kariére a uspokojuje ich to, tiež to rešpektujem. v takej rodine by deti trpeli. Ale prečo by mala všetkým viacdetným rodinám deti vychovávať ulica a prečo by mali trpieť, tak tomu nerozumiem teda vôbec. Ak muž a žena zvážia zodpovedne svoje finančné možnosti, mať tri štyri deti neznamená mať výdavky na jedno krát tri, či štyri. Veľa vecí sa dá totiž podediť, či už oblečenie, kočík, postieľka, športové potreby....staršie deti pomôžu s mladšími, už len vyzdvihnutie zo škôlky alebo krúžku je pomocou, alebo odbehnutie po nákup, postráženie mladšieho. Je to vždy na rodičoch a predovšetkým na žene, ako si to zmanažuje. Deti z viacdetných rodín sú flexibilnejšie, samostatnejšie, priebojnejšie a menej rozmaznané, či sa to niekomu páči alebo nie. Pozorujem to v škôlke roky, samozrejme sú aj výnimky. A že nemožno viacerým deťom dopriať to, čo jednému? No ak sú rodičia sociálnym prípadom, je to samozrejme ťažké. Ale poobzeraj sa okolo seba, koľko somarín a zbytočností rodičia, starí rodičia deťom nakúpia. Sú naozaj vždy nutné? Ak sa rodina rozhodne prijať viac detí s láskou a so zvážením všetkého, čo život môže priniesť, ja jej len tlieskam. Sama som chcel tri deti, bohužiaľ, nepodarilo sa.
v mojej linii sa uz niekolko generacii po sebe rodia len dievcata. sestrina dcera chcela muzikovi po 2 dievčatkach (4.generacia) velmi dopriat synceka a pretrhnut tu snuru. nooo nepodarilo sa - narodila sa tretia babulka. takze motivacia, ze 3. bude isto chlapec/dievca, je velmi slaba.
dieta je vzacnost a prijmeme ho s laskou za kazdych okolnosti, ale najdolezitejsie zo vsetkeho je ono, nie my a nase tuzby.

Ďakujem za všetky názory.